Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcll
senior tag
válasz
DarkByte #440 üzenetére
Nekem teljesen bevált, bár az is igaz hogy nem naponta van használatban, hanem ad-hoc.
De teszi a dolgát szépen, az biztos hogy sokkal jobb mint a pumpa, kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb ezzel dolgozni mint a pumpával. Dugulásom valóban volt, de elég jól kezelhető a probléma. A kis gyűjtőtartályt érdemes takarítani nem megvárni míg fullon lesz.
Tesztképpen egyszer egy régi rossz panelról szedtem le az összes alkatrészt hogy lássam mennyire használható. Millió alkatrész volt rajta, de ezzel a cuccal pik-pak le tudtam kapkodni mindent a panelről úgy hogy a panel is nagyon szép, sértetlen maradt. -
DarkByte
addikt
A Toolcraft ZD-8915 mennyire vált be?
Hobbi célra szeretnék valami kiforrasztó állomást magamnak, szóval nem kell nagyon profinak lennie, de azért olyat se szeretnék amivel folyton kínlódni kell. Neten azt olvastam hogy ezek elég gyakran el tudnak dugulni és a hozzá adott hosszú tűpálcákkal takarítani kell. Ez mennyire igaz?
Jelenleg kézi ónszippantó pumpám van, azon kicsit továbblépve nézegettem valamit. A ZD-8925-tel szemezek.
De még csak felmérni próbálom a lehetőségeket
Előre is köszi! -
Dency01
aktív tag
Sziasztok. Egy ilyen csoda mennyire lehet jó választás? Vagy teljesen felejtős? Jól látom hogy a páka és a hőlégfúvó is direktbe kapja a 230V-ot? Ez mennyire biztonságos, pl látom hogy a csatlakozás teljesen szabadon van,simán rálehet nyúlni stb.
-
Migee
tag
Az a hegy csúcs mérete, nem a befogatás mérete
-
pengwin
addikt
Ha jól látom ilyet adnak hozzá, gyanítom akkor bármilyen 0,8mm-es belemegy.
-
Migee
tag
Sziasztok.
Adott egy Solomon SL-30 CESD.
Milyen paraméterei van a hozzá való pákahegynek? Belső átmérő stb.
Temu-n nézegetem, de nem tudok eligazodni.
Hobbi forrasztás célra keresem csak. -
Wolfskin
őstag
Sziasztok, a Weller WHS40 mennyire jó állomás? Hobbi célra érdemes beruházni ár? Mennyire hamisítják? Ha úgy rendelem, rizikós lehet? Miről lehet megismerni ha hamis?
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
Szeretnék forrasztó állomást vásárolni. Teljesen kezdő vagyok a témában, nem ismerem a márkákat milyet érdemes venni stb... (sajnos a topicnak nincs FAQ része így csak a saját igényeimet tudom leírni
)
- Lehetőleg "örök" darabot szeretnék venni, jó lenne ha nem lenne zárlatos 2-6 hónap után és minél tovább tartana
- 50K HUF a plafon
- Könnyű legyen hozzá alkatrész találni/venni - gondolok itt a hegyre, vagy biztosítékra
- minél több állítási lehetőség legyen rajta ( nem tudom a hőfokon kívül mit lehet még rajta állítani)
- ne legyen valami flancos uber egyedi szabványos, tehát ne csak egy helyről vagy csak a gyártótól lehessen hozzá alkatrészt venni, jó lenne azért ha 3rd party vendoros lehetőség is nyitott lenne.
- hobbi célra lesz, de mint említettem nem a legolcsóbbat akarom venni inkább egy felső-középkategóriát.
(PC-s világi nyelven ha az Nvidia-hoz hasonlíthatom az igényemet akkor a forrasztók GTX 3070-ét keresem)
-magyarországi boltot preferálnék maximum német amazonAminek jobban örülnék, ha pár hasznos tippet kapnék mi alapján válasszak, illetve kis útmutatás mondjuk 4-5 db top márka amiből érdemes mazsolázni, válogatni.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pár hete megjött a Quecoo T12 forrasztóm. Akkor ki is próbáltam, jól működött. Azóta a fiókban pihent, ma elővettem, és meg van veszve. Ahol a hőfokot kéne középen mutatni, bekapcsoláskor 1 pillanatra felvillan valami hőfok, de utána folyamatos No tip/handle üzenet van. Természetesen csatlakoztatva van a páka, sőt, a benne lévő hegyet vörös izzásig hevítiMi a franc lehet vele? Resetet csináltam, de semmi eredmény.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Hobbi forrasztásokhoz jók ezek a pákák?
- Basetech LSL-919
- Extol Industrial 8794520Vagy esetleg nézzek mást? Ha jók ezek, akkor a fenti kettő közül számít, hogy melyiket veszem, vagy egy kategória?
Köszönöm!
-
Migee
tag
A linkelt oldal ZD929-hez dobja a termékeket.
Kérdezném, hogy milyen heggyel kompatibilis a Solomon SL-30CMC ESD?ZD 929 CP ez ugyanaz?
Illetve olvastam, hogy Weller is jó bele.Hogy van ez akkor?
-
markussandor
senior tag
Szia, én itt vettem.
-
Migee
tag
Sziasztok.
Solomon SL30-CMC ESD pákához hol tudnék venni pákahegyet?
Forrasztasok.hu oldalon jelenleg nincs nekik. -
olom
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni hogy kinek van egy yihua 952d+ forrasztó állomása. 2 ellenállást szeretnék lecserélni mert elpukkant de sajnos a nyák lapon nem látom hogy hányasok.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
WinZol
aktív tag
Üdv!
Forrasztó állomást keresek hobbi célra.
(Ha lehet kerülöm a szívást, inkább kicsivel többet fizetek.)Ha jól látom, akkor a favorit a Weller.
Mennyivel butább a WE -s széria (WE 1010), minta WT-s?
Jól látom, hogy ezt is külföldön kell megvenni?
(Amazon ws. kis hazánk)
WE 1010 150 EUR <=> 71 500 HUF
WT 1013 378 + 11 EUR <= > 154 000 HUFHa megéri a WT, akkor melyik ajánlott?
Köszi
WinZol
-
Johnwick8188
újonc
válasz
Johnwick8188 #419 üzenetére
06303754217
-
Johnwick8188
újonc
Forrasztó ónt veszek minden formában!pl:ólóm tatalmút,bádogos forrasztó ón,csapágyfém,ón paszta,csepedék,folyás,stb!Az ár függ az ón tartalomtól és a mennyiségtől!Érdekel még:molibdén,nikkel,vídia,volfram!
-
Imy
veterán
válasz
Zsombor99 #417 üzenetére
Igen abban nincs szabályozó rész. Én régebben hasonló 24V-os pákával úgy oldottam meg, hogy csináltam egy áramkört, ahol a bekapcsolt és a kikapcsolt állapot idejét is lehetett állítani, így szabályozva a hőmérsékletet. Nem a legjobb megoldás, de valamilyen színtű hőmérséklet szabályozás volt.
-
Zsombor99
csendes tag
Nekem egy ilyen 100W 220V páka van egy ilyen univerzális pákatartóval. Tapasztalatom szerint kellően felfűt ahhoz, hogy akár nagy többrétegű panelekből is lehet vele alkatrészeket bontani. Hobbi szinten jó választás lehet.
Viszont ajánlatos házilag kapcsolót tenni a kábelére, mert ez nem kapcsol, akár vörösre feltolja a hegyet, ha úgyfelejti az ember.
-
Imy
veterán
válasz
RoryBreaker #414 üzenetére
Én a 24V-os preferálom pl érintésvédelmi szempontok miatt.
-
Imy
veterán
válasz
RoryBreaker #412 üzenetére
Az ugyanúgy weller lesz.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Látom van Weller már olyan, hogy nem Made in Germany, hanem Designed and Enginered in Germany. Így gondolom Made in China vagy mi. Pl.: Weller WS81. Ezek mennyire gagyik?
Köszi! -
kovaccss
tag
Hali. A 10+ éves JLT-02-mnél már a 3. vezetékeltörés van a pákánál, 2-szer cseréltem, már nem éri meg új pákarészt venni hozzá 3-4e+postáért. Hogyan lehetne úgy megoldani ezt, hogy többet ne törjön el a 4 vezeték egyike se? Sima DIN5-ös csatlakozója van. Gondoltam már valamilyen különösen hajlékony, a csavargatásokat jól bíró kábelre, mint a vezetékes telefonok kézibeszélő csavart kábele, vagy a régi DIN5-ös PC billzetek csavart kábele. Ilyen jó lenne ide? [link]
Kéne normális kis szivattyús kiforrasztóállomás is, esetleg sima beforrasztó résszel egyben is. Melyiket éri meg megvenni most néhány 10e Ft-ig, ami kibír kb. 500 sima DIP-es chipláb kiforrasztását/hó? Már kerestem a témában, SP-1010DR, ZD-897, 915, 917, 8915, 8917, YH-948, stb., de ezek gagyinak tűnnek.
-
balintka
addikt
Sziasztok, 2 témában forrasztanék: alaplapi (Xbox Classic és PC is) kondenzátor csere, illetve Xbox Classic (vezetéket is és hidat is (bridge) kellene forrasztani).
Szóval totál kezdő vagyok, ezért kérnék segítséget. Sokat nem szeretnék a cuccra költeni pár pontforrasztás miatt.
1. Jó lenne a 2000 Ft-os 30W-os Obi-s páka? Vagy kell a 60W-os?
https://www.obi.hu/forrasztokeszuelekek/lux-forrasztopaka-keszlet-30-w/p/1794031
vagy
https://www.obi.hu/forrasztokeszuelekek/lux-forrasztopaka-keszlet-60-w/p/1794049
2. Kellene olyan műanyag bevonatos vékony vezetéket pár pont között az Xbox-on forrasztani. Ennek mi a neve pontosan, milyen drótot keressek? (Ez sokkal vékonyabb, mint mondjuk a villanydrót, nyilván).
3. Netes videóban láttam, h forrasztás előtt vmi fehér zselészerű anyagot rakott az alaplapra, azt elolvasztotta forrasztás közben a páka. Mi ennek a neve, funkciója? Gondolom védi az áramköri lapot?
4. Mi a neve annak a drótcsomó szerű cuccnak ami melegítésre felszívja a felesleges ólmot?
-
válasz
gyenesmartin #407 üzenetére
30W kevés lehet, illetve a fejek is kb. 2x annyiba kerülnek mint a T12-k.
-
válasz
karancs221 #406 üzenetére
Quicko Mini? T12 fejeket használ, ezen kívül egy 24V-os (3A) tápegység kell hozzá.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
TS80p-ről van valakinek véleménye? Egy jó kis hordozható páka kellene. -
karancs221
csendes tag
Sziasztok, milyen forrasztó állomást ajánlanátok?
Leginkább kisebb forrasztásokra kellene, havonta pár alkalom mikor barkácsolhatnékom vanAmi előny számomra:
Sok fejet lehet venni hozzáNem távolodok el a kínai másolatoktól sem aliexpress és bangood-tól sem.
Az ár amit szánnék rá: max 10.000 Ft
Sajnos a mostani amit rendeltem kínából az már nem a legjobban melegít és kezdi megadni magát
-
ekkold
őstag
Ilyen forrólevegős pákát használ valaki? [link] Mennyire használható, vélemény?
-
válasz
zsschumann #402 üzenetére
Quicko T12-942 az enyém, most itt ülök mellette és ránéztem az előlapjára
-
válasz
zsschumann #400 üzenetére
Quicko Mini nálam jól teljesít, 72w 24V tápról, talán 20€ körül vettem
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest