Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12901) huppancs89


huppancs89
tag

KÖszi a segítséget nektek! Ilyen beállítást sajnos nem találtam, de próbáltak dekázni azokkal, amik bent voltak. Talán egy kicsivel most jobb lett!

(#12902) Chrystall válasza huppancs89 (#12901) üzenetére


Chrystall
senior tag

Biztos hogy van benne,mert a neten lehet róla olvasni. Töltsd le netről az angol nyelvű pdf útmutatót a típushoz, ami neked van, keress rá benne a shutter kulcsszóra, és úgy megtalálod. Olyan környezetben, mikor kevés a fény, átállítod manuálra aszerint, ahogy írtam. Kültérben én sose tapasztaltam ilyen problémát, nappal beltérben igen.

(#12903) PHenis


PHenis
senior tag

Sziasztok,

nincs az első hsz-ben összefoglaló, ezért kérdeznék.

Szeretnék egy kamerát családi események, nyaralás, stb... rögzítéséhez. Nincsennek túl nagy igényeim, eddig ezeket egy telefonnal tudtam le. A MM-ban már 55ezertől vannak kamerák. Ezek mennyire használhatók?
Ami eszembe jutott, hogy fontos lenne: FullHD, TV-n vissza tudjuk nézni, jó akku, optikai képstabilizátor, sok zoom.
És pár kérdésem lenne ezekről az olcsóbb modellekről:
Mennyit időt lehet rögzíteni egy 64 gigás microSD-re? Meddig bírják egy feltöltéssel? HDMI csati reális elvárás részemről?
Mire figyeljek a válogatáskor? Esetleg bestbuy/ajánlott típusok vannak?

Köszi

(#12904) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Hali!

Kéne egy kis segítség. Egy JVC GZ-E10BAA kézikamerához szeretnék valamiféle távirányítót, amivel zoomolni tudok. Lehet vezetékes is, láttam a neten ilyesmit már, csak nem tudom hogy nevezik. Tudnátok valami ötletet adni, hogy merre találok ilyesmit, hogyan keressem?

(#12905) Ottó58 válasza PHenis (#12903) üzenetére


Ottó58
senior tag

Sony kamerák közül olyat válassz, amelyiknél cserélhető az akku, azaz nagyobbat is lehet csatlakoztatni. (Ne beépített legyen!) Sony kameráknál elég jó az akkuidő, általában 2óránál több az alap akkuval. HD csatlakozó van rajtuk, a zoom is nagy, képstabi pedig optikai legyen. A látószög is fontos, ha kisebb helyiségben is használnád.
Esetleg 2.7 vagy 3"-os LCD. Projektorra van-e szükséged?
A rögzítési időt a kamera specifikációjából pontosan megtudod, beállításfüggő.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#12906) huppancs89 válasza Chrystall (#12902) üzenetére


huppancs89
tag

Igen, ezt tettem, sőt, videókat és weboldalakat is olvasgattam, de ilyen szóval nem találtam ezzel kapcsolatban semmit...bár lehet én vagyok a hülye. A kamerán már minden lehetőséget átlapoztam vagy 6x.. :D :DD

(#12907) PHenis válasza Ottó58 (#12905) üzenetére


PHenis
senior tag

Szia, köszi a választ,

projektor nem fontos TV-n néznék vissza. (vagy van más dolog amiért ez fontos lenne?)
3 típust néztem, végülis ezek a legolcsóbbak optikai képstabival.

CANON Legria HF-R606 65ezer
SONY HDRCX405B 70ezer
Panasonic HC-V270EP 78ezer

A panasonicban már van wifi, így nem kellene kábellel mókolnom. A canonnak full zoomon nagyon nagy kromatikus aberációja van (bár lehet, hogy nem is használnám soha), de a képstabilizátor ebben tűnt a legjobbnak. Youtube-on néztem videókat mindhárom kameráról, nekem szerintem elég ez a kategória. Így elsőre a Pana tetszett a legjobban.

A három közül melyiket ajánlanád? A Sony-t?

(#12908) tecsu válasza PHenis (#12907) üzenetére


tecsu
addikt

Az én véleményem az, hogy ennyiért nem érdemes kamerát vásárolni. Jó lesz a telefon is. ;-)
De úgyis meg fogod venni. Majd egy év múlva visszatérünk rá és kiderül, igazam volt-e. :DD

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#12909) Chrystall válasza huppancs89 (#12906) üzenetére


Chrystall
senior tag

Melyik típus van neked pontosan?

(#12910) Ottó58 válasza tecsu (#12908) üzenetére


Ottó58
senior tag

Mindenkinek más az igénye, neki elég lenne az olcsóbb is, de össze nem lehet vetni a telefonnal, sokkal több funkciót tartalmaz a kamera.
Sok hsz-ben mindenkit le akarsz beszélni az olcsóbb vásárlásáról, ahelyett, hogy segítenél feltárni számára az előnyöket-hátrányokat.
Pillanatnyilag milyen kamerát használsz? Avagy beéred a telefon videójával?

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#12911) tecsu válasza Ottó58 (#12910) üzenetére


tecsu
addikt

Pillanatnyilag nincs időm videózni. Zenélek és fotózok, de elsősorban gyerekezek. :-)
Miért baj neked, ha elmondom a véleményemet, ami nem egyezik a tiéddel?
Miért baj, ha embereket beszélek le a pénzköltésről?

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#12912) djnice válasza Ottó58 (#12910) üzenetére


djnice
veterán

Én osztom tecsu véleményét, hogy ennyiért nem szabad kamerát venni. Sokkal jobban jár egy Sony HX50-nel vagy HX60-nal mint ezekkel és még fényképezni is tud ha akar. Aki meg ennyiért nézeget kamerákat az nem fogja a különböző funkciókat használni, bekapcsolja auto módban és ennyi.
És az is igaz hogy 60 körül a telefonok már jobb képminőséget biztosítanak mint ezek, annyi hogy nincs optikai zoom.

(#12913) Ottó58 válasza djnice (#12912) üzenetére


Ottó58
senior tag

Ne magadból indulj ki! Nem mindenki úgy használja a kamerát, ahogy Ti gondoljátok! Nehogy már jobban tudjon egy telefonnal videózni, vannak korlátok, amikor már rég meghalt a teló. Közel sem lehet olyan beállításokat eszközölni a telón, mint a kamerán és nem csak zoom kérdése!
Azért egy 60-ezres kamera és 60ezres teló videóit összevetném extrémebb körülmények közt!
Te meg fényképezőpárti vagy, tehát a "milyen digitális videókamerát vegyek" topikban általában nem érvekkel támasztod alá a gondolataid, nem a segítségére vagy annak, aki kérdez, hanem mindenáron lebeszélni a vásárlásról az egyént, talán, ha elmagyaráznád neki, miért jobb kamera helyett egy teló, vagy fényképező a nehezebb kezelhetőség ellenére, talán átmenne a másik topikba.
Ha nem kamerát szeretne, valószínú a másik helyen kérdezett volna.
Valahogy úgy vagytok vele: van egy Trabantom, szeretném cserélni egy Opelre, de Ti azt mondjátok, ha nem tudtok Audit venni, fölösleges az Opel, a Trabi is elvisz ugyanoda.

Megjegyzés: nekem is volt és van is alacsonyabb árfekvésű kamerám (több is) a Pana HC-X920 mellett, egyiket sem használom auto módban, és nem próbálok senkit rábeszélni, hogy ilyen kategória alatt nem érdemes kamerát venni. Téma lezárva részemről!

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#12914) huppancs89 válasza Chrystall (#12909) üzenetére


huppancs89
tag

Hero 3+ black
:)

(#12915) tecsu válasza Ottó58 (#12913) üzenetére


tecsu
addikt

Ugyanannyi pénzért egy handycam jobb videózásra, mint egy telefon. De nem mindegy, mennyivel. Valószínűleg azt hiszi a többség, - mivel "kamera" - nagyon jó videókat készít az olcsó is, pedig nem - sajnos.
Egy okostelefon ergonómiája kegyetlen rossz még telefonáláshoz is, de mégis hordozzuk és használjuk, nem kell még egy eszköz, ami picivel jobb egy funkcióban...
Igen, magamból indulok ki, ahogy mindenki, amikor szubjektív véleményt formál.
Nem fényképezőpárti vagyok, szívesen videóznék is (majd mondjuk költözés után). Ha nem lesz fél millióm kamerára és ugyanennyim gimbal rig-re, akkor nem fogok valami vacakot venni, hanem tudomásul veszem, hogy anyagilag nem engedhetem meg magamnak ezt a hobbit. Bohóckodni jó az S5 mobilom is.
Másoknak pl. nem kell gimbal, de a képminőség eléggé minimum ezen a szinten.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#12916) Sz.Péter


Sz.Péter
tag

Sziasztok! Sikerült megoldanom a power bankos töltést.Találtam itthon egy dc dugaljat ami passzolt a kamerához, összekötöttem egy usb madzaggal,és tessék mukodik.Azóta jó párszor töltöttem ,és minden ok.
Egyébként elnézve pár olcsóbb kamera tesztet,én sem vennék ilyet,és egyetértek Tecsuval.Már egy kicsit gyengébb fénynél is butáskodnak,esti felvételről nem is beszélve.A legolcsóbb már ajánlott kamera most sztem a pana 770,ez alatt olyan nagy kompromisszum készség kell,hogy idővel inkább a mobilját viszi el csak a vevő,nem mintha az jobb képet csinálna,csak nem kell egy plusz cuccot hurcolni.És az újabb komolyabb mobilok nappali fénynél egész tűrhető képet csinálnak,a kijelzőjük is jóval nagyobb,némelyikben optikai stabilizátor is van.

(#12917) Ottó58 válasza Sz.Péter (#12916) üzenetére


Ottó58
senior tag

Saját tesztek alapján döntsetek (ne a lebutított Youtube videók alapján)! Én is össze szoktam hasonlítani a felvételeket esetleg más fórumtárs NYERS felvételeivel!
Fokozhatnám én is ezt az olcsó kamera históriát, én is kijelenthetném, nem szabad venni csak 3MOS rendszerű kamerát és csakis olyat, amin szinte mindent manuálisan lehet állítani, Pana HC-X920-nál nem lehet lejjebb adni, mert nekem ilyen van. Persze létezik ettől jóval magasabb árfekvésű és több "tudással" rendelkező kamera, csak anyagilag már számomra nem elérhető.
Te is a tiédből indulsz ki, mert neked olyan van.
Elég nevetségesen közelítitek meg a témát, olyan emberek számára adtok negatív véleményt, akik segítséget várnának e témában, mit, miért és hogyan kellene használni az olcsóbb, nem a profi célokra szánt kamerát.
Még valami: aki nem kamerát használ, csak telót, vagy nem is volt neki kamerája, szerintem nem is reális hsz-t produkál, (esetleg csak gyűjti) annak semmit nem ér és csak félrevezető a megnyilvánulása. Aki mobilt használ, még nagyobb kompromissziumot köt e téren: "nem kell egy plusz cuccot hurcolni."
Mindenki a saját pénzét költi, nem érzem felhatalmazva magam arra, hogy a pénztárcájának kiűrítéséről lebeszéljem, ezzel neki szeretnék spórolni.

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#12918) Sz.Péter válasza Ottó58 (#12917) üzenetére


Sz.Péter
tag

Nem tudom miért zavar Téged,hogy másoknak más a véleménye.Vagy ha ennyire az annyira, ajánlj nekik olcsó kamerát.A nevetséges megközelítés meg nem rólam szól,mondtam érveket is.Illetve itt is fel lett rakva pár nyers video az olcsóbb modellekből.Abban mindenképp igazad van,hogy lentebb elfelejtettem odaírni,hogy inkább spóroljon egy 770es-re,most azt 130 körül meglehet venni,és jó,korrekt kamera.Profi kamerákról szó nem volt.Üdv

(#12919) choco01


choco01
addikt

Sziasztok!

Beltérre kellenne egy kis videókamera.
Egy szobában lennének felvéve rövid kommunikációs jelenetek.Nem tudom mennyire jó az ilyen 50-70 ezres kamerák mikrofonja, mivel fontos lenne a jó minőségű hang, de ha nem túl jó akkor fontos lenne mikrofon bemenet is.

Szóval a lényeg hogy megfelelő, szép minőségű felvételeket készítsen bár jól megvilágított de akkor is beltéri helységben, és kijöjjön 70 ezerből.

Eddig ez a Canon tetszik a legjobban, csak a probléma hogy ha jól látom nincs mikrofon bemenet.

Másodlagos szerepe egyébként karate versenyek forgatása lenne hobby szinten beltéri sportcsarnokokban.

Mit gondoltok melyik gép lenne a legmegfelelőbb megoldás, ha probléma a karate verseny nem fontos szempont.

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#12920) Gyöször válasza Ottó58 (#12917) üzenetére


Gyöször
senior tag

Szia!

Ne haragudj, hogy így nagyjából ismeretlenül és újoncként beleszólok, biztos többen emlékeztek rá, hogy beírtam szeretnék egy kamerát kb 70ért és a hdr-cx405öt néztem ki, kérdeztem, hogy az jó-e. Írtátok rá páran, hogy ne vegyek ennyiért kamerát mert nem jó. Nagy mellénnyel visszakérdeztem, hogy miért ne lenne jó, mert nem tudja azt amit az egymillió Forintos profi? Írtátok rá, hogy nem erről van szó, hanem egyszerűen annyira rossz minőségű videót vesz fel beltérben (ez fontos, nekem leginkább arra kell), hogy lényegében ennyi pénzt kár kiadni érte. Inkább rá kell költeni többet, ha valami jó szájízzel visszanézhető felvételt akar az ember.

Ennek ellenére megrendeltem a cx405öt és rájöttem, hogy az egy semmi, majd elnézéseteket kérve visszakuncsorogtam magam ide a fórumba, hogy azért remélem megtűrtök és még kérdezhetek ha valami bajom van.

Szerencsére éltem a gyanúperrel, hogy baj lesz vele, médiából rendeltem 30 nap pénzvisszafizetési garival. Vissza is vették de nem igazán foglalkoztam vele, hogy próbafelvételeket készítsek, lényegében csak a családomról vannak videók amiket nem tudok megosztani vágatlanul. Vágva sem szívesen. Szóval nem tudom megmutatni ország világ előtt, hogy miért NE vegyen kamerát, pontosabban miért ne vegyen CX405öt 70 ezerért senki aki jó felvételeket akar. Lehet, hogy a pana jobb ebben az árkategóriában (is), én nemtom.

Nekem a sony képe, színei jobban bejött [yútúbos tesztvideók alapján - tudom hiba volt] mint a panáé, és mivel beltérről van szó a nagyobb látószög is a sony mellet szól (katalógus adatokban) én kezdőként nem tudom megítélni ez mit jelent élőben.
Plussz úgy gondoltam kellett a projektor. Na nem nagyon használom, de mindegy. Azért néha jól jön, mikor pld hazajövünk babaúszásról és a mamának egyből meg tudom mutatni milyen volt.

Ezért nem biztos, hogy megérte beáldozni a pana920 1/2,3" érzékelőjét a pj810 1/3,95" re. Meg gondolom a színvilágával se lett volna semmi bajom, a nagyobb látószög még ami tartja magát bennem, hogy abba biztos jobb az enyém.. hacsak egy kicsivel is. Azért a fény is elég jó, szóval nem bántam én ezt meg, de így lett pj 810em, ez a hiteles története. Ha most vennék akkor 920 lenne..

Ha jó lenne a 70ezres kamera SOHA nem vettem volna egy Forinttal se drágábbat. Annál többet nem akartam rákölteni. Így utólag ahogy visszanézem a cx405 yútúbos tesztvideóit, ott van minden hibája, csak azt hittem az a youtube tömrítés. Nem. Az a kamera.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#12921) Chrystall


Chrystall
senior tag

Ez az olcsó kamera étel tényleg nem egyszerű téma. Elég sokszor elhangzott itt az is, hogy 100.000 alatt jobb egy mobil. A felhasználáson múlik minden. Az a lényeg, hogy tisztában legyen mindenki azzal, amit vár az eszköztől, azt hozza-e, mert olyan árban vannak az alap kamerák, ami magyar pénztárcának még elég sok, de a tudásuk bizonyos szempontból botrányos, de ki kell hangsúlyozni bizonyos.

Én pl. most épp vakáción vagyok, telefonnal terveztem videózni, a kamerám otthon maradt. Mikor visszanéztem az eddigi videokat, nagyon meglepődtem hogy a Blackberry Q10-em napos időben milyen piszok jó színekkel vett. Rá is jöttem, hogy hiba volt a kamerát otthon hagyni, mert a telefon videóján a stabilizálás hagy némi kívánnivalót, és van hogy a fehéregyensúly is másodpercenként váltakozik. El is határoztam valamelyik márkából nézek itt egy alapot, ha pedig hazamegyek, eladom. Csak az a helyzet, hogy ismervén milyenek ezek a kamerák (saját próba alapján), arra jutottam felesleges, mert ugyan lenne jól stabilizált és korrekt fehéregyensúlyú videóm, de a színek olyanok volnának, hogy sose nézném vissza szívesen. Úgy ítéltem, hogy a telefon videóit még a jelenlegi hiányossággal is jobban visszanézem majd a szép színek miatt, mint egy olcsóbb kameráét. Így nem vettem meg.

Tehát személyfüggő ez erősen, ki mire törekszik egy videóban. Egyébként gondolkodom rajta, hogy nekimegyek megint, és csinálok egy alap tesztet az új alap kamerákkal a 3 fő márkából, vagy esetleg még hozzácsapom a JVC-t, hogy kiderüljön melyik ad a leg elfogadhatóbb képet. Mert igazából vitatokozunk itt, de azt nem tudjuk, hogy ezek pontosan milyenek. Bár én 3-7 évvel ezelőtti szériákból minden márkából próbáltam ilyen árfekvésben, és azt tapasztaltam, hogy a képük az évek során a szériaváltozással nem nagyon változott. Azalap jellegzetességek (hibák/előnyök megmaradtak).

Azt pedig ugyebár nem lehet hangsúlyozni, hogyha valakinek mindenképp kamera kell és mindenképp 100.000 alatt, akkor ajánlatos használtan a jobb típusokból venni, mert ez az a műfaj, amiben eképp sokkal de sokkal jobban jár.

[ Szerkesztve ]

(#12922) Ottó58 válasza Chrystall (#12921) üzenetére


Ottó58
senior tag

Nálad a pont. A felhasználáson múlik minden. De ahogy írtad, a telefonnál is ugyanúgy, (vagy még jobban) vannak hiányosságok. A telefon sem képes gyenge fény mellett jó minőségű videót készíteni, a kamera kezelése viszont sokkal jobb.
Tehát el kell dönteni, milyen céllal szeretne valaki kamerát venni, mert nappali fényben, nappali fényhez van kalibrálva szinte a legtöbb képkészítő eszköz, bár vannak kivételek, ahol már a gyengébb fényviszonyokat is figyelembe veszik a gyártók, de ez rendszerint a magasabb árfekvésű termékeknél jellemző.
Valamikor írtam, hogy beltérben az egyik HD kamerámmal vettem fel (érzékelője 1/2.3), de másik kamerával is rögzítették SD-ben, amin kb. 10centi átmérőjű optika volt.
Mondanom sem kell, hogy az enyém szemcsésebb és rosszabb minőség volt a HD tv-n visszanézve.
Volt valamikor feltéve nappal készített videó profi kézből telefonnal, de már nem találom.
Visszatérve, ha valaki kamerával szeretne dolgozni, és rákérdez milyen az adott kamera, érv-ellenérv (előnyök, hiányosságok) felsorakoztatása mellett kell tanácsot adni főleg kezdőnek, mert nem elég az, hogy ilyet nem érdemes venni.
Már írtam, nekem Pana HC-X920 van és még senkinek nem írtam, hogy ezalatt nem érdemes kamerát venni, mert nekem is írhatják hogy nem érdemes kamerát venni 4K és fél milla alatt.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#12923) vazol válasza Ottó58 (#12922) üzenetére


vazol
tag

+1!
Nem mindig lényeg a "profi" felvételi minőség, a TÉMA a fontos és az előhozott emlékek...
Mondom ezt 56 évesen, amikor a '70-es években egy Lada1000 típusú, vekkerként felhúzható 2x8mm filmre rögzítő kamerával kezdtem családi kirándulásokat, eseményeket megörökíteni, melyet apámtól "örököltem".
A középsulis osztálykirándulások, egy "korszerű S8" Chinon kamerával készült ballagási felvételek digitálisra fordítva, kicsit átszínezve igen nagy sikert tudnak aratni "gyatra" minőségük ellenére is egy érettségi találkozón.....

Ha nem vagy biztos benne, kérdezz és még bizonytalanabb leszel!

(#12924) Gyöször válasza Ottó58 (#12922) üzenetére


Gyöször
senior tag

Így gondolom én is, hogy a felhasználáson múlik minden.

Viszont ha az embernek van egy jól videózó telefonja, hamar rá fog jönni, hogy a 70ezres kamerát magával se kell vinnie, mert képminőségben aligha lesz jobb, és csak felesleges nyűg cipelni még egy kütyüt. Akkor meg minek megvenni ilyet?

Kültérben nagy fénynél persze biztosan jobb egy kamera, ami pozitív volt a cx405ben az a képstabilizálás, az nagyon jó volt és persze a zoom.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#12925) merqree


merqree
őstag

Még csak tapogatózom, de jól látom, hogy alapvetően a canon-okban nagyobb az érzékelő, mint a sony-kban?

Milyen összegre számítsak, ha olyan kézi kamerát szeretnék vásárolmi, ami FHD-ban a beltéri eseményeket is (szín és kontraszt) hűen adja vissza?

Tudom, az ár a csillagos ég, de egy halandó embernek mennyi "illik" áldoznia rá?

Pl: szabad ilyet venni?

(jön a baba, idén leszek 40, és a család egy handycam-el szeretne meglepni. Csak én nem akarom őket meglepni, hogy több kerül a leves, mint a hús. Én mondjuk a nikon d60-amat cserélném egy jobb vázra és a 18-55-ös KIT objektívet egy jobbra, de ez más kérdés)

[ Szerkesztve ]

(#12926) laszlo168 válasza merqree (#12925) üzenetére


laszlo168
senior tag

A fényképező nem videózásra való, (tudom mert nekem is Nicon van)
De ha ennyit szánsz rá akkor ezt vedd inkább.

(#12927) merqree válasza laszlo168 (#12926) üzenetére


merqree
őstag

Úgy értettem, hogy inkább egy jobb fényképezőgép, mint egy legalja videokamera.

(#12928) Sz.Péter válasza Ottó58 (#12922) üzenetére


Sz.Péter
tag

Szóval nincsen ocsó kamara ajánlás,pedig igen nagy hévvel mentél neki a témának IS,hogy nem csak a profi kamera a jó,és az olcsóbb szériából is ajánlhatnánk.De ezt nem tetted meg,pedig itt állnak sorba a vevők,érdeklődök.Pedig mint alant írtam ITT profi kamerákról szó sincsen.
Itt ítéld meg ,és persze a többiek is,hogy egy nem mai darab teló,esti felvételnél jó képeket készít e?
Mert szerinted nem.És ez is egy tömörötett youtubos vidi,ami persze nem Jó.Szerinted.Én viszont konkrétan ajánlok neked,vagy cserélj monitort,és vagy szemüveget, vagy mivel a szem is csak egy optika,egy kissé elgondolkoznék a vitatkozások előtt.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#12929) Chrystall válasza Sz.Péter (#12928) üzenetére


Chrystall
senior tag

Ha "olcsón" akarod megúszni van ajánlás, jobb szériákból vegyél használtat, félárban kapod, annyiért amennyiért újonnan a gyengébbeket a boltban, de fényévekkel jobb felvételekkel. A pár évvel ezelőtti 150.000 forint feletti típusokat keresd: Canon HF M széria, Panasonic SD90,TM900,V700,X800,X900, JVC GZ-HM1, JVC GZ-GX1, Samsung HMX S10 v. 15. v. 16. Valamint egy elfogadható darab volt alapkategóriában a Samsung HMX H200, szerintem színek tekintetében az egyik legjobb.

(#12930) laszlo168 válasza merqree (#12927) üzenetére


laszlo168
senior tag

De hát ez nem a leg alja.

(#12931) laszlo168 válasza Sz.Péter (#12928) üzenetére


laszlo168
senior tag

Ez nagyon szép, de nem látom a zoom tartományt, vagy ez csak fixen vesz fel, mert akkor ez kuka.

(#12932) merqree válasza laszlo168 (#12930) üzenetére


merqree
őstag

Köszi, ez pedig az öccse, ha jól gondolom, és a legnagyobb különbség abban van, hogy az egyik 4K a másik fullhd

(#12933) Sz.Péter válasza laszlo168 (#12931) üzenetére


Sz.Péter
tag

Teljesen igazad van a telók nem a zoom ra vannak kihegyezve,de azért.
[link]

(#12934) Nagya21 válasza Sz.Péter (#12933) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Bocs hogy belevau!!
De ne ilyen fotózásra kihegyezett gépet mutogassunk, hanem egy mondjuk átlag juzer átlag telóját (lenovo-alcatel-közép samu-etc etc), aki mondjuk egy átlag kamerát venne.
Ezek a középkategóriás telók menthetetlenül elvéreznek ha kevesebb a fény, nem beszélve mondjuk egy hosszabb felvételnél jelentkező melegedés esetére ahol nemes eccerüséggel közli a vas (lehetőleg a legjobb pillanatban), hogy akkor émmegmost kikapcsolnék.
Uff!
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#12935) choco01


choco01
addikt

Hali még egyszer.

Szerintetek ez a Canon Legria HF R606 megfelelne ilyen jellegű beltéri videók elkészítésre?

Fényviszonyok megfelelőek, van + reflektor, meg mennyezeti fény.

A lényeg a jó hangminőség, és megfelelő minőségű felvétel.

Sajnos erre nem lehet ugye külső mikrofont kapcsolni, de 60 ezre keretbe nem nagyon fér bele olyan. :(

Azért néztem ezt meg a szenzormérete nagyobb mint ebben az árban a többinek, és a fényérzékelés is. :U

Szerintetek megfelelne?

:R :R

[ Szerkesztve ]

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#12936) tecsu válasza choco01 (#12935) üzenetére


tecsu
addikt

"...A jó hangminőség, és megfelelő minőségű felvétel."
? Mi az hogy "jó" meg "megfelelő"?
Érted, mindenkinek mást jelentenek.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#12937) choco01 válasza tecsu (#12936) üzenetére


choco01
addikt

Hát mint a videóba, szóval hogy jól hallható legyen a beszélő felek hangja, ne csak ilyen távoli susogás, kép minőség meg üsse meg azt a szintet mint a videóban.

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#12938) tecsu válasza choco01 (#12937) üzenetére


tecsu
addikt

Őszintén szólva, nem tudom. A videó az alsó kategóriás handycam, az audió viszont felsőbb kategóriának tűnik.
Én mindenestre efféle oktató- ismeretterjesztő videókhoz profibb eszközöket (és munkamódszert) választanék, már csak a kihívás miatt is. Persze, ha nincs pénz... :O

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#12939) choco01 válasza tecsu (#12938) üzenetére


choco01
addikt

Gondolom hogy itt is az a téma mint 30-40 ezres kompaktoknál hogy 100k alatt ugyan azt tudják?Szóval egy Sony sem lenne jobb 60ért?

Meg feltehetően nem lenne sokkal jobb a helyzet ha a keret növelve lenne 100-120ra nem? :U

[ Szerkesztve ]

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#12940) choco01 válasza choco01 (#12939) üzenetére


choco01
addikt

Az is felmerült hogy Nikon D3300 dslr gép, és ahhoz lehet külső mikit is, meg hát gondolom a vidije bőven tud annyit mint ezek a 80-100 ezresek nem? :U :U

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#12941) huppancs89 válasza laszlo168 (#12926) üzenetére


huppancs89
tag

Annyiszor láttam már ezt a kamerát itt képen és linkelve, hogy lassan már rábeszéltek, hogy cseréljem le a V750-em :DD :DDD
Megérné? :F

(#12942) Chrystall válasza choco01 (#12935) üzenetére


Chrystall
senior tag

Ha olyan a világítás amilyennek mondod, meg tudod a Canon HF R606-tal a videót csinálni hasonlóra. De ha fenntartásod van vele, vedd meg online, ha megjön azonnal próbáld ki, és ha nem válik be, küldd vissza. 8 munkanapon belül kötelesek visszavenni ha online veszed, ez a törveny, minden boltra vonatkozik, és nem függ attól miért küldöd vissza.

(#12943) choco01 válasza Chrystall (#12942) üzenetére


choco01
addikt

És a DSLR-ről mi a véleményed?

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#12944) mrfire


mrfire
őstag

Üdv mindenkinek!

Egy igen olcsó kamerát szeretnék venni, lényegében webkamera helyettesítésére (Logitech c920), és nem csak a gép közvetlen közelében, de a szobában állványról is szeretném használni. Stúdió lámpákkal szeretnék bevilágítani egy teret, zöldhátteres felvételre kell, hogy megfelelően szakadjon (ha így kell mondani). Mellékesen szeretnék termékeket is fotózni vele (de itt is egy jobb minőségű okostelefon kamerájával kell csak felvennie a versenyt 10-12MP). Fontos, hogy USB-ről tölthető legyen, és töltés közben is használhassam, vagy bírjon ki egy minimum 2 órát töltés nélkül, és H.264-ben, FullHD 30fps-ben mentsen videót.

Ahogy nézegettem, a sportkamerák lennének megfelelőek a feladatra, de gyakorlatilag semmit nem tudok a témában. Nem kell nagyon profi minőség, mert ahogy írtam, elsősorban csak webkamera helyett lenne, de gondolom ha egy ilyet veszek, akkor annál mégis jobb minőséget kapok. 40 ezer forint körül keresgélek. Nézegettem az ACME VR03-at, de ez is csak másfél órát tud felvenni, és nem tudom, hogy töltés közben működtethető-e. A GoPro HERO jó sokat bír, de fénykép módban 5MP-t tud, ami kevés lesz szerintem.

Valaki tudna adni valami tippet esetleg, hogy milyen tulajdonságokra figyeljek oda, miből tudom, hogy egy jobb felvételt adó készüléket veszek, esetleg valami kiigazítás, ha tök tévúton járok ezekkel az akciókamerákkal? Minden segítséget köszönök! :R

(#12945) Chrystall válasza choco01 (#12943) üzenetére


Chrystall
senior tag

Amennyiben ilyen felvételekhez kell, mint a linkelt, azt vedd inkább. Mert az beltérben sokkal jobb képet ad, de csak akkor jó, ha megrendezett dolgot veszel fel. Te pont ilyet veszel fel, tehát neked pont alkalmas lesz a feladatra. Mert ugye azokban nincs autofokusz. Így azt majd manuálisan kell állítanod, de ez ne zavarjon.

(#12946) Chrystall válasza huppancs89 (#12914) üzenetére


Chrystall
senior tag

Hallod-e ebben tényleg nem lehet a zárat állítani. Kérdezz körbe tapasztalt Goprosoktól, hogy valamelyik funkció van-e mégis rá hatással. Pl. a JVC HM300-as kamerán nem lehet a zárat állítani, de ha letiltod a gain up funkciót, nem szaggat a kép, mert alacsony értéken tartja a zárat. Lehet Gopro-n is van valami hasonló, általában a fényerővel kapcsolatos beállítások hatnak a zárra. Valahol azok között lehet ilyesmi, ha van.

(#12947) huppancs89 válasza Chrystall (#12946) üzenetére


huppancs89
tag

Igen, igazad lehet, próbálgattam az ISO-t állítgatni, a közepes tartományban a legjobb, de néha még így is beszaggat..

(#12948) Chrystall válasza huppancs89 (#12947) üzenetére


Chrystall
senior tag

Az nincs rá hatással, ha külön az ISO-t állítgatod, csak ha ilyen preset jellegű fényérzékenységi profilok vannak, azokat ha állítod esetleg. Pl night mode, vagy hasonlók. Azok állítják együtt az ISO-t, rekeszt meg a zárat. De egyébként ha van EV beállítás, megpróbálhatod, hogy manuálon beállítod, és megnézed úgy mit csinál. Mert az is ezeket állítja együtt, hátha akkor megmarad fixen a zárérték.

(#12949) choco01 válasza Chrystall (#12945) üzenetére


choco01
addikt

Nincs AF videó közben? :Y

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#12950) merqree


merqree
őstag

Eléggé csapongok, elnézést a hozzáértőktől, de kiszemeltük most ezt és ezt.

Valamelyik van már itt valakinek itt?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.