Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Eljott a pillanat, kene anyoseknak az uj gep. Monitor, bill, eger van, a mostani gepbol mas nem hasznalhato fel. Amiben en gondolkodom, az egy g4560 valami hozza passzolo lappal, 4gb ddr4, 120/240gb ssd, 1tb hdd. Windows nem kell. Tudtok ajanlani nekem egy komplett konfigot?
-
firefalcon
csendes tag
Üdv!
Játékra és Videóvágásra (nem nagyon extra formában) raknék össze gépet.
A ház és az alaplap adott, ezeket jelzem is alább. Nem vagyok annyira otthon, hogy milyen órajelű ram, Nvidia vagy Amd vga kell-e nekem. Használtan venném az alkatrészeket, lehetőleg fél-egy év hátralevő garanciával.Ház: Zalman Z11 Plus HF1 (ADOTT)
Alaplap: MSI H97 Gaming 3 (ADOTT)
CPU: i5 4570 vagy hasonló árban lenne-e jobb?
VGA: R9 280 x vagy valami más 55.000 körül
Memória: Kingston 2x4 DDR3 1600 MHz Hyper X Fury (cl10)
Merevlemez: 1TB de milyen?
Táp: Thermaltake 530W HamburgKöszönöm válaszaitokat!
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Szeretnék kérni egy konfig ajánlást a következő kritériummal:
1. Mire fogod használni a gépet?
Csak netezésre. Ismerősöm nagymamájának lesz, tehát nagyon minimál konfig kellene.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Perifériák vannak csak.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház és a benne lévő alkatrészek.4. Mennyi a kereted rá?
50.000 - 60.000 Forint körül jó lenne, ha kijönne.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Erről nincs információm, de merem gyanítani, hogy 1280x1024-nél nem nagyobb. Játék nem lesz. -
tcsaba91
újonc
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok. Sajnos az elmúlt években nem követtem az IT fejlődését, úgyhogy kicsit lemaradtam. Tudnátok segíteni összeállítani egyet?
1)
Általános felhasználásra kellene a gép, néha napján egy kis játékkal.2)
A jelenlegi gépen elavult a fejlesztéshez, úgyhogy egy teljesen új gépet szeretnék.3)
Komplett számítógép, csak a monitort, billentyűzetet, egeret és a hangfalakat szeretném megtartani.4)
A jelenlegi gépemet szeretném megtartani, az új gépre szánt keret maximum 120e Ft.5)
20" LCD 1680x1050Nem vagyok maximalista, eljátszok közepes grafikán is a játékokkal, nem ez az elsődleges felhasználás, de azért néha szeretnék játszani, kipróbálni az újabb játékokat.
Intel, AMD, Geforce nekem mindegy, nincsenek ilyen berögződéseim nyitott vagyok teljesen.
Ami még talán kikötés lenne, hogy a későbbiekben maradjon potenciál a gépben, lehessen fejleszteni.
HDD-ből legalább egy 1 TB-osat szeretnék, sokat filmezek és töltögetek. SSD nem tudom mennyire fér bele ebbe az árba, de talán ha kimarad a többi periféria erősebb lehetne.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
-
Mister_X
nagyúr
Üdv!
Szeretném, ha segítenétek egy "irodai" gép megalkotásában. Munkagép lesz irodába, nem nekem, hanem alkalmazottamnak. Összefoglalóhoz:
1) 2D grafikai munka
2) nulláról kell összerakni
3) alaplap, CPU, memória, háttértár (elsődlegesen egy darab SSD, opcionálisan merevlemez), ház, táp, billentyűzet (Apple Keyboard a preferált nálam), egér
4) operációs rendszerrel (Win10) együtt 170.000Ft, kicsit flexibilis
5) bár kissé overkill kategória, de egy LG 34UM95-P van kinézve.Lehetőleg ITX gép kellene, tehát alaplap és ház ilyen formátumú kellene legyen. Szempont még, hogy legyen kicsi és hangtalan, tehát nem ártana passzív hűtés a processzorra. Utóbbiból se kell egy erősebb példány, nem igazán kell majd erő, nem játékgép és nem is 3D-s grafikai munkára kell. ITX házba való, minőségi táp is kell, mert szeretném minél jobban leszűkíteni a meghibásodható alkatrészek számát.
Alternatívának egyelőre Mac mini van kinézve - igen túlárazott, úgy laza 40k-val a belépő példány, de egyben van az egész, jól néz ki, stabil, a kellő szoftverek is. Ha csak szintén ITX gépet akarnék, már lecsökkenne 20-30k-ra a hátrány.
-
SAMG3
tag
Sziasztok!
Szeretnék a nulláról összerakni egy gépet amit HD/3D filmek nézésére és játékra használnék.
A keret nagyjából 230-250 ezer ft lenne. A gépösszerakó topik kezdőknekben már sokféle dolgot ajánlottak, de most kb itt tartok:A kérdés az lenne, hogy milyen videokártya lenne a legjobb a gépbe? Én valami 4gb-os gddr5-ösre gondoltam de nem tudom eldönteni h melyik gyártótól és h feltétlen szükséges-e a 256 bites vagy elég a 128 bites memória sávszélesség.Első sorban az lenne a legfontosabb h valakifelhomályosítson h mi a legfontosabb a videokártyánál és milyet nézzek
SSD is tervezve van csak az még nincsa listában. Nem nagyon akarok a 4es szériából procit inkább legyen ez a 6-os ddr4-es rammal.
Ha van valakinek jobb kombója hasonló árkategóriában az ne tartsa magábanElőre is köszönöm mindenkinek.
-
firefalcon
csendes tag
Sziasztok! Adott egy MSI H97 Gaming 3 alaplap (ha ismerős a felállás, nem véletlen, a napokban már írtam ide). Most Házat és Tápot néztem hozzá főleg, de ide írok, mivel minden más hardverhez is kapcsolódik a téma. Ez az alaplap + a képen feltüntetett alkatrészek + később vennék egy R9 szériás VGA-t valamint valami i5 4*** CPU-t - jó összeállítás? Köszi a válaszokat előre is!
-
firefalcon
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy MSI H97 gaming 3 alaplap és kőkeményen ennyi eddig.
Játékra szeretnék gépet: perifériákat, házat NEM számítva lenne kb 90-100 ezredesem. Mit ajánlotok? Tudom, hogy ez még a CPU - VGA párosra is elég sovány, de érdekel, hogy Ti mit tudtok ajánlani mégis. HASZNÁLTat vennék mindenből.
-
felic555
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget. Szeretnék majd egy-két hónapon belül egy új gépet összeállítani.
Játékra is kellene, tehát úgy nézzétek.
Már kinéztem a procit és a VGA-t.A proci Intel Core i5 4690 vagy 4690S. Ebben még nem vagyok biztos, melyik legyen. Azt tudom az S-nek kisebb a fogyasztása és "csak" 3,2 GHz-n pörög. Tudom ez nem nagy különbség.
A VGA az nVidia oldaláról egy GTX 960 lenne. Még nem tudom, hogy 2 vagy inkább a 4 gigás változat.
Annyit tudok hogy az Asusnak van 4 gigása, meg a Gigabyte-nak.Ehhez kellene nekem RAM. A régi asztalim már kb 7 éves. Annak idején nagy hepp volt a Dual Channel, szóval abban 2*1 giga van. Most is nézegettem ilyen 2*4 gigás kiteket. 15 alatt már van Kingston meg egyéb normális márkák. Mit ajánlotok?
Alaplapból B85 jelzésűek, ezen belül kell valamire figyelni procifoglalaton kívül? Már 20 ezer alatt is láttam több márkából is.
Tehát eddig van proci+VGA+RAM+alaplap, kb 160-170 értékben. Ehhez jön majd még táp, ház, SSD, HDD.
SSDből csak egy 120 gigásat szeretnék, megbízhatót.
Tápból mekkora kellene a fent említett proci+VGA kombóhoz?Kérlek adjatok tippeket, oszlassátok el a kétségeimet
Előre is köszi -
Teasers
tag
Sziasztok. Kiirtam a laptopot topicba majdnem ugyan ezt, csak közben felvetődött egy másik lehetőség, az hogy laptop helyett asztali gépet vennék.A vásárlás minnél elöbb esedékes. A mai játékokat azért szépen vigye( ha ennyiből lehetséges). Pl. DayZ,Gta,Watch Dogs,Far Cry,BF és társaik.
Elsősorban játékra.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Csak egér és billentyűzet, amire nincs szükségem.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden,billentyün és egéren kivűl.Házra,monitorra, késöbb hűtőre is szükségem lenne.4. Mennyi a kereted rá?
150-160ezer Forint.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Erre nem tudok válaszolni. Ennyi pénzért ami kijön a legjobbBármit kihagytam szóljatok! Köszönöm !
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Erősen agyalok, hogy ősszel gépfejlesztek. A terveim szerint két lépcsőben:
1. Lépcső:
Megmarad a procim (AMD Athlon X4 750k), az alaplapom (Asus F2A85M-LE), a memória (2*4GB Kingston Hyperx blu), a tápom (FSP Hexa 400W), illetve az SSD és a vinyó.
Amit újítanék: VGA: Geforce GTX 960 2Gb v 4GB, illetve egy 23-24"-os FHD monitor.2. Lépcső:
Cserélném az alaplapot és a procit. Prociban egy i5 4460 vagy egy i3 4170 lenne. Alaplapnak egy Asrock H97M PRO4-et néztem ki.A gépet főleg játékra illetve filmezésre használnám. A kérdéseim pedig a következők lennének:
Szerintetek 2 vagy 4 gigás GTX 960-at vegyek?
Ha esetleg nem akarnék 50+k-t kiadni a procira, akkor szerintetek még egy olyan 1-1,5 évig el lehetne lenni az i3-mal? Youtube videók alapján azonos VGA-val ezek a procik is bőven hozzák a játszható szintet, nem sokkal kevesebb fps-el, mint az i5... És akkor majd kicsit később használtan meg néznék jó áron egy i5-öt. Ha ezt a megoldást választanám, azért lenne javulás a 750k-hoz képest az i3-mal?Köszi előre is a válaszokat!
Üdv,
T.Szerk.: nem válaszolni akartam az első hsz-re...
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Jövőhéttől kezdem el rendelni a cuccokat, véleményeket szeretnék kérni, miből lehetne még többet kihozni!
A leendő konfig:
Alaplap: Asus Maximus VII Hero
Proci: i5 4670K
VGA: Asus HD 7850 2GB (ez már megvan)
RAM: 2x4GB Crucial Ballistix Sport 1600Mhz
HDD: 1TB WD Black (FZEX)Ki mit cserélne, ha a helyembe lenne?
-
firefalcon
csendes tag
Üdv Mindenki!
3-4 hónap múlva szeretnék venni egy gamer gépet, alapvetően használt cuccokból. Sok jó mindent találtam itt, a keretem nagyjából 130-150 ezer forint lesz terveim szerint. GTA V, Witcher 3, videóvágás a cél.
Tudnátok segíteni számomra összeállítani egy listát, hogy mit is érdemes vennem? Pártatlanul és figyelembe véve azt a pár hónapot is (ez alatt reményem szerint mindennek esik az ára kicsit
).
-Na már most, alaplapról teljes sötétség, semmit nem értek hozzá.
-i5 (abból is milyen) vagy fx 8120/8320 legyen a CPU?
-VGA-nak HD7970et vagy r9 280x-et válasszak?
-kezdésnek megteszi 8 Gb RAM, később majd bővítem
-mennyi és milyen hűtés szükséges ehhez?
-táp gondolom minimum 650-es szükséges ez alá(?)Egyelőre ennyit nézegettem, nem vagyok teljesen képben, mivel eddig nem volt kilátásban, hogy ilyen szintű gépem legyen. Így minden észrevételt és tanácsot nagyon szívesen veszek. Köszönöm.
-
Mister_X
nagyúr
Üdv nép, nehéz esetként járulok elétek tanácsaitok reményében.
Adott egy
nextcurrent gen konzol, egy Xbox One. Egyetlen, de annál nagyobb gond van vele: lassan egy hónapja nem volt bekapcsolva - és nem azért, mert ne lenne rajta kellő mennyiségű játék (GTA V, Dragon Age, CoD: AW, Titanfall, Halo, Forza Horizon 2, EA Access csak hogy a nagyobbakat említsem): már nem vagyok az a tipusú hardcore gamer, aki nekiül az ilyen indíttatású hardcore játékoknak. Mondhatnám, hogy nem az én stílusom, de eddig konzolos voltam, de valahogy úgy néz ki, hogy elmúltak az ilyen játékos idők - mármint a konzolos, persze. Jó móka azért a fórumtársakkal multizni vagy autókázni Forzában, bankot rabolgatni GTA V-ben, meg ilyenek, de már nem tudom rávenni magam a konzol bekapcsolására. Időm se sok, egyetem és meló mellett nem igazán van energiám pár agyatlan grindelésen vagy egy-két HearthStone meneten kívül.Megváltoztak a játékos szokásaim, ami előtérbe került, az a Heroes of the Storm és a World of Warcraft - előbbi picit megizzasztja béta ürügyén a combosabb vasakat is, utóbbi meg elfut kenyérpirítón. Az adatlapomon lévő laptopon WoW-ozok jelenleg, HotS nem fut el rajta. Fizetéskor kap majd egy SSD-t meg még RAM-ot, mert a gyári ipari hulladék merevlemez és a kevés memória húzza vissza,
---
És amiért idejöttem, a fentieket figyelembe véve:
Kocajáték: HearthStone, World of WarCraft, Heroes of the Storm, WarCraft III, esetleg StarCraft II és a Diablo III-ba is belenézek majd. Tehát semmi komoly. Ezen felül netezés, szövegszerkesztés, prezentációkészítés, animenézés (stream), tehát olyan általános mindennapi.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Semmilyennel. Talán egy jogtiszta Windows 8, ha ide vehető.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
"Mindenre": alaplap, processzor, memória, háttértár, ház, billentyűzet és egér - monitor kivételesen akad (1440*900, nekem elég még az 1366*768).4. Mennyi a kereted rá?
Egy 90k-s keretet lövök be az Xbox One eladási árán, a lélektani határ 100k, de nagyon lélektani.Kritériumok, elképzelés:
1) kis méret
2) minimális zaj
3) minden alkatrész újFuttában összedobtam a négybetűs webshopon egy konfigot, 76k-nál állt meg, billentyűzettel 91k.
alaplap: ASUS AM1I-A 10.500.-
processzor: AMD Athlon 5150 12.000.-
memória: Kingston HyperX 1600MHz 8GB KIT (2*4GB) 21.000.-
háttértár: Kingston HyperX Fury 120GB 19.500.-
ház: LCPOWER LC 1340-mi 75W 12.500.-Azért esett AM1-es konfigurációra a választásom, mivel meglátásom szerint rendelkezik a számomra szükséges erővel CPU és IGP terén is. 5150 és 5350 között nem látom akkora teljesítménybeli különbséget, ezért raktam bele a kisebbiket. 8GB memória éppen elég, ez alá ma már nem mennék. Mivel pénz van és kíváncsi vagyok A Gyorsaságra, ezért SSD-t néztem ki. 120GB és 240GB között úgy 15.000Ft van még, az már meghaladná a keretet nagy valószínűséggel, mivel rendes házba raknám a szerzeményeket és billentyűzetben sem akarok alább adni. 120GB pedig számításaim alapján elégnek kell legyen (jelenleg 45GB körül foglalok). Mini-ITX formátumú, tápas házat néztem ki, 75W-nak untig elégnek kell lennie, a processzor TDP-je 25W, a többi alkatrész meg nem ehet még ugyan ennyit sem. Nos, billentyűzet. Ideje beteljesítenem régi vágyam és egy Apple billentyűzetet rakok majd a monitor elé, az 15k körül volt. Egérben tanácstalan vagyok, abban sokkal kisebbek az igényeim, sőt, a jelenlegi patkánnyal is ki vagyok békülve, tehát az az egyetlen dolog ami várhat.
Esetleges módosítások keret bővülésének függvényében:
- Athlon 5150 helyére 5350
- 120-as SSD ellenében 240-es---
Ez így elég megtervezett és céltudatos tervnek tűnik egy ilyen topicba, de sok a homályos folt:
- ezeknek a mini-ITX házaknak van-e valami hátránya? Gondolok én itt arra, hogy akármilyen RAM nem mehet bele a mérete miatt.
- tapegységek ezekben megbízhatók? Az lenne az utolsó, amit elviselnék, ha nem fogna meg egy hálózati ingadozást / idő előtt elhalálozna és magával rántana akármit is
- Apple bill. működik Windows alatt is tökéletesen?
- gyári hűtő gondolom kuka, kell egy csendes venti / passzív jószág és a házba egy nagyobb légkavaróAmire kíváncsi vagyok ezeken felül:
Alternatívák. Más alaplap, esetleg Intel megfelelő, fél hangyab*szásnyival szélesebb ház és rendes PCI-e-s alaplap az esetleges bővithetőség jegyében, ha combosabb játékokra fájna a fogam, jobb SSD, spec. RAM (pl. Low Profile fér csak ezekbe a házakba), stb.---
Elnézést a wall of textért és előre is köszönöm a segítséget!
-
Figur10
tag
Net, és játék de nem fontosak a mai játékok.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Ház.
Cooler Master Silencio 650 Pure
Táp. Corsair TX 650W
Memoria.
4GB DDR 3-1333 CL9
SSD.
samsung 250 GB
HD.
WD. 500GB
monitor.
Lg. W22433. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, proci, videokártya.A kérelem kb:100.000.Ft.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
fabiars
újonc
Sziasztok!
Asztali számítógép vásárlását tervezem, nem vagyok annyira májer a témában.. Jelenleg egy ASUS notebookom van, ezt használtam főiskola alatt.
Szeretnék a jövőben komolyabb tervezőprogramokat használni, melyhez ez már kiöregedett (4éves), ezért vennék asztalit elsősorban (játékra nem igazán használnám, ha mégis, akkor sem számottevő nekem az "élvezet").
Barátok segítségével a következő konfigot állítottam össze:Akyga AKY005BR fekete számítógép ház
AMD FX-6300 processzor
Asus M5A97 LE R2.0 alaplap
Chieftec 550W GPS-550A8 tápegység
Gigabyte R9 270 2GB DDR5 OC GV-R927OC-2GD videokártya
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4 memória 2db
Western Digital 1TB 128MB SATA3 WD1002F9YZ merevlemezMellékletben képpel is: http://prohardver.hu/dl/upc/2015-01/03/532000_sm3wfebu5hr6n3gd_pc.png
Van egy 24"-os ful HD TV-m, egyenlőre ezt használnám hozzá.
Kérdésem az lenne, hogy a kor tervezőprogram-igényeinek megfelelő-e a mellékelt konfig? Mit javasoltok változtatni, lecserélni, stb? 2D-3D programok, Auto-Cad, Solid-Edge, Siemens NX 9 (esetleg 10), Creo..
A felső határ 150-160 között van, ez már meg is haladja ezt.Építő jellegű válaszokat köszönöm, BUÉK!
-
MihiStar
csendes tag
Mire fogod használni a gépet?
Egy versenyre, az előkészületekre fogom használni /csak papíron kellene/
Milyen alkatrészekre van szükséged?
Nem rendelkezek semmilyennel minél újabb és fejlettebb alkatrészekre lenne szükség
Mennyi a kereted rá?
"álom gépről" van szó szóval a keret nem számít
Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Monitor is kellene lehetőleg minél jobb
Megválaszoltam de szerintem nem mond el több információt mint az előző, remélem tudtok segíteni előre köszi,
-
MihiStar
csendes tag
Sziasztok igazából remélem a témához kapcsolódik,
Szóval segítségeteket szeretném kérni hogy egy olyan gépet tudnátok mondani amiben vannak technikai újítások új generációs VGA és ilyenekre gondoltam
Ez nekem egy verseny előkészületeihez kellene szóval remélem tudtok segíteni előre köszi
-
törölt tag
Szeretnék összerakno egy gépet gamelés céljából ( igazából csak fc4 és a crew menjen rajta). A keretem 180k monitor egér és billentyűzet nélkül.
Itt vannak a dolgok amiket én raktam össze, hiányzik a gépház: Proci: AMD FX-8320 dobozos, Alaplap: Gigabyte 990XA-UD3, Memória: SiliconPower XPower DDR3 PC14900 1866Mhz 8GB KIT2, Videokártya: MSI GTX750 OC V1 1GB GDDR5, Belső merevlemez: Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB ST2000DM001, Táp: Cooler Master G550M 550W
Kérlek javítsatok ki, segítsetek, ez az első gép,amit összerakok egyedül. Ha nem illenek össze a felsoroltak, és tudtok jobbat, praktikusabbat mondani, kérlek osszátok meg velem. Fontos számomra. Előre is köszönöm segítségeteket. -
Headless
őstag
Sziasztok szeretnék kérni egy ötletet, mit lenne érdemes összeraknom.
1-Mire kell?
-Elsősorban 3D-s tervező programok, végeselemes rendszerek.Film stb Mindenképp hosszú életűt szeretnék, a jelenlegi gépem is jó 10 éves.
2 milyen alkatrészeim vannak?
ezt a 10 éves gép miatt nem is részletezem nincs felhasználható alkatrész...
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Komplett pc.Beviteli eszközök és monitor nem szükségeltetik az van.
4. keret
Nehéz kérdés maximum 250-300 mátyás király, mehetünk felé egy picivel jobb alatta maradni...
5. monitor natív felbontása.
nagyon jó kérdés 1280x1024 (megkellett nézni neten)
Elképzelések:
proci: i7 4790
alaplap: ötletem sincs
ram: 16 giga de későbbiekben bővíthető legyen 32-re
GPU: mindenképp nvidia
Ház: ne túl csili vili ne világítson sehol se és hűvös legyen
táp: erre vagytok ti
DVD iró olvasó egyáltalán nem kell
egy SSD 100-120-as elég csak op rendszerre.
HDD meg valami WD green elegendő de ezek olyanom amiket már én is eltudom dönteni szóval a fontosabb része az eleje. -
DR|FT3R.
csendes tag
Szevasztok!
Vennék egy játékra és videóvágásra(GTA 5, Crysis, Battlefield-ek, stb.) alkalmas gépet.
Az összes keretem 210k-m lenne. Abszolút nem értek a gépösszerakáshoz, ezért nem is írok ide semmi általam összeállított "tákolmányt".
Monitor(amit használok FullHD), egér, billentyűzet, fejhallgató nem kell. Egyenlőre van egy GTX 650-esem amit még egy időre átvinnék(cserélném GTX 960-ra). HDD(1TB-től fel) ha ebbe az árba belefér mehet, de egy SSD(elég 120 GB-s) jó volna. -
neato3loco
senior tag
Sziasztok profik!
1. Mindenképp kemény játékra tervezett asztali gépet szeretnék, ide értem, a CSGO-t olyan 300 fps-el, meg a mai játékok full grafikán.
2.-3. Egy frankó monitort is ajánlhatnátok, a többi perifériát megoldom.Jelenleg csak egy Steelseries Rival egerem és egy Ozone Spark headset-em van, mivel laptopgamer vagyok/voltam.
4. Az ár gondolom magas lesz, hisz egy jó monitor se 10e ft, így olyan 200-250e ft körül gondoltam a keretem, de minimális szinten, mint az alkunál ezt feljebb lehet tornázni.Ha kihagytam valamit, nem érthető kérlek titeket ne lehurrogjatok, hanem szépen kérjetek meg
Üdv.: E.
-
Dfoglalo
újonc
Sziasztok!
Nyár elején tervezek új gépet vásárolni, minél olcsóbban, minél jobbat. De nem is pofázok tovább, ez gondolom nyilvánvaló, inkább rátérek a lényegre.
Nagyon szeretnék játszani már igényesebb játékokkal is, de nem csak erre kell. Hobbi szinten néha szoktam feldobálgatni YT-ra videókat (havonta egyet, kettőt), de nem túl sűrűn. Igazából nem baj, ha sokáig renderel, nem ez a fő szempont, de mint mondtam, használgatom arra is. Programozásra is rengeteget fogom használni, mind egyszerűbb, mint bonyolultabb téren. Szóval nem árt, ha a Visual Studio egyszerű futtatásán kívül remekül lehet rajta modellezni is, ugyanis a mostani gépemen jobb modellező programok már nem futnak el.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Párszor már említettem, hogy a mostani gépem nem a legjobb. Nem szeretném bővíteni, egy teljesen újat szeretnék venni. Nincs benne rendes videokártya, régi, 2,8-as intel duo van benne, meg 3 giga DDR2-es RAM. De szerencsére bírja futtatni 64 biten a Win 7-et aeroval együtt, valamint gyengébb modellezgető, nem túl komoly programokkal is elbánik. A Visual Studioval viszont már gondok vannak, ugyanis 10-15 másodperc, mire betölt egy projektet, az első debug pedig szintén 15-20 másodpercig töltődik, későbbi futtatáskor pedig 5-6 mp alatt indul csak. Játékok futtatására nem nagyon képes, egy GTA SA-t még elvisz, de egy IV-től már kiakad. Ha tuningolnám is, nem tenném, mert ha megveszem az új gépet, ez a régi megy egy meglévő, gyakorlatilag használhatatlan állapotban lévő gép helyére, szóval esélytelen a bővítés.
3-5. A többi kérdésre már egyszerre válaszolnék
Nem biztos, hogy vennék mellé új egeret és billentyűzetet, de ha mégis kéne, veszek majd. Monitor viszont fog kelleni, akár Full HD-s. A ház kinézetre igazából nem lényeg, de én egy sima tornyot választottam. A többi alkatrész pedig... nos, elmondtam, mire kéne. Nem tudom, hogy 120k körül sikerült e összeraknom egy jó gépet, amelyen már kényelmesen játszhatok nagy gépigényű játékokkal is, bár ki tudja. Azért leírom nektek. Ha valamit változtatnátok rajta, kérlek írjátok le, de 150 fölé nem igazán szeretnék menni - én sem vagyok milliomos.
Alaplap: ASRock H61M-GS-B3: 10 044 Ft
Processzor: Intel Core i3-3240 - 27 164 Ft - Esetleg i5, vagy az felesleges?
Memória: Kingston DDR3 1600 4GB HyperX Blu Red CL9 - 11 129 Ft - Elég lesz 4 GB RAM?
Videókártya: ASUS GF GTX650 1GB - 25 972 Ft - Esetleg 2 GB GRAM, vagy az felesleges?
Merevlemez #1: Adata 64GB ASP600S3-64GM-C SSD - 12 165 Ft
Merevlemez #2: WD Caviar Blue 500GB 16MB 7200 SATA3 - 11 934 Ft
Tápegység: Chieftec CTG-400-80P 400W - 10 535 Ft
Gépház: Cooler Master Elite Knight 350 - 10 428 FtVégösszeg: 119 371 Ft
-
Szajo
őstag
Sziasztok, szeretnék összerakni egy kisebb gépet nővéreméknek. Viszont ilyen alsó - közép kategóriában már nem vagyok otthon!
Szóval a következők a feltételek:
- World of Tanks fusson rajta.
- Internet,filmezésA keret 50-55 ezer rá! (Bár ebben a monitor is benne van de az lényegében mindegy használtan intézek 10-13ért)
Szóval ezt levonva kb 45ezer lenne a gépre!
Gondolkozom azon, hogy megoldható e hogy 1155 lapot vennénk, és hozzá egy procit amiben van integrált GPU így később véve egy videókártyát egy mégerősebb gép lenne. De ezen vajon elfutna e a wold of tanks?Segítségeteket előre is köszönöm!
(Kérem az ilyen szokásos, gyüjts még xy-t és vegyél előbb ezt aztán gyüjts még és vegyél azt azzal jobban jársz segítséget mellőzzétek kérlek! Egyelőre ennyi a keret rá és a későbbi bővíthetőséget is csak így lehetne megoldani, egy 1155 lappal) -
rank1986
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Gamer PC-t összerakni. Számomra az egyik legfontosabb szempont a méret,hogy minél kisebb méretű legyen. Én egy mini iTX szabványos masinára gondoltam. Mindenképpen játékra akarom használni. Viszont Intel+Geforce combót szeretnék bele rakni.
A pénz amit erre a célra szánnék ~250.000 HUF.Köszönöm előre is a Helpet.
Üdv
-
ledgeri
nagyúr
Keresek gépet:
-70%-k ban játékra optimalizálva, a többi az egyéb kategória
- kívülről befelé haladva minden van a házig, de nem biztos hogy az a há megfelel, így kérnék egy kombót házastul, és egyet ház nélkül... (másak kérdem, így típust, és alsó felső táposságot nem tudok [ most jut eszsmbe, hogy alaplapméretet sem..]) +ODD-je van!
-140 (max150)-es keret--monitorfelbontás: sajna én, aki másnak keres azt nem tudom, de az igen, hogy 19 colos LCD-je van a kérdezőnek, így talán már fullHD.
Egyedi preferenciák: AMD procit szeretne
-
-
adamo94
csendes tag
Alaplap:
ASRock H61M-VG3Processzor:
Intel® Core™ i7-3770 Processor
(8M Cache, up to 3.90 GHz)Tápegység:
FSP Group FSP700-80GLN 700WHűtés:
Arctic Cooling Freezer 7 ProEgyéb:
8gb DDR3 RAM
Nvidia GT 640Ezt akarnám összerakni.
De ha összerakom vajon működő képes lesz?
Táp bírja alaplapot+processzort?
Hűtés bírja a procit vagy maradjon a gyári?
Tehát biztonságos lehet ezt össze rakni?A kérdésekre választ várom előre is köszi!
-
gege64
csendes tag
Sziasztok!
Asztali gépet vennék:
- Programozásra, Videószerkesztésre, Animálásra, és némi játékra használnám
- Semmilyen alkatrészem nincs, egy komplett számítógép kellene KIEGÉSZÍTŐK NÉLKÜL, tehát csak a gépház és a tartalma
- 230 ezer forintom van rá
- Több monitort használnék, fontos lenne a videokártya!Köszi előre is.
-
JENKINS1
csendes tag
Üdv. Jelenleg laptopom van, egy Samsung RV509-es laptopom. Cserére ajánlották a következő konfigot:
AMD A10-5800K 3.8Ghz (K szorzólock mentes tuning barát)
Asrock FM2A85X Extreme4-M
Kingston HyperX Predator 2400Mhz 8GB kit
Sapphire HD6670 1GB GDDR5 (ez Dual Graphics módban megy a prociba integrált HD7670-nel)
OCZ Vertex3 SSD 60GB
Gigabyte Aircruiser WIFI
500W Q-TEC PSU BigFan kapcsoló üzemű táp
+Micro atx ház
A monitor egy 32" os HD LED tv lenneA kérdésem a következő lenne: Szerintetek megérné a csere?
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Egy ismerősöm cserélné le a laptopját asztali gépre és megnyertem a feladatot, hogy kitaláljak neki valamit 100k forintért. Mivel nem vagyok otthon az asztali gépekben, gondoltam ide jövök
Mire lenne használva?
Net, film (HD,fHD), és World of Tanks-szintű játékok (elég proci-igényes, eddigi tapaasztalatok alapján). Ezek mellett pedig a szokásos Office-csomag.Alkatrész nincs hozzá. De a keretbe benne kellene lennie egy 20" körüli monitornak is.
-
mantaxsz
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a gép milyen?
Játszani szeretnék rajta.
Szeretném megtudni hogy lehetne-e még jobbat kihozni belőle.
Esetleg cseréljek-e ki valamit!
165 ezer forint felé nem szeretnék menni!
Ha lehetne privátba írjatok.Alaplap: ASROCK Z68 Extreme3 Gen3
Proci: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G
Videó kártya: SAPPHIRE 11201-02-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE
Táp: RAPTOXX RT-600P
Proci hűtő: COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
Gépház: COOLERMASTER RC-370-KKN1-GP Elite 370 -
csitos
csendes tag
Üdv, most regisztráltam ...
Mivel nem tudtam hová írjam, ezt találtam most legmegfelelőbbnek.Érdekelne a véleményetek, hogy a következő konfigot mennyiért tudom értékesíteni:
Alaplap:Asus P5WDH Deluxe
Videókártya:ATI Radeon x1900xtx 512mb DDR3
Processzor:Intel Core 2Duo E6600 2 magos 2.4 Ghz
Winchester:Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB
Ram:4x CORSAIR 1GB DDR2Sajnos az alkatrészek dobozai nincsenek meg, használtan vettem , az előző tulaj filmezésre,netezésre stb.. használta.
Én személy szerint, netezésre játékokra, ( wow:60fps, cod4 1280x1024 felbontáson fix 125 fps)
a táp pontos tipusát sajnos nem tudom, de most egy ideiglenes van benne ami 350wattos, ám az eredeti amivel vettem 420-as.
én árra 60-65 ezer forint körül gondoltam.
Válaszokat előre köszönöm. -
kokeny92
tag
Sziasztok! Szeretnék egy középkategóriás gépet vásárolni. Főként játékra kéne. (bf3 mw3 stb.) . Komplett számítógépre lenne szükségem. tehát a gépház és ami benne van. (monitor, egér, bill, hangszóró nélkül.) Esetleg HDD nélkül hogy jobban beleférjen a keretbe, mivel most a hdd árak az egekben vannak.
Mivel most vettem nemrég egy fullhd-s monitort, ezért szeretnék 1920x1080-as felbontáson játszani, akár high-on is.Maximum 150 ezret szeretnék rászánni. Tehát,ha lelek használtan hasonlót olyan 100000-120000 között kijön.
Előre is köszönöm! -
Zaied
addikt
Helló!
Szeretnék egy új számítógépet venni és ebben kérném a segítséget. A régi gépem egy Intel E6850 procis, Gigabyte P35-DS4 alaplapos, 4GB Corsair XMS2 es Cl4 es ramos, ATi Radeon HD2900XT 512MB-os videokártyával ellátott gép. Komolyabban elkezdtem fényképezéssel foglalkozni ezért vettem hozzá egy Eizo Coloredge CG275W monitort és egy Wacom Intous 4 et. A problémám az hogy van egy Hasselblad H4D-200MS fényképezőm ami 50MP-s és kb 6132×8176 pixelbe dolgozik és a képek mérete RAW-ban 75-1200MB is lehet és a mostani gépem nem igazán bírja még a visszanézést a windows 7 képnézővel sem , nagyon megterheli szóval a PhotoShop-os utómunkákat se bírja a gép és borzasztó lassan megy szinte használhatatlan főleg ha 1200mb-os képekről van szó. A kisebb képeket a 9-10mb-osokat kb 5-10 másodperc alatt megnyitotta a photoshop cs5. Az lenne a cél hogy az új gép is legyen legalább ennyire gyors és a monitorom 2560 x 1440 felbontása alatt is simán tudjam használni. Játékra nem kell alkalmasnak lennie. Van egy elég nagy és masszív házam és egy Corsair AX1200-as tápom, a másik gépből ezeken kívül nem szeretnék semmit átörökíteni. Az ár elég rugalmas de nem szeretnék rá több milliókat költeni. A segítséget előre is köszönöm. -
Ovobacsi
csendes tag
Sziasztok!
Frissíteném a gépemet hardver ügyileg játékokhoz, körülbelül 1oo.ooo és 12o.ooo Ft közötti értékből. Jelenlegi házamat, tápomat valamint HDD-met nem cserélném, csak az Alaplapot, Processzort, VGA-t és a RAM-okat.
Amim pillanatnyilag van:
- Alaplap: ASRock ALiveXFire-eSATA2 (CPUSocket)
- CPU: AMD Athlon 64 X2 5200+ Brisbane 65nm technológia
- VGA: ATI Radeon HD 3800 Series (Gigabyte)
- RAM: 2,00 GB Dupla-csatorna DDR2 @ 244MHz (4-4-4-12)
- HDD: 117GB Seagate ST3120026AS ATA Device (SATA)
- Táp: Chieftec GPS-450AA-101A 450 W
- Ház: Elöl, oldalt ventris, fém ház.
- Monitor: Samsung SyncMaster 2493HMAmit szeretnék:
- CPU: Intel® Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz
- RAM: 4 GB
- VGA: NVIDIA® GeForce® 260 or ATI Radeon™ HD 4870 (Ha a keretbe belefér esetleg jobb)
És egy alaplap ami ezekkel kompatibilis.Ui.: Érdekelne a felül írott konfig legolcsóbb változata is, kíváncsiságból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gaming notebook topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opera böngésző
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- Dell PowerEdge T610 (+ monitor, + 3x vak caddy, + 7x2 TB SAS HDD, + 7x caddy)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest