Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#18601) Greg55 válasza ladanyi (#18599) üzenetére


Greg55
csendes tag

Nem értem, miért kell azt a HKC tápot erőltetni? :F

(#18602) tranceplanet válasza Cegoo (#18600) üzenetére


tranceplanet
addikt

Házat cseréld Sharkoon Vaya-ra.

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#18603) Asadama válasza szben05 (#18596) üzenetére


Asadama
csendes tag

Spec:

Proc: AMD Athlon II X2 250
Alaplap: Gigabyte GA-MA74GM-52H
Vidi kártya:(integrált: ATI Radeon 2100)
Ram:Kingston 2gb ddr2

(#18604) Crias válasza ladanyi (#18599) üzenetére


Crias
senior tag

Most komolyan 1280x1024-re minek vennél i5-öt? :)
Sőt annak még az fx4100 is bőven jó lenne de én a helyedben ha nem sürgős annyira a dolog akkor megvárnám a Trinity-t 2-3 hét max mire megvehető lesz. Vagy akár a Llanos athlonok is megfelelőek lennének, ~22k-ért.
De erre a felbontásra akár még az amd igp-je is elég lenne.
Azt az okádék HKC tápot meg felejtsd el.

Crias

(#18605) Asadama


Asadama
csendes tag

Proci jelenleg nem kell, csak annyi lenne hogy az előbb emlitett alaplap elfogadja-e a 4gb ramot, + teszemazt egy HD 7750-es vidikarit?

(#18606) MittuDomain_


MittuDomain_
őstag

Sziasztok!

Hozzám fordult egy barátom gépvásárlással kapcsolatban, és jobbnak láttam igazi szakértőkhöz fordulni, aki nem csak olyan hozzáértő laikus, mint én.

Utólagos engedelmével bevágom a mailt, amihez végül majd pár gondolatomat fűzöm.

Köszönöm előre is a segítséget. :)

"Szia!

Megint technikai ismereteid lenyűgöző tárházára apellálva kereslek. Ahogy említettem, sürgőssé vált a számítógépcsere, viszont nemigen tudom, hogy milyen paraméterek mentén kellene elindulni ahhoz, hogy még 3-5 évig (jó, naiv vagyok, de az eddigiek ilyen ütemben cserélődtek) el tudjak vergődni egy géppel. A processzoroknál a magossággal, az SSD-nél a kívánatos mérettel, az egyebeknél (hang-, videó- és hálózati eszközök, hűtés) meg általában az elvárható teljesítménnyel nem vagyok tisztában (+ az árakkal).

A kérdés tehát az, hogy szerinted egy olyan gép, ami Windows 8-at kényelmesen elfuttat, és főleg "irodai" jellegű használata (a doc, pps/t, pdf, jp(e)g, rtf világa) mellett olykor HD-filmnézés, netszörfölés és zenehallgatás a fő profilja (esetleg minimális videóvágással megspékelve, bár ahogy elnézem, nem mostanában fogom elkezdeni), az milyen? Gamerigények nincsenek, 5 éve nem vettem játékot, és az is két éves volt. :) A tárolókapacitás 1 terásan bőven elég (hely van a külsőkön), Blu-ray olvasóra és íróra nem hiszem, hogy vágynék - bár szerinted érdemes? Végül is mindent le lehet már tölteni és mindent össze lehet kötni mindennel, és ahogy a DVD is megdöglött, úgy a BD is meg fog pár év múlva... de amúgy nem kell semmilyen meghajtó, a régiből át tudom tenni a DVD-t.

Továbbá szerinted érdemes külön összerakatnom (nekem most nincs nagyon időm konfigurálással bajlódni), vagy vegyek kész PC-t? És minderre mennyi pénzzel kell készülnöm? (A mértékletesség híve vagyok, és bár fogalmam sincs, hogy egy ilyen minimál mennyiből áll meg, 120e fölé nem akarnék nagyon menni, csak ha muszáj).

Köszi előre is a segítséget!"

Annyiban pontosítottam vele a dolgot, hogy a jelenlegi gépe kikerül közös családi gépnek, azaz az ODD az egyetlen, amit tényleg át tud/akar szerelni, házzal-táppal együtt kell a config.
Van egy új monitora, de "csak" 1600*900as, szóval ehhez sem kell extra erő.

Azaz amire szükség van:
ház, táp, alaplap, proci, vga (integrált/dedikált, akár mindkettő egy A8-10-zel :) ), min 8 giga ram (a mostani árak mellett akár 16 is, abból sosem elég), SSD a rendszernek (96-120 körül, hogy a fő progok is ráférjenek), terás HDD
Nincs abszolút hallásunk, nem kell semmi extra hangkártya, hálókártya manapság már szintén nem kell alap használathoz, ugye?

Amik az én "elvárásaim" az egésszel kapcsolatban, a sok memória, SSD-alapú rendszer, multimédiára kihegyezett, de mondjuk a 10+ éves Age of Empires II menjen rajta :DDD , stabil táp, nem papírvékony ház. Ettől függetlenül nem kell utóbbi kettőnek extrának lennie, sőt, bőséggel elég egy stabil alapszint. (inkább szolid, letisztult, egyszerű legyen a ház mint hivalkodó) Nem lesz húzva, nem lesz hurcolva, nem kell vízhűtés...

Nincs elköteleződés Intel v AMD ill AMD v Nvidia irányba. Én talán egy AMD apu-t választanék, egyrészt a(z ár függvényében később v most) hibrid CF miatt, másrészt az erős multimédiás felhasználás felé mozdulás miatt. (Az A8-3870K most pl relatív jó áron van sztem, de jelen esetben még az sem kellene, hogy szorzózár-mentes legyen.)

Végül kisregény lett belőle, bocsi miatta...
Előre is köszi minden tanácsot.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#18607) sketchifun válasza MittuDomain_ (#18606) üzenetére


sketchifun
senior tag

Szia.

Bár konfigot most nem fogok írni neked, egy dolgot az én szemszögemből leszögeznék.

Nyilvánvaló, hogy az FM1-es platform kihalásban van, és többek szerint nem érdemes rá fejleszteni. Ettől függetlenül mégis ajánlom. Mivel kérésed szerint multimédiára kellene kihegyezni a gépet, az Intel megoldásai erre nem annyira alkalmasak, mint egy APU.

Az Intel IGP-knél talán a HD4000 amit nyugodt szívvel ajánlanék multimédiára, de ezt csak a 3.gen i5-ben találod meg, illetve a 3.gen i3-akból néhány drágább példány tartalmazza ezt az IGP-t. Emellett az AMD APU megoldása a sok ramból jobban fog profitálni, ergo. érdemes lesz a sok ramot belerakni.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#18608) TGWH válasza sketchifun (#18607) üzenetére


TGWH
őstag

Annyira talán nem... 120 ezerből azért el kell gondolkodni, mit vesz az ember...
Szerintem ha csak erre kell, amit leírt, nem éri meg többet rákölteni, hiába lesz gyorsan, nem használja ki az user, vagy 140-160 ezerből vesz intelt, a hd2000-res is elviszi a fullhd filmeket, azt csak egy p4-es nem bírja el kb. :D Jó, a +20 súlyosnak hangzik, de 16gb ram már +10 ezer minimum.

Én az elöbb számolgattam, gondoltam beleférne egy jó kis ház (20 ezer körül), de nem... arra jutottam, hogy valamin fogni kéne... pedig a 25 ezer forint az A8-as prociért annyira nem sok...
130 ezerre jött ki, aztán még lehetne jobb is...
De ennyi erővel lehet pentium G, vagy mi most az alja sorozat, az is bőven elviszi a hd filmeket. Egyedül konvertálásnál lehet bajban.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#18609) vond válasza Cegoo (#18600) üzenetére


vond
MODERÁTOR

A 2x4GB RAM egy speciális helyen ennyi (máshol 11-12k), és a többi ár is ide szól...

Az összeszerelést viszont jobb lenne, ha Te oldanád meg... Nem egy nagy ördöngősség... Az alaplap és a ház manual-ja alapján menni fog...

Amire szükséged lesz még, az plusz 1 db SATA kábel (az alaplaphoz csak kettőt adnak), valamint egy 12 centis házventilátor, pl. Arctic Cooling F12 PWM, vagy Coolink Swif2 120P...

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18610) Crias válasza MittuDomain_ (#18606) üzenetére


Crias
senior tag

Árat nem nagyon írtál, így jó lenne azért valami támpont, hogy mégis mennyiből kellene kihozni.
Én mindenképpen AMD-t javasolnék, intel oldalról az i5 lenne reális alternatíva de ott meg az igp gyengébb, nameg hobbi szintű videovágásra nem kellene annyi pénzt feleslegesen kiadni.
Szerintem az A8 tökéletesen megfelel, videovágásban még jobb is mint az i3.
Bár én ha nem lenne annyira sürgős akkor talán megvárnám a Trinity-t.

Amúgy ODD milyen? Satás? Mert ha IDE akkor felejtős az is.

Crias

(#18611) oke válasza dfsz34 (#18588) üzenetére


oke
senior tag

Köszönöm a bő tájékoztatásod :)) Milyen CPU hűtőt használsz?

A többire valaki más [#18582]?

[ Szerkesztve ]

(#18612) MittuDomain_ válasza Crias (#18610) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Szerepel benne, hogy a barátom 120e körül szeretné kihozni, de nem tagadom, hogy jól el van rejtve. :D (130ig még belefér, de ez tényleg a teteje. Ezt is csak azért, mert mikor belőtte az összeget nem gondolt rá, hogy ház és táp is kell.)

Az ODD-ről nem tudok sajnos semmit, félek IDE-s (5 éves gépben van), de nem baj, mert csak archiválásra van használva, és azt lehet a jelenlegi, kiköltöztetésre ítélt géppel is csinálni.

Én is nagyon-nagyon megvárnám a Trinity-t. A sürgősséggel vannak a fő gondok. Legkésőbb jövő hét végén már használni szeretné, most kezdett távmunkát és kiderült, a gépe kb alkalmatlan rá. Pontosabban amennyit rá kéne költeni, inkább egy újat érdemes összerakni. (A konkrét baj a hálózatok kezelésével van - 2 vpn egyszerre nem tud menni a gépen, összeakadnak, és e nélkül nem tudja csinálni a melót; a munkáltató informatikusa sem tudta megcsinálni - de ezen felül minden IDE-s (?), DDR1 v 2., usb3 nuku, szenved a multimédiával...) Legalább lesz végre egy közös családi gépük is.

Az A8 árát kb. tudom (25-26e), a memóriával, vinyóval-SSDvel boldogulok én is ha muszáj, dedikált VGA-t nem is tennék bele, esetleg ráér 1 év múlva pont a hibrid CF miatt, de a ház-táp-alaplap dologgal meg vok lőve, főként a táppal. Nem értek hozzá, de tudom mi minden múlik rajta, viszont feleslegesen erőset/túlbiztosítottat/"vedd meg a márkanevet" sem szeretnék neki ajánlani. A ház tényleg nem szempont, oda elég egy erős minimum, alaplapból meg egyáltalán nem tudom mire kell figyelni FM1 esetén.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#18613) andras12


andras12
csendes tag

Sziasztok,
Tanácsot kérnék hogy ha félgépet vennék, és ha jól gondolom a meglévőket tudom méghasználni:
- CORSAIR 450W táp (3-4 éves)
- Samsung SSD 830, és egy 1TB
és ez rozoga ház, ami ha nagyon kell használható

Sajnos, nem ismerem a jelenelgi piacot már, de olvasgatom, hogy a processzorba van a VGA része :) Ez tetszik! Az igényeim:
- nem szeretnék játszani, tehát elsősorban munkára kell,
- elég lenne egy integrált videokártya ami tud full hd filmeket lejátszani.
- ha nem elég akkor passzív hűtésűt támogatnám (vagy ha később raknám bele)
- ha megy a gép akkor szinte mindig fut egy virtuális gép.
- ha jó napom van indítok néha még egy virtuálisat (tehát max: 2)
- photoshop használat normál módon (semmi extra nagy képek)
- legyen minél halkabb, esetleg egy jó ház is beleférhet ami pormentes, és halk
Keret 75k lenne.

Ez az egyik kérdésem, a másik ha hasonlót szeretnék, de mitxbe, akkor mit tudnátok javasolni?
köszönöm

(#18614) ViZion


ViZion
félisten

Üdv! Céges gépet rakok össze munkára, NEM játékra. Cél a stabilitás, nem kell tuning...
Keret kvázi végtelen, de 200k alatt illene :)
Mezei alkatrészek: ház, egér, bill, DVD...
Táp: új FSP hexa 400 W
RAM: Corsair Vengance 1,5 V; 2×4 GB kit
SSD: OCZ Agility 4; 64 GB
HDD: Seagate Barracuda Green 5400 rpm
Kérdés még a proci és a deszka...
Terv:
CPU: i5 3450 @3,1 GHz 1155
Mobo: ASROCK H77M Sata csatli elég hülyén van rakva, de nem kell szerelgetni remélem... :)

Lemaradt, h ezt kellene hajtania, grafikai programok alatt...

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18615) kozyadam


kozyadam
tag

Sziasztok!

Egy ismerősnek kellene gépet összeraknom, aki csak internetezésre használná, semmi HD filmek meg játék. Maximum a Flash-t vigye.

Monitor, billentyűzet és egér van.

Keret 50k körül, ha lehetséges.
Lehetséges egy ilyen gépet összehozni?

Köszönöm,
Ádám

(#18616) ViZion válasza kozyadam (#18615) üzenetére


ViZion
félisten

Nemrég csináltam hasonlót, gagyi házban, minőségi táppal, 64 GB SSD-vel ~55k volt a vége Linuxal (kevés ram és tárhely igény miatt ez jobb választás netezős konfigra). Minden új, garis cucc volt. HDD-vel már nem férne bele ennyibe, ha mindenből új kell. Használtban vígan elég egy jó netezős gépre a keret.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18617) Crias válasza MittuDomain_ (#18612) üzenetére


Crias
senior tag

Nem hiszem el, befejeztem az ajánlatadás és bezártam az ablakot, mielőtt elküldtem volna...
Na akkor megint, de most már csak a szükséges dolgokat fejtem ki.

LAP: ASROCK A75M-HVS 13.336 Ft
CPU: AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOX 25.911 Ft
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX 8.499 Ft
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX 15.967 Ft
ODD: NEC AD-5280S-0B Fekete OEM 4.356 Ft
HÁZ: SHARKOON Vaya Value 12.014 Ft
TÁP: FSP FSP350-60APN 85+ 350W 8.649 Ft
Összesen: 88.733 Ft

+1 házventi ~1,5k

Lap: Arra kell figyelni hogy mindenképpen A75-ös chipset-eset vegyél.
De ezen a lapon csak HDMI meg DSUB kimenet van rajta, DVI nincs, ha ez kellene akkor vagy drágább lapot kell venni vagy egy átalakítót vagy egy HDMI->DVI kábelt.

HDD: Nem mondtad mekkora kell most ezt raktam bele de az 1TB-os is beleférne a keretbe

ODD: Raktam azért bele mert elfért de nem muszály :)

Ház: Ez azért volt olcsóbb is, én vagy a sima Sharkoon vaya-t venném ~8k-ért vagy ennyiért már inkább Xigmatek Asgard Pro-t ~12,5k-ért, ebbe venti sem kell csak annyi a hátránya hogy egyedül a pcgear-nél kapható és ott is ~1 hét átfutási idővel.
Esetleg Enermax Ostrog, TT Commander MS-I/II/III, az MS-I-nél arra figyelj hogy a tipusnévben benne legyen az A1, az jelzi a front usb3-at.
Vagy sharkoon ms120 vagy 140 ha matx-et akarsz.

Táp: Bőven elég lesz ez a 350-es is, csak a kábelek lesznek rövidek így kell majd hosszabbító.
Alternatíva lehet még az fsp hexa 400W ~10k, fsp 400-60 apn ~9k, csifi 400w ~11k, de ezekhez úgyanúgy kell hosszabbító. Igaz nem olyan drága az.
Drágábban van sharkoon wpm 400W ~13k ehhez már nem kell vesződni a hosszabbítóval és el van látva mindenféle kábellal meg moduláris is, elég jó vétel ennyiért, de néz utánna te is ezeknek a tápoknak, azt azért meg kell hagyni hogy a 350-esnek elég szegényes a kábelezése, igaz ide nem is kell nagy dzsungel :)

SSD kimaradt:
2 félét szoktunk/tam ajánlani.
1. OCZ agility 120GB ~22k
2. ha belefér a keretbe akkor a samu 128GB-os változatát ajánlom, mert kicsit strapabíróbb, de simán jó az OCZ is, csak azért lehetet olvasgatni hibás példányokról, ami valjuk be annyiból amennyit eladtak az olcsósága miatt még hibahatáron belül van, viszont samuról nem nagyon hallani hogy megdöglene.
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW ~27,5k

Nézz utánna ezeknek is akár az ssd totyikban is, mondjuk ott úgyis azt mondanák hogy nyugodtan veheted az OCZ-t is :)

[ Szerkesztve ]

Crias

(#18618) balpis válasza ViZion (#18614) üzenetére


balpis
őstag

Egész kellemes konfig lesz :)

A SATA2 csatlakozók valóban nincsenek optimális helyen ezen a lapon, de ez nem lesz baj. Ettől fügetlenül lehet, inkább pl. egy B75 Pro3-M-et választanék. Főleg, hátha a munkára később még memóriát bővítenél, s ott 4 RAM slot van.

Házból olyat vennék, ami alsótápos és belső USB3 csatlakozója is van - a táp jobban érzi magát benne -
és a hexa helyett pl. egy 400-as APN-t, aminek elég hosszúak a kábelei.

Ha a munka - nem specifikált - igényel nagyobb programokat is, akkor esetleg nagyobb SSD-t is el lehet képzelni. De ha irodai jellegű munka, akkor nem lesz rá szükség...

notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

(#18619) vond válasza kozyadam (#18615) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nézzen egy laptop-ot innen... De komolyan...

Ha mindenképp asztali kell, akkor:

LAP: ASROCK H61M-GS ~12k
CPU: INTEL Celeron G540 2.50GHz 1155 BOX ~10,5k
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~4,5k
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~14,5k
(vagy HDD: WD 250GB 7200rpm 16MB SATA3 WD2500AAKX ~14,5k)
HÁZ+TÁP: GIGABYTE GZ-X3 Fekete 370W ~11,5k
(vagy FSP FSP350-60APN táp ~8,5k + összekukázik valami házat)
Összesen: ~53k (~50k)

Ha használt is játszik, akkor össze lehet hozni egy kicsit jobbat is...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18620) ViZion válasza balpis (#18618) üzenetére


ViZion
félisten

Köszi! Grafikai munkákra lesz, Photoshop, Corel, Illustrator... Inkább CPU és ram igényes feladatok, 60 GB bőven elég rendszernek+programoknak.
Intel chipsetekben nem nagyon vagyok otthon, esetleg linket kaphatok melyik deszka és ház az ajánlott? :R

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#18621) vond válasza ViZion (#18620) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Hali!

Azért a 120-as SSD (akár két darab), hogy ez lehessen a PS scratch disk, valamint elférjen pár aktuális meló is rajta... Én is így csinálom, eszeveszett gyors, sokkal gyorsabb, mintha bevonnád a HDD-t is a munkába (persze ha napi többszáz gigát mozgatsz meg, akkor lehet, hogy nem kerülheted el)...

LAP: ASROCK B75 Pro3 ~19,5k
CPU: INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX ~77,5k
RAM: 2db KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX ~17k
GPU: processzorban
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~23,5k
(vagy akár kettő ilyen ~47k - Ha kettőt veszel, akkor alaplapból inkább ASROCK H77 Pro4-M vagy ASROCK H77 Pro4/MVP a két darab Intel SATA3 miatt)
HDD: WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX ~19,5k
ODD: NEC AD-7280 ~4k
TÁP: THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W ~12k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro ~12,5k
+1 SATA kábel ~0,5k
Összesen: ~182k (~205,5k)

Ez a memória most nagyon akciós... Ha lecsúszol róla, vagy ha idővel szeretnél 32-t is, akkor egy 2x8 gigás kitet kellene venned, mint pl. ez ~21 ezerért:
KINGSTON 16384MB HyperX Blu DDR3 1333Mhz CL9 KIT KHX13C9B1K2/16

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18622) vond válasza andras12 (#18613) üzenetére


vond
MODERÁTOR

75 ezerbe még egy nagyon jó ház, valamint egy új tápegység is belefér:

AMD variáció (erősebb IGP-vel gyengébb CPU-val):

LAP: ASROCK A75M-HVS ~13k
(esetleg egy jobban felszerelt ASROCK A75 Pro4-M ~18k)
CPU: AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOX ~26k
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX ~8,5k
TÁP: THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W ~12k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro ~12,5k
Összesen: ~72k (~77k)

Ha az olcsóbb lapot veszed és DVI bemenet van a monitorodon, akkor kell majd egy HDMI»DVI átalakító vagy kábel...

INTEL variáció (gyengébb IGP-vel, erősebb CPU-val):

LAP: ASUS P8B75M-LX vagy ASROCK B75M-GL ~15,5k
CPU: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX ~31k
(esetleg egy olcsóbb Pentium G2120 ~24k)
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX ~8,5k
TÁP: THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W ~12k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro ~12,5k
Összesen: ~79,5k (~72,5k)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18623) MittuDomain_ válasza Crias (#18617) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Köszönöm szépen, amiről beszéltünk korábban, a Trinity...
Pont ma reggel került ki a címlapra a cikk az új APU-ról, voilá

Az A10-5700 30k körül fényévekkel jobb lehet az A8-3780K-nál "nevetséges" felárért, csak tököm tudja, mikorra jelenik meg nálunk ténylegesen és mikorra áll be az ára. Viszont FM2, a proci gondolom ráncfelvarrás, de a GPU rész - pláne szolgáltatásokban - nagyot lépett megint.
Ha mondjuk kb egy hónap múlva megjön alaplapostól kicsiny hazánkba és be is áll az ára, igyekszem megbeszélni vele, hátha belefér ennyi csúszás (de félek, nem fog)

A leírt konfigot pedig köszönettel átnyálazom részleteiben.

Esetleg tudna vki linkelni jóárasított 2*8 GB RAM csomagot?

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#18624) vond válasza MittuDomain_ (#18623) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Szerintem 1-2 hét, és itt lesznek az FM2-es APU-k... S utána még talán pár hét, és normalizálódnak is az árak...

Olcsó, de korrekt 2x8 gigás RAM kit-et meg ennek a hozzászólásnak az alján írtam... ;)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18625) MittuDomain_ válasza vond (#18624) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Ezt már nagyon nézegettem én is, de nem nekem egyértelmű, mivel kit-ben forgalmazzák, hogy ez most akkor 2*4 GB kit, 2*8 GB kit (na az csoda lenne :D ), vagy az 1*8GB kerül ennyibe, de a kit miatt mindenképpen kettőt kell venned belőle.

Ha jól tippelek, ez alapján akkor 17e HUFért kapom a 16GB-ot?
Fogalmam sincs.

De ha tényleg 1-2 hét, igyekszem kiharcolni ennyi időt még.
Addig esetleg be lehet szerezni az olcsó és jó házat, amire egy kolléga 1 hét átfutási időt mondott. Meg beszerezni az SSD-t, Vinyót, ODD-t tápot...

Neki is állok megbeszélni vele.
PS.: ehhez mennyibe fog fájni egy fini Asrock alaplap? Az is ilyen15 körül mint az FM1?

[ Szerkesztve ]

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#18626) vond válasza MittuDomain_ (#18625) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Félreértettél... :)

A most nagyon jó áron lévő 2x4 gigás kerül 8,5 ezerbe: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX

A másik linkelt 2x8 gigás memória csomag pedig 21 ezerbe: KINGSTON 16384MB HyperX Blu DDR3 1333Mhz CL9 KIT KHX13C9B1K2/16

A szériaszám végén lévő 8 ill. 16 azt jelenti, hogy összesen hány GB a kit, az előtte lévő K2 pedig azt, hogy két modulból áll...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18627) MittuDomain_ válasza vond (#18621) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Nem járok jobban ezzel 1600on ketyegő CL10es csomaggal?

Nem az ára miatt választottam, hanem az 1600as órajel okán.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#18628) vond válasza MittuDomain_ (#18627) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Sok különbség nincs, de ha Intel Ivy Bridge-et, vagy AMD LIano-t veszel, akkor valóban jöhet bele 1600-as is... Bár jobb lenne, ha nem CL10-es lenne, hanem CL9, mint pl. ez a Corsair kit...

Szokott lenni egyébként Kingstonból is CL9 1600-as 21-22 ezer környékén... Ha nem most rögtön veszed meg, akkor érdemes lesz majd nézegetni...

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18629) #98593280 válasza vond (#18628) üzenetére


#98593280
törölt tag

Az Ivy-n mit gyorsít az 1600 Mhz? Úgy tudom csak a LIano IGP-nél számít.

[ Szerkesztve ]

(#18630) vond válasza #98593280 (#18629) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nem arra gondoltam, hogy gyorsít rajta, hanem hogy egyáltalán kezeli (a Sandy-vel ellentétben)...

Amúgy maga a memória biztos, hogy egy kicsit gyorsabb így, meg ha visszaveszi valaki 1333-ra, akkor lejjebb lehet venni a feszültséget, meg könnyebb is lesz eladni a jövőben, meg csak párszáz forinttal drágább, vagy adott esetben még olcsóbb is...

Ezért írtam, hogy inkább vegyen 1600-ast...
De végülis az 1333-asnál sem nagyon fog észrevenni különbséget... :)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18631) pockhome


pockhome
senior tag

srácok, úgy néz ki sikerül ezt a konfigot megvennem:
lap: ASUS M5A99X EVO
proc: AMD FX-8120
ram: 2x2 + 2x2GB ram
vga: EVGA GTX460 SE 1GB

a kérdésem: a proci+vga nem fogja visszafogni egyik a másikat?
mmint a proci 100%-ban ki tudja majd használni a vga-t?
előre is köszi! :R

Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.

(#18632) pockhome válasza pockhome (#18631) üzenetére


pockhome
senior tag

kimaradt: 1600 x 1280-as monitorom van :)
+ mellé jönne egy 1280x1024-es és osztott képernyőn szeretnék játszani.

Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.

(#18633) oke válasza oke (#18582) üzenetére


oke
senior tag

Erre valaki?

18582

(#18634) bluyoo válasza oke (#18582) üzenetére


bluyoo
nagyúr

CPU-t talán inkább már Ivy-t vennék pl.:i5-3330 , i5-3450 , ...A gyári hűtő megfelel viszonylag halkan teszi a dolgát.
"- Memóriából 2x4 GB vagy 1x 8GB-osat érdemesebb venni" ahogy később írtad az a lapptól függ vagyis a slot-ok számától (a későbbi lehetséges bővítés miatt).
Akármelyik említett táp megfelel válaszd a neked szimpatikusat.
"A ház az meglévő, érdemes lecserélni, már az USB3 miatt?" Ezt meg csak te tudhatod hogy neked megéri vagy nem.

Bazinga!

(#18635) #34784256 válasza oke (#18633) üzenetére


#34784256
törölt tag

Csendességben tudok tanácsot adni (nekem is ez a legfőbb szempont), a többiben nem.
Épp egy gépvásárlásban vagyok benne, sok tesztet áttúrtam és a következőre jutottam:
Arctic Freezer i30-as procihűtő (nem a leghatékonyabb, de a legcsendesebb és nagyon olcsó), Corsair GSx00 (x=6,7,8) táp, 25%-os terhelés alatt lekapcsol a ventije, de amúgy is csendes, NZXT H2 ház, hangszigetelt az egész és sok extrája van. Remélem segítettem.

(#18636) rii


rii
nagyúr

sziasztok

asztali gépet szeretnék, ismerősöm édesanyjának
- ócsó' is kéne, hogy legyen (hgy hamarabb visszahozza az árát)
- alacsony foygasztású legyen, mert sokat járatja a gépet
- csak firefox, és skype megy neki rajta

milyen tipusú gépek az alacsinfogyasztásúak? ATOM?
mert akkor szétnézek azon a vonalon a Hardware aprón

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#18637) FireKeeper válasza rii (#18636) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

intel fronton atom, amd fronton brazos. az amd-nek okosabb a grafikus magja. mind2 alacsony fogyasztású.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#18638) #98593280 válasza rii (#18636) üzenetére


#98593280
törölt tag

Sandy 30 wattot eszik, a teljes gép, mértem konnektorból.
G530, 4GB RAM, FSP APN 350, egy 64GB-os SSD és kész a netező gép.
10+5+10+15k + h61 alaplap 10k = 50eFt.
Bele egy ASUS 5 ezres házba és ready.

(#18639) vond válasza rii (#18636) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Monitor is kellene neki? Mobilitás nem lenne jó? Csak azért kérdem, meg egy 40-50 ezres korrekt, használt (esetleg SSD-vel felturbózott) laptoppal minden igényt ki lehetne elégíteni...

Szerintem nézz körül alfa156 gépei között...
Korrekt eladó, és nagyon jó notebookokat árul...

Ha mindenképp asztali kell, akkor irány a ShellKretor-féle változat, plusz mikrofonos füles, meg egy webkamera (ha kép is kell skype-hoz)... Plusz egy használt monitor (ha az is kell)...

Apróról összeszedegetve egy kicsit olcsóbban is össze lehetne hozni, mint bolti alkatrészekkel...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#18640) rii


rii
nagyúr

Nagyon köszönöm a segítséget! :)

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#18641) Crias válasza rii (#18636) üzenetére


Crias
senior tag

Az atom felejtős, azt a szegmenst a Brazos uralja.

Amúgy, hogy ne csak intel ajánlatot kapjál asztaliból:

LAP: ASROCK A75M-HVS 13.336 Ft
CPU: AMD A4-3400 2.70GHz FM1 BOX 12.582 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 4.876 Ft
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G 14.796 Ft
ODD: NEC AD-5280S-0B Fekete OEM 4.356 Ft //vagy belerakod vagy nem.
HÁZ: ASUS TA-7B1 6.108 Ft //Ráböktem 1-re
TÁP: FSP FSP350-60APN 85+ 350W 8.649 Ft
Összesen: 64.703 Ft

Ez a konfig is elég keveset eszik.

Crias

(#18642) Zandal


Zandal
tag

Sziasztok!

Új gép vásárlása van tervben és a következő konfigurációt állítottam össze:

Alaplap Asus P8Z77-M
CPU Intel Core i5-3570K 3.4GHz LGA1155
CPU hűtő Scythe Ninja 3 Silent Version
Memória DDR3 1600MHz 8GB CORSAIR VENGEANCE Low Profile KIT2
VGA Radeon HD 7970
Merevlemez Western Digital Caviar Black 2 TB SATA3 64Mb WD2002FAEX
Táp be quiet! STRAIGHT POWERE8680W / CM
Ház Fractal Design Define R4

Lehetőség szerint csendes gépet szeretnék, ezért is lett a be quiet! táp és a Fractal ház kiválasztva. SSD nem véletlenül hiányzik, az már a mostani gépemben is van, így az átszerelésre kerülni (OCZ Agility 3).

Kérdésem/kérésem az lenne, hogy szerintetek ez az összeállítás működik, jó-e, illetve érdemes-e benne lecserélni valamit?

Előre is köszi a válaszokat!

(#18643) FireKeeper válasza Crias (#18641) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

agility helyett inkább samu 830, az is 15.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#18644) Árjaharcos88 válasza FireKeeper (#18643) üzenetére


Árjaharcos88
aktív tag

Hol van annyiért? :Y

(#18645) FireKeeper válasza Árjaharcos88 (#18644) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

edigital, meg talán már az aqua-ban is.

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#18646) Sabber


Sabber
aktív tag

esetleg valaki erre:

(#18597) Sabber

mondana valamit?
Köszi

(#18647) Árjaharcos88 válasza FireKeeper (#18645) üzenetére


Árjaharcos88
aktív tag

Köszönöm :R Holnap veszek is egyet :)

(#18648) #98593280 válasza Sabber (#18597) üzenetére


#98593280
törölt tag

Szerintem ezt el kellene adnia és csere erre:
i3-2120 + HD7770
B75 alaplap + 4GB DDR3 1333Mhz
felesleges dédelgetni már azt a régi platformot.

(#18649) Crias válasza FireKeeper (#18643) üzenetére


Crias
senior tag

wow ugyanabban az árban egyértelműen jobb a 830-as!

A 120GB-osat is igazán lehozhatnák Agility-s árba ;)

[ Szerkesztve ]

Crias

(#18650) FireKeeper válasza Crias (#18649) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

a 64-es azert ilyen olcso, mert az uj 840-esbol mar csak 128-as es nagyobb lesz, de elkepzelheto hogy nemsokara azokat is kiszorjak. am ja, azonos aron jobb vetel, sztem meg dragabban is az...

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.