Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz Alexios #8468 üzenetére
Szia!
Én decemberben váltottam dslr gépre, nagyjából ugyan ebben a dilemmában voltam mint te. Szóval hasonló cipőben jártam. Teljesen kezdőként még annyira nem is volt teljes fogalmam mi az ami kellhet nekem, csak a pénztárca volt a legfőbb szempont. A végére két gép maradt, a Canon 500D és a Nikon D5000. Nekem minden tekintetben a Nikon tetszett jobban, de ahol vettem és olyan feltételekkel amit nem akartam kihagyni várni kellett volna 3 hetet rá vagy többet is, ezért a Canon 500D lett a vége. Egyáltalán nem bántam meg a vásárlást, lévén nem volt saját tapasztalatom dslr ügyben, hogy máshoz hasonlítsam. Talán annyi, hogy a sokak által lehúzott kihajtható kijelző az jó lenne, ennyi ami így utólag hiányzik a másikból, de ez már csak itthon derült ki. Sokat fotózom itthon a cicákat és hason meg térden csúszva bizony kellene. Egyébként fogásra elég kellemes a D5000 sokszor megtapiztam, olyan van benne anyag érzetet kelt. A markolatánál szerintem jobban rá lehet fogni mint az 500D-nek. Tény, hogy egyikkel sem jársz rosszul. Az 500D-t elég sok helyen árulják képstabis alap obival 150e-160e közt.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
zolka78
senior tag
Nem az utómunkáról van szó, hanem arról ha nem RAW formátumba fotózol, csak egyből jpg-be mentesz, akkor az Oly-nak a legjobb a jpg motorja. Nekem 500D-m van, de soha nem mentenék jpg-be, egy párszor próbáltam de nem igazán tetszett a végeredmény. Oly-nál minden gond nélkül vállalnám egyből a jpg-t.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
zolka78
senior tag
Én valahogy a Canon 500D-n nem tudtam rendesen jpg-be fotózni, sosem sierült. RAW-ban sok kép van amihez nem igazán kell hozzá nyúlni, viszont ha mentek mellé jpg-ben akkor a jpg biztos kuka. Lehet valamit én cseszek el. Oymnál egy idő után leszoktam a RAW-ról, teljesen jó volt a jpg.
-
zolka78
senior tag
Te félreértettél engem. Egyáltalán nem akarok semmilyen konklúziókba bonyolódni. Csak a saját ismeretemet írtam le. Nekem nem felel meg az amit a canonom hoz le jpg-ben, ami lehet júzer probléma, vagy hiba. Nem tudom, mert nem álltam neki tesztelni, hogy lehetne csodás jpg-t kinyerni belőle, de majd egyszer rá szánom az időt. Az olynál viszont ilyen nem volt, azt kaptam jpg-ben amit gondoltam. Amiket linkeltél oldalt, ott biztos, hogy direktbe mentett jpg végeredmény van, vagy esetleg már konverzió utáni jpg?
-
zolka78
senior tag
válasz Mercutio_ #8688 üzenetére
Tudom, hogy lehet paraméterezni, de erre is azt gondolom, hogy ha nagyon bele kell nyúlni, hogy a jpg szép legyen akkor még mindig a jpg motort tartom rossznak, vagy nem tökéletesnek. Egyébként nem állítottam el semmit, pusztán csak azért mert eleve nem tetszett a végeredmény így hagytam a jpg-t a francba. Most viszont bogarat ültettettek a fülembe, hétvégén kirándulás lesz és úgy döntöttem az egészet jpg-ben tolom végig, most már kíváncsi vagyok mit lehet kihozni belőle.
-
zolka78
senior tag
válasz bnorci71 #8691 üzenetére
Ez már kezd nagyon off lenni. RAW+jpg is ugyan az, miért is lenne más. A beállítások nem változnak semmit csak a váz szoftvere ment egy jpg-t is a raw mellé, amihez ugyan azt a jpg motort használja mintha csak sima jpg-be mentenél egyből.
-
zolka78
senior tag
válasz MmDorian #9105 üzenetére
220voltnál ha ki van írva, hogy van valamelyik üzletben akkor az van is. Viszont érdemes rájuk telefonálni, hogy tegyék el a nevedre és, hogy mikor mész érte, és akkor nincs gond. Boráros téren van a központjuk, ha ott szerepel a raktári készletben akkor át viszik abba a boltba amelyikbe megszeretnéd venni. De érdemes telefonon érdeklődni mert van olyan is, hogy van raktáron valami, de nincs ki írva.
-
zolka78
senior tag
Ha neked a jpg a legfontosabb egy dslr-nél akkor olympus. De belépőszintet nem fogsz már újonnan kapni, viszont ennyi pénzért használtan már elég jó darabot kitudsz fogni teljesen korrekt obikkal. E-520 E-620 alá nem mennék.
-
zolka78
senior tag
válasz hossszú #9448 üzenetére
Szerintem Mercutio_ pont a kérdésed második részére írta, hogy ennek a topicnak az első hozzászólását nézd meg. Ott ki van vesézve érvekkel és ellenérvekkel, hogy mi a különbség a különböző géptípusok között. Ha ezen átrágtad magad és tényleg eldöntötted, hogy neked a DSLR kategória az amit használni akarsz akkor már itt is tudnak segíteni a döntésben. A legtöbb embernek valójában elég egy komolyabb kompakt vagy egy bridge gép is. Ezekkel is lehet gyönyörű képeket készíteni és ráadásul a nagy részének van teljes manuális felhasználása is amivel el lehet sajátítani a fotózás alapjait. Itt egy teszt az általad kinézett gépről. Már ez sem teljesen DSLR, hanem egy új kategória amit a Sony fejlesztett ki. Érdemes megnézned tényleg mi az ami kell neked, melyiknek mi az előnye, hátránya. Számít-e a méret, a súly? Mi az amit fotózni akarsz? Lesz-e kereted később fejleszteni egy rendszert? Ha ezek meg vannak akkor eldöntheted, hogy kompakt esetleg bridge, vagy a komolyabb kategóriák, DSLR, a Sony SLT-je vagy a micro 4/3 ( én ezt is számításba venném a helyedben ).
-
zolka78
senior tag
válasz aleister #9472 üzenetére
Huh.... Elég sok mindent ki veséztél és még mindig tanácstalan vagy. Pedig itt már szerintem csak neked kell döntened. Én a helyedben már csak a szerint döntenék a 3 közül, hogy melyik a szimpatikusabb, melyiknek jobb a fogása, melyikkel jövök ki ár-érték arányt tekintve a legjobban. Amit még megnéznék és hátha segít a döntésben azok a hozzájuk vásárolható objektívek. MI az amit fotózni akarsz, ezt milyen objektívvel akarod megoldani, menyi pénzt szánhatsz még a későbbiekben a fejlesztésre. Mind 3 gépet meg kell tanulni használni, és szerintem egy általános használatra mindegyik bőven megfelel. A magam részéről a pana mellett döntenék ha anyagilag megtehetném, de elvetem a drága obipark miatt. A Canon és a Nikon közül inkább a Nikont választanám, mondom ezt úgy, hogy Canon rendszerem van. Teszteket és fórumokat nézve valami nagyon jót hozott össze a Nikon az érzékelő tekintetében. Ezek persze csak az én szubjektív véleményeim.
-
zolka78
senior tag
Akkor a te szemszögedből nézve nagyon sajnálom azt a sok fotóst aki kénytelen ilyen amatőr holmikkal megkeresni a kenyérre valót, mert hát sajnos van egypár ilyen . Egyébként a 7D alig 1,5 centiméterrel szélesebb mint a Pentax K-5, a többi méret nem igazán számottevő. Nekem ugyan jó a látásom de meghajlok az előtt aki pár méterről ezt a különbséget észreveszi, mondjuk a nyakadban lógó gépről.
-
zolka78
senior tag
Akkor én velem most mi lesz, lassan egy éve nem volt bekapcsolva az IS a kitobimban, fél éve meg már nem is használok IS obit, a vázban pedig nincs is . Hova jut így a világ
hupsz, ez nem válasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
Fotószerviz: 1064 Budapest, Vörösmarty u. 51/a. 3000-4000 forint között van náluk egy komplett takarítás, de legalább 1 hétig náluk van a cucc. Régi manuál üvegeknél 6000-8000 forintért cserélik a blendemozgató mechanika rúgóit, és cserélhető mozgató alkatrészeit újra, és be is állítják. Nem tudom milyenek, csak érdeklődtem. Egy Pancolar 50 milliméteres obim f11 felett már nem úgy mozgatja a blendéket ahogy kellene. Ezt az árajánlatot adták.
-
zolka78
senior tag
Nem tudom, hogy a hozzászólásomban hol lehet kiolvasni, hogy keverem a kettőt, de szerintem egyértelmű, csak tájékoztatást kaptam bizonyos dolgokról a szerviztől. Gondoltam hasznos lehet számára ha takaríttatni akarja az obit.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
válasz kutymorg #10250 üzenetére
Szerintem ezt nem érdemes így összehasonlítani. A 600D ugyan nagyobb pixel számú szenzorral rendelkezik, de jobb szenzort is raktak bele. Újonnan már nem kapsz 500D-t, ha még is akkor nem érdemes rajta gondolkodni, inkább 600D. 500D-t csak olcsóbban és használtan. Nekem 500D van és az általad is emlegetett Tami. 17-50 obival használom a legtöbbet, jó párosítás. Én ugyan Canon párti vagyok a szolgáltatásai miatt, de nem megvetendő az D5100 a Nikontól, a jó szenzor és a 3 év gari miatt. Ha most vennék gépet akkor efelé húzna a szívem.
-
zolka78
senior tag
Az Olympus egy sokkal újabb konstrukció és van hozzá 2 obid, ami ha zuiko obi és ha még kittobi is, akkor is jobb minőséget képvisel mint a canonos olcsóbb üvegek. Az olympus sokkal jobb felépítésű váz is mint a canon, tudásban is előrébb van, valószínűleg az expó is kevesebb benne látatlanba. Mindkettő jó egy kezdőnek, bár tudni kell hogy az oly kivonult a dslr piacról és nem lesz gép amibe fejleszthetnél ha ebben a rendszerben gondolkodsz. Az obikkal nem lesz gond. Ha még tanulod a fotózást és a jpg-t preferálod akkor is az oly jpg. motorja viszi el a pálmát.
-
zolka78
senior tag
....dslr piacról.........ebben a rendszerben......
Szerintem ezen nincs mit félre érteni. Szerintem az OM-D egy teljesen más rendszer. Az, hogy rá lehet adapterezni a 4/3 zuiko obikat az a már oly. dslr szettel rendelkezőeknek lesz jó, ott is azoknak akik az olympusnál a profi vagy a fél profi vonalat követték és ehhez mérten vásároltak obikat is. Ha már valaki az OM-D ben gondolkodik kezdésnek, akkor szerintem jobban jár ha a M4/3 obikat kezdi el nézegetni, azok minden előnyével.
-
zolka78
senior tag
Szerintem sem hátrány, de a váz fejlesztésben viszont csak a kompromisszum. Ki tudja mi lesz az irány az OM-D- vel. Bár szerintem jól indul. Egyébként nem is biztos, hogy valaki vázat is akar fejleszteni. Ezért is írtam, hogy ha használtban gondolkodik, akkor jó dolog az az oly. E520.
-
zolka78
senior tag
válasz Mercutio_ #10268 üzenetére
Igen, ezekkel a típusokkal is tisztában vagyok, de ez még mindig a kihalófélben lévő rendszer használt állományát érinti. Emlékezeteim szerint ezek között már csak az E-5 kapható mint új váz. Ezt a vonalat dobta az Oly. Azt nem tudom, hogy milyen a 4/3 Zuiko obi az m4/3 vázon, nem érdekelt a dolog. Csak feltételezni tudom, hogy aki az E szériához már beszerzett 1-2 prémium kategóriás Zuikot annak jó megoldás az OM-D vonal adapterezhetősége mint feljebb lépés.
-
zolka78
senior tag
válasz Mercutio_ #10268 üzenetére
Valamiért nem tudtam Youtube-t nyitni így csak most néztem meg a videókat. A profi obihoz az epl-1 AF tényleg lassú, viszont az epl-3 már egész jó. Gondolom OM-D-nél is ez, vagy jobb lesz. Én teléből Tami. 55-200-t használok 500D-vel, na az olyan, vagy még lassabb mint az epl-1 videón. Bár amit a 12-60 tud nyújtani képminőségben, azt elfogadnám ilyen lassúság mellett.
-
zolka78
senior tag
válasz kutymorg #10290 üzenetére
Ismered a mondást: ami eltud romolni, az el is romlik. De nem ebből kell kiindulni. Rendeltetésszerű használattól nem igazán fog hamar tönkre menni. Nem is nagyon olvasni meghibásodott vázakról, leszámítva 1-2 esetet. Viszont a Nikon 3 éves garancia ideje azért elgondolkodtató, és megnyugtató. Kíváncsi lennék hány Nikon gép hibásodott meg komolyabban az első 3 évben. Vagy akár bármelyik másik gyártóé.
Azért még mindig lehet kapni 20, 30 vagy akár 40 éve működő vázakat, és szerintem az azóta is működő gyártóknak nem lett rosszabb a minőségpolitikájuk.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
válasz Zozzer888 #10607 üzenetére
Canonon biztos fogod tudni használni azokat az obikat amiket most veszel belépő szintű géphez ha később váltasz, hacsak nem FF gépre váltasz. Nikont nem tudom, majd valaki jön azt megmondja. De ha már most látod, hogy később váltani is fogsz, akkor már most érdemes újabb gépen gondolkodni. Belépőszintről nem éri meg belépőszintre váltani, hacsak nem több éves leharcolt géped van, amibe már rengeteg expót raktál, és már a zárcsere sem éri meg. Vagy olyan ezer éves, hogy már nélkülözhetetlen számodra a sok új ficsőr.
-
zolka78
senior tag
Arra figyelj, hogy általában az 1100D-hez duplakitben a régi 18-55 obit adják a régi 75-300 obival. Ezek nem a jó képalkotási képességükről híresek. Érdemes a 18-55 IS obival venni és utána egy telét külön. Az 500D-t pedig már nem forgalmazzák, az ahol van már egy beragadt darab lehet.
(#10756) ezzio: és ezeknél nem csak a stabi híány a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
válasz Inv1sus #10764 üzenetére
Szerintem azt értetted félre, hogy a Pentax jó néhány évtizede ugyan azt a bajonettet használja, és így sok a használt objektív akár a régi időkből is. Ráadásul azt hiszem, hogy ezekkel akár a fénymérés és az AF is gond nélkül megy, de majd jön egy pentaxos és megmondja.
-
zolka78
senior tag
Egyébként a topik címében ez szerepel: "Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)?" Ezzel szemben az elmúlt időben minden mással volt itt foglalkozva. Van objektíves, táskás, állványos, akkumulátoros, fotós(ebből 2 is), és azonnali kérdéses topik is
-
zolka78
senior tag
válasz BiriBum #10859 üzenetére
1100D-hez ha csak a 18-55 kitobival veszi akkor a legtöbb helyen az IS változatot adják. Azért ezzel elég sokáig ellehet lenni. Az is egy kicsit erős, hogy nem lehet elleni IS nélkül az olcsóbb tele kategóriában. Itt rögtön az jut az eszembe, hogy amíg valaki a 70-200-ak alatt gondolkozik a pénz miatt, akkor sokan fújják az IS-t, viszont ha már van egy 150e kerete akkor már jó lesz neki a 70-200/4 IS nélkül is. Legtöbben a hűde zoomos kompakt után vágynak a telére, majd az lesz a legkevesebbet használva. Én tök jól elvagyok a tami. 55-200 obimmal pedig se stabi, se fényerő. És bizony bőven lehet vele fotózni állvány nélkül is. Nem mondom, a fentebb tárgyalt Pentax K-r mellett nem érdemes foglalkozni az 1100D-vel.
-
zolka78
senior tag
válasz trippla #11147 üzenetére
Az 1/200s a vakuszinkron idő tulajdonképpen a zár nyitvatartási idejére vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a zár tulajdonképpen a 1/200 másodpercig képes csak nyitva maradni úgy, hogy a szenzor teljes felülete szabadon van. Vagyis a szenzor teljes felületét csak ennyi ideig éri egyszerre a fény. Ennél hosszabb záridőnél is ez a helyzet. Ennél rövidebb záridőnél már nem a teljes felületet éri egyszerre a fény, nincs szabadon a szenzor teljes felülete. Mivel a vakut megvilágításként, vagy derítésként használjuk, így lényeges, hogy a vaku teljes villanási fénye is elérje a szenzort, vagyis az a jó ha a szenzor szabadon van teljesen. Vakuszinkron idő alatt a váznak úgy kell vezérelnie a vakut, hogy az a teljes zár lefutása alatt képes legyen többször villani. Tulajdonképpen így a szenzor minden részére képes jutni a vaku fényéből, míg lefut a zár. Gondolom ez a vezérlő elektronika hiányzik a D3xxx családból.
-
zolka78
senior tag
válasz F.B.I. #11565 üzenetére
Minden jobb fotós boltnak van tisztességes honlapja, nézd meg ott, vagy hívd fel őket. Mivel Olympus, így javaslom az Olympus mintaboltot. Viszont ha olcsó is kell, hogy legyen, akkor egyértelműen ebay. Mindenféleképpen ez utóbbi a legjobb megoldás.
-
zolka78
senior tag
válasz Zozzer888 #11611 üzenetére
Azért ez egy kicsit sarkítás. A Canon 18-135 obija egyáltalán nem nagyon jó cucc. Azt még a 18-55 IS is felül múlja. 18-55 IS-t használtam egy darabig, a másikat meg többször próbáltam. És sajnos ezt tesztek is alá támasztják. Persze lehet vele élni, aki tud. És az M42 obik nem a Canonnál vannak, hanem elég sok mindenkinél, persze régebbről, akik már nem is igazán léteznek. Az, hogy ezt Canon rendszeren elég jól lehet használni, jobban mint Nikonon, az egy dolog. De ettől még nem lesz a Canoné. Ne az M42-s obik legyenek már a döntők egy modern rendszer választásánál. Különben meg ha ez lenne a szempont. akkor inkább már Olympus, vagy még inkább Pentax.
-
zolka78
senior tag
válasz Zozzer888 #11611 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a 18-135 obival nem lehet szép képet csinálni - pont pár napja láttam nagyon jót a másik topikban - de a tények sajnos egyértelműek. Azért a legelső 18-55 kitobival is látunk szép képeket, még sem ajánlaná senki. Az M42-hőz meg konkrétan ezt írtad: "de ugye a Canonnál ott vannak az M42es obik". Ez eléggé félre érthető.
-
zolka78
senior tag
válasz Agostino #11625 üzenetére
Sajnos az xxxxD modelleket túlságosan fikázzák a Canon termékei közül, ebbe most nem is szeretnék bele menni. Viszont mivel mindenképpen használtban gondolkodsz, és megemlíted a Pentaxot, én a helyedben ezen a vonalon indulnék el. Mivel az alsóbb kategóriákban is minőségibb, és jobban felszerelt vázakat "gyárt", gyártott, mint a CaNikon testvériség. Nem beszélve a használt obi választékáról. De ebben a pentaxosok jobban tudnak segíteni. Van itt saját topikjuk is.
-
zolka78
senior tag
válasz gabsz227 #11992 üzenetére
A pana G3 váza nem slr hanem micro 4/3-os milc. Teljesen más kategória. Canonból szerintem nem éri meg a 600D, inkább az elődje az 550D ha még kapsz valahol. Befutónak még is a Nikon D5100-t tartom, a D3200-t nem láttam még teszteken sem, ami nem azt jelenti, hogy rossz gép. A D3100 meg már minek ha kitudod fizetni az utódját is. Érdemes elgondolkozni a G3-on is ha tisztában leszel a m4/3 rendszerrel. Ebben tudnak segíteni az itteni m4/3-os topikban is.
-
zolka78
senior tag
válasz gabsz227 #11996 üzenetére
Pro és kontra érveket nem igazán tudok felhozni, mert szerintem ahol te keresgélsz az még az a kategória ami igen csak igény, és kompromisszum függő. Én évekkel ezelőtt csak azért nem ugrottam bele a m4/3 rendszerbe mert még nagyon fiatal volt és költséges. Ma már ez nem igazán mondható el, ha csak az nem, hogy a jó fixek drágák, de ezek minden rendszernél azok. Tagadhatatlan előnye a dslr rendszerrel szemben a méret és súly előny. MIvel már konkrét elképzelésed is van akkor a legjobb sorrend szerintem: m4/3, Nikon D5100, Canon 550D( 600D csak akkor ha már 550D-t nem tudsz elérni ). A m4/3 mellett akkor dönts ha már látod a 2 rendszer közti különbséget és ez számodra előny. Nem vagyok márka buzi, főleg, hogy Canonom van, de a saját véleményem szerint a D5100 előnye a jobb szenzor a Canonnal szemben, és a konzumer kategóriában jobb Nikon objektívek. A Canonnál figyelembe vehető a régi manuál obik használata ( de ne ez legyen meghatározó egy modern rendszer esetében ) és esetleg hackelt sw használata. Én azt mondom, hogy jelentős különbségeket nem lehet igazán venni a belépő dslr kategóriában, inkább az a fontos, hogy kinek mi a főbb előny. De, hogy szemét legyek és összezavarjalak, Pentaxon nem gondolkodtál el?
-
zolka78
senior tag
válasz lcee79 #12114 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy a drága objektív nem azért drága mert profik használják és ők meg tudják fizetni. A mínőségi jó rajzolatú objektíveknek nagy a tervezési és elöállítási költsége is, függetlenűl attól, hogy azt milyen rendszerhez tervezik. Egy kisebb szenzorméretű géphez is ugyan úgy megkell alkotni a jó objektívet mint egy FF dslr géphez. De nézheted a másik oldalról is, a dslr kategóriához is álltalában drágák az új, nem konzumer kategóriájú obik. Az m4/3 rendszerhez viszont minden obi új, lévén 4 éves dologról beszélünk. Itt is igaz, hogy egy rendszerben az objektív lesz a nagyobb költség.
-
zolka78
senior tag
válasz Throme #12214 üzenetére
Igen Canonos vagyok , de megpróbálok objektíven látni dolgokat azon a szinten, ahol a legtöbb itt kérdést feltevő ember mozog. Ahova én is tartozok. Egyébként én a mostani fejemmel Pentaxba ugranék bele, de ez nem volt a listán . Vagy m/43.
Akkor le írom a véleményem én is. Szerintem a konzumer kategóriában, ahol itt a legtöbb ember válogat, nem igazán van lényegi különbség. 2 nagy gyártó van igazán a belépő dslr piacon, a Canon és a Nikon. Mindig változik, hogy melyiknek áll jobban a zászló, és ez jelenleg a Nikon. Én az ilyeneket nem tartom tényleges indoknak, hogy jobb fogás, jóval több dedikált gomb. Fontos szempont és hasznos is. De kérem, a legtöbb ember aki kérdést tesz fel itt, az egy pirinyó téglácskát szorongatott eddig szinte nulla dedikált gombbal. Arra gondolok, hogy tulajdonképpen egy rendszert kell építeni a leendő usernek, mert nem biztos, hogy meg fog állni az 1-2 obinál. És mivel a konzumer kategóriát nézi, abból indulok ki, hogy ott is fog üveget keresni. Ez meg szintén a Nikon felé hajtja a malmot. Azt ne vegyük már alapul, hogy a Canonnál könnyebb az olcsó M42 obik használata mert nem is biztos, hogy tudja miről van szó. Meg egy rendszert ne a nem hozzá dedikált dolgokra építsünk fel. Hacsak nem olyan üvegekről van szó ami már igen csak kiemelkedő a sorból. De azok nem pár ezres obik, és akinek ilyen van az tudja mit vegyen hozzá. Szerintem a Nikon most jobb szenzor terén és az "olcsóbb" obik terén, ez az amit én fontosnak látok a kép elkészítéséhez. Videózni nem videózok, hogy ezt is figyelembe vegyem. De ha ez lenne a szempont, akkor nézelődnék a m4/3 felé.
-
zolka78
senior tag
válasz Zozzer888 #12272 üzenetére
Senki nem mondta, hogy rossz az a 600D, de sajnos a Canon az 550D óta nem igazán rukkolt elő tényleges innovációval a belépő kategóriában. Én is canonos vagyok(500D), de a régóta használt 18Mpx szenzoruk és 3 apsc-re tervezett üveg átreszelésén kívül, csak egy 40mm obi volt ami újnak mondható. A többi amit beszórtak a belépő kategóriába, az nem volt újítás a részükről, csak alkalmazás. Persze senki nem fog rosszul járni, vagy csalódni, ha esetleg egy 600D vagy egy 650D mellett dönt. Én még sokakkal ellentétben az xxxxD vonalat is tartom valamire. Sokaknak valójában még az is elég. Ráadásul nagyon olcsón lehet pár hónapos példányokhoz jutni. Igazi kitobis kategória. És azon az áron mint egy bridge szerű valami, annál viszont jobb.
-
zolka78
senior tag
válasz lcee79 #12280 üzenetére
Szerintem mindkét oldalon vannak képviseleti, szervizeltetési és forgalmazói problémák. El tudod képzelni, hogy a Canon egyikkel sem foglalkozik MO-n, még ha akadnak néha gondok is. Hangsúlyozom, gondok szerintem a Nikonnál is vannak. Legalább is olyan mindenhol van, hogy az ismerősének az ismerőse ezt meg ezt tapasztalta . Azért vannak cégek MO-n akik a több tíz milliós fotóaparátjukat simán bevállalják a Canonnal, nem véletlenül.
Szerintem te már annyira tanácstalan vagy, hogy lassan már nem is veszel semmit . Mennnyé mán aztán vedd meg azt a gépet amelyik tetszik és lazításképpen fotózz vele
-
-
zolka78
senior tag
válasz Zozzer888 #12508 üzenetére
Az a helyzet, hogy aki eleve manuális üvegekben kezd el gondolkodni, és ehhez egy apsc vázzal, annak mindenféleképpen jobb választás a a Pentax. Ezt már be kellene látnod. Van fénymérés, stabilizátor és esetleg még AF-is. Mondom ezt úgy, hogy én is Canont használok és néha manuális üvegeket is. Canonnak csak a fénymérése és a kisebb bázistávolsága miatt megfelelő az M42. Pentax viszont még a manuális korszak óta van a rendszerénél, és ezen csak reszelgettek az idők alatt. Nem beszélve arról, hogy alacsonyabb kategóriában, veri a canikont minőségben. Az, hogy neked meg nem jött be az ebay az egy dolog, de a mai modern világunkban igen is számottevő tényezőként kell kezelnünk. Akit nem érdekel az max. nem törődik vele. Egyébként ha meg már M42, akkor a minőség sem a Heliosnál (nincs vele semmi bajom) kezdődik, attól függetlenül, hogy jó üveg. Ami meg minőség az meg nagyrészt szintén külföld .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali játékos kérdések órája
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Kupon kunyeráló
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.