Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Milyen mATX-es alapalpot tudtok ajánlani core2-höz, ami tuninghoz jó?
Létezik ilyen egyátalán? -
sakal83
addikt
Segítséget kérnék:
Egy AM2+-os alaplapot keresek SLI támogatással és lehetőséggel 4. mag feloldásához.
Létezik ilyen lap?
-
sakal83
addikt
Tudnátok ajánlani egy SLI-s am2-es, vagy am2+ esetleg am3-as lapot, amelyben az sli teljes sebességgel fut?
A lényeg:
- támogassa az összes x4-es procit esetleg az x6-osat is
- ddr2 és ddr3-as ramos is lehet
- teljes sli sebesség
- olcsóság, a legjobb lenne a használt -
sakal83
addikt
Kis segítségre lenne szükségem:
AMD x4 940-eshez létezik ddr3-as alaplap?
-
sakal83
addikt
válasz FlashBird #24840 üzenetére
igen, sokan dicsérik és az ára sem borzasztó. személyes tapasztalatom nincs, de most asrock lapom van és eddig csak pozitív véleményem van, pedig gigám volt előtte.
az i3 ellenében biztos h. jobb ez a változat a továbblépés lehetősége szerint.
ha asrockot veszel, akkor a mellé a támogatott ram listából válassz memóriát. Én a kingston 1600-as hiperx-et javaslom. tuningban biztos jó lehet.
+ magfeloldós a leírás szerint. Ami lehet h. a bulldozernél is bejátszhat, legalábbis remélem
Használtan kapsz egy x4 955-t már 20k környékén, én újat nem vennék prociból.
-
sakal83
addikt
válasz FlashBird #24843 üzenetére
Azért mert, ha megkapom 20k-ért, akkor az 5k-val olcsóbb
tönkre nem megy, gyári hűtő meg úgyis csere nálam, és ha eladásra kerül 16k-ért akkor nem 9k-t, hanem 4 k-t bukok
Egyébként mindig érdemes megvárni az újabbat -sokan ezt tartják-, de ha mindig az újabbra vár az ember, akkor nem vesz semmit
Sok emberben nem értem, hogy a legújabb alaplapot veszik, és ki sem használják a funkcióit.
ki milyen funkciót használ, szerintem olyan lapot érdemes venni.
Ami pl. jelenleg nekem fontos: hálókártya, usb3, és hogy menjen benne a proci.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Az Asrock H77 Pro4/MVP-nél, ha crossfiret építek, akkor a 2db vga hányszoros módban futni?
-
sakal83
addikt
válasz BRIKLY #42106 üzenetére
Ha SpeedR-től vennéd a lapot, nyugodtan vedd meg, az enyém volt előtte egy i5 2400-el szinte a kezdetektől.
Teljesen stabil, soha nem fagyott. Megbántam, hogy eladtam, és ez komoly. Most egy MSI Z68-am van, ami már egyszer garis cserés volt 2 hónap alatt.
Ja, és ha jól emlékszem frissítettem a biost és UEFI-s lett , már ha a grafikus bios azt jelenti, hogy UEFI-s
-
sakal83
addikt
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz bluyoo #42799 üzenetére
Ezt az MSI Z68 fost senkinek sem ajánlom. másfél hónap alatt a 3 ment ko-ra. Ma vettem a 3.-at újan hibás volt...
Az 1. Egyszer életre kelt, majd másodjára már nem
A 2. már jobban bírta: másfél hónapig, csak zajos a hangkártya miatta, eldobja a netet, meg néha random kékhalál...
Ma megvettem a 3.-at (a 2. garanciáztatási idejét nem akartam kivárni), ami tökéletesen működik, csak a win7 betöltése alatt édesen sípol, mint a kutyasíp a win7 kikapcsolásáig. Addig semmi gond veleMost már szeretnék egy stabil lapot... A sokat szidott ECS lapommal semmi gondom nem volt 1,5 év alatt.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
A kérdésem a következő lenne:
Asrock Z75 pro3 vagy Z68m/USB3?
Tuning lenne 4.4-ig egy 2500k-val.
Fontos még: megbízhatóság, egyszerűség. Működjön
-
sakal83
addikt
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Tönkrement az MSI lapom, megvettem az új Asrockot (Z75 pro), ami nem indult be. Sokáig bíbelődtem mire rájöttem:
A lap tönkrevágta:
- 2db Sata kábelt. Fizikailag KO-k lettek
- a hd7950 biosát , csak a második biosállásban indul (még szerencse, hogy két biosos)Eddig ennyire jöttem rá. Remélem a hangkártyámat nem offolta ki.
Hallottatok már ilyenről? Mit és hogyan kellene még megvizsgálnom, hogy esetleg más tönkrement-e?
-
sakal83
addikt
válasz jim bcs #43879 üzenetére
CTG
Azért gyanakszok a lapra, mert anno volt már vele probléma. Ledobálta a LAN-t, újraindult idleben, valamint a hangkártya sistergett.
Próbáltam a hangkártya zaját kiszűrni: 3 új hangkártyával, új táppal, kiszedve a gépből persze új rendszerrel.
Így sajnos csak a lap maradt, mint hibaforrás. Nem zárom ki egyértelműen a tápot, de hát kicsi a valószínűsége.
Én is furcsállom a SATA kábelek tönkremenetelét, azért is írtam ide be.
A lapom felé az is gyanús, hogy az első egy beindítást ért meg és ko. A csereterméke volt ez, ami kezdetek óta hibázgatott, majd az esetleges gariztatás végett rendeltem egy ugyanilyet, ami gyári hibás volt... (ciripelt istenesen Win7 betöltését követően.) Szerintem egy kiváló széria
+ halkan írom, de biosfrissítést követően offolta ki magát, rendben lezajlott, újraindult, majd hirtelen mégegyszer és elaludt . Még mielőtt kérdeznétek jó biost raktam volna rá helyesen(#43878) BomiBoogie : arra gondoltam, hogy a feszültségszabályozása lehet esetleg a bibi, de nem tudom pontosan, hogy hogy történhetett. Csak azért nem írom ki, mert CTG
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz hapiszti #44402 üzenetére
Asrock Z75 pro3 alaplap+ használt i5 2500k (ha tuningolni szeretnél) vagy egy i5 2400-ad használtan.
Egy fenti lappal és egy i5 2400k-vel kijössz 55k-ból.
miklosss2012 Miért is lenne baj egy 20k-s lappal? Mi a baj a B75, Z75-el, ha nem akar durván tuningolni és CF rendszert építeni? Eddig nekem olcsó lapom nem ment tönkre, csak 35k-s, és nem azért, mert drága, hanem mert belenyúltam...
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
i5 6400-at szeretnék tuningolni. Mely lapokat választhatom Asrockból?
A költséghatékonyság és 4,2ghz a cél. Egy i5 2500k-t váltana, ha értelmes ráfizetéssel megoldható.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Most váltok platformot, egy 6400/6500/6600-am lesz, amihez alaplapot keresek a lehető legolcsóbb verzióban, de megbízható legyen.
Ami biztos, hogy kell:
- 2db USB3
- 2db Sata3
- 4 db memória foglalat
- Asrock márka
- HDMI és DVI kimenet!!! mind a kettő fontos!!!
- nem feltétel, de előny optikai kimenet
- a mATX-től sem riadok vissza, ha nem gagyi
- és ne válogasson a Ramok között...Nem tervezek OC-t, tuningot, proci cserét 3évig minimum
Illetve melyik a legolcsóbb Asrock lap, amelyben lehet húzni egy K-s procit?
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok. A legolcsóbb s1151es lapot keresem amin van optikai kimenet?
Koszi a valaszt
-
sakal83
addikt
Sziasztok.
Egy i7 6700hoz keresek lapot mert a mostani h110m megadta magat. A gari idejere illetve potra az alabbi olcso megoldast neztem ki. Latom hogy miner ez problema? Elegge koltseghatekony 9kert ujonnan.
GIGABYTE B250-FinTech
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Milyen chipsettol nem korlatozott a 10400 illetve 11400 memoria teren a 4es es 5os szeriaknal?
Koszonom a valaszt
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy Asrock B560M-HDV alaplapot neztem ki egy sima h410es lap helyett egy 10400 vagy 11400 cpuhoz. A RAM frekvencia allitasa miatt gondoltam ra.
Mennyire ajanlhato a lap? Nagyon vonzo az ara.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Bocsi rossz topikba irtam
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Kocajáték otthoni word internet.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
Minél olcsóbban
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
I5 12400, 6800xt, 1db hdd, 1db m2 ssd, 2db sata ssd
4. Milyen méretű lapot szeretnél?,
Mindegy
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
4(6db sata 4 usb
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
IGP kellene hdmi es vagy DP
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
8. Használt, vagy új alaplap?
Inkább új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
NemAmi fontos: az lga1200as Alpenföhn Matterhorn hűtőm rámenjen az lga1700asra. Elmeletileg van ilyen alaplap amin az 1200as hűtők is passzol. Nincs sajnos ki a hűtőhoz.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy i5 12400hoz vennék alaplapot.
Melyik jobb választás?
MSI PRO B660M-E DDR4
Gigabyte B760M DS3H
1. Mire fogod használni a gépet? Játék es otthoni.
2. Mennyit szánsz az alaplapra? minél olcsóbb
3. Milyen hardverek alá szeretnéd? i5-12400 / 32gb ddr4 3600mhz/ 2x1Tb SSD sata/ 2Tb hdd/ M2es 256Gb ssd/6800xt
4. Milyen méretű lapot szeretnél? matx vagy atx
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) semmi extra
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten (HDMI,DVI,DP) ? Mind a kettőt. Dp vagy hdmi
7. Szeretnél tuningolni vagy nem? Soha
8. Használt, vagy új alaplap? ÚJ[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz SoulReaver #104308 üzenetére
Most az alzaban akcios a. ASUS TUF GAMING Z690-PLUS. 79e ft. Sztem csapj le ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- iPad topik
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.