- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Bikerman #2930 üzenetére
Huhh, erre a hsz-re aztán van reagálnivaló
Kapásból, azért kezdőnek ne ajánljunk a váz mellé egy darab 50mm-es fixet, főleg nem úgy, hogy még mögé is írod, hogy tájképre, családra stb-re, mert lehet megfogadja a tanácsot és vesz egy ilyet és utána hatalmas koppanás lesz
Oké, én is írtam, hogy 50-essel szoktam tájképezni, sőt, néha még családot is fotózni, de ettől még eszembe nem jutna ezekre a célokra ajánlani egy 50-es fixet, mert a legtöbb helyzetben a legtöbb embernek nemes egyszerűséggel használhatatlan lenne. Főleg egyedüli obiként. Szóval ez egy nagyon rossz tanács volt, és akkor finoman fogalmaztam.
Persze, egy rendes alapzoom és egy esetleges kis/középtele mellé jó dolog beszerezni egy fix 50-est. De csak melléjük, kezdőnek meg pláne.Másrészt meg azt írta, hogy 200-300 ezer HUF a keret. Namost akkor miért nem ajánlod a Nikont? Mert te úgy generel, mint márkát nem ajánlod, pedig ebből a pénzből, igaz fogcsikorgatva, de akár ilyesmi is kijöhet: [link] Nem beszélve esetleges alig használt D80-asokról. Ezekre a gépekre aligha állnak az ellenérveid. A hsz-edből pedig úgy jött le, hogy a Nikonra generel jellemzőek a leírtak, ez így félrevezető.
A Pentaxhoz nagyon nagy objektívpark létezik - régi, akár több évtizedes használt, többnyire manuális objektívből. Bár én abszolút Pentax fan vagyok, de az objektívkínálat, ha szigorúan az új, AF-es obikat nézzük, a Pentaxnál sajnos pont, hogy némileg visszamaradott, bár meggyőződésem, hogy az emberek döntő többségének az igényeit teljesen ki tudja elégíteni így is ez a kínálat.
-
Stitch
őstag
válasz
Bikerman #2930 üzenetére
Te nem semmi egy fazon vagy. Valamiért a fejedbe vetted, hogy milyen rossz döntés volt megvenned a d60 kitet, most meg másokat is ez alapján akarsz befolyásolni. Már jópár hozzászóláson keresztül taglaltuk, hogy semmiről nem maradsz le a belső "fókuszmotor-hiányos" d60-al.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Bikerman #2930 üzenetére
azért portréhoz az 50-es gyutáv cropos vázon pont hogy nem "tökéletes" (beltérben teljes alakos képhez gyakran nem lehet eléggé hátrálni, fejportréhoz viszont túl közel kell vele menni ami nem előnyös. Pl. 35 és 85 mm ami ezekre a célokra sokkal alkalmasabb), de tájképhez is elég furcsa választás - mint ahogy az a kijelentés is, h csak 100 fölött lenne Nikonhoz AF obi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- OpenWRT topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest