-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
haxiboy #36199 üzenetére
Köszi! Már elkezdtem szemezni a Logitech MK850-nel, szerintem ezt fogom megrendelni, hacsak valaki le nem beszél róla nagyon erősen. Végülis minden szempontból megfelelő: klasszikus elrendezés, vezeték nélküli, kombó, jó minőség. A Unifying receiver pedig a legjobb dolog szerintem a vezeték nélküli cuccok között.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
haxiboy
veterán
válasz
Goose-T #36197 üzenetére
Én a Logitech termékeit tudom ajánlani, illetve valamelyik nap találkoztam valami alps szerű kapcsolóval felvértezett világítós vezeték nélküli mechával...de a márkára nem emlékszem pedig itt van a nyelvemen. ~18k-t kértek érte ha jól emlékszem.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #36197 üzenetére
Itt kicsit nagyobb a választék. Lényeg az, hogy itthon kapható legyen, mert szükség lenne rá nagyon gyorsan. Most egy régi Comfort Curve 2000-est használok, de ezen hiányzik az egyik enter, és a középen szélesebb billentyűk miatt mindig félreütök.
Logitech MK850 jó lehet esetleg?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
Vizet öntött valamelyik kölök otthon a Microsoft Comfort Curve 3000-esembe, a Sculpt Comfort Mouse-om pedig bluetoothos, azzal mindig csak a gond van. Kellene valami jó kis vezeték nélküli egér-billentyűzet kombó főleg programozásra. Ne bluetoothos legyen, a mechanikája tökmindegy, fekete legyen a színe, klasszikus legyen a kiosztása (ISO, numpad, normál gombhatos a nyilak fölött). Pénz különösebben nem számít, de azért nem akarok egy vagyont költeni valami extrém cuccra (pl. Das Keyboard és társai). Alapvetően ezek közül szemezgetnék, de ha van jobb ötletetek, ne tartsátok magatokban!
-
Egon
nagyúr
Gigabyte K8100 utódjául keresek valami hasonló klaviatúrát.
Paraméterek:
1.Mekkora összeget szánsz rá? 50K
2.Használt szóba jöhet-e? Nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? Játék, gépelés.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Halkat. Ami mellett tud aludni az asszony is, a szomszéd szobában, nyitott ajtó mellett. Nem hiszem, hogy ilyen létezik mechanikusban, szóval elsősorban membránosban gondolkodom.
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények: numpad, csuklótámasz, háttérvilágítás kell.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? Igen. De mivel kicsi a választék, bevállalom a matricázást is, ha muszáj.Minőségi cuccot szeretnék, az sem érdekel ha túlárazott. Hitvitába nem szeretnék belemenni (membrános vs. mechanikus). Egyelőre egyetlen jelölt van: Logitech K800, de annak anyaghasználatával illetve wireless voltával vannak fenntartásaim, ezért csak végszükség esetén jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Crabface
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #36193 üzenetére
Nálam egyenes.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Komódnyúl
csendes tag
válasz
Crabface #36188 üzenetére
Vagy akár ez is. Lehet hogy egy helyről jönnek, más néven.
[ Szerkesztve ]
-
-
Domonkos
addikt
válasz
Komódnyúl #36185 üzenetére
Nem hiszem, hogy a thor rosszabb lenne, mint barmelyik olcso kinai bill. Az outemu switch relative jonak szamit. Szerintem sokkal jobban jarsz vele, mint akarmelyik az araban levo membranossal. - Kulonosen a vantarnal. Az azt hiszem, hogy 2KRO. Nem tudom, hogy mennyit jatszol, de oda ez keves szokott lenni...
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Crabface
senior tag
-
Komódnyúl
csendes tag
Sziasztok!
Eljött az idő hogy új billentyűzetet vásároljak magamnak, a jelenlegi már nagyon rossz állapotban van, két év után már nem sok karakter van rajta, amit fel lehetne ismerni.
Mivel nincs rá 20-30e Forintom, ezért minőségi, mechanikus billentyűzeteken nem is mertem gondolkodni, viszont 12e Forintért ezt több helyen is árulják, de sem ezen a fórumon, sem máshol nem találtam magyar vagy angol nyelvű kritikát.
A másik amit kinéztem , az membrános, viszont itt már többször ajánlottátok.
A kettő hasonló árban van, az egyiket már többen tesztelték viszont membrános, a másikról semmit sem tudni, viszont mechanikus. Szerintetek megérné a Thor 300-at megvenni csak azért mert mecha?
Előre is köszi!
Péter -
Vyndree
őstag
Voltam ma az egyik edigi üzletükbenbe, visszavittem egy routert (14 napos elállással) majd kérdeztem, hogy áll a rendelésem? Azt mondták van ami rendelés alatt van, van amit szállítanak a raktárból és van ami már megérkezett. Egy szóval nem mondták, hogy rosszul volt árazva és ne kapnám meg.
Ettől persze nem fogok meglepődni ha semmit nem kapok ezen az áron.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
Domonkos #36178 üzenetére
Sokadik tűhegyes Weller S31 hegyem ment tönkre, mire a szaküzletben elárulták, hogy az 350C-n elég *, ráadásul sokkal nehezebb vele forrasztani a nem SMD alkatrészeket, mint az eggyel vastagabb S32-vel.
*: Mivel nagyon nem akart forrasztani, feltekertem 450C-re, de úgy sem vitte a tizenéve betiltott, erősen környezetszennyező forrasztóónt, ami ~200C-n olvad a mai "környezetbarát" ónok 300C-je helyett.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
addikt
válasz
Zsiráfnyál #36176 üzenetére
A 2. kerdesre:
Nekem egy faek egyszerusegu pakam van (hofokszabalyzas, bekapcsologomb nelukul) kb. 430C-os heggyel, de nem tapasztaltam vele semmi problemat. Ugyan egyes alkatreszeket nem ajanlott 300C felett forrasztgatni, de ugye ez csak ajanlasHa tudsz, akkor probalkozz elobb valami olcsobbat forrasztgatni, de a kontrolleren kivul nem tudok semmirol, ami hatalmas nagy precizitast igenyelne...
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Billentyűzet építéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem (egyelőre csak tapogatózás, nem konkrét terv) :
- Alkatrészeket hol érdemes keresni ? [Itt] egy videóban az ember azt állítja, Banggood-on tök nagy választék van, de én ott kb 1 PCB-t, 1 plate-et, és 2 házat látok. Változott esetleg a kínálat, rosszul keresek, vagy rossz helyen ? Random kereséssel találtam más weboldalakon alkatrészeket, de ott egy üres fém ház pl 200 USD volt.
- Egy [3.000 Ft-os] forrasztópáka megfelelő eszköz erre a célra, vagy felgyújtom vele a házamat, meghalok áramütésben, és még a billentyűzetem is sz*r lesz ? Elsősorban inkább rábíznám a környéken valakire aki ezzel foglalkozik, de ha nem találok ilyet, a B terv hogy én forrasztok. A random guide-okban inkább 30-50 ezer Ft-os eszközöket ajánlanak (annyit meg nem költenék rá emiatt), indokolt ez ? -
dugo_
veterán
válasz
Vyndree #36167 üzenetére
A második körös visszaigazolástól él a szerződésed a bolttal. A rendelés utáni automata levél nem számít.
Ilyen durva elárazást egyébként semmilyen esetben sem kell teljesíteniük. Ekkora aránytalanságot neked is észre kell venni és nem kihasználni.Én japán ISO Fujitsu KB521-et vettem a múltkor 400-ért.
-
nyunyu
félisten
válasz
Vyndree #36167 üzenetére
G33k kollegina egyszer rendelt tőlük 60k-s darabáron 5 MBPt, de pár óra múlva törölték a megrendelését, hiába volt kártyával kifizetve.
Mivel akkor még nem volt benne az ÁSZFükben, hogy a hibásan megadott árú termékekre leadott megrendeléseket törölhetik, kollegina ügyvéden keresztül izmozott velük egy kört, hogy így kötelesek annyiért leszállítani, amennyiért kifizette, de végül nem nyert olcsón bebocsátást az almahívők világába, visszaadták a lóvét.
Szerintem kolleginát azóta legalább 5 másik webshopból is kitiltották
[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
válasz
Vyndree #36167 üzenetére
Volt ilyenről szó a nemrégiben megtörtént BestByte baki után a Sebestyén Balázsék műsorában.
Ott sem volt teljesen egyértelmű a dolog, és nekem is kopnak már az emlékeim, de én úgy emlékszem, hogy hivatalosan oda kellene nekik adniuk, viszont egyértelmű hibára hivatkozva talán elállhatnak tőle.Ha nagyon nagy marhaságot írtam, akkor javítson valaki légyszíves.
ui: ÁSZF-et érdemes végigfutni ilyenkor
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
Szerintetek ennyit megért? :
Ilyenkor mi van? Oda kell hogy adják ennyiért, vagy visszavonhatják? (már leszedték az elszabott árú termékeket)
-
sedo
tag
Hali!
Köszi a tippet, megvettem a Vantar-t.
Hangerőre pont megfelelő, nem mondom, hogy nem tudnék elképzelni halkabbat, de nekem ez most pont ideális
A fényei viszont szerintem borzasztóak, amiatt ne vegye meg senki, inkább idegesítő mint látványos, ráadásul mindenre jó, de arra, hogy a billentyűk feliratait lásd, pont nem
Amúgy viszont korrekt klavó, szerintem ennyit amennyibe kerül pont megér.
-
-
XenHai
senior tag
Megrendeltem a CM Masterkeys Pro M -et brown mx-el. Meg hozzá a HU keycap-et.
Remélem jó lesz. -
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #36159 üzenetére
Kivéve az egy szem Compaq MX 11800-at, de annak a nevéből is látszik, hogy a Cherry MX 1800 különkiadása
-
nyunyu
félisten
válasz
Grafirka #36157 üzenetére
Tegnap egyik almahívő kollégától megkaptam, hogy a világ legjobb billzete a vateráról 200Ft-ért vehető ősrégi Compaq volt *, van neki otthon vagy nyolc.
De mióta almát használ, azóta nem tudja olyan hosszan mozgatni az ujjait, amennyire egy rendes billzethez kellMásik kolléga meg leC64-ezte a melóra összerakott játékszert.
*: Régi billzetes fórumokon még membrános viszontlatban is egyöntetűen a selejt kategóriába szokták sorolni a nyolcvanas-kilencvenes évek Compaqjait.
-
Grafirka
őstag
válasz
BeStronk #36154 üzenetére
Ez is mint minden egyeni preferenciatol (is) fugg. Ismeros elvitte a logitech G610 kek kapcsolosat kiprobalni es nehany nap ulva visszaozta, hogy nem erti miert de neki a gumidomos hama ( ~1500 ft) sokkal jobban fekszik. Raadasul irasbol el, s vakon gepel egeszen komoly sebesseggel. Mikor kolcsonadtam a mechat meg voltam gyozodve hogy masnap rohan a boltba ......hat nem ez lett
-
b.kov
senior tag
válasz
jkrisztian #35993 üzenetére
Szia!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy szerinted hosszú távú gépelésre mennyire alkalmas?
Én elsősorban nem játékra, hanem programozásra, doksi írásra használnám, viszont nem tudok elszakadni a Razertől, pedig biztosan lennének jobb alternatívák ennyiért.Többet pedig nem igen szánnék rá.
-
BeStronk
tag
Az gáz ha nekem jobban bejön a 2k Ft-os Genius Luxemate i200 mint Drevo Gramr 84?
Ez az első mechanikus billem és hát így lassan 1-2 hónap után úgy döntöttem visszaállok a Genius-ra
Egyszerűen nem tudom megszokni az OEM keycappeket, úgy tűnik annyira hozzá vagyok szokva a lapos, rövid travel distance-es luximate-hez. Mondjuk ezek a outemu brownok se győztek meg vagy eléggé bad QC-s terméket kapttam mert alig érezni a tactile bumpot.. Egyetlen érv szól csak a Drevo mellett és az csak a 6-key rollover (ya meg villágít yeaaah)
Lehet a majd egyszer bepóbálok egy blue switches mechát az erősebb tactile miatt mondjuk a HAVIT HV-KB390L-ot néztem a laposabb keycappek miatt, kár hogy kevés kompakt lapos keycappes bill van :S
-
Vanir
veterán
Újabb self-debate.
Szükségem van csuklótámaszra, ISO kiosztás brutálisan preferált, barna vagy esetleg piros kapcsoló, világítás nem kell, anyagminőség nem különösebben számít. 20, max 25k a keret, külföld játszik, amíg az EU-n belül van és nem vámolják szanaszét. Használt talán jöhet.1:
Sharkoon Skiller Mech
Akciósan most 49 EUR (16k HUF), ingyenes szállítással.
Kailh, csuklótámasz van, ISO kiosztás, barna kapcsolós is van belőle.Nagyon efelé vonz a szívem, de picit félek a Kailh kapcsolóktól.
2:
Fnatic Gear Rush
Aprón 15k HUF, talán bele tudom alkudni a postát.
Cherry Red, csuklótámasz, ISO (francia kiosztás - meh) és (alig) használt.3:
CM Masterkeys Pro M
Alza-n 22k HUF + szállítás.
Cherry Brown, ANSI, nincs csuklótámasz, de kompakt és van numpad.4:
Sharkoon PureWriter TKL
Nem szállítanak hozzánk Amazon-ról, máshol meg még nem láttam belőle.
72 EUR a listaár. Alacsony profil, valami spéci szviccsekkel, nagyon bejön, nem lenne annyira szokatlan a Cougar 200K után.Dobnátok még pár alternatívát, plz?
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
válasz
Zsiráfnyál #36150 üzenetére
Attol fugg, hogy mennyire akarod. Ha van szabadidod es mondjuk egy kicsit erdekel a tema, akkor remek hobbiprojekt lehet egy ilyen. Nem vegtelenul bonyolult, leiras az van hozza boven es a vegtermek is egy olyan dolog lesz amire buszke lehet az ember.
Cserebe jo sok idot igenyel mind koruljarni a dolgokat, mind beszerezni a megfelelo alkatreszeket, mind az osszerakas es programozas is. Elso nekifutasra szerintem az "oraberbol" kijonne egy joval dragabb billentyuzet is. Bar ott meg ugyanugy nem lesz minden tokeletes.En a model f-hez es a aek2-hoz irtam reszben sajat firmware-t. A TMK alapot egesz konnyen, par ora alatt szemelyre tudtam szabni, de a csiszolgatassal nekem is mar bo egy napom van benne.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Zsiráfnyál #36150 üzenetére
ha nem akarsz forrasztani, de nem kell az fn-sor és az iso sem (át lehet szokni), akkor tada68
vagy noppoo choc mini - ansi 75%, szerintem jó billentyűzet.
mind2 esetében normális minőségű, de angol kupakszettet kapsz a billentyűzethez.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
nyunyu #36149 üzenetére
120 usd az 30.000 Ft, kb ennyi a keretem is, amit szánnék rá. Az ára nem probléma, belefér, viszont nem igazán értek a szereléshez. A kapcsolókat gondolom forrasztgatni kell, ahhoz eszközöm sincs. De mondjuk ha azt valahogy át tudom hidalni, akkor ez egy teljesen jó megoldás.
Kösz az infót, bővebb leírás esetleg van erről valahol ? Mennyire érdemes olyan embernek ebbe belevágnia, aki ilyesmivel egyébként kb egyáltalán nem foglalkozik, és 0 tapasztalata van ezen a téren ?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
Zsiráfnyál #36137 üzenetére
Építhető ISO kiosztású blank kupakos 75%, de nem fogod 120$-nál olcsóbban megúszni.
32$ az elektronika
18$ a műanyag ház
18$ a plate
~20$ 85db neked tetsző kapcsoló
8$ a PCB mounted Cherry stabból a TKLhez szükséges csomag (ISO 75%-ra kettővel kevesebb 2U stab kell)
35-40$ egy enjoyPBT, esetleg NPKC blank szett
1-2$ a microUSB kábelJó, mondjuk a 18$-os plate nem létszükséglet az XD84-re, de akkor sem vagy 100$ alatt.
Ez mondjuk nem blank:
Egy baja van: magamhoz kell láncolni, mert kollégáknak túlzottan is tetszik.
(Persze, amikor a környéken ülő almahívőkkel közöltem, hogy árából kijön másfél-két Magic Keyboard 2, akkor nagyon csúnyán néztek.)
[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #36144 üzenetére
Csak itt ugye az alsó sor nem szabvány... nameg a nyilak, de kicsi és van minden gomb rajta ami kellhet 75% isoban.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Crabface
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #36139 üzenetére
Ajazz AK33 van isoban, világítással.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Domonkos #36138 üzenetére
Ilyen sincs ?
Lényegében : [Drevo Excalibur], minusz világítás (vagy akár lehet is rajta, max nem használom, tök mindegy), plusz ISO kialakítás (ha minket le is sz*rnak, az angolokat vagy németeket azért csak nem), plusz vagy gyárilag blank keycap, vagy hozzá valami külső gyártós blank szett (30-40 usd körül látok ilyeneket PBT-ben, csak nem tudom mennyire vékonyak, meg mennyire kompatibilisek az adott billentyűzet layoutjával).
Az ISO-n bukik ez el, vagy melyik kritériumon ?
(olyat mondjuk tényleg elég keveset találok)[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
válasz
Zsiráfnyál #36137 üzenetére
Ha letezne is, akkor is inkabb a poker 3 araban, $140 + afa kornyeken lenne. Legkozelebb meg mindig talan ezzel lennel.
Epiteni viszont olyat epithetsz, amilyet csak szeretnelpeldaul
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Viszont akkor engem egyre inkább elkezd az a kérdés foglalkoztatni (ha még nem mentem mindenkinek az agyára a kérdéseimmel), hogy olyan billentyűzetet tudtok-e esetleg ajánlani, ami :
- 75%-os kialakítású (nem biztos, hogy ez a helyes megnevezése, a lényeg, hogy [ilyesmi], tehát "kompakt", de nyilakkal, számokkal, "F" sorral)
- Cherry MX kapcsolós (azon belül még nem sikerült eldöntenem, melyik, de valószínűleg kék, clear, vagy esetleg piros)
- ISO layoutos (csak a gombok száma számít)
- Üres kupakos, vagyis "blank", de az viszonylag jó minőségben, vastag, masszív kupakokkal (vagy ha minden kupakja szabvány méretű és cserélhető egyszerre az összes, akkor egyáltalán nem probléma a külön kupak szett rendelés sem, amennyiben lehet kapni hozzá való szettet mondjuk 5-10 ezer Ft környékén, ez esetben a felirat is tök mindegy)
- Fém alapra épített, masszív, nem nyekergős, nem csúszkálós
- A szélein nyitott, nem süllyesztett, nem lapos kialakítású, tehát valami [ilyesmi]
- Árban max 30-40 ezer Ft (ha kupakot külön kell hozzá vennem, akkor inkább max 30)[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
Zsiráfnyál #36133 üzenetére
Dettó, egyszerűen a speciális karaktereket nem használom vakon, mert odapillantva sokkal gyorsabban megy.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
XenHai
senior tag
Hali
Kérnék 1 kis segítséget első Mecha bill vásárlásra.1.Mekkora összeget szánsz rá? 25k max 30k
2.Használt szóba jöhet-e? igen
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Játék /munka
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) mechanikus mx red et próbáltam ez bejött ,de szerintem a brown-al sem lenne gondom
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?) nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
világítás jó lenne . rgb előny de nem feltétel , fém váz jó lenne de nem feltétel. , ISO! ,Egyenlőre Cooler Master MasterKeys Pro M uk (ezt is angliából venném) néztem ki és vennék hozzá hun kiegészítőt !
21k meg ér ez a bill ?
Egy Razer tarantulát válltana .Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #36131 üzenetére
Sima kolink matrica, ki van vágva a két jelölt billentyűnek.
https://www.aqua.hu/mobile/kolink-billentyuzet-matrica-fekete-alapon-feher-betuk-magyar-5999094000155-407978.html
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Domonkos #36132 üzenetére
Az nekem nem járja
Biztos van, aki idővel vakon is tökéletesen gépel, meg akit nem zavar, ha tök más karakter van egy billentyűre írva, mint amit ténylegesen bevisz, de én 10 év napi 9 óra programozás után is oda kell hogy nézzek néha, hogy a "[" az most az "F"-en, vagy a "G"-n van, pedig lenyomtam már egy pár ezerszer. Fejből szerintem a billentyűzet felét se tudnám helyesen leírni egy papírra, főleg az alt-os, shift-es karaktereket.
-
Domonkos
addikt
válasz
Zsiráfnyál #36131 üzenetére
Egeszen biztos hogy meger ez ennyit?
Nem az 500ft-ra gondolok, hanem arra az idore, amit most a valogatassal toltesz el. Ennyi ido alatt nagyjabol mar meg is tanulhattad volna, hogy minek hol a helye a billentyuzeten.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Crabface #36127 üzenetére
Mondjuk ebből ahogy nézem, elég sok fajta van. Van, ami kiegészítésként értendő egy meglévő felirat mellé (értsd : a felület alapból nem használt részén van rajta felirat), van ami a teljes felületre "ír", van amin rajta van a módosított funkció, van amin nem, van amin ez idiótán van elrendezve, van ami normálisban, stb...
Ahogy nézem, az sem mindegy, hogy a matrica aljára, vagy tetejére nyomtatják a feliratot, és anyagukban is eltérnek. Most hogy egy 2.000 Ft-os a gyakorlatban mennyivel jobb egy 500 Ft-osnál, arról lövésem sincs, de ennyit mondjuk még megér, hogy kipróbáljam.
Kérdés az is, hogy az F / J gombokon a kis huplinak pl ki van-e vágva a hely, de ezen mondjuk egy szike pont 10 másodperc alatt tud segíteni.
Minőségében pl [ez] tűnik egy jobb megoldásnak, csak elég hülyén néznek ki a feliratai.
Nem tűnik ez egy megoldhatatlan dolognak, szerintem lehet találni jót, van választék. Amit te linkeltél, azzal csak az a bajom, hogy nem átlátszó az alapja. Amúgy feliratában, elrendezésében tök jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
hali
A MasterKeys Pro M nél a numpad rész ,hogyan működik ?
Ha numlock on akkor megy a hagyományos numlock rész (/,* és számok ) ha off akkor a többi (nyilak ,del,stb)??
üdv
xenhai -
Crabface
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #36126 üzenetére
Május 29-én jött meg a billentyűzet, azóta rajta van a matrica. Minden nap használva van több órát gépelek rajta. Eddig jól bírják. Sima mikroszálas törlőkendővel "húzom le" róla a port, illetve ecsettel a gombok között. Egyik sem akar lejönni eddig.
-
Crabface
senior tag
válasz
Zsiráfnyál #36124 üzenetére
500Ft-os Kolink matrica, matt felülettel: [link]
A port azóta letöröltem, így nem látszik, hogy matricázva van a billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál #36123 üzenetére
Sőt, most hogy nézegettem kicsit a matrica kínálatot, igazából tökre elkezdett érdekelni.
Mert hogy :
- Kb 500 Ft-ért látok átlátszó magyar matrica szettet, amin csak a karakternek van színe, és állítása szerint matt, nem fénylik.
- Ilyen áron kb berendelek 10 különböző matrica szettet, és az egyik csak normális lesz. Ha meg lekopik, 500 Ft-ból cserélem (mondjuk ami jól tapad, azt nem tudom, mennyire lehet kulturáltan leszedni).
- A blank billentyűzetek gondolom jellemzően olcsóbbak, mint a feliratosak, és könnyebb belőlük normális vastagságú, anyagú kupakosat találni, vagy hozzájuk olyan kupakot venni.Használt már valaki matricákat ? Van ennek valami komoly buktatója, vagy tényleg jó megoldás ? Nagyon igénytelen érzést ad a dolognak, vagy kb egy jó matricáról észre se lehet venni, hogy matrica ?
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Köszi.
És a [Varmillo]-val mi a helyzet ? A weboldaluk sajnos le van rohadva napok óta, nem tudom megnézni mit árulnak, de itt többen említették, hogy jobb (?), mint a Wasd / Max, és olvasom, hogy van magyar szettjük is.
Abszolút B terv a blank + matricázás, de attól eléggé óckodok. Van ebből vállalható minőségű / külalakú megoldás, vagy kb undorító, és lejön mindegyik ? Meg ezeket gondolom felrakni se egyszerű, ha kicsit is ferdére sikerül, máris gusztustalan a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
-
sedo
tag
Sziasztok!
Gyerek mellé kéne egy nagyon halk billentyűzet
Canyon Hazardom van, amit nagyon szeretek, de borzasztó hangos.
1. Max 15k.
2. Csak új.
3. Keveset használom, de akkor nagyon halk legyen.
4. Mindegy, leghalkabb.
5. Semmi extra nem kell, lehet vezetékes, lapos, tök buta alap klavó, csak halkNem baj ha világít, de nem követelmény.
6. Nem feltétlenül kell magyar.Köszi!
-
nyunyu
félisten
válasz
Zsiráfnyál #36113 üzenetére
Durván 10.000 Ft-ért (~40 USD) adják, attól azért egy 2-3 év élettartamot elvárnék. Nincs benne annyi ?
GHn vagy redditen olvastam már olyan panaszt, hogy fél év alatt lekopott a Max szettről a felirat.
Saját tapasztalat nincs, mivel kb. 2-3 hetet volt használva a tőlük rendelt szettem, de annyira rossz rajta gépelni, hogy inkább lecseréltem blankra.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Zsiráfnyál #36113 üzenetére
A Max és WASD kupakjainak az anyagvastagságával van a probléma, rettenetesen vékonyak. Ez azzal jár, hogy a billentyű felengedésekor sokkal hangosabb lesz a rugó kilövése okozta hang, mint egy vastagabb kupak esetében. Ha nem ragaszkodsz a magyar kiosztáshoz, akkor ennyiből bőven kijön egy PBT-ből készült NPKC kupakkészlet, ami köröket ver minőségérzetben a WASD-ra (WASD v2 billentyűzetem van, eszem ágában nem volt a gyári kupakokkal megrendelni). Úgy nézem, erre már kaptál választ, de nem törlöm ki, ha már 4-5 órával ezelőtt megírtam ezt a bekezdést, csak nem küldtem el
A kupak élettartama sok tényezős, és olyat, hogy 2-3 évig jó lesz, nem lehet kijelenteni, ahogyan általában azt sem, hogy 2-3 évet bír csak.
Egy kupak kétféleképpen tud öregedni: ha ABS-ből van, akkor UV sugárzás hatására a fehér színe megsárgul, azonban ez nagyon nem 2-3 éves folyamat, hanem ennek a többszöröse, csak fehér kupak esetén jelentkezik, és ott is orvosolható némi hidrogén-peroxiddal. A másik öregedés a használatból ered, mert ekkor kopik, és itt a kopás típusa a kupak típusától függ.
Ha a legolcsóbb, világítós kategória, akkor a lakkozás minőségétől függ a tartósság, ami minél jobb, annál tovább védi a festéket, és attól is függ, mennyire izzad a kezed, és izzadtságod menyire romboló hatású (én például a króm-nikkel bevonatra veszélyes vagyok). Ez a legrosszabb típusú kopás, mert ez tud a legigénytelenebb végeredménnyel járni, főleg akkor, ha világítást is használsz.
Dyesub és lézeres feliratozás esetében a kontúrok romlanak kicsit, az idő teltével a felirat nem lesz olyan éles, mint eredetileg volt. Doubleshoot esetében nincsen ilyen, mert ott a kupak és a betű egyszerre kopik.
ABS alapanyag esetében a kopás idővel a billentyűk kifényesedésével jár, PBT esetében nincsen ilyen.
Ezért tartják a vastag doubleshot PBT-t a legjobb minőségű kupaknak, csak éppen alig gyárt valaki ilyet.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Zsiráfnyál #36110 üzenetére
Massdropon és Geekhacken 100-130 dollár szokott lenni egy GMK kupakkészlet, és ez ugyebár nettó ár szállítási költség nélkül. Ha ezt webshopban vennéd meg, akkor már 180 dollárt kérnek érte.
A GMK nagyon jó minőségű doubleshot kupakokat gyárt, de rettenetesen vastagon fog a ceruzájuk. Na nem mintha a többiek sokkal olcsóbbak lennének dyesub vagy lézerezett feliratozással sem.
-
RefeeZ
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a Cougar 200K billentyűzetét. Van ötletetek, hogy élőben hol tapogathatnék ilyet? A legtöbb boltban rendelésre van csak, és bár élhetnék nem tetszés esetén az elállás jogával, mégsem szívesen szivatnám a boltokat azzal, hogy berendelek valamit nyomkodásra, aztán esetleg rajtuk hagyom.
Köszi előre is.
-
Domonkos
addikt
válasz
Attici #36105 üzenetére
A 200k az egy korrekt membranos bill - majdnem az egyik legjobb ma ujonnan kaphato. Magyar is, vilagit is es az ara sincs elszallva.
Hibrid mechanikusbol viszont meg nem lattam normalisat. Igazabol mind a membranosok, mind a mechanikusok rossz tulajdonsagait otvozik, dragaert. (Sok probalkozas utan, most mar a gyakorlatban is latszik, hogy) az ilyen hibrid izek bukott otlet. Senkinek sem sikerul egy jot gyartani belole, nem tudnak erdemben javitani a membranos kivitelben. Topre az egyetlen kivetel.
Nem azt mondom hogy semmi ertelme a letezesenek, jo hogy van egy plussz valasztasi lehetoseg - csak lenne olyan, mint amilyennek be akarjak allitani... Eddig marketing BS-nek hat az egesz.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Zsiráfnyál #36103 üzenetére
30-40e forintos árral számolva 50 kupakkészlet 1,5-2 millió forint, a szükséges 150 darabra vetítve 4,5-6 millió, és ez még csak a bekerülési költség. Egyszerűen nincsen az a fanatikus, aki ennyit kockáztatna. A group buy szervezése világszinten még talán működik, de kétségeim vannak afelől, hogy itthon 150 darabot sikerülne összehozni 3-4 hónap alatt akár úgy is, hogy a Cherry profile és a betűtípus fix lenne, és a színekkel lehetne variálni.
A GMK kínál egyáltalán háttérvilágítással kompatibilis* kupakot? Ha igen, akkor is legfeljebb 20-25 darabra tippelném a 30-40e-t kifizetni hajlandó tömeget, amit itt a PH-n össze lehetne hozni, ha nem, akkor ennek a töredékét csak.
* leszedtem most egy GMK kupakot a billentyűzetemről, doubleshot ide vagy oda, nekem nem úgy tűnik, hogy a háttérvilágítás megoldható a kupakjaikkal
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Domonkos #36104 üzenetére
Akkor keresni kéne valami közgázról frissen kiszabadult marketing szakértő nyakkendős
balf, mármint lelkes üzletembert, ésjól át kéne b, mármint le kéne adni neki azt a kiváló tippet, hogy itt egy komoly piaci rés van, amit még soha senki se próbált betölteni, és ha most berendelne egy 200-300 szettet mindenféle fontokkal, meg színekkel, akkor gyümölcsöző jövő várna a karrierjére, mert ebben rengeteg pénz van, csak ne kotyogja ki ezt az aranyat érő infót másnak. És ha már ő úgy is rendel, akkor mi is rendelnénk vele egyet-kettőt. -
Domonkos
addikt
válasz
Zsiráfnyál #36103 üzenetére
>Max ha beszáll 1-2 jó üzleti érzékű bátor fiatalember, aki rendel magának 50-et, és próbál aprón túladni rajta.
En tavaly probalkoztam vagy 15 szettel, nem volt konnyu elpasszolni oket. Nem latom abban a bizniszt, hogy valaki mondjuk csak 30-on is megprobaljon tuladni meg normalis aron sem - nem hogy annyiert, amennyiert mar megkapna a billentyuzet tobbi reszet is... De ne legyen igazamGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
nyunyu #36100 üzenetére
Hát a tündésre lehet, hogy hamarabb meglennénk.
A 150 amúgy azt jelenti, hogy 150-et kéne rendelni pontosan ugyanabból a szettből ? Szóval mindenkinek ugyanaz a szín, font, átlátszóság, stb... ? Abban nem könnyű megegyezni.
Max ha beszáll 1-2 jó üzleti érzékű bátor fiatalember, aki rendel magának 50-et, és próbál aprón túladni rajta.
Nem tudom, elég-e csak az alfanumerikus kupakokat megrendelni, akkor nem probléma a windows gomb, a space, hossza, kis/nagy enter, stb... vagy ezekhez passzoló funkciókupakokat reménytelen utána máshol találni ?
Mennyibe kerülne amúgy egy ilyen fejenként, ha esetleg mégis összejönne ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest