Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
Van ventilátor topik , lehet, ott hamarabb kapsz választ erre a kérdésre
-
Acheron
őstag
válasz Speed® #82688 üzenetére
Nos megvolt az "öreg" paszta próbája. Összeraktam az új konfigot, a Ryzen 2600X -re nem a gyári hűtő került, hanem a régebbi konfigból kimentett Silver Arrow SB-E (hazai forgalmazótól rendeltem hozzá AM4 adapter készletet) Ránézésre egy picit többet ígért (1, 2)
Az első ventilátor végül nem fért el a RAM miatt, de erre számítottam is, így hátra került, pull üzemmódban.
Ebben a felállásban végül az Aida stressz tesztjével 61 fokig sikerült felhajtani, a ventik 800 rpm -nél nem mentek feljebb (ez meglehetősen csendes üzemet jelent), így tartalék is van bőven. A ház (FD R6) első ajtaját kinyitva 59 fokig ment lentebb. A korábbi mérések szerint a push elrendezés még 3 - 4 fokot hozhatna - ha nagyon kellene, egy 120 mm -es ventit még fel lehet tenni a SA elejére, de pillanatnyilag ennek nem látom szükségét.
Érdekes teszt lehetne, hogy a Hydronaut mennyit hozna a 9 éves Noctua pasztához képest - januárban lehet kipróbálom, de most nem tudnám magam rávenni, hogy nekiálljak megint szétkapni a rendszert (bár nem egy bonyolult dolog a tornyot lekapni, ha a bázis már fent van) -
Acheron
őstag
válasz Speed® #82688 üzenetére
Ismerős név, én is őt találtam, mint értelmes váltási lehetőség, , ha cserélni kellene
Kezdek egy próbával, pár méréssel. Eddig a fecskendőjében, légmentesen lezárva, sötét, száraz helyen volt tárolva. Az állagát elnézve nem lesz gond. A teszteket elolvasva tényleg a Hydronaut vagy a Conductonaut lehet jobb nála. -
Acheron
őstag
Sziasztok!
Új konfig építés közepén tartok, és tegnap tudatosult bennem, hogy a Noctua NT-H pasztám idestova 9. évét tölti nálam. Ennek ellenére vidáman göndörödik előre a fecskendőből, nyoma sincs rajta szárazságnak, elhasználódásnak. Szerintetek merjem használni egy új konfigban egy Ryzen 2600X és egy ThermalTake Silver Arrow közé, vagy intsek neki végső búcsút, és rendeljek egy ... ugyanilyet (nagyon jó paszta, az eddigi tapasztalatok szerint) -
Acheron
őstag
Sziasztok!
A Thermaltake Silver Arrow SB-E (non extreme) hűtőm a korábbi 1155 foglalat helyett AM4 foglalatra fog felmenni, ehhez vettem egy ilyen kiegészítőt.
Valamikor a jövő héten megy fel, akkor ér ide az alaplap + a proci.
Valaki használt már ilyen kiegészítőt, van tapasztalat, mire kell figyelni, van -e buktatója?
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Korábban már érdeklődtem platform csere okán, azóta annyit változott a helyzet, hogy a jelenlegi elszállt Intel árak mellett komolyabban fontolóra vettem a visszatérést az AMD processzorokra (2700X, később 3xxxX valami). Jelenleg egy 3570k üzemel a gépemben, egy Thermaltake Silver Arrow SB-E egységgel hűtve. Legutóbb abban maradtunk, hogy a 1155 -ről 1151 -re váltás nem lesz gond, ugyanazzal a felfogatással mehet majd. De az AM4 némiképp módosítja a helyzetet.
Itt két lehetőség van:
1, Az eddigi konfig marad érintetlen, és veszek egy új hűtőt a Ryzen -hez. Ez esetben egy legalább olyan teljesítményű hűtőt fogok keresni, mint a SA SB-E, annyi kitétellel, hogy ugyanolyan vagy jobb hűtőteljesítmény mellett elférjenek alatta a G.Skill Trident-Z RAM -ok (2 modul)
2, Veszek egy AM4 kitet az ezüst nyílhoz, ez kerül az új konfigba némiképp módosított venti elrendezéssel. Ez esetben viszont a régi konfig igényelni fog egy új hűtőt (a stock hűtő ugyan megvan (ha jól emlékszem) a 3570k -hoz, de hát na...) A Silver Arrow ugyan overkill volt ehhez a procihoz, de egy megbízható, jó hűtés kell majd rá (a rendszer marad használatban a gyerkőcnél).
Melyik megoldás esetén mi lenne a javaslat?
Előre is köszönöm! -
Acheron
őstag
válasz Speed® #81783 üzenetére
Végeztem egy gyors tesztet.
Az alaplapi diagnosztikai programmal (ASUS AI Suite II) mértem a hőmérsékleteket, közben futtattam egy Intel Burn Test -et Very high beállításon (közben néztem a magok terhelését, 95 - 100% volt folyamatosan). Az érdekesség kedvéért az átszerelés előtt lemértem a második venti teljes kikötésével is.
Az eredmények:
Terheletlen állapot, 2. venti push:35 Celsius fok Terhelt állapot, 2. venti push : 41 Celsius fok
Terheletlen állapot, 2. venti pull:37 Celsius fok Terhelt állapot, 2. venti pull : 44 Celsius fok
Terheletlen állapot, 2. venti kikötve: nem volt mérve Terhelt állapot, 2. venti kikötve:: 46 Celsius fokAzért van érezhető különbség, igaz a terhelt 44 fok csak csúcs volt, jellemzően inkább 43 fokon állt a hőmérséklet. Emellett a 8700k TDP -je 95W, szembnen a mostani 3570k 77 Wattjával.
Mindezzel együtt is úgy tűnik, a hűtő elég erős, hogy megbirkózzon az új procival, akár hátra szerelt ventivel is.
60 fok fölé nem várnám, terhelve sem.
Azért ha találok jó RAM -ot 36 mm magasságig (ennyi fér el a hűtő alatt koppanásig), lehet meghagyom az alap felépítést, ha nem, akkor szabad a vásár, hátra szerelt ventivel. -
Acheron
őstag
válasz Acheron #81771 üzenetére
Még egy kérdés a Silver Arrow -hoz (vagy bármilyen hasonló felépítésű és méretű hűtőhöz) kapcsolódóan:
A borda és a ventillátorok meglehetősen nagy méretűek, a klasszikus összeszerelést követve (a szélső ventillátor a borda elejére kerül, és hátrafelé átfújja a bordán a levegőt) csak low profile memóriamodulok férnek el alatta. Normál modulok használata esetén elvileg van lehetőség a második ventit a borda hátuljára helyezni, így úgymond "átszívja" a levegő a bordán.
Van esetleg arról bármilyen mérés, teszt / tapasztalat, hogy ilyen felépítésben hogyan változik (feltételezem csökken) a hűtőteljesítmény?
Köszönöm, ha van ötlet, hol nézhetek ennek utánna. -
Acheron
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Öt éves konfigom cserélném, de lehetőség szerint megtartanám a menthető alkatrészeket. Jelenleg egy 3570k hűtéséről gondoskodik egy Termalright Silver Arrow SB-E (nem Extreme) hűtő. A cél egy 8700k hűtése.
Két kérdésem van a témában:
Elegendő -e ez a hűtő, ha mérsékelt tuningban gondolkodom.
Amikor megvettem, az 1151 foglalatnak híre sem volt. Lehet kapni hazai forrásból ehhez való adaptert, vagy a 1155 felfogatásával is működik?
Köszönöm, ha tudtok segíteni a fentiekben. -
-
Acheron
őstag
válasz anytime #44713 üzenetére
Köszönöm!
Általában megy elsőre, de az ördög nem alszik - a Noctua még teljesen jónak tűnik, Kromatika fórumtárs megnyugtatott ezen a téren, vész esetén azt használom.
Ha minden jól megy a hűtő már itt lesz hétfőn - kíváncsi vagyok rá, jó nagy batárnak tűnt a képeken(#44714) kromatika
(#44715) KAMELOT:Köszönöm a válaszokat!
-
Acheron
őstag
Ha már pasztáról is szó esett:
A Silver Arrow -hoz adott Chill Factor III paszta könnyen kezelhető a felvitel szempontjából? Esetleg nézzek valamilyen más típust?
BTW: Meddig állnak el ezek a paszták? Van egy tubus - pár éves - Noctua NT-H1 pasztám, egy proci aplikációt élt meg, azóta elfekvőben van. Lejárati dátum nincs rajta, és (gyorsan kipróbáltam) vidáman tekeredik elő a fecskendőből - tehát messze nincs beszáradva.[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Egy SA SB-E alatt csak LP RAM -ok férnek el, vagy a normál méret is, és csak a magas bordás RAM -okkal van kompatibilitási gond?
anytime: 5 percen belül tudod szerkeszteni a hozzászólásaidat - egy hsz -ban is lehet többeknek válaszolni
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
válasz Merlinclub #43880 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az az eretnek gondolatom támadt, hogy mivel 2 plusz házventit is betennék a házba, az SB-E vagy az Extreme ventillátorait külön megrendelem (attól függően, hogy melyik coolert veszem meg), így akár SB-E, akár Extreme lehetne belőle. Persze lehet, hogy elegánsabb (és olcsóbb), ha valahogy leszabályozom az Extreme ventijeit - kétáramú gázturbinás sugárhajtómű hangot nemigen szeretnék alapjáraton, de nem szívesen mondanék le a szükség esetén elérhető plusz teljesítményről sem(#43879) netguru10: Nem rossz hűtő, de a maiakhoz már nemigen mérhető, kicsit inkább design, mint teljesítményorientált eszköz - de pofás
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Nemrég vaciláltam itt a fóromon a Phanteks PH-TC14PE és a Thermalright Silver Arrow SB-E (meg még néhány jobbfajta hűtő) között. Végül a Silver Arrow mellett fogok dönteni (jobban tetszik... ), de két dologról kérnék infót a tulajoktól (SB-E és SB-E Extreme):
- Az SB-E és az SB-E Extreme bordája különbözik valamennyiben, vagy csak a nagyobb fordulatú ventillátorok adják különbséget? (valamelyik oldalon mintha továbbfejlesztett bordáról írtak volna, de nem találom, hol olvashattam ezt)
- Az alaplapra felszerelt bordán cserélhetők a ventillátorok a borda leszerelése nélkül?És egy sokadrangú kérdés: jelenleg CM V8 működik a gépemben. Nem találtam olyan tesztet, ahol a fenti újabb modellek összehasonlíthatók akár hang, akár hűtés terén ezzel a most már korosodó hűtővel. Tud valaki ilyen oldalt?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
-
Acheron
őstag
válasz kromatika #43282 üzenetére
Silver Arrow SB-E, vagy SB-E Extreme?
Az SB-E ~5k -val olcsóbb, mint a Phanteks, az Extreme van ott kb árban.
Igazából -e között a három között vacilálok.
Azért még utánaolvasok, mit kell tudni a be quiet! Dark Rock Pro 2 -ről. Összemérhető az előző hárommal teljesítményben?(#43284) proci985: refhűtő van rajta, és tényleg elég hangos. De az ritkán zavar, fejhallgatóval játszok.
Viszont nem örülnék, ha a prociról is ekkora zaj jönne...[ Szerkesztve ]
-
-
Acheron
őstag
válasz Potzee #43273 üzenetére
Tudom, hogy elég lenne, de talán pont ezért lehet majd alacsony fordulaton járatni - csendesen.
No meg sosem tudhatom, mikor megyek meg, és lesz belőle 3770K...
A Silver Arrow Extreme a nagyobb fordulatú ventiknek köszönhetően nagyágyú nálad, vagy azonos légszállításnál is van olyan jó teljesítményű, mint a többiek?(#43272) Malibutomi:
Igen, ezért van az én listámon is. Neves gyártó, kitűnő termékekkel, jó áron. De valahogy a Thermalright jobban bejön - igaz, nézegetni nemigen fogom.(#43271) BenHans: Elég masszív hűtőnek tűnik, és jókat is írnak róla. A szín a fentiek iatt nem fontos nekem - zárt házban lesz.
-
Acheron
őstag
válasz Potzee #43263 üzenetére
Igazán nem vagyok semmi jónak az elrontója, ne hagyjuk ki Kicsit utánaolvasok.
(#43268) kromatika: Akár őt is betehetjükEmelltt továbbra is áll a kérdés:
Ha ezeket a hűtőket összevetjük, melyik lehet a legnagyobb hűtésteljesítményű, azonos körülményeket és ventillátor légszállítást feltételezve.
A tesztek alapján néhány fok a különbség, az árcédulákon néhány ezer forint. Kicsit az az érzésem, hogy ezen a szinten már a szimpátia a döntő érv
Nem egyszerű dönteni, ezért kérem a tapasztaltabb, a témát jobban ismerők segítségét.
Nem az ár fog dönteni, hanem a képességek.(#43265) Potzee: ez a teszt lehet némi iránymutatás, bár tényleg csak egy teszt a sokból.
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
A legnagyobb teljesítményű léghűtők az eddig olvasottak alapján ezek (a sorrend véletlenszerű, nem rangsorolásnak szántam):
- Alpenföhn K2
- Noctua NH D14
- Phanteks PH-TC14PE
- Thermalright Silver Arrow SB-E
- Thermalright Silver Arrow SB-E ExtremeEgy 3570K hűtését bíznám rá valamelyikre (nyilván tuningolva).
Melyik a lenginkább ajánlott ezek közül
- Hűtésteljeseítmény
- Hang
alapján.A Thermalright - ból azért raktam be mindkettőt, mert kíváncsi vagyok, melyik van pariban a másik hárommal (az extreme teljes fordulaton nyilván hangosabb, de ha jól láttam, a fordulatszáma lejjebb is vehető, mint a sima (SB-E) modellé.)
Köszönöm a tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Asszociációs játék. :)
- Apple notebookok
- Windows 10
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok