Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
asha07lcc
tag
válasz
Mtbsrác #5570 üzenetére
Én nem a gumibakra gondoltam, hanem a kompresszorra tekert kőzetcsapot vagy pamut alapú csillapítópaplanra. A magasfrekvenciás hangokat az fogja jobban.
Hibakódtáblázatort ha gondolod szervízkönyet is le tudom kérrni külön,sajnos a szervíz adatbázisban nincs az importőrnél.
3 perc alatt ezeket találtam:
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
asha07lcc #5566 üzenetére
A kompresszoron kívül ezeket én is megtaláltam ill tudom hogy chigo klón. Ami igazán érdekelne, hogy megbízható-e a rendszer, és a kompresszor. Amúgy van rajta rezgéscsillapító csak elfelejtettem belinkelni. Igaz nemnagy pukk de van. Rezgéscsili: [link] Viszont még azt kérdezném ha gebasza van neadjisten akkor arra nincs semmi leírás se az angolban se a magyarban, hogy mi micsoda lenne. Gondolom a szinbólumokkal villogná ki valahogy! Amúgy kössz
-
vizipok74
csendes tag
Nézegettem az adatokat, azt hiszem Fujitsu kilőve. Fontos hogy csendes legyen a gép. Fujitsuk kis fokozaton (közvetlenül az éjszakai fokozat után) 31-32dB
, Panák 25-27dB
. 18nm-es szobába kellene, úgy néztem oda 2,6 kw-os még mínuszokban is bőven elég. Pana E9QKE -10c 2,7kw, -15c 2,37kw. Meggyőző. Azért még böngészgetek, úgyis nyár végén aktuális a vétel, addigra lehet hogy kijön egy szuper csendes Fujitsu. Ami még fontos, hogy lehessen programozni mint egy termosztátot. Mostani beállítás: reggel 1/2 7től este 10-ig 22,5c, éjszakára 19c. Ilyet lehet a klímáknál is beállítani?
-
asha07lcc
tag
válasz
devil-k #5557 üzenetére
A genex már rég nincs(Gree modell volt)
Mitsubishi Zen igaz nem olcsó
Midea Vertu
Fisher vagy Midea MSY Art
Gree U-Poem/sinclair Symphony
LG artcool
Samsung Jungfrau-K ha fellehető még vagy utódmodell ezzel egyező küllemmel(vivace mont-blanc már szerintem elérhetetlen)
csak hirtelen -
Zeki
nagyúr
válasz
devil-k #5557 üzenetére
Ha rám hallgatsz, és nem a privátban nyomuló forgalmazóra, akkor olyantól veszel klímát aki szereli is, aki legalább 15 éve (de lehet hogy több) abból él hogy elad és szerel, van bemutatótermük ahol működés közben is megnézhetőek a klímák, van brutál sok referenciájuk, úgy magánszemélyes mint céges. Megvan mindenféle engedélyük, meg kártyájuk.
Ők nem fognak 1-2 év múlva adóhátralékokat maguk után hagyva új cégként megjelenni a piacon. Mert van akinél ez rendszer. Sőt, olyan helyeken is szereltek klímákat, hogy nemzetbiztonsági átvilágítások is átestek.
És mégsem drágák. Sőt! Mivel külföldön is folyamat szerelnek, így jelentős mennyiségi kedvezményük van az importőröknél. Na persze ezt nem írják ki a weboldalukra, ott csak a listaárak vannak.
nekem 2x telepítettek klímát, aztán a szomszédom is megirigyelt.
Ők a pannonklima.hu Az első mobilszám a főnöké, ő megy ki felmérni hogy hova milyen klíma lehet a legjobb, és ő ad árajánlatot is. És mindezt ingyen. -
asha07lcc
tag
Ha már itt tartunk....
a két közel azonos árú Panasonic Nordic Etherea és a Fujitsu LTCA fűtési táblázatai....(érkezett pár db ASYG12LTCA)
A közel azonos Etherea és Fujitsu LUCA táblázatai
A Pana szerverklíma CU-E9PKEA diagram fűtésben(fali távos gyárilag) ott csak diagramot találtam táblázatot nem.A Budget Midea Luna inverteres árúASHGG07LECA(ASYG07LECA) táblázata.
Gyakorlatilag minden géphez tehető fali táv heti programozással csak az LTCA LUCA sorozathoz nem kell tudja az infra táv.
A Fujitsu heti programozású ami előny szerintem, a panában több extra szolgáltatás van.
Felhasznált dokumentumok:
Panasonic:
PAPAMY1307112CE
PAPAMY1312010CE
PAPAMY1212049CEFujitsu/General:
DTR_AS053E_01
DTR_AS054E_02
DTR_AS049E_03 -
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Megbízható klímát keresek kültéri egységgel együtt, bruttó 210.000 Ft-tal bezárólag. Egy 15 nm2-es szobába lesz, ahol van erősítő, PS4, szubláda, vetítő... stb. Nem igazán szeretnék fehéret. Ezeket találtam:
MIDEA MSV1-09HRDN1-2,64kW
Genex Platinum Inverter GP5WMGR-35GW 3,5 kW
SAMSUNG MONT BLANC SILVER AQV09ASANAz lenne a legjobb, ha minél halkabb lenne, de úgysem menne végig egy vetítés alatt.
Honnan érdemes vásárolni egyébként?
-
asha07lcc
tag
A fórum megbeszélésre való. Kifejtenéd miért beszélek mellé?
Neked is anno privátban a Fujitsut javasoltam a Panával Mitsuval részletesen összevetve az Eurovent és szervízkönyvi adatokat a COP értékeket adott hőmérsékleteken illetve az árakat. Panát választottál (CU-QE9PKE)ezzel nincs semmi gond jó gépek, több jó közül egyet részesítettél előnyben.
szervízanyaga ismét:
[link]
de ezen kívül is vannak jó gépek.Sokféle márka és gép, hadd ne soroljam őket most.
és azokat érdemes pár szempont alapján összevetni.A félrebeszélés konkrétan mit jelent? Tényleg érdekelne, ha itt off akkor privátban.
-
asha07lcc
tag
5540:
Vehetsz Hitacit Mitsubishit, Toshibát is de a febntebb említett Gree is tudja amit szeretnél igaz azt nem ismeri még gyakorlatilag senki. Megbízható lesz mert mindegyik Gree az.Hol toltam itt előtérbe a Gree márkát? 1 lehetőség a nagyon sok közül. Ha 2x annyiba kerül mint egy kifutó Fujitsu -General ASHG07LECA aminek a táblázatait igen sokszor bemutattam (ezt nem toltam vajon túlzottan előtérbe?) összehasonlítottam a Daikin/Gree testvérmodellekkel és az ASHG07LECA stb modellt javasoltam inkább fűtésre) Vagyis itt erre a Gree Cozy alapú több márkaneves modellt NEM JAVASOLTAM.
De maga ez a -30 fokig fűtő Gree modell kuriózum a megadott fűtési adatok miatt.Ez egy fórum. Ezt sem lehet leírni?
Ugyanakkor a Panasoniccal kapcsolatban is szerintem a megfelelő műszaki tájékoztatás megtörtént.
Tényleg nem értem. -
asha07lcc
tag
A másik dolog a Gree-vel kapcsolatban az tényleg kivételes oldalfali gépben ami ennek az új modellnek az anyagában látható. Az, hogy egy klíma -20C fokban is a nominál teljesítményébnek 95%-án tudjon fűtőteljesítményt leadni és -25 fokban is 90%-ot egyáltalán nem nevezhető átlagosnak..
nem előtérbe tolás de lehet ez is érdekel valakit.
Ugyanakkor a közölt adatokkal kapcsolatos fenntartásaimat is megírtam.
Mivel a gép japán árazású ezért tényleg nagyon sokat kell tudnia. -
asha07lcc
tag
Szerintem is egy fórum... és ha figyelmesebben olvasol láthatod, hogy a Gree modelleket egyáltalán nem erőltetem. Megjegyzem, g hogy az FTXV...AB Daikin modellek Gree Cozy modellekkel egyeznek meg. Továbbá a Fujitsu-General, akár Pana vagy egyéb márkákat is igyekszem korrekt módon összevetni.
Anyagi érdekem természetesen van de bármelyik márka esetében van mind a neked javasolt Panasonic-Fujitsu-Mitsubishi stb esetében is(végül Panát választottál) ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne a legjobbat javasolni valakinek ár/érték/műszaki tartalom /tartósság kérdésében.
De ugyanúgy bármelyik márka esetén van anyagi érdekeltségem közel azonos, így azok közül a legjobbat érdemes bármely érdeklődőnek kiválasztania.Hol van ebben a logikában a Gree? Főleg annak előtérbe tolása? Magyarázd el légyszíves.
Amikor azt javasolom , hogy Midea vagy Gree alapárban japán General-Fujitsu is elérhető az milyen logikával vehető a Gree márka előretolásának?Nyilván a több ezer hozzászóló véleményt alkotó elmondja a véleményét ami nagyon jó és helyes de sokesetben ő csak azt az egy m márkát egy típust ismeri míg más sokat és sokféle alapon tudja összevetni őket.
ha erre gondolsz amit írtam:
nem véletlenül kerül az alapmodell Daikin néven is forgalomba(ugyanannyi az akciós ára mint a General-Fujitsu modell tényleg japán gépének)Ebben a Gree modellt javasoltam fűtésre?
Vagy a következtetés amiatt lehet mert egy új Gree modellt nemrég megmutattam itt?Nem értem, magyarázd el légyszíves.
-
-
asha07lcc
tag
Vitatom. kifutó termékként van japán a Midea Luna inverteres árában is. Nem is rossz paraméterekkel. A többi igaz, hozzátesuzem a Gree zajosabb de az is teljesen megbízható nem véletlenül kerül az alapmodell Daikin néven is forgalomba(ugyanannyi az akciós ára mint a General-Fujitsu modell tényleg japán gépének)
-
vizipok74
csendes tag
válasz
asha07lcc #5544 üzenetére
Köszi az infókat! Pontos típusszámokat írtam. Itt van mind a három.
E9-QKE
[link]E9PKE
[link]XE9NKE
[link]A cs-t meg cu-t azért nem írtam elé, mert az a kültéri/beltéri kódja, ergo nincs jelentősége, az oldalon sem teszik elé. Az utolsónál az x az ezüst kivitel neve ennyit sikerült kiderítenem, majd még böngészem őket.
De, a lényeg hogy fűtésre keresek klímát, mert a palackos gáz központi fűtésre rámegy a gatyánk is. Átlagban 80.000 Ft./hó volt a fűtés ára 50nm-en. (Földgázvezeték nincs a ház előtt.) Még csak az infókat gyűjtöm (meg a pénzt.) Ősszel tervezem a vételt, először 1db-ot vennék, ha összejön a pénz. Aztán később a vele megspórolt pénzből vennék még egyet-kettőt. Sajna a pénz nem vet fel, ezért kell nagyon meggondolnom, hogy mit veszek. -
asha07lcc
tag
válasz
vizipok74 #5542 üzenetére
Cs80 pontosabban... és lehet az ő partnerüktől jobb áron kapod meg a gépet mint közvetlenül tőlük. Na de a lényeg:
E9pkea=
CS-E9PKEA+
CU-E9PKEA
http://www.icglimited.co.uk/library/web/2.%20Panasonic/2.%20Split%20Manuals/1.%20Tech%20Data,%20Operation,%20Manitenance%20&%20Service%20Manuals/CS%20CU-PKEA%20Service%20Manual%20%28PAPAMY1212049CE%29.pdfEz nem Etherea sorozat.
PKEA Professional Inverteres oldalfali klíma berendezés, vezetékes szabályozóval - SZERVER HŰTÉSRE ALKALMAS KIVITEL -20°C, beltéri betáp
http://panasonics80.hu/katalogus/Panasonic_PKEA_szerver_Inverter_klima.pdf------------------------------------------
e9qke
ETHEREA Inverteres oldalfali klíma berendezés / NANOE-G légtisztító rendszer, ECONAVI SUNLIGHT DETECTION, MILD DRY hűtési rendszer - Fehér előlappal, 20dB(A)-tól, beltérihttp://www.climamarket.bg/wp-content/uploads/Panasonic-E_QKE-Service-Manual.pdf
NKE sorozat...
NE NORDIC Inverteres oldalfali klíma berendezés / NANOE-G légtisztító rendszer, ECONAVI SUNLIGHT DETECTION - FŰTÉS -30 °C, 23dB(A)-től, beltéri betáp
CS-NE9PKE
CU-NE9PKEhttp://www.kinnan.dk/NE-QE9_12PKE.pdf
CS-VE9NKE
CU-VE9NKEVE FLAGSHIP Inverteres oldalfali klíma berendezés / NANOE-G légtisztító rendszer, ECONAVI SUNLIGHT DETECTION - NORDIC NON STOP FŰTÉS -25 °C, 23dB(A)-től, kültéri betáp
http://support.ecoconsult.no/dokumenter/?Id=728
Légyszíves pontos típusszámokat írj.
Eurovent: itt van az összes típus csak keresni kell benne.
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=49&select_marque=PANASONIC&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R -
asha07lcc
tag
válasz
vizipok74 #5539 üzenetére
Vehetsz Hitacit Mitsubishit, Toshibát is de a febntebb említett Gree is tudja amit szeretnél igaz azt nem ismeri még gyakorlatilag senki. Megbízható lesz mert mindegyik Gree az.
A lényegre:
nke, pke, qke
Melyik modell pontosan?
UE..QKE,
RE..QKE,
E..-QKE
E..QKEWez mind QKE
NE..-PKE
E..-PKEAVE..-NKE
-
vizipok74
csendes tag
válasz
asha07lcc #5538 üzenetére
Úgy látom hogy naprakész vagy a klímák adataival kapcsolatban. Azt esetleg meg tudod mondani, hogy mi a különbség a Panasonic nke, pke, qke között. Pl az nke esetleg fűtésre optimalizált? (Tudom vegyek Daikint vagy Fujitsut, de engem most kimondottan ez a gyártó érdekel.)
Köszönöm! -
asha07lcc
tag
válasz
asha07lcc #5537 üzenetére
http://gree-bulgaria.com/category/residential-air-conditioners-bg/freon-residential-air-conditioners-bg/mono-split-freon-residential-air-conditioners-bg/
Azért a csúcsmodell a Gree esetében ez .wifivel.
2 fokozatú hűtés és fűtés(már hűtőközeg és az ahhoz tartozó hűtőkörfolyamat tekintetében kétfokozatú)
Majdnem mindent tud. Igaz a katalógusadatok szerint ennek sem japánosan csendes a kültéri egysége.
És -30 fokig hatékonyan fűt illetve +54C fokos melegben is rendesen hűt.
A 2,6 kw gépnek is 44,5 kg a kültéri egység súlya...
Szervízanyaga:
http://gree-bulgaria.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/151_U_CROWN_SERVICE_MANUAL_SMALL.PDFMár Magyarországon is elérhető. a 2,5 kw br 285 e körül. a 3,5 kw br 300 körül az 5 kw-os br 330 körül.
2,6 kw és 3,5 kw azonnal hozzáférhető, az 5 kw-os modell áprilisban érkezik.Kérdés mennyire lesz kereslet iránta.
Ha az adatok helytállóak elég kemény versenytársnak ígérkezik az alacsony hőmérsékletű fűtések esetén.
Főleg az 5 kw-os kategóriáben mert ott az ára relatíve alacsonynak mondható.Egy tény az extra alacsony hőmérsékleten hasonlóan üzemelő japánok lényegesen drágábbak.
M.o éghajlati viszonyait tekintve kérdés kell-e.
Másik kérdés a szervízkönyv hiányossága a különböző hőmérsékletekhetz tartozó fűtőteljesítmény és az adott külső belső hőmérséklethez rendelhető COP kiszámítása ebből nem lehetséges. Ez minden japán esetében fellelhető a szervízanyagokban.
A szervízanyag azt sugallja a megadott nominál teljesítményt adja le fűtésben -20 fok körüli hőmérsékletig azaz a 3 kw , 3,6 kw és 5,25 kw fűtőteljesítményt a különböző modellek.A készülék csőmérete amivel szerelhető 6/12 mm ami nem nevezhető mam már átlagosnak illetve a 2,6 kw esetében igen szokatlan.
Prosiját és a szervízkönyvből a lényeges adatokat k(amit én annak láttam) kiteszem ide képben.
pl:
-
asha07lcc
tag
válasz
sztanesz #5535 üzenetére
Járj vele szerencsével
Bár ennyiért -valamivel olcsóbban is-van Fujitsu(General) is, de a te döntésed.kb illetve pontosan ezt fogja tudni mint amit a Gree adattáblázatban látsz.
Meg a másik is összehasonlításképp.Hűtésben a zajtalan üzemmódot fogod hiányolni szerintem. Amúgy nem rossz gép. csak a japánok nívóját nem éri el.
Fűtésben papíron nem nagy a különbség köztük a gyakorlatban viszont igen.
-
asha07lcc
tag
-
sztanesz
tag
Daikin FTXV25AB 150 ert lattam akcioban, szerelessel egyutt benne van a keretben. Egyeb velemeny errol a tipusrol?
-
anowzic
csendes tag
válasz
anowzic #5530 üzenetére
Az még hozzátartozik azért, h a Gree Cozy/Daikin FTXV25AB alapból zajosabb kicsit (kültéri és beltéri is), úgyh igazából ez a két szempont, a fűtés -15 fokig (FTXV25AB -7 fokig fűt jól) és a csendesebb működés, ami miatt Fujitsu-General lett inkább. Meg az, h japán tervezés és nem kínai, mint a belépő Daikin, még akkor is ha a Gree a legjobb kínai klíma gyártónak tűnik, legalábbis abból, ami infót eddig összeszedtem.
-
anowzic
csendes tag
válasz
sztanesz #5529 üzenetére
Hosszas kutatás után most vettem egy Fujitsu-General ASHG07LECA-t, bár neked 20nm-re lehet már az eggyel erősebb ASHG09LECA lenne jó, de ezt nálam szakavatottabbak mindjárt megmondják úgyis
Úgy tűnik most ennek a modellnek van a legjobb ár/érték aránya, japó tervezésű gép, megbízhatónak mondják, csendesebb mint a többi ebben az árkategóriában, fűt is rendesen, és mivel kifutó modell olcsón hozzá lehet jutni
Csak hűtésre valószínű Daikin FTXV25AB lett volna, szintén kifutó modell és occsó, bár a legtöbben lebeszélnének róla, mert azt mondják csak egy Gree Cozy átmatricázva, és az pedig már kb. egy 10-essel olcsóbb az FTXV25AB-nál. Bár lehet a Daikin (nagy presztízsű márka) név miatt jobban figyeltek a minőségi gyártásra, de ez csak merő feltételezés. -
sztanesz
tag
Sziasztok,
Klima vasarlasa elott allunk, olyan 20 negyzetmeterre szeretnenk. a keret olyan 150-200 szerelessel egyutt. lenyegeben csak a nyaron lenne kihasznalva utana csak alkalmankent.
Erdemes inverterest venni vagy on/off?
Mi van az olcsobb de szamomra nem annyira ismert markakkal, vortex, cascade, midea?
Lehetoleg fontos a halk uzem mert kisbaba is lesz a szobaban.
Jo ar/erteket szeretnek ne menjen szet 1 ev mulva es azert fontos az ar is.
Tudnatok javasloni neheany markat tipust?
Koszonom elore is! -
asha07lcc
tag
http://www.kinnan.dk/NE-QE9_12PKE.pdf
http://www.ampair.co.uk/files/ASYG%2009-12%20LTCA%20-%20AOYG%2009-12%20LTC%20-%20Design%20&%20Tech.pdf
-
-
asha07lcc
tag
http://itcafe.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/hsz_5200-5200.html
-
asha07lcc
tag
válasz
anowzic #5511 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/hsz_3597-3597.html
http://prohardver.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/hsz_3191-3191.html
http://prohardver.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/hsz_3642-3642.html
itt a helyzet az a Gree távkapcsolók hibátlanul viszik ezeket a modelleket
-
anowzic
csendes tag
Sziasztok,
Daikin FTXV25AB / RXV25AB klímáról mi a véleményetek? Olvastam, h a Gree gyártja, pedig azt hittem a Daikin az überlégkondi.
-
asha07lcc
tag
Fujitsu ASYG12LTCA modell közel fél év hiány után érkezett pár db. Aki ilyet keres gyorsan csapjon le rá
http://www.eurovent-certification.com/tr/Sertifikal__urunler/Sertifikasyon_program_na_gore_eri_im.php?lg=tr&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=30&select_marque=FUJITSU&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=15&indice_affiche=1
-
asha07lcc
tag
válasz
asha07lcc #5506 üzenetére
Hozzáteszem a 07 és 09 típusok hűtésben 70-120W fűtésben 90-120w közötti elektromos fogyasztásig vissza tudnak szabályozni. Ezzel érik el a 0,4-0,5 kw hűtő vagy fűtőteljesítményt.
Elég ritka az ilyen szabályzás de azért van pl az LG Athena sorozata vagy a Daikin/Gree ftxv...AB pl. ilyen
-
asha07lcc
tag
FTX25JV eredeti Daikion
FTXN25L9/RXN25L9 MCquay/Panasonic konstrukció
FTXV35AB= GREE Cozy gyakorlatilag ez is all dc inverteses gép. A beltérije sokkal hangosabb a kültéri nem. Szépen viszi is a Gree távkapcsoló(biztosan véletlenül)Cserébe 8C temperálást tudDe van ezen kívül is alternatíva a Fujitsu ASYG07LECA/AOYG07LEC vagy az ASYG09LECA/AOYG09LEC modelleknek megfelelő General-Fujitsu ASHG07LECA/AOHG07LEC ill ASHG09LECA/AOHG09LEC ezek halkabb gépek és árban is nagyon jók szerintem a Daikinok ára alatt vannak bőven.
Tudja a 10 C temperálást H tarifára alkalmas.
És biztosan csendesek.
Jelenleg az ára a Midea LUNA inverteres gép új árlistás ára alatt is lehet.Azaz kínai gép árban minőségi Fujitsu-General ez a lényeg.
Privátban megküldtem.
-
Tonyo
őstag
Sziasztok!
DAIKIN FTXN25L9/RXN25L9: Erről a típusról van valakinek információja?
Ami még szóba jött:
Daikin FTXV25AB / RXV25AB
Daikin COMFORT FTX25JVFTXV25 AB sokkal gagyibb és hangosabb, mint a másik kettő?
Köszi!
-
nesa
veterán
Mar letelt 1 honap boven miota megvan a H energiam, az elso 31 nap 20400ft lett, elegedett vagyok, a futes 24 oraban ment, soha nincs kikapcsolva
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Én is leírnám a tapasztalatomat a klímával fűtés terén, hátha ezzel is tudok másoknak a döntésben segíteni. A ház 80 nm, 30-as tégla, oldalfalon 5, némely helyeken 10 cm eps szigetelés. Műanyag nyílászárók, tetőn 15 cm szálas szigetelés. A cél a konvektoros fűtésre való rásegítés, valamint az átmeneti időszak teljes kiváltása. Samsung inverteres kimondottan fűtésre való készüléket vásároltam 3 évvel ezelőtt. A pontos tipust nem tudom mivel már nem lakom ott. A készülék a 40 nm-es nappaliban lett elhelyezve a két hálószobával pont szemben, tehát a készülék pont befújt a szobákba. A készülék maximálisan hozta az elvártakat, sőt annál többet is. Átmeneti időben, éjjel 5, nappal 15-18 fok a készülék 3,5-4 kw energiát fogyasztott, bent a hőmérséklet 24 fokra volt állítva kisbaba miatt. Tipikus téli napon, éjjel -2, nappal 3-5 fok a készülék 10-12 kwh fogyasztással beérte. A klímára fogyasztásmérőt raktam, tehát pontosak a mérések. Az első szezonban -5-ig fűtöttem vele, ha ez alá esett a hőmérséklet akkor kandallóztam. 0 fok alatt érezhetően nehezére esett befűteni a 80 nm területet, de becsülettel dolgozott. A második szezonban csak 0 fok felett használtam, mivel zavartak az olvasztáskor keletkező hangok amik a beltériből beszűrődtek. Úgyhogy én bátran ajánlom a klímával fűtést. Sőt meggyőződésem hogy egy alacsony energiafelhasználású házat ami szerencsés elrendezéssel rendelkezik,/nappaliból nyíló helyiségek/egy komoly fűtésre tervezett gép 80 nm-ig teljes egészében kifűt, méghozzá úgy hogy a gázfűtés költsége alatt marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AM 5 lapok
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest