Aktív témák

• CaptainChaos

tag

válasz A_ScHuLcZ #41689 üzenetére

Hali!

Ez egy érdekes kérdés. Vásárlás előtt el kell döntened, hogy neked mi a fontos az autóban, illetve melyik tulajdonság hányadik helyen szerepel nálad.

pl: kinézet, motorerő, fogyasztás, biztonság, megbízhatóság, állapot, stb...

Ha fogyasztás és megbízhatóság az első (és mondjuk menjen is), de esetleg a kinézet annyira nem számít (és itt elnézést kérek a tulajoktól, nem akarok háborút indítani), akkor a régi suzuki swift. Beszélhetünk arról, hogy mi szép és mi nem, de ez egy tök relatív dolog...
    Nekem nem tetszik. Viszont ennél megbízhatóbb, és ráadásul olcsó autót nem nagyon kapsz... minimális fenntartási ktsg mellett.

Ha a fogyasztás annyira nem számít, mert pl ritkán mész vele, (hetente 100-200 km-t), akkor mindenképpen japán, és inkább a régebbiek. NAgyon megbízhatók, gyakorlatilag kimennek a világból (nekem volt 1 mitsubishi colt- 94es, most meg egy 1991-es celicám van).
    Fogyasztásra a colt 1.3-as mocival megállt 5.5-6 littyóból, a celicám 1.6os és lenyeli a 9-10et, sajna.
    Persze meg kell nézni, h. mit veszel, mert ha japán cucc megadja magát, akkor az drága tud lenni...
    (utángyártott alkatrészt motorba, futóműbe ne vegyél! A gyári japán meg kva drága)

A német autók fogyasztása egész jó. Volt egy 1.6 -os SI F astrám, kinyomtam a szemét is, és sose ment 7.5 fölé a fogyasztás. Viszont hengerfejes lett (100E Ft) Azon mindig volt valami apróság, de persze ez a használattól is függ.

Ha nem parázol a régi dízelektől, akkor fogyasztásban/nyomatékban azokkal jársz a legjobban (persze csak a turbodízelről beszélek, a szívódízel nagyon gyenge...)

Viszont tudni kell, h. ha egy dízelnél elkezd vmi szarakodni, akkor ott nincs megállás, folyamatosan jönnek elő a szarságok.

Ha van kérdésed, írj a mailcímemre aztán beszélgetünk. Én se vok nagy autós, csak tapasztaltam ezt-azt. A mostani a 3. autóm, és eltöltöttem egy kevés időt használtautó kereséssel, szal kezdem sejteni, h. mit is kell nézni ilyenkor...

Mégegy, és most naaagyon fognak utálni néhányan.(persze ez is személyes tapasztalat, másnál más lehet)

NE vegyél Francia autót. Kurva kényelmes, talán nem is létezik kényelmesebb, de hihetetlen szarok! Ja, totalcar/népítélet. Ajánlom figyelmedbe!

70/403-03-54 Hívj, ha nem vagyok PH-n, és biznisz van JUSTICE FOR HUNGARY!!!! Szebb jövőt! Azért jó tengerparton lakni, mert csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék

Aktív témák