Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz petersonal #132499 üzenetére
Szia!
HD Graphics 400 IGP van benne, és ezzel, alacsony felbontáson még akár játszani is lehet. Ebből kiindulva működhet a dolog.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
petersonal
tag
-
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Jövőhét elején szeretnék végre egy időtálló gépet összerakni. Nagyon sok hozzászólást elolvastam, sokan segítettek is már a kérdéseim megválaszolásában, ezt most itt köszönöm ismét. Még akadt pár kérdésem a témával kapcsolatban, ezúton kérem ismét a segítségeteket.
1. Mire fogod használni a gépet?
Főként játék.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
DELL P2317H, SAMSUNG 840 EVO 250GB, 2 TB WD GREEN3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden másra amit fent nem írtam.4. Mennyi a kereted rá?
300-350 körül5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
1920x1080, 1920x1080, VGA, HDMI, DP+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
AMD-s konfigot szeretnék mindenképp, ház tekintetében nem kell semmi csicsa, inkább jól szellőző és porszűrős legyen meg ne túl nagy ha lehet.Korábban már kaptam Tőletek egy ajánlást, ez volt az (kb 1 hónapja):
HÁZ: Corsair Carbide 200R 18k
LAP: Asrock Fatal1ty AB350 Gaming K4 29k
CPU: Ryzen 5 1600 vagy 2600 vagy ryzen 7 1700 vagy 2700.
RAM: Corsair 2x8GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX 62k
TÁP: XFX XTR 550W 25k
VGA: Palit jetstream GTX 1060 6GB 99kÉs a kérdések: Érdemes-e 2600X-et venni 2600 helyett, kb 10k a diffi? Csak akkor, ha később húzni akarok rajta, vagy amúgy is lehet értelme (pl az a pár 100MHZ)? Gondolom a gyári hűtő akkor karcsú lesz.
-Ez a lap bír tuningot vagy nem igazán?
-VGA-ból ez annyira jó még most is vagy más gyártó 1060 6GB-os verziója is van ilyen jó csak olcsóbban?
-3200 MHZ-en biztos mennek majd a RAM-ok ezzel a lappal?
Elnézést a wall of text-ért, de nem szeretnék semmiképp melléfogni ezzel a vásárlással. Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
-
Jokerdapro
senior tag
Üdv guruk!
Egy végső rábólintást szeretnék tőletek a konfigra.
-Lap: lap1<--én erre hajlok,lap2 melyik lenne a jobb?
-ház: kuckó
-táp: táp
-proci: proci
-ram: ram, na itt kicsit bajban vagyok mert csak a 4-es kitet találtam qvl-ben, de elvileg attól jó lehet. QVL lista+kérdés jól látom hogy olcsóbb ram kit nincs is ami nekem jó lenne....?1000+1 köszönet!
Szerk: Samsung 850 evo sata ssd van, egyenlőre az megteszi.[ Szerkesztve ]
-
jbalint18
tag
Sziasztok !
A segítséget előre is köszönöm !1. Mire fogod használni a gépet?
Játékra (Battlefield V )
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Proci : AMD A10 5800K
Alaplap:Asrock Fatality FM2A88X+
hűtő:Enermax ETS-T40 White Cluster
Ram: Kingston 8GB DDR3 2400MHz HX324C11SR/8
4GB 2400MHz DDR3 Kingston HyperX Savage (HX324C11SR/4)
Ez a jelenlegi konfig ebből meg ugye az alaplap és a proci az kuka (Tápegység hdd és ssd van )
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap proci és videókártya
4. Mennyi a kereted rá?
100-120k plusz még ami esetleg bejön a gép eladásából .
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
Full hd 1920*1080 HDMI VGA
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Én arra gondoltam hogfy egy i7 4790k és egy gtx 980ti lenne a legjobb választás de sokan az új AMD Ryzen procikat mondják hogy arra cseréljem le de akkor viszont venni kell ramokat is és nem tudom egyáltalán valaki megveszi-e a mostani gépet .[ Szerkesztve ]
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Van egy i5-6500 / Asus strix 1060 6gb / 8gb kit 1600Mhz gépem (nagy vonalakban)
Az alaplapom szervizbe került ,kb egy hónap míg kész lesz.
Addig van egy laptop ,de még nem telt el 2 nap és már kivagyokA kérdésem annyi lenne ,hogy megéri e fejleszteni a következőre a gépet.
2 opció van Intel vagy AMD
i5-8400 , vagy Ryzen 2600 ,hozzá való alaplapokkal ,és 16gb ram.
Ha eladnám a régi cuccokat ,akkor kb 70K felár lenne.
Megérni a bővítést szerintetek ,vagy nem lenne kb semmi különbség. (és várjak ,még 1-2 évet.)
Természetesen játékra , és netes dolgokra van használva a gép. 2560x1080 felbontáson.Köszi.
[ Szerkesztve ]
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
palfitom
félisten
válasz Shadowduet #132504 üzenetére
Szia!
A válaszok:
- ha szeretnél molyolni a tuningolással, finomhangolással, akkor 2600, ha nem, és alapból szeretnéd a magasabb órajeleket, akkor 2600X. Mindkettőhöz jár hűtő, melyek simán használhatók. Kipróbálod, s legfeljebb ha nem tetszik, akkor könnyűszerrel lecserélheted.
- simán tuningképes
- körül kell nézni a kínálatban. Én a minél kedvezőbb árat és a minél hosszabb garit nézném.
- a 3200 már tuningnak számít, ezt senki sem garantálja, csak ha az alaplap QVL-jében benne van ezzel az órajellelLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dugo_
veterán
válasz jbalint18 #132506 üzenetére
A legerősebb Haswell i7-ek ára még mindig az egekben van, K verzió végképp rossz ár/érték arányú.
Amúgy gyors kereséssel 4790K - 60-70k, 980Ti 90-100k, alaplap legyen 15-20k, szóval az elképzelésed sem teljesen világos, hogy ennek hogyan kéne kijönnie 120-ból. Az 5800K és a lap eladása sem fogja tudni pótolni a fennmaradt összeget.
Tápegység hdd és ssd van
Na de milyen?El kéne először adni ezt a gépet egyben és utána kitalálni, hogy a bejött összegből mi a legjobb megoldás.
Ha DDR3-on akarsz maradni, akkor egy Haswell i5 (minél magasabb órajellel, amit épp találsz jó áron), B85/H87/H97 lap a reális vétel. A maradékból pedig egy használt, garis 1060 6GB.
-
palfitom
félisten
válasz Jokerdapro #132505 üzenetére
Szia!
Mehet a Gaming lap, vagy MSI B350M Mortar (ezzel több tapasztalat van).
Ház, táp, proci, OK.
Ram: sajnos ilyen horror áron mennek a ramok. (B350M Mortar + F4-3200C16D-8GRK tapasztalat alapján jól müxik)dugo_ Jó, hogy jöttél!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dugo_
veterán
válasz Spancho #132507 üzenetére
Szerintem várd meg a lap garizását. Ha kifutott és nem javítható, akkor visszakapod a teljes vételárat és máris kevesebb plusz az új platform vétele.
A proci és a ram fejlesztését különvenném, 16GB már jól tud jönni, de nem feltétlenül akkora váltás (hacsak nem használsz olyan programokat, aminek egyértelműen kevés a 8), mint egy erősebb proci. A 1600MHz alapján gondolom valami DDR3L-es öszvéred van, amit bővíteni már nem érdemes.Proci elfogy vagy csak költekeznél? A 6 magosokkal jobb lenne a minimum és átlag fps, főleg multik alatt teljesítene jobban.
-
Spancho
senior tag
válasz dugo_ #132511 üzenetére
A ramot elírtam ; HyperX Fury Black 8GB DDR4 2133MHz CL14 van nekem.
A ram cserére azért gondoltam mert az új procik profitálnak belőle (főleg a Ryzen)
Ezt is tudnám 16-ra bővíteni mert 4 ram foglalat van az alaplapon (ha visszajön)
Battlefield 1-ben vannak mikro laggok (stuttering) amik nagyon zavarnak ,de szerintem az a 1060 hibája (vagy a játéké) elég sok embernek van baja a 1060/Bf1 kombóval.
Fejlesztésen meg az 1 hónapos pihenő miatt gondolkodok ,amíg tart a garanciális ügyintézés.
i7-7700-at ajánlottak még amit elbír az alaplapom ,de az majdnem 2x annyi kb mint az i5-8400.
Az AM4 foglalat meg majd elvisz késöbbi procikat is elvileg.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
palfitom
félisten
válasz Jokerdapro #132513 üzenetére
OK.
BIOS-frissítés csak a 4xx lapokhoz nem kell, a 3xx csipekhez kell.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Jokerdapro
senior tag
válasz palfitom #132514 üzenetére
[link]
F1
7.8 Mb
08/01/2018
-First release
-AGESA 1.0.7.2a for Raven Ridge CPU supportF20
8.1 Mb
01/02/2018
-Update AGESA 1.0.0.0a for Pinnacle Ridge CPU support
-Supports GPU overclockable on Raven Ridge processors
Az első és a második bios... ezek szerint rosszul értem vagy elírták? -
kisjoe96
újonc
Sziasztok!
Én egy komplett asztali gépet szeretnék vásárolni, maximum 200-250k között+monitor+egér+billentyűzet, de az sem baj, ha olcsóbb. Jelenleg csak egy gagyi laptopom van, szóval nincs semmi meglévő hardver hozzá. Totálisan analfabéta vagyok a témában egyébként, szóval "emberi" nyelven kérnék választ, ha lehet!
Igényeim a következők: Sokat használnám gamelésre, ez az egyik legfontosabb tényező. Ezen kívűl szeretnék itthoni stúdiót építeni rá, és zenéket felvenni, szóval fontos, hogy halk legyen.
Ezeken kívűl, ha lenne tanács arra, hogy milyen hasznos szoftvereket szerezzek be rá, és honnan (pl.: vírusírtó, Office stb.), akkor azt is szívesen fogadnám!Előre is köszi!
-
dugo_
veterán
válasz Jokerdapro #132515 üzenetére
Úgy néz ki, ez egy friss lap, aminél már az F1 is támogatja a RR APU-kat, így neked épp nem kell hozzá frissebb biost kérne, mivel felismeri a lap, ezért te is meg tudod csinálni a legújabb flashelését.
-
dugo_
veterán
válasz Tivi103 #132516 üzenetére
Toshiba P300 vagy WD Red, Purple legyen a vinyó.
Táp helyett FPS Hexa 85+ 450W, CM G450M 450W, BQ Pure Power 10 (CM) 400W bőven elég.
RAM-ból mehet gyorsabb is, ha bírod a felárát. Proci natívan 2666MHz-ig támogat, afelett pedig a Z-s chipset miatt tudod tuningolni.
Ház inkább CM MasterBox 5 rácsos előlappal, Aerocool Aero-800, 1000.
A WF2 ventije szokott zörögni, most, hogy nem ez a legolcsóbb hűtés, már nem annyira egyértelmű az ajánlás. Gainward Phoenix, MSI Armor, Asus Dual, Zotac AMP!, ezek mind megvannak 100k körül és jók. Sokkal többet nem érdemes egy 1060-ért adni, bevezetéskor olcsóbb volt... -
diegho
nagyúr
válasz Tivi103 #132516 üzenetére
Egész tűrhető, de három+1 helyen változtatni kellene:
Tápot cseréld egy 400-500-as normálisra, mondjuk egy Hexa+ is tökéletesen elég, de lehet akár
Memóriából 3000-est vennék, mondjuk G.Skill Ripjaws CL15-öst
VGA-ból pedig a WF2-ből több is hibás volt (zörgött a venti) amit elvileg javítottak, de hűtés ügyileg is sokkal jobb választás kicsit olcsóbban ott van Gainward Phoenix GS, kicsit többért pedig az MSI Gaming X, mindkettő sokkal jobb vétel, mint a WF2-es.
Házból is jobbat kapni ennyiért, 3k felárért szokott lenni Phanteks Enthoo Pro M, az pár évtizeddel előrébb van.[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz kisjoe96 #132517 üzenetére
Egér topik ~10k-val számolhatsz minimum
Monitor topik LG 24MP59G-P ~47k
Billentyűzet topik Lenovo Preferred Pro ~3,5k az apróról. Többet membránosra amúgy sem érdemes költeni
Szoftver ötletelős topik Ha nem költenél rá, akkor egy Avast + LibreOffice, OpenOffice megteszi. Legál Windows is van az aprón, de még az is meg tudja borítani a költségvetést.Asrock B360M-Pro4
i3-8100
HyperX Fury, Corsair LPX, Crucial Ballistix 2x4GB 2400MHz
Kinston A400, Adata SU650, SU800 ~120GB
1050Ti 4GB - Asus Expedition, Giga D5. Ha nem kell félpasszív, akkor bármelyik vehető, ami olcsó. Ha sok, akkor vagy aprón nézelődj, vagy mehet a sima 1050 2GB is. A laptophoz képest valószínűleg nagyon erős, a mai játékok erőforrásigényéhez gyenge.
Coolermaster G450M, Bitfenix Formula 450W
Coolermaster N300, Aerocool Aero-500, Zalman Z3 Plus -
G3borhun
csendes újonc
Sziasztok 250k ért vennék új gépet.. Játékra milyen konfigot ajánlotok? (semmit nem akarok atrakni a régi gépembol)
-
palfitom
félisten
válasz G3borhun #132522 üzenetére
Szia!
Intel:
Lap: Asrock B360M Pro4 / MSI B360 Gaming Plus / Asrock H370M Pro4 / Asrock H370 Pro4 / Asrock Z370M Pro4 / Asrock Z370 Pro4
Proci: i5-8400 (6 mag / 6 szál, up to 4 GHz, 6 magos turbója 3,8 GHz!)
RAM: 2x4GB vagy 2x8GB DDR4 2666 (+) MHzAMD:
Lap: MSI B350M Mortar / MSI B350M Mortar Artic / Asrock AB350 Pro4 / ASUS B350 Prime Plus (BIOS-frissítés bármely lap esetén)
Proci: Ryzen 2600 / 2600X (6 mag, 12 szál, jár hozzá gyári hűtő, mely simán használható még kisebb tuning esetén is)
RAM: 2x4GB vagy 2x8GB DDR4 2666-3200MHz a QVL-ről, Samsung chipes, és a páros időzítésű memóriák jól mennek a platform alatt. (pl. 3200 CL16)A többi:
VGA: GTX1050Ti-4GB / GTX1060-6GB
SSD: ~120GB Adata SU800 / WD Green / Kingston A400
HDD: 1TB WD10EZEX / Toshiba P300
Ház: mATX: Cooler Master N200 / Cooler Master Masterbox Lite 3.1 / Masterbox Q300L
olcsóbbak: Deepcool Wave V2 / Logic M4 / Zalman ZM-T2 Plus / Zalman ZM-T4
ATX: Aerocool Aero-500 / Cooler Master N300 / Zalman Z9 Neo / Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L
Táp: BQ Pure Power 10 400W / BQ Pure Power 10 CM 400W / 500W / Hexa 85+ 450W / Cooler Master G450M / Corsair CX450M[ Szerkesztve ]
-
nico9519
tag
Sziasztok!
Melyik config érné meg jobban? Mindennel együtt maximum 230k lenne a keret(az se baj ha kevesebb), ebben monitornak és billentyűzetnek is benne kell lennie. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nem 4K ultra gamingre nevezek ezzel be, de kompromisszumosan 60 FPS-t szeretnék aktuális AAA játékokban.
AMD:
Proci: Ryzen 3 1200 (apróról kb 16-18k), lehetséges, hogy pár hónap múlva ha kevésnek találnám akkor csere 1600-ra
Lap: MSI B350 Mortar 24-25k
RAM: 2x4 GB Crucial Ballistix 2400Mhz 26k (3200-as kitek majdnem 10k-val drágábbak jelenleg)
GPU: GTX 1060 3GB apróról 65kIntel:
Proci: i3-8100 32k
Lap: ASRock B360 Pro4 26k
Ram: 2x4 GB Crucial Ballistix 2400Mhz 26k
GPU: GTX 1050 Ti apróról 45-50kTöbbi:
Ház: Zalman Z9 Neo 18k
Táp: FSP 400W Hexa+ 11k
SSD: Adata 128GB SU800 13k
HDD: WD Blue EZEX 11k
Monitor: LG 23MP68VQ-P vagy AOC I2490VXQ/BT 43kOC-hoz annyira nem értek, így alapjáraton az I3 sokkal jobb számokat produkál, ugyanakkor meg ott a GPU-val vagyok lemaradva. Megérné esetleg azt a plusz 15-20k-t az I3+GTX 1060 kombó vagy elég lehet a Ryzen?
-
-
Pintim....
tag
Sziasztok. Nem tudom ide valo e a kerdesem, de talan itt tudnak nekem valaszt adni.
Van egy Lenovo g50 laptopom,es nagyon belassult,pedig ujra telepitettem rajta a windoest is. Mikor meg vettem gyors volt,de most belassult,pedig nem jatszok rajta,de olyan lassan tolti be a web oldalakat. Anyumnak valami 15 eves laptopja van,(Fujitsu Siemens) es az gyorsabb . Tudtok valami meg oldast?
-
palfitom
félisten
válasz nico9519 #132524 üzenetére
Szia!
A Ryzennek sokat segít a magasabb órajelű ram, 3000-3200-as KIT-et érdemes hozzászámolni a konfighoz.
A 1060-3GB valóban jóval erősebb a 1050Ti-nél, de ha nagy és részletes pályákon játszol, akkor eltűnhet az előnye a kevesebb vram miatt. Ha karcsú a keret, és nem megy egy 1060-6GB, akkor én inkább a 1050Ti-t szoktam javasolni (FHD jó minőségű játszáshoz elég), majd később lehet fejleszteni, ha összegyűlik rá a pénz.[ Szerkesztve ]
-
-
Ármester
válasz Pintim.... #132526 üzenetére
(#132526) Pintim....
A6 6310-4Gb ram-1Tb HDD-s konfig?Lassúság alatt azt érted, hogy lassan áll fel a rendszer, és a cuccok is lassacskán nyílnak meg?
Ha igen, akkor egy SSD-vel bővíteném, az elég sokat tud dobni a rendszedsebességen, főleg egy 5400Rpm-es vinyó után.
Utána esetleg +4Gb ram, de elsőre SSD.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
popey37
addikt
helló. ezt néztem ki magamnak, vélemény kellene az összeállitásról. a gép hosszú távra kell, néha játék, inkább képfeldolgozás, videofeldolgozás a cél.
előre is köszi a segítséget.https://www.pcx.hu/megrendeles/reszletes-kosar
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
Chereiose
addikt
Most az egyik barátom szeretne összetenni egy picit erősebb gépet, viszont csak augusztusban, addig azért változhatnak bőven az árak. Szóval i7, 16gb ram és gtx 1070-el szeretné. A kerete 450k, +/- 10-20k. Miket ajánlotok bele alkatrészenként?
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv. Inteles gépet szeretnék összerakni 200k. Játékra szinte csak WOT-ra kell. Amit megszeretnék hagyni a régi gépből: VGA (Asus DCII GTX660 OC), táp (Corsair TX650W), SSD+winyók: Kingston 120 GB SSD (SVP200S3),Samsung Spinpoint F3 1.5TB,Western Digital Caviar Green 1.5TB, ház Gigabyte 3D Mars.
Ami kellene: proci,alaplap,memória,monitor 22" ha esetleg a mostani vga nem bírna akkor az is kellene.[ Szerkesztve ]
Rock Katona
-
félisten
sziasztok! véleményekre lennék kíváncsi, hogy ti melyik gépet vennétek. jelenleg elég erősen mérlegeljük, hogy a régi gépet mennyiért tudnánk eladni, ugye az levonódna a konfigok árából.Kizárólag játékra kell a gép,semmi másra.
jelenleg adott egy ősrégi i7-870 alapú gép fiamé.
- Giga 1156 alaplap, nem tudom a pontos specifikációkat. Elég jól felszerelt.
- I7-870 Be Quiet shadow rock hűtővel
- 12 GB DDR3 ram ( kingmax, órajelet nem tudok)
- Asus GTX 970 mini
- 1 TB Toshiba HDD
- 550 wattos Corsair táp
-Noname ház. valami optikai meghajtó is van benne. Kb 100 K ra tartom így ezt a gépet.
van hozzá egy 22 " LG monitor FHD de nincs digitális bemenete, 10 k ra tartom vagy a 100 ba beleférne még ez is. Semmire nincs már garancia.Szeretnénk upgradelni 3 verzió közül kellene választanom:
1,
Gondolkoztunk új gépen a meglévő Táp,HDD és VGA megtartásával, ez így kb 170 ezerből jönne ki( teljesen fehér gépet szeretnénk építeni ha már lúd, legyen kövér:
- MSI B360 mortar
-16 Gb Corsair white DDR4 rammal,
- i5-8400 CPU
- Deepcool White hűtővel
- Egy fehér igényes kis házikó( 17 K)
Itt a VGA-t és a HDD-t és a Tápot át kellene építenünk a régi gépből, maradvány értéke szerintem 30 K lenne tehát a végső ár 140 K amennyibe kerülne a fejlesztés.2, Adott egy újabb i7 komplett konfig, Iponba szóló garanciákkal:
-i7-4790( non K) 1 év garanciás gyári hűtővel
- Gigabyte H81 deszka micro Atx, 1 év garanciás
- GTX 1060 6 GB MSI OC 2 év garanciás
- 16 GB Corsair ram (2x8) DDr3 3 év garanciás
- 1 TB HDD ( 2 év gari)
- 240 GB SSD
- FSP 600 wattos modurális táp, 5 év gari
- Egy egyszerűbb ház
- egy Acer FHD monitor digitális bemenetekkel. 2 év garanciáseza gép így 190 K de a régi gépet kompletten el tudnám adni, mondjuk számoljunk erre a konfigra 80 ezer forintot, annyiba kerülne az upgrade eladva a régi gépet.
3,
- Coffe lake i3-8350K 2 év garancia
- Giga Z370 D3 2 év gari
- 2x8 Gb Corsair ddr4 2400 Mhz
- sandisk 240 GB SSD 2 év gari
- Seagate 2 TB 2 év gari
- 550watt Corsair táp
- Be Quiet slim hűtő
- FSP ház
Itt ugye nincs VGA a 970 karit át kellene raknom.
ez a konfig így 140 K a régi gépem maradvány értéke kb 50 ezer forint teht az upgrade után 90 K ba állna meg ez a konfig
Ti melyiket vennétek a helyemben?Az első eset a legdrágább 140 ezer forinttal.de nem vetettük el.
A második esetben minden alkatrész garanciás és a VGA előrelépés lenne a 970 hez képest de ott a platformot nem lehet tovább fejleszteni már igazán, de ez nem feltétlenül probléma.
A 3. eset egy alapból 4 magos kis procit kapnék, ami remek játékra és elég jól fejleszthető is, de itt ugye megmaradna a 970 kari, ami játéknál azért egy hátráltató tényező az előző 1060 hoz képest.Köszönöm a tippeket előre is!"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz palfitom #132500 üzenetére
Szia.
Egy "Ámen"-t kérnék, ha ez így jó lesz WoT-os gépnek, /és nem lesz túl zajos/. Útmutatásaid alapján próbáltam, kicsit erősebb procival. Ha jól értem, a gyorsaság függ a MHz-ektől, tehát jobb a magasabb.
Kérlek, vess rá egy pillantást, h kompatibilisek-e így együtt. Hűtőt találomra vettem, egy csendesebbet. Tápot meg lefelejtettem, a Be Quiet Pure Power 10 400W-osa lesz. Bios frissítés nem tudom, mit takar. Kell az nekem? És ez a konfiguráció kompatibilis-e a Samsung UE32D5000PW televíziómmal vajon? Köszönöm!39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
popey37
addikt
DeepCool KENDOMEN RD fekete ablakos számítógép ház 12+12 hó gar. 14800.-
Asus GTX1060 3GB GDDR5 DUAL-GTX1060-O3G videokártya 12+24 hó gar. 85000.-
Western Digital 250GB Blue 3D WDS250G2B0B M.2 SSD meghajtó 12+24 hó gar. 22000.-
Arctic Freezer 12 CO processzor hűtő 12+48 hó gar. 7600.-
Intel Core i7-8700K CM8068403358220 OEM processzor 12+24 hó gar. 109000.-
Gigabyte GA-Z370-HD3P alaplap 12+24 hó gar. 38700.-
Corsair VS550 550W CP-9020171-EU tápegység 12+24 hó gar. 14500.-
Corsair 16GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Black CMK16GX4M1D3000C16 memória 12+48 hó gar. 59300
Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000VM003 merevlemez 12+12 hó gar. 22200.-
a fenti konfig lenne a kiválasztott, bios frissitéssel és gépösszerakással együtt 380.000.-
esetleg a vga helyett van 2 db GTX460 vga-m a polcon,
hosszú távra kellene a konfig, kép és videó feldolgozásra, valamint játékra.
megérné belefeccölni közel 400k-t?köszi a segítséget.
-
palfitom
félisten
válasz Chereiose #132533 üzenetére
Lap: MSI B360 Gaming Plus / Asrock H370 Pro4 / Asrock Z370 Pro4 / Gigabyte Z370 HD3P / MSI Z370 Tomahawk / MSI Z370 SLI Plus / Asrock Z370 Extreme4 / Gaming K6 / Taichi
Proci: Intel i5-8400 (6 mag, 6 szál, 6 magos turbo-ja 3,8 GHz!) / i7-8700 (6 mag / 12 szál, up to 4,6 GHz, 6 magos turbója 4,3 GHz)
Proci-hűtő (opcionális): Artic Freezer 33 / be quiet! Pure Rock / Cooler Master MasterLiquid Lite 120
RAM: 2x8GB DDR4 2666 (+) MHz (pl. Corsair LPX 3000 CL15)
SSD: ~120GB Adata SU800 / WD Green
~250GB HyperX Fury / Crucial MX300 / Samsung 860 EVO / Adata SP920 / SX930 / Goodram Iridium Pro / WD Blue / WD Black
HDD: 1TB WD10EZEX / 1-2-3TB Toshiba P300
Ház: Cooler Master MasterBox Lite 5 / MasterBox MB600L / Thermaltake Versa H15 / Zalman Z9 Neo / Corsair Carbide Series Air 540 High Airflow / Cooler Master MasterCase Pro 5
Táp: Cooler Master G550M / Corsair CX550M / be quiet! Pure Power 10 CM 500W / 600W / Bitfenix Formula 550W / 650W / Corsair RM550X / RM650XLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz LordDarkness #132534 üzenetére
Szia!
Lap: Asrock B360M Pro4 / MSI B360 Gaming Plus / Asrock H370M Pro4 / Asrock H370 Pro4 / Asrock Z370M Pro4 / Asrock Z370 Pro4
Proci: i3-8100 (4 mag / 4 szál, 3,6 GHz, korábbi i5 szint) / i5-8400 (6 mag / 6 szál, up to 4 GHz, 6 magos turbója 3,8 GHz!)
RAM: 2x4GB vagy 2x8GB DDR4 2400 / 2666 (+) MHz
VGA: egyelőre maradhat a GTX660, próbáld ki, s lesz rá keret akkor lehet fejleszteni, GTX1050Ti / 1060-6GB.
Monitoros topik.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Szia!
A hsz-ed végén összefoglaltad nagyjából a pro-kontra érveket, és a döntést nektek kell meghozni. Ahogy írtad, mindegyiknek van előnye, hátránya.
Ha csak a műszaki tartalmat nézem, akkor elvetném a 2. variációt. Viszont ha az árat is nézem akkor pont az lenne a legésszerűbb választás.
Egyébként a 970-et nem kell leírni, jó kártya az, nincs nagy szakadék közte és a 1060-6GB között!Szubjektív vélemény: én az újabb platformot választanám, tehát 1. vagy 3. opció. (inkább az 1.)
-
palfitom
félisten
válasz 5-ös kezelő #132538 üzenetére
Szia!
Kompatibilitással nincs gond.
BIOS-frissítést nem kell kérned, az a lap kezeli a 8. generációs procikat alap BIOS-szal is.
Proci: igen, WOT-ra talán a legjobb amit választottál (szorzózár-mentes, tuningolható, magas órajelű), de nem lenne tőle sokkal lemaradva az i5-8400, és más játékok esetén, meg a jövőt tekintve utóbbi lenne a jobb választás. Tudom, nem könnyű a döntés...
Hűtő: ha marad a 8350K, akkor egy BQ Pure Rock azért illene rá.
TV: HDMI-vel tudsz csatlakozni rá. (Működni fog, de a tv-k alapvetően nem játékra vannak kitalálva.)PS: én op.rsz-t inkább innen vennék az apróról, és a megmaradt pénzből kijönne 2x8GB ram.
-
palfitom
félisten
válasz popey37 #132539 üzenetére
Szia!
Alapvetően rendben van, de van pár észrevételem:
- BIOS frissítést nem kell kérned.
- 1060-3GB-ért én nem fizetnék ki 85k-t, ennyiért már simán lehet kapni közel új 1060-6GB-ot az aprón.
- Proci: érdemes elgondolkodni a sima 8700-on is (up to 4,6 GHz, 6 magos turbója 4,3 GHz).
- egy minőségibb tápot szívesebben tennék bele, pl. be quiet! Pure Power 10 CM 500WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Zarixis
újonc
Sziasztok!
A fórumot olvasgatva, valamint az amazonos és iponos termék hozzászólásokat figyelembe véve az alábbi konfigot állítottam össze:
Lap: ASROCK Z370 Pro4
Proci: INTEL Core i7-8700K 3.70GHz 1151 300 BOX
Proci hűtő: Cooler Master MasterLiquid Lite 240
RAM: CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2D3000C16
VGA: GIGABYTE GV-N1070G1 GAMING-8GD GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 G1 Gaming PCIE
SSD: WD 256GB Black M.2 PCIe M.2 2280 WDS256G1X0C
HDD: TOSHIBA P300 3TB 3.5" 7200 rpm 64 MB SATA 3 HDWD130UZSVA
Ház: COOLERMASTER N300
Táp: BE QUIET! Pure Power 10 500W CM
Hangfal: GENIUS SP-HF 1250B faA véleményeteket szeretném kérni róla. A cél az lenne, hogy fullHD-ben jól fussanak a mai modern játékok.
Valamit esetleg cserélni kellene, vagy ez jó lesz így?Köszi,
Zarixis -
popey37
addikt
lenne még kérdésem:
a memókat párban vagy szólóban érdemes venni?1x 16 Gb vagy 2x 8 Gb,
valamint a giga Z370 HD3P lap 2666 mhz-et támogat, érdemes bele megvenni a 3000,3300mhz-es modulokat?
-
palfitom
félisten
válasz Zarixis #132545 üzenetére
Szia!
Teljesen jó a konfig, a célnak tökéletesen megfelel.
Esetleg egy későbbi VGA-fejlesztést is betervezve, mehetne a táp 600-as változata.Zárójelben jegyzem meg, hogy az az alaplap egy belépő szint, tuning terén csodákat ne várj tőle (értsd úgy, hogy nem órajel-rekord döntögetésre tervezték).
-
palfitom
félisten
válasz popey37 #132548 üzenetére
KIT-ként, tehát 2x8-as változatban érdemes venni.
2666 MHz az alap freki az i7 mellett, de Z-s lapban ennél magasabb órajel is megy, lásd itt.
"Support for DDR4 4000(O.C.) / 3866(O.C.) / 3800(O.C.) / 3733(O.C.) / 3666(O.C.) / 3600(O.C.) / 3466(O.C.) / 3400(O.C.) / 3333(O.C.) / 3300(O.C.) / 3200(O.C.) / 3000(O.C.) / 2800(O.C.) / 2666 / 2400 / 2133 MHz memory modules"Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Gamer PC / i7-10700k / 2080 Super / 16GB RAM
- Intel i5 9400 asztali számítógép.
- HP ProDesk 400 G5 DM - i5-9500T, 16GB DDR4, 256GB NVMe, Win 11 Pro
- Szériaváltás miatt eladó 3 éve épitett gépem alaplapja, processzora, memóriája rendszermeghajtója
- Asus Chromebox 3 Mini PC, kompakt asztali számítógép (karbantartott)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest