- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
kapcs-ford #44 üzenetére
azért ne a legolcsóbbat!
egy 3 e Ft-os román v. orosz gitáron az életben nem tanul meg normálisan játszani...
(azok vmi borzalmasan szarok!) -
fokukac
nagyúr
válasz
Dilikutya #36 üzenetére
szólózni könnyebb, de játszani nem feltétlenül.
egyébként szerintem is akusztikuson kell tanulni. aki egy jó kis akusztikus gitáron tanul meg, az már mindenen fog tudni játszani...!
nagoyn jó kis spanyol akusztikus gitárokat lehet kapni úgy 30-40e Ft környékén...
(ami azért durva, mert 10 éve is ennyibe került, csak reálértéken az több, mint duplaannyit ért) -
Dominator
aktív tag
Mi a fene! Nem frissített a böngésző, én meg itten ápolok
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
hi mindenki én is szeretnék gitározni már van is egy yamaha C40-esem. egy két metalica részlet + ez az megy de nagyon kevés.
később át térnék elektromosra is. tanárnál még nem voltam de ha megyek akkor egyből elektromosssal menjek vagy akkusztal kedejek.
elektromosnak néztme 1 ibanez GIO-t egy kisebb(20W-os eőrlködővel 80k lenne.
ui.:
nem tud Vki miskolcon tanárt???? -
puffneki
tag
válasz
Dominator #26 üzenetére
nézd, attól függ mit és min játszol.
nyilván nem kezdesz el körmöket növeszteni egy elektromos gitárhoz, klasszikushoz viszont elengedhetetlen. bár lehet kapni ilyen ujjra húzható bigyókat, de nemistom.
előbb tényleg azt döntsd el, hogy mit szeretnél játszani/tanulni és csak utána vásárolj.
Ha Paco de Lucia szintem akarod nyomni, akkor nyilván akusztikussal kezdj.
de ha már most tudod, hogy nem Bachot akarsz nyomni egy koncerteremben, hanem megawattokkal szaggatnád ki inkább a közönség zsigereit, akkor szerintem tök mindegy, kezdhetsz nyugodtan elektromossal. -
Dominator
aktív tag
Tehát ha rockot akarok tanulni inkább, akkor elektromos... Bár ez nyilvánvaló volt.
És mi a különbség a pengetővel való játék, ill. az ujjakkal pengetett húrokkal való játék (hú) között? Mert öcsémnek az utóbbit tanítják a suliban.
-
Mad Maci
tag
Szia!
Nekem van egy yamaha c40esem és szeretem, bár nem vagyok egy nagy zenész. Nekem a gitártanárom ajánlotta, szerintem megéri az árát.
Üdv -
puffneki
tag
válasz
Dominator #18 üzenetére
persze, erre egy külön ág született az erősítő üzletben.
de a kezdeti otthoni gyakorlásra megteszi egy kicsi, kompakt dobozka is. lehet kapni pár ezerért már. nekem volt anno egy ilyen Marshall-om. kb 20 centi, magas 10 centi mély doboz.
de először is el kéne döntened, hogy milyen műfajt akarsz tanulni. ha klasszikust, akkor nyilván olyan gitárt kell(nylon húr), ha jazz-t vagy rockot, akkor pl kezdhetsz elektromossal is akár.
[Szerkesztve] -
puffneki
tag
hát, igen. ha az ember túlteszi magát az első hetekben a felszakadt vízhólyagokból folyamatosan szivárgó sós lén, akkor utána már könnyebb a dolog.
csak nem szabad szüneteltetni huzamosabb ideig, különben kezdheted előlről az egészet. mármint a bőrkeményedés gyártást, nem a tanulást. -
Dominator
aktív tag
Ja, és egy fontos kérdés:
Az elektromos gitárokat valami speckó erősítőre kell kötni? Van kifejezetten gitárokhoz való? Mert van nekünk itt hon egy tizen akárhány éves, ellenben tökéletesen szóló erősítőnk, két Videoton hangfallal pöpecül szól... És ha nem kell külön erősítő, akkor talán elektromossal is kezdhetem? Láttam néhány új olcsót, meg használtakat is jó áron...
[Szerkesztve] -
robo01
tag
Kezedhez vedd a gitárt. Kényelmes legyen. Ha megfogod őket észreveszed melyik a legkényelmesed a te kezednek. Akusztikussal a legjobb kezdeni.
-
illusiON
őstag
ez nekem pont annyira uj, mint pl daewo tv, etc.
és akkor a toyota varrógép multjáról nem is kell szólnom
-
illusiON
őstag
nem az hogy a yamaha szar, de én a yamaháta motokkrossz világából ismerem
de telg az a leg1xübb, ha mekkérdezed a tanárod
-
-
Dominator
aktív tag
Hát, a kedvem nem ment el... Már péntek este öcsém elkezdte megtanítgatni a gitározás alapkait, és örömmel vettem észre, hogy életemben ez az elő olyan dolog, amitől nem jön rám az ölésvágy, ha nem sikerül elsőre
Szóval most nagyon ráhangolódtam, megmutatta, hogyan kell a húrokat lefogni, aztán már szedtem si egy pár tabot és próbálkozom...
-
puffneki
tag
kezdéshez tökéletesen elég egy olyan hangszer, ami épp elég kényelmes és pontos, hogy nem menjen el a kedved tőle rögtön az elején. szal ha nem szakadnak le az ujjaid 10 perc játék után és viszonylag pontosra hangolható az oktávja, akkor megveheted.
előbb utóbb úgyis lecseréled, mármint ha komolyabban kezdesz el foglalkozni vele.
egyébként meg ott van Dilikutya linkje.
hajrá. -
LML
tag
Szerintem kérdezd meg a tanárt akihez mennél, hogy mit javasol.
Valószínűleg okosabb lesz a hozzászólók 80%-ánál, lévén ehhez ért, és ebből él. -
illusiON
őstag
yamaha? uramisten
van egy haverom, neki aria-ja van, felhivom melyik pontosan... neki tetszik...
-
Dilikutya
félisten
Gitáros topik
Bővebben: link -
Dominator
aktív tag
Hi all!
Ha már ilyen szépen megfogalmaztam a totyic címét, akkor it is lenne a lényegi kérdés:
bár olyanokat hallottam, hogy a gitározást jobb 11 éves kor körül kezdeni, én vénségemre (18) mégis belevágok, mert jó...
Itt is lenne a legfontosabb kérdés: milyen gitárral kezdjem el egyáltalán a pályafutásomat? Öcsémnek akusztikus van, mert hogy elvileg azon lehet tanulni, így hát úgy gondoltam, én is beszerzek egyet, már ha a tnár nem röhög ki első alkalommalÖsszegyűjtöttem néhány infót abból az árkategóriából, ami nekem megfelelne, kíváncsi lennék a véleményetekre:
Samick
LC-020 (klasszikus) (agathis tető, nato oldal és hátlap, sonokelin fogólap és híd, matt) 32 998 Ft
LW-015G (western) (nato tető, nato oldal és hátlap, sonokelin fogólap és híd, fényes lakkozású) 32 999 Ft
LW-015/TBU, TBL, TBK (western) (nato tető, nato oldal és hátlap, sonokelin fogólap és híd, fényes lakkozású, áttetsző kék, burgundi és fekete színekben) 39 999 Ft
LW-015GE (elektroakusztikus) (nato tető, nato oldal és hátlap, sonokelin fogólap és híd, Piezo pick-up, passzív elektronika - western) 43 998 Ft
Yamaha
Yamaha C40 (klasszikus) nylon húrok fenyő előlap meranti test nato nyak rózsafa fogólap rózsafa húrláb króm kulcsok lakkozott felület 32900 Ft
Yamaha F 310 (western) fém húrok nato nyak ében fogólap luc fedlap meranti káva és hátlap krómozott hardware C, TBS, CS színek 34900 Ft
Aria
Aria AW-30 (western) luc fedlap mahagóni hátlap és káva ragasztott mahagóni nyak rózsafa fogólap 33000Ft
Nagyjából ezen a szinten gondolkodom, esetleg kicsit feljebb is tudom tornászni, ha van valami, ami tényleg jó, és megéri megvenni egy kezdőnek. És itt megjegyezném, hogy ezek a szavak, hogy tremoló, meg sonokelin, meg nato nem mondanak nekem semmitSzóval azt is megköszönném ha erről felvilágosítan valaki. Szóval THX all.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest