- Amiga A500 - A régi barátnő
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jorus #105540 üzenetére
Letoltam 1 hetet a patkányokkal és az extra tenting nélkül. A lábak nélkül a patkányok pont ideális magasságúak és kényelmesek. Amire folyamatosan figyelnem kellet, hogy a patkányokat közvetlenül a billentyűzet elé tegyem, hogy a tenyerem alját támasszák. Ha esetleg lentebb csúsztak a csukló alá, az kényelmetlen, és hosszabb távon szerencsétlen elrendezés. Kísérleteztem a zselés támasszal is. Az sem rossz így, picit magasítani kell rajta, de egyébként kényelmes.
Az agresszív tenting nélküli, lapos elrendezés viszont annyira nem vált be. Egyrészt a Charybdis sajátos kialakítása miatt a trackball használa így nem az igazi. Be kell hajlítani hozzá a hüvelykujjat, ami hosszabb távon nem kényelmes, és nehezebb precízen pozicionálni így az egeret. Vagy elforgatni az egészet picit, hogy a trackball kényelmesebb legyen, viszont akkor meg a thumb cluster gombjai kerülnek messzire, illetve az alfák sem igaziak (ez egyébként bedöntve is probléma valamennyire, de ott kevésbé éreztem gondnak). Illetve laposan használva, letámasztott kézzel előfordulhat, hogy tenyérrel belenyúlunk a trackballba (ez a probléma viszont bedöntve megszűnik).
Ezzel együtt nem rossz a lapos használat sem, pár nap megszokás után egész jól tudtam hasznáni így is, simán hoztam 70 WPM körül az angol alap monkeytype-on. Mióta össze-vissza pakolgatom és kísérletezek a layerekkel, a napi munka mellett azt használom referenciának. Lenyomok pár percnyi tesztet és nézem mennyire volt kényelmes vagy fárasztó.
Viszont ami furcsa volt, hogy intenzívebb használat után, a patkányokon letámasztva hamarabb fáradni kezdett kezem, mint tentinggel. A kisujjam és az alkarom felső részén éreztem főleg. Kísérleteztem magasabb támasszal, pl a patkányt megemelve egy centit, illetve visszatértem a postitekkel alátámasztott zselés csuklótámaszra és azt is állítgattam, de az sem volt az igazi. Nem volt nagyon vészes, meg a támaszokon igazgatva hamar elmúlt, de megadta löketet, hogy egy hét után visszategyem a lábakat.
A fentiek egyik oka talán az lehet, hogy egy klasszikus, lapos, row-staggered QWERTY billentyűzeten, főleg a 65-75% vagy a feletti kiosztásoknál a kezem használat közben folyamatosan mozog, ha épp nem a csuklótámaszon pihen. Ez egyrészt kevésbé hatékony, másrészt így kevesebb időt töltök egy adott pozícióban. A Charybdisnél, ha egy fix pozicióban letámasztom a kezem és minimális kézmozgással használom, akkor hiába vagyok hatékonyabb, az azt is jelenti, hogy a kezem folyamatosan ebben pozícióban marad. Vgyis ha ez a pozíció nem tökéletes, akkor azt hamarabb jelzi a kezem, fáradás, illetve később gondolom fájdalom formájában.
-
válasz
Jorus #105540 üzenetére
Végül fennhagytam még a lábakat, mert azt néztem, hogy ha a patkányokat ráfektetem a zselés támaszra, akkor nagyjából jó magasságúak lesznek a bedöntött használathoz is. Most ezzel kísérletezem éppen, illetve az orientációval. Ha ez kb megvan, akkor marad így pár napot, aztán jöhet a lábak nélküli teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Exkluzív órák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest