Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Létezik hogy a CM CK530 és CM MK730 ból is csak kizárólag barna kapcsolós van magyar nyelvű feliratozással? Akár hogy keresek nem találok semmi mást, pedig a gyártó oldalán több fajta kapcsolóval is elérhetőek. Lehet hogy itthon csak barnára van igény és a többiből nem is gyártanak?
Üdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
joker1220
őstag
Szia! Köszönöm a választ. Igazából a barna kapcsolós is jó arra a célra amire nekem kell, de jobban örültem volna ha lehet kapni pirossal :) Érdemes várni akkor a pirosra, vagy vegyem meg a barnával és kész. Nekem inkább játékra, mint gépelésre kell. Esetleg tudsz ajánlani más márkát ami hasonló paraméterekkel rendelkezik csak piros vagy silent piros kapcsolókkal?
Előre is köszönöm
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
A CM MK 730 és eközött vacilálok:
https://www.razer.com/gaming-keyboards-keypads/razer-blackwidow-tournament-edition-chroma-v2 [link]
Mi a véleményetek?
Köszönöm
-
joker1220
őstag
válasz Ringman #53341 üzenetére
CK 530 elvileg gateron sw és nincs csuklótámasz, mk 730 más széria, szerintem újabb model is, cherry sw és van mágneses csuklótámasz.
Mondjuk ezért valóban sok a 14 k difi.
Nem tudom hogy akkora minőségbeli különbség van-e a gateron és a cherry között, itt a fórumon olvasottak alapján nem igazából látom indokoltnak.
A csillámpóni miatt ötlött fel a razer, mert össze tudnám hangolni az egér és az egérpad világításával. Viszont nehezen beszerezhető, árukereső is csak egy helyen listázza zöld kapcsolóval, sárgával és narancssárgával nincs készleten sehol.
Egyébként árban 3-4 k val drágább a razer.
-
joker1220
őstag
Egyébként a túlárazottságán kívül van egyéb amiért nem ajánlott vétel ez a bill? Azért kérdem mert most a HA -n van egy eladó új bontatlan 33k ért sárga kapcsolóval. Ezért vacilálok hogy a 730 vagy a fentebb említett legyen...
A lecsatolható kábel annyira nem érdekes számomra mert nem hurcolászom, viszont a csuklótámasz nagyon szimpatikus, bár jó kérdés hogy mennyire tartós megoldás.
Eddig sosem volt sem mechanikus, sem csuklótámaszos billentyűzetem, de az utóbbinak gyakran éreztem is a hiányát. Nekem inkább játékra, mint gépelésre kell. Az mk 730 és ck 530 ból most csak barna kapcsolós van eladó szinte mindenhol, a hirdetett razernek meg sárga kapcsolója van ami elvileg halkabb mint a többi féle barna.
Kb ezek a szempontok ami miatt bizonytalan vagyok, TKL, csuklótámasz, halk :)
A fentebb írt csillámpóni összehangolás nem éri meg a felárat :)
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz kuyarashi #53345 üzenetére
Nekem egyébként is fent van a Synapse mert razer egerem és egérpadom is van
Ha lenne megfelelő (fentebb már leírtam) bill abból a márkából akkor össze tudnám hangolni a fényeket (chroma), nyilván nem fogok +10k -t a CM hez képest kifizetni azért hogy össze legyen hangolva, azért is írtam mert találtam relative "ocsón" eladót és szerettem volna megtudni hogy ennyiért is kerülendő és inkább a CM legyen vagy így jó és akkor lessz összehangolt fény is
-
joker1220
őstag
válasz Ringman #53347 üzenetére
Pont azt nézegetem én is hogy egy CK 530 + WR 530 csuklótámasszal kb 25k jön ki.
Sőt még vehetek egy CM Maintenance Kit -et, és még mindig 9k val olcsóbb, igaz ahogy írtad nincs mágnes,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
joker1220
őstag
Okés, köszönöm
Találtam egyébként egy összehasonlítást is:
https://www.mmorpg.com/hardware-reviews/cooler-master-ck530-and-mk730-keyboard-review-1000013391
-
joker1220
őstag
válasz nyunyu #53351 üzenetére
Elolvastam néhány "tesztet" mindkettőről és vicces hogy kb ahány féle kapcsoló, annyi féle a konklúzió is marad a végére.
Pl. itt is:
https://thinkcomputers.org/cooler-master-ck530-gaming-keyboard-review/Az közös hogy az 530 as ról szóló cikkekben mindegyik kékkel volt szerelve kb. A 730 asról szóló cikkekben pedig a barna volt és a cherry -t mindben agyon dicsérik.
Kb ctrl+c ctrl+v az összes cikkben: Gateron switches not as good as Cherry MX
@dugo
Most néztem hogy a 730 hoz alapból adnak kiszedőt és néhány PBT kupakot is, az 530 hoz csak kiszedőt adnak. O gyűrűt egyikhez sem adnak pluszba.
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Olvastam még párat és van kékkel, pirossal, és barnával is tesztelve. Nem a konkrét barna kapcsolót dicsérték hanem általánosságban hogy cherry. Nekem úgy tűnik hogy a cherry -t hypolják általánosságban
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Én legszívesebben piros kapcsolóval venném magyar feliratozással de így sajnos nem lehet kapni.
Árukereső alapján ezek vannak:
Magyar barna kapcsolós 34-38e között
Amerikai barna kapcsolós 40e
Amerikai piros kapcsolós 40e
Német piros kapcsolós 50-53e között
Német kék kapcsolós 53e,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
joker1220
őstag
válasz nyunyu #53356 üzenetére
De azért elég csúnya dolog hogy a piros kapcsolós német kiadás 50 től indul, a magyar barna legolcsóbbjához képest +16k. 47e ért meg már van olyan bolt ahol a dqdb által említett Huntsman Tournament Edition lehet kapni
-
joker1220
őstag
válasz Pikkolo^^ #53357 üzenetére
Hasonló az említett billentyűzethez, nem "gémer", magyar változat, fehér háttérvilágítással:
Fujitsu KB915
https://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/Publications/public/ds-Keyboard-KB915-Backlight.pdfHasonló az említett billentyűzethez, nem "gémer", magyar változat, kék háttérvilágítással:
A4Tech KD-800L
https://www.a4tech.com/product.aspx?id=79@nyunyu
Megrendeltem a barna kapcsolós 730 -at, remélhetőleg hétvégére meglesz már
-
joker1220
őstag
válasz Pikkolo^^ #53362 üzenetére
Akkor még esetleg szóba jöhetnek az rgb megvilágítású kevésbé gémer -nek kinéző modellek. A legtöbbnél van statikus beállítás (olyan színűre állítod fixen amilyenre szeretnéd) illetve fényerő szabályozás is. Bár ezek már nem az 5-10e ft -os kategóriába esnek.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest