Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz Vesztor87 #135234 üzenetére
Ez engem is érdekelne. szerk.: bakker, nem lapoztam, tárgytalan, bocsi.
Meg az is, hogy erről mi a véleményetek? [link]
Ma este megyek megnézni, három dolog aggaszt:
- 307e km futás: Ha rendesen karban volt tartva, akkor is gond a jövőre nézve?
- Karosszérián a hibák: javíttatásuk mennyibe fog kerülni kb.?
- LPG: kicsit félek tőle, azt sem tudom hol tudok olyat tankolni benne.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Köszi a válaszokat!
Ha úgy döntök, hogy megveszem, akkor azért elviszem egy szervizbe átvizsgáltatni.
Arra még tudtok tanácsot adni, hogy miket nézzek meg rajta? Eddig ezekre gondoltam(azokkal amit írtatok):
- LPG tartály lejárati ideje
- alváz (rozsdásodás)
- váltó fokozatok
- zajok a motortérből
- rozsda egyéb helyekenElső autóm lesz, szóval fo*ok rendesen, nehogy mellé nyúljak nagyon
1M alatt nézek Japánokat, Jazz meg Almera még a másik két tetsző, csak a közelben nem nagyon van, BP.-en meg nem igazán tudok nézelődni sajna.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy autót, amit egy megtekintés után meg is vennék (persze ha minden rendben lesz vele), van egy dolog viszont ami aggaszt, a tulaj mondta az előbb, hogy olaj csere 20e km. -enként volt, a szervizek alkalmalmaval. Egy Honda Jazz-ről (2006-os)van szó amúgy. Ez egy kicsit aggaszt, mennyire gond ez, ha ezen kívül esetleg mas baja nincs?Ahogy számolom, ez úgy jön ki hogy kb 7 év alatt mióta nála van, 6 alkalom, tehát majdnem évente egy olajcsere.
(#135954) MunezXBK: 210e km, 2009 óta van a mostani tulajnál (magyarországi egyébként), 93e-el vette ő.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Volt kollégámnak volt Focus2 1.6-os, 116 lovas motorral és egyszer a hajtókar kikönyökölt neki (amiből motor csere lett), azt mondta, talán a szerelő véleménye alapján, hogy ez típushiba, a 101 lovas variánst nem érinti.
Tudtok erről valamit? Ez lehet a nem megfelelő karban tartás miatt is, vagy tényleg csak a rossz tervezésből adódó típushiba?A Jazz mellett még gondolkodom a Focus2-n is, de a legtöbb ezzel a motorral szerelt.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Sokat használom az autómat rövid távokra (emiatt évente olajcsere azért), viszont most család bővülés miatt szeretnék venni valami nagyobbat (Jazz 2006 van).
Viszont eléggé lekorlátoztam eddig a nézett típusok listáját, mert úgy tudom, hogy a turbó motor nem ajánlott rövid távú használatokhoz, kokszolódhat. (bár azt nem tudom, hogy miért más ilyen szempontból a szívó motor..) Így inkább szívó motorú autókat néztem eddig, ami manapság már tudjuk, hogy mennyire ritka.Ez mennyire igaz, esetleg urban legend?
Szakvéleményt nem találtam ezzel kapcsolatban, ezért érdekelne minden cikk/forrás/vélemény.
-
-FreaK-
veterán
válasz molnarpeter #186758 üzenetére
Igen, ez lenne az optimális, de az áruk miatt nem elérhető számomra.
(#186757)rbalint88
A kérdés igazából az volt, hogy a turbó motor hátrányban van-e a szívóhoz képest rövid távú használatnál.
A másik topicban írták, hogy nem is a turbó a fő probléma, hanem a direkt befecskendezés, ezért jobb a szívócső befecskendezés ilyen szempontból, de a legjobb a sima szívó benzin. -
-FreaK-
veterán
Üdv!
Passat GTE-ről (PHEV) mi a véleményetek? Hátrányok, megbízhatóság, fenntartási költségek, mire érdemes figyelni a vásárláskor érdekelne. -
-FreaK-
veterán
válasz molnarpeter #188044 üzenetére
Oké, köszi, közben olvasgattam is még itt a topicban. Én hétköznap sokat megyek nagyon rövid távokat is (melóbajárás), néha kicsit többet (meló után boltba), nekem egy nagyobb PHEV lenne a legideálisabb (elektromos kilőve), de eddig azt hittem hogy az csak újonnan a 10+ M.-es kategória, aztán most rátaláltam a Passat GTE-re.
Eleve nagyon tetszik ez a Passat generáció, de eddig nem néztem őket, mert ugye csak direkt befecskendezéses, turbós benzines motorokkal van, eddig nem láttam ezt a hybridet.
Itthon hálózatról tudnám tölteni, mondjuk hétvégén vagy éjjel, és így szerintem a legtöbb hétköznapot letudnám tisztán elektromos módban, ha picit messzebbre kell menni, akkor mehet a benzin motor.Mennyi a DSG olajcsere periódus?
Olvastam, hogy 150e Km. felett kokszolódás jelentkezhet, HA.-n viszont szinte csak olyanok vannak amik felette vannak sajna. -
-FreaK-
veterán
válasz Doki16 #188051 üzenetére
Köszi! Olvastam ebben a topicban már, megnézem a másikat is
A 150-200e Km.-el pont az a bajom, hogy nem biztos, hogy cserélték a DSG olajat, illetve a motorolajat is lehet, hogy csak 30e km.-enként, ami sok. Bár ez utóbbi, lehet hogy épp nem is sok, mert éppen úgy használta a tulaj, hogy csak a felében működöt a benzin motor, de ez egy ideális eset és lehetetlen ellenőrizni.
Még két kérdés (biztos lesz még ): a DSG nem dadogós lassú tempónál/manóverezésnél? Még sosem használtam ilyet, csak sokszor hallottam már hogy ez egy hátránya.
Egy átlagos, alap szerviz költéség mennyi kb. egy ilyen autónál?
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
3-3.5M körül keresgélek családi kombit (korábbi Passat GTE terveimről letettem), most épp a Passat VII és a Toyota Avensis T27 a befutó. Ti melyiket vennétek?Van itt két konkrét hirdetés amit nézek:
Passat
AvensisSzempontok:
Rugalmasság (relative persze) -> ebben inkább a Passat a nyerő
Megbízhatóság -> ebben inkább a Toyota
Minél fiatalabb, de 2011-nél ne legyen régebbi-> egál
Viszonylag sok rövid, hideg használat lesz -> Toyota?
Kényelem, extrák (tolatókamera pl. előny) -> kb. egál -
-
-FreaK-
veterán
1: Octavia 1.4 TSI: látom hogy 2015 körül változott kicsit a motor, 150LE-s lett. Ezen kívül változott más is, mondjuk a megbízhatóság? Azért kérdezem, hogy érdemes ilyet nézni inkább a 140LE-s helyett, vagy teljesen mindegy?
2: Rugalmasságban, kigyorsításban jobb ez az 1.4 TSI mint a T27 Avensis, a szívó 1.8-as benzinnel?
3: HA-n sok fehér Octavia kombit látok, ha jól sejtem céges autók lehetnek, kell ettől félni?
-
-FreaK-
veterán
Kis gyerek mellett vennétek világos belsővel autót? Tudom hogy problemás lehet, de létezik valami huzat, takaró amivel ki lehet küszöbölni, hogy a gyerek az első adandó alkalommal beletapossa pl. a kalácsot a huzatba?
Egy Golf VII tetszett meg most (ezek vannak versenyben most az Octáviák mellett).
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest