Hirdetés
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz =Thor= #64058 üzenetére
900kW egy hónapban és csak ez a helység?
Bazeg, nekem 25 négyzetméterem van, konkrétan lobog a hajam az orbitális 10 négyzetméteres ablaknál úgy jön be a hideg a nagyszobába, 420cm a belmagasság és így eszik meg a teljes lakás 650-et maxiban.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
PROTRON
addikt
válasz =Thor= #64063 üzenetére
Tehát a gázóráról leolvasott m3 értéket felszoroztad 9,44-el?
Ez az érték honnan jött?
Mert amit most hirtelen találtam hogy "m3 convert kWh" ott 10,55 szerepel.
A gázfűtésű berendezéseid másképpen hasznosítják a gázt mint az elektromosak az elektromos energiát, továbbá nem is mindig homogén a minőség.
Egyszerűen más fajta hatásosságok és hátásfokokról beszélünk.A gázkonvektorodnak van egy fűtési teljesítménye, amit a fokozati alapján elvileg a neten megtalálod hogy milyen arányban oszt el.
Aztán az ingatlanod falazata és födéme + ablakai alapján tudsz igazából közelítő értéket meghatározni, amit össze tudsz hasonlítani a konvektorod teljessítményével.
Például:
kijön matematikailag hogy külső +4 fok belül a szobádban 16 fok esetén kell mondjuk 4kW fűtési teljesítmény hogy 1 fokkal megemeld a hőmérsékletet x idő alatt.
Látod hogy a konvektorod maximálisan 4kW fűtési teljesítményt tud, tehát visszahűtöd a szobát szellőztetéssel 16 fokra, majd feltekered maxra a konvektort és ha nagyjából ugyanannyi idő alatt meglesz, akkor faja.Azt tudom hogy én a 23nm 3,6m belmagasságú sz.r szigetelésű szobámra kiszámoltam hogy 3,5kW fűtési teljesítmény kell hogy kinti -15 esetén 3 óra alatt visszafűtsem 18 fokról 24 fokra a szobát.
Így kerestem olyan típust (Panasonic Nordic 35NZ (3,5kW), vagy Fujitsu 12LTCA(3,5kW) , Mitsubishi Ap35(3,5kW)), amik adatlap szerint még -15 esetén is a fűtési teljesítményűk turboval tehát maximális, energiapazarló (maxon/turbon járatva hideg nagy mínusz időben a klímáknak leesik a COP-jük 2,5 körülre) fokozaton de 3kW feletti max értéket is eléri.
Aztán szembetalálkoztam a való világgal hogy idehaza évent 1-2 napot leszámítva nincs szükségem ekkora teljesítményre, mert a valóságban ennél jóval alacsonyabb teljesítménnyel is képes a klíma nem hogy a szobát kifűteni, de a másik 17 nm-et is 18-21 fok között tartani ha nyitva az ajtó. Ha csukva az ajtó, akkor a klíma huzatja miatt a réseken azért kiszivárog a meleg, míg konvektor esetén nincs direkt légáram ami meglökné a levegőt.Szal a matematikai képlet amit találtam túlméretezte a klímát, emiatt átmeneti időszakban nem tud eléggé leszabályozni és folyton ki-be kapcsolja a kültérit. Mármint a kelleténél többször.
Szal nálam egy 2,7kW-os egység elegendő lenne a nagyszobámra, valszeg az is tudná a nyitott ajtón keresztül 18fokon tartani többi helyiséget.Na most a szélzajról:
A legtöbb klímának van 1-es fokozata, a drágább klímák azért jók, mert nagyobb az esélyed hogy az 1-es fokozat nem csak a nappali zajok mellett lesz hangtalan, de lehet hogy aludni is tudsz mellette.
Persze ilyenkor már kevés a levegő átmozgatás ahhoz hogy tényleg be tudja fűteni, a szinten tartás is nehéz egy rossz szigetelésű szobánál, nálam az esti 24 fokból 1-es fopkozat mellett hajnalra kb 21 fokra süllyed, ha nagyon hideg van lemegy 20 fokra. Alváshoz még éppen elfogadható.A 2-es fokozat mellet még a déli siesta is megy, TV-hez még elfogadható hangerő, csukott szoba ajtó mellett lassan de tudja emelni a szoba hőmérsékletét. Auto fokozaton általában erre áll be.
A 3-as fokozat mellett már azért kell a zene hogy ne halljam, cserébe 10 perc alatt emel 1 fokot a szoba hőmérsékletén. Ilyenkor azért TV-zéshez már nem mindenki szereti a szélzajt.
De olcsóbb az energiafogyasztása, mert a kültérit a legenergiatakarékosabb módon tudja járatni, hisz a beltéri folyton elvonja a hőt a nagy légsebesség miatt. Nappali homeoffice zenével teljesen okés.A 4-es fokozat már tényleg zavaró, de fürdés után tök jó a forró levegőjű hurrikán hajszárításhoz.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
feco70
senior tag
válasz =Thor= #64071 üzenetére
Az én véleményem szerint nem baj a 3,5 kw Comfora, le tud az is nagyon jól szabályozni, viszont a nagy hidegbe jól jön, persze nincsenek nagy telek már, de soha nem tudhatjuk. Nálam mindegyik gép túl van lőve egy kicsit, nem kínlódik egyik sem, az a jó ha 60-70 % dolgoznak a gépek, én nem bántam meg
-
PROTRON
addikt
válasz =Thor= #71747 üzenetére
Ez semmiképp sem okés, én telepítési garancia keretében kérném helyszíni ellenőrzést a telepítőtől. 90% hogy elakarnak majd hajtani, ne hagyd magad! Ezt a hangerőt már első bekapcsoláskor észre kellett vennie annak aki felrakta de ezek szerint elsunnyogott!
Ezért is gondolom hogy be van nekik tárazva egy adag szokásos user béna szöveg, hogy biztos abszolút hallásod van, de Ők nem is hallották, hogy ez a gyártó elképzelhetetlen hogy hibázzon, mert Ők olyanról még nem hallottak, meg ilyenek...Azért is kellenek Ők, mert ha kiderül hogy valami más gyártási/gyártmány hiba, akkor is szakmabelitől származó szakvélemény kell a gyártóval szembeni garancia érvényesítéshez, ha látszik hogy Te csavarhúzóval belenyúltál, már mindent is rád foghatnak...
Mindenképp kíváncsi vagyok a folytatásra.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
mrmft
senior tag
válasz =Thor= #72684 üzenetére
Konkretan azt erti amit mond, ha ossze ernek a csovek a kulteriben meg kell igazgatni.
Ne enegedd toldozgatni a csoveket, csocsere, kompletten... Siman lehet, hogy a konzolrol is bejon ha nem rezgescsillapitott bakon van, es kozvetlenul a teglara van csavarozva, az hogy vasatag a bak amin van nem jelent semmit, fotozd le!
Melyik Mitsubishi? Ha nincs szigetelve a falad legalabb 550-es konzolra rakta? Ha fel van tekerve a csovezes mogotte, akkor mi lesz amikor szigetelitek a hazat, leszeditek a kulterit es vissza teszik ujra szigeteles utan?[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz =Thor= #72691 üzenetére
Kotegelovel szokas rogziteni a csoveket nem szigeteloszalaggal foleg nem egyszer attekerve - kotegeld meg ez igy minden lesz csak tarotos nem + egy alu szalagot is elbirt volna meg a csovezes. Remelem levakuumoztak rendesen.
Ez a bak elmeletben jo, de gyakorlatban csak a dragabbak jok belole, ezt en is megszivtam. Ugyanez a hang van nalam is, meg se kedvem se idom nem volt masik bakot ala tenni. Azt sem tudtam kitalani, hogy a stadur gyenge hangszigetelese miatt zug be a kompresszor, vagy a meg mindig a bak a ludas. Az elozo atmeno csavaros vastag bakkal szinten zugott.
A falattorest korbe tomitettek rendesen? -
mrmft
senior tag
válasz =Thor= #72726 üzenetére
Madarak es UV miatt is kell az aluszalag + legalabb valami osszetartana a csoveidet...
Ragasztohab, purhab a falattoresnel, jo melyrol benyomva - az akril, szilo egy vicc.
Biztosan kompresszor hang. Persze, rakjuk a szomszedba es akkor nem hallatszik... tobb falon at jo, hogy nem hallod. Szerintem elgged ididota sajat frekvenciai vannak, ezert jon be a hangja. Latod abbol a bakbol kinezetre ami nekunk van, van jopar fele. Elvileg a lenyeg az lenne, hogy a menetes szar ne menjen at a gumin - 2 db szar legyen bele sutve bakonkent, igy nem jonne at semmilyen rezges a konzolra, falra. De a gyakorlatban eselyesen sem az enyem, sem a tied nem igy keszult. Probald meg amit linkeltel, nekem majd februarban talan lesz idom evvel foglakozni... -
mrmft
senior tag
válasz =Thor= #72768 üzenetére
Akko nem a bak a baj, meg anno arra gondlomtam, hogy ontapados szivacsot lehetne a konzol fel feloli oldalara tenni, de nem volt kedvem szetbontani az egeszet. Ezek szerint ez Mitsubishi jellegtetesseg. Vagy az a fajta csovet nem szereti ami rajta van, nem tudom... Ha megvan a megoldas mond el nekem is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest