-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordjancso
senior tag
válasz nyunyu #35080 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy nem akarom feszegetni. Plusz ezek a kupakok szerintem elég nagyok ahhoz, hogy egy pénz érmével feszegessem. Max egy kés élével tudnék úgy alá nyúlni, de nem akarom összekarcolni.
Jó lesz ez az ali expresszes drótos cucc. Még 3-4 hét is meg is érkezik.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Mi a hivatalos neve annak az eszköznek, amivel a mecha billentyűzet kupakjait lehet leszerelni, hogy ki tudjam takarítani? Ha ez nem univerzális, akkor Das Keyboard-om van, ahhoz kellene.
Esetleg ha linkelnétek egyet webshopból (lehet magyar, vagy aliexpress vagy bármi), azt megköszönném![ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lordjancso
senior tag
válasz Burt1793 #33227 üzenetére
Nekem a billentyűk pozíciójával nincs problémám, mert már több mint 10 éve tanultam meg vakon képelni (le is vizsgáltam).
Ezen is tuti műanyagok a kupakok (meg ezek szerint úgy minden), de nekem nincs túl nagy tapasztalatom a mechanikus billentyűzetekkel, úgyhogy az előzőhöz képest fényévekben mérhető a különbség számomra.
Igen, 105 gombosat rendeltem. Nem szeretem az angol kiosztást, pont a fenti okok miatt. Mivel megtanultam a hivatalos gépírást EU kiosztású klaviatúrán, így csak pusztítanám az eddig megtanultakat, ha erőltetném az angol kiosztást.
Én alapvetően azért választottam a barna kapcsolókat, mert néha szoktam játszani is. Azt olvastam, hogy a barna kapcsolókat inkább azok használják, akik nem csak gépelésre használják a billentyűzetet.
Plusz a kéknek a hangja annyira nem tetszett, mivel jóval magasabb, mint a barnáé. Ennek hallom a hangját, elégséges visszajelzést kapok arról, hogy dolgoznak a kapcsolók, de nem olyan hangfrekvencián és olyan hangerővel, ami zavarna.
Lehet, hogy a kékkel sem lenne semmi bajom, csak pár tesztet néztem a YouTube-on.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lordjancso
senior tag
válasz Burt1793 #33223 üzenetére
Igen, a GetDigital-tól rendeltem. Ha jól emlékszem, pont te ajánlottad.
A borítás alsó része tuti műanyag és szerintem a felső része is, ami fura, mert a súlya elég tisztességes.
Akkor a tiéd matt fém lenne? Mert ez ha fém, ha nem, a felső része olyan, mintha le lenne lakkozva.
A NumLock-nál és a többi lednél kicsit átlátszó is az egész.
Egyébként nagyon szép, nem olyan vészes, mintha üveg lenne, szóval nem annyira drasztikusan maradnak rajta az ujjlenyomatok, de aki izzadósabb típus nálam, annak tuti elég foltos lesz a billentyűzete.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a vadonat új Das Keyboard Model S Ultimate billentyűzetem.
Nagyon érdekes, hogy amikor leültem és elkezdtem használni, az első benyomás rögtön az volt, hogy elég kényelmetlen, hogy ennyivel magasabb a háza, mint az előző billentyűzetemének.
Viszont ez a rossz érzés kb 5 perc után el is múlt...
Ezt az üzenetet éppen úgy írom, hogy még a lábai is ki vannak nyitva, de még így is teljesen kényelmesen és gyorsan tudom használni.
Ha a régi billentyűzetemnek felhajtom a lábait, teljesen használhatatlan lesz a egész, pedig a Das lecsukva is magasabb, mint a régi felnyitott lábakkal.
Érdekes jelenség, nem is tudom hova tenni, de örülök, hogy ennyire kényelmesnek érzem.Maga a gépelési élmény teljesen jó, elégedett vagyok vele.
Eddig kb 3 órát használtam intezív munka mellett (slack, email írás, programozás) és úgy gondolom, abszolút megérte az árát. Kb percről-percre megszokottabbnak érzem.Kíváncsi vagyok, hogy a nap végén, vagy pár nap használat után is hasonló lesz-e a véleményem. Ha gondoljátok, később azt is megírom.
Maga a sztori, ahogy sikerült megvásárolnom és eljuttatni hozzám, az is megér egy hosszabb bejegyzést (ha másért nem is, tanulságképpen, hogy más ne járjon így mint én). Dióhéjban annyi, hogy február 21-én fizettem ki a billentyűzetet és rá 3 napra kaptam az első emailt, hogy másnap szállítják, úgyhogy a papírforma szerint már február végén tudtam volna használni, de kicsit elhúzódott a dolog. Kalandos volt.
Talán még ami fura, az a fényes kerete, amin elég gyorsan meglátszódnak az ujjlenyomatok.
Összességében (habár eddig csak pár óra használat után) kijelenthetem, hogy elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lordjancso
senior tag
válasz Burt1793 #32543 üzenetére
Igen, arról a weboldalról rendeltem, amit te ajánlottál.
Néztem teszteket, nekem a barna kapcsolós hangja szimpatikusabbnak tűnt, úgyhogy azért választottam ezt. Nagyon kíváncsi vagyok.
Én egyébként is aránylag gyorsan gépelek, de kíváncsi vagyok, hogy mennyivel fog gyorsulni egy ilyen kaliberű billentyűzeten.
Nem hiszem, hogy fogok rá feliratot tenni, tekintve, hogy tudok vakon gépelni, szóval nem kell keresnem az egyes billentyűket. Minden esetre nagyon fura, így képek alapján, hogy teljesen fekete az egész és rajtam kívül senki sem fogja tudni használni.
Ha idővel meggondolnám magam, tudnál ajánlani valami megoldást, hogy fel lehessen cimkézni az egyes billentyűket? Matricát szoktak rá ragasztani, vagy hogyan működik ez?
Te hogy használod a tiédet?Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lordjancso
senior tag
Ma megrendeltem egy Das Keyboard Model S Ultimate-t barna kapcsolókkal. Ha minden jól megy, már a jövő héten ki tudom próbálni.
Már most izgulok.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Belépő szintű mechanikus billentyűzetet szeretnék vásárolni (max 40k).
Használtat nem szeretnék.
Elsősorban programozásra, másodsorban játékra lenne használva.
Nem fontos, hogy világítson, de numpad jó lenne. További extra igény nincs.
Kérlek, ajánljatok magyar és angol kiosztásúakat is.
Köszi szépen!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest