Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
1. Miért drágább ~6-7 ezer Ft-al a P8Z68-V alaplap, az utód/jobb(?) megfelelő: P8Z77-V-vel szemben? Árgépen is 215 vs 130 ajánlat, szóval ezek már beállt árak. Lassan tervezek váltani az LGA775-ről és nézelődök, de nem mindig mindent értek.
2. Most épp azon filózok, hogy kell-e Z77 nekem, ha nem biztos h i5-3570k, hanem lehet "csak" i5-2500k kerülne bele. Nem vagyok vele egyértelműen tisztában, h mennyire jövő biztosabb a Z77.
3. Egyébként hülyeség Z77-be K-s Sandy i5 procit venni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mans20 #34301 üzenetére
Persze, menne tuning, azert esne valasztas Z sorozatra.
Tobbi kerdesre tudja valaki a valaszt? Specifikusabb valaszoknak jobban orulnek, mint h az ujabbat kell venni, mert az biztos jobb alapon. En nem igy vasarolok, erdekelni szoktak a miertek/tapasztalatok is. Ismet ugy 3 evre vasarolnek.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tervezek LGA775-ről LGA1155-re váltást, már jóideje. Oda jutottam, hogy a hétvégén ki kell választanom a komponenseket és hétfőn meg is rendelném őket. i5-2400 köré szeretnék építkezni (először az új legnagyobb Ivy i5, majd az i5-2500k és végül költségkímélés miatt maradtam az i5-2400-nél). Évek óta Asus alaplapokat használok. Jelenleg ráadásul egy RoG-t. Nos, abszolút elégedett vagyok vele, de mára már nincs szükségem ilyen alaplapra. Egy ilyen i5-t nem fogok tuningolni. Nem fogok használni se crossfire-t, se raid-t. Nem érdekel az esata és a firewire sem. Sőt, az usb-k száma sem. Nyers teljesítmény kell, amiben az i5 nincs visszafogva. Két alaplapot nézegetek. Az egyik az Asus P8B75-V, a másik az ASRock Z75 Pro3. Inkább az Asus-ban bíznék, hiába ad ma már az ASRock is 3 év gart és dícsérik orrba-szájba. Maximális stabilitás, megbízhatóság és teljesítmény, amire vágyom. Kérdés, hogy ezt egy B75 tudja-e nyújtai? Kitalálható, mindezt szeretném megúszni 30 ezer Ft-ból. Mármint az alaplap kérdést. A maximális teljesítményt nem szó szerint értettem. Egy videokódolásánál nem fogok azért +20ezret fizetni, hogy 120mp helyett, 118mp alatt végezzen. Vagy hogy játék alatt nyerjek 1fps. Röviden i5-höz szeretnék méltó alaplapot, (számomra) fölösleges sallang nélkül.
Mely chipsetes lapok fogják vissza a teljesítményt? Vagy chipsetre nem lehet levetíteni? Asusnál maradva, inkább típus szerint lehet ezt meghatározni? Pld LX, LE, LK, stb ezen butácskább típusok?
Azért lovagolok ezen a teljesítmény dolgon, mert anno szert tettem egy akkor izos (de még ma is igen jó) E8400-es procira és egy 15-18 ezres alaplapot vettem alá. Nos, ez tönkrement és így lett az Asus Maximus, amiben szárnyakra kapott az E8400. Ezt a lépést akkor megtanultam, hogy legközelebb kihagynám.
szerk:
- mi az az Intel Rapid Storage Technology?
- és a rt Response Technology?
Ezekre vajon szükségem lehet?Rendszernek SSD-nek használok (samu830 64gb), egyébre WD Green-t (2tb).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ricshard444 #34546 üzenetére
Engem is a régi dolgok tántorítanak el. No meg miért tud az ASRock olcsóbban adni egy Z77-es lapot, mint az Asus egy B75-t? Valami okának kell lennie és az Asus ceruzája vastagabban fog nekem még nem elég indok. Pedig nem az a típus vagyok, h ha látok valamit drágábban automatikusan megveszem, mert az biztos jobb. Ezt megtanultam a hifiben, h nem így működik. Itt azonban inkább (egy bizonyos árszintig biztosan - és ez még az a szint úgy gondolom - ).
szerk: közbe szemet vetette egy P8Z77-M-re is. Ugyanannyi, mint a P8B75-V. És ez mégis egy Z77-es, gondolom jobb és márkán/kategórián belüli a minőség ugyanaz. Nekem pedig (a méret miatt is) mindegy hogy ATX vagy mATX (amúgy is csak egy HD5870 kerül bele, semmilyen másik kártya nem, esetleg majd egy kisebb D1 vagy DX Xonar).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Atesz1978 #34553 üzenetére
Jó kis vitát robbantottam ki. Jó olvasni, hogy nem estek egymás torkának, csak szimpla érvelések vannak. Nem mondanám magam tehetősnek. Arról van szó, hogy valami más oltárán szoktam áldozni, ha egy drágább (minőségi) dolgot veszek meg. A gépet nem csak internetre és játékra használom. Utóbbi nem túl gyakori, de jelen van. Fél életem a gép mögött élem (nem, nem vagyok geek ). Éppen ezért bíznék jobban egy megbízhatóbb lapban. Elismerem, hogy már igen jók az ASRock lapok, de az Asus-ban a nagy és igen komoly múltja miatt sokkal több a bizalmam, letett valamit asztalra, alaplapok terén (is). Nem volt olyan rossz időszaka, mint pld az emíltett Gigabyte-nak. Szerintem maradok az Asus mellett.
Jelenleg Z77-M és Z77M-Pro között vacilálok. Maximus értelmetlen a számomra és irreálisan drága is hiába nézem a különbségeket a Z77M Pro a V Gene között. Túl nagy az árszakadék.
Hol van az Asus Z75-ös lapok???
Amivel több a Pro változat azt hámoztam ki, hogy: 2db PCI-E 3.0, Realtek 892 audio, ASMedia USB 3.0 (ez múgy nem tudom mi, de jobbakon ez van, feltételezzem előny ), 6+2 fázis tuningoz, eSATA, +2db USB3. Ezen felül vannak még apróságok, hogy 2 vs 3 chase fan. 5 ezer Ft a diferencia. iPON-nál ráaádsul most a Pro-nak különösen jó ára van, mindenhol máshol 2-3-4 ezerrel drágább.
[1. a dupla PCIE3.0 csak dupla 7xxx-es kártyával lenne előny, nekem egy HD5870 van, abból is egy darab - mondjuk 3 évre vásárolnék - és jelenleg nem is minden játék kamatozik a CF-ből. 2. ha később vennék egy Xonar-t, akkor a jobb Realtek chip is elveszti értelmét 2. eSATA, mégtöbb USB3, nem tudom, jelenleg egyiket sem használom. 4. nem tudom kellhet-e alapfeszes tuninghoz 4+1 fázisnál több. 5. Marad az ASMedia... no meg ha Intel LAN lenne rajta és ugyanennyibe kerülne, akkor biztos a PRO-t venném]Egyébként mire jó az ASMedia USB3?
Mi a gyakorlati haszna lemagyarosítva a 4+1 vs 6+1 fázisu tuningnak? Ha mégis csak tuningolnék, de semmi extrém, csak alapfeszültségig(!), akkor elég a 4+1 vagy már oda is inkább 6+1?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahhoz hogy működjön a VGA kártya PCI-E 3-ban (mondjuk egy Z77-ben), ahhoz Ivy proci kell? Valahol mintha olvastam ilyet, de nem mernék megesküdni rá. Mostanában annyit olvasok, hogy kezdenek összefolyni a dolgok.
-
törölt tag
Az Asus-nak micsoda retek oldala van. Rendszerint mindig a global-t nézem = ott a legtöbb az info és már vagy egy órája nem érem el a Z77-es lapokat (természetesen nem ez az első eset mostanában). Folyton fuckin Runtime Error... Még egyszer át akartam nézni a dolgokat, mielőtt leadom a megrendelést a kiválasztott lapra, de így azt hiszem csúszni fog... Ez van. Csak összeáll a gépem hétvége előtt. Borzasztó egy 11.6"-os Brazos előtt ülni egész nap. Hiába a 4gb és ssd...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megrendeltem a P8Z77M-PRO-t (35k). Végül nem a sima P8Z77-M-t (30k), mert arról hiányzott egy-két dolog, ami a jövőben hasznos lehet. Ide is leírom, hogy 3 évig fog szolgálni, nem szeretném, hogy ez idő alatt hiányérzetem legyen (lejjebb pedig nem akartam menni a lapokkal - főleg egy Maximus után - , ilyen hosszútávra nem biztos hogy megelégednék egy B75-el, főleg hogy sok dolog hiányzik belőle). 6+1 fázisú tápellátás miatt, még akár K-s procit is beletehetek a leendő kis PRO-mba (pár hónapig egy G840 lesz benne ). A következő a P8Z77-V lehetett volna a teljesítmény/ár ranglétrán, de már ez is 50 ezertől indul és innen már nem jöttek az a pluszok, amik jól jöhetnének később. Olyan kisebb, de engem érintő dolgokba nem szeretnék belemenni, mint FanXpert+ vs FanXpert2. Elvileg a sima "+"-os verzióban pld. nem tudom teljesen lekapcsoltatni a ventiket. Mivel 30 körül számoltam az alaplappal és 35-ben álltam meg, úgy voltam vele, hogy ezekért az extrákért (volt ott azért más is, de nekem az már nem) már nem fizetek további 15 ezret. Maradtam egy igen jól felszerelt, tuti minőség Asus, mATX Z77-es alaplapnál. Szerintem nem fogom megbánni, hogy meghúztam a határt a középkategóriánál.
Köszönöm a segítséget nektek és iránymutatást. Nem garantálom, hogy nem jövök még.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz margithid #34607 üzenetére
RAM-ból én inkább ezt venném. Olcsóbb, kit és a Corsair. De van az iPON-nál is +2k-ért.
Az itt nyert összegből, pedig egy jobb SSD-t vennék. Picit még nagyobb is.
Tápból viszont inkább ezt a Corsair-t választanám. Nem a wattok miatt, csak a 430-ast már nem igen lehet kapni, ami amúgy is alig lett volna olcsóbb 2-3k-val.
Ez így mindenben jobb és összesen sem kerül többe, mint amennyi a két táp között van. 4 ezer Ft.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bluyoo #34647 üzenetére
Szerintem a Z77-V PRO jobb, mint a Maximus V Gene. Most kívülről belül ismerem a Z77 lapokat, mert hogy én is azt kerestem.
Z77-V és Z77-V PRO között pedig nem érdemes vacillálni, mert olyan kicsi az árkülönbség, hogy annál többet ad, mint amennyivel többet fizetsz érte.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szörnyeteg77 #34652 üzenetére
Erre nem igazán fogok tudni neked válaszolni. Ha Sandy procit raksz bele és nem akarsz Ivy-t, akkor sok értelme szerintem nem lenne Z77-t venni, mint ahogy sok értelme sincs Sandy i5/i7-t Ivy i5/i7-re cserélni. Nem vagyok teljes mértékben tisztában a Sandy vs Ivy dolgokkal, leszámítva az alapvetőbb dolgokat és a lényeget. Nagyon röviden: Ivy alig gyorsabb, kevésbé tuningolhatóbb és jelenleg drágább. Nekem a gép csere mondhatni hirtelen jött és azért rendeltem egy közepes Z77-t, mert majd Ivy i5-re váltanék (és mert a B75-ből hiányoznak számomra bizonyos dolgok, Z75 meg nincs még az Asus-nak), az hoz igazán érdemi ugrást az E8400-hez képest. Szóval inkább vettem minőségi környezetet a leendő izmos procinak (alaplap, ramok, hűtők), mint mindenből olcsót, erős procival. Így esett a választás is egy Sandy-s Pentium G840-t. E8400-t használtam előtte (ahogy azt már mondtam), így sebességben szenvedni sem fogok. Ha majd lesz pénzem Ivy i5-re, addigra az ára is mérséklődni fog és majd megveszem és már minden ready lesz hozzá. Ezért vettem most Z77-t és nem Sandy-s lapot. Ezeket rágd át, hogy később mit akarsz és úgy vásárolj.
Úgy értettem, hogy V és V PRO között kevesebb árban a difi, mint amennyivel többet ad. Aki meg 50 ezret kiad lapra, az már ki tud adni +7 ezret is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz joysefke #34660 üzenetére
45 ezerért már lehet venni i5-t. Ha ügyes vagy, akkor szinte már i7-t is. Azért ilyen procik mellé nem tennék 20-25 ezres alaplapnál olcsóbbat. Én egyszer már megszívtam anno. 15 ezres lap mellé tettem E8400-t. Nem is volt vele semmi gond. Egészen addig, amíg nem kapott egy komolyabb P45-t. Elkezdett repülni vele a proci. De persze értem mire célzol. A túlzásokat, sok utána olvasással el lehet kerülni.
-
törölt tag
i5-2500K helyett nyugodtan mehet bele akár i5-3570K is. +10k a különbség, ami 20%. Játékokon kívül, itt (K nélkül) mindenhol többet hoz, mint 20%. És akkor már vérbeli Ivy lap mellé Ivy proci kerülne. Érdekes, hogy az i5-3570K-nál alig gyorsabb az i7-3770K (=nem éri meg). Számomra nagyon meglepő! Az i5-3570K pedig mindig mindenben gyorsabb az i7-2600K-nál. Érdekes ez is! Szóval számomra most P8Z77-M PRO + 3570K a király. Alig várom, hogy utóbbira összejöjjön a pénzem, már csak ő fog hiányozni a méltó környezethez.
szerk: azt hiszem a Guru3D mindig korrekt és megbízható tesztekkel rukkol elő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csucsbicep #34693 üzenetére
M Pro-t hol láttál annyiért? Én pár napja rendeltem 35k-ért és már azóta egyik napról a másikra mindenhol +3k lett = 38k+.
-
törölt tag
Tegnap hogy jártam (éjszaka). Elmesélem.
Nem sok kellett, hogy lemondjam a P8Z77-M PRO megrendelésem és megrendeljem a hardverker-től az utolsó darab P8Z77-V-t, 48eFt-ért! Drága, de ez nagyon jó ár. Mindenhol 4-5 ezerrel több (PRO verziója szinte semmi hasznosban nem jobb nála, leszámítva a 12+4 fázist 53e-ért), de ahogy néztem hál'istennek elfogyott az utolsó darab V-s náluk.
A különbségek, amik szerepet játszottak a jó egy jó bolt kínálatából:
- Intel LAN (az átlag felhasználónak nem feltétlen jobb, de jobb)
- Fan Xpert 2 (ez elvileg teljesen le tudja kapcsolni a ventit, míg a Fan Xpert+ nem)
- Dual Intelligent Processor 3 (tuning vs energiatakarékos fícsör, aztán lehet csak marketing bullshit)
- Display port (nem használok integrált VGA-t, de HDMI nincs a monitorom, ne kelljen VGA-t használni, ha használni fogom)
- 8+2 fázis (had ne ragozzam).
Voltak még egyebek is, amik rajta voltak, mint pld a memó 2600mhz-ig (2400 helyett - húúúúha), meg WiFi (soha nem használnám - mit kezdek vele 120-as net mellett) és még mennyi dolog ami tényleg nem érdekelt.... Sok drágító tényező volt, amit tényleg nem használnék, de árat vastagít, nem is kicsit. Hiába volt jó áron és lenne rendes ATX méret, még így is túl sok a felár a 35k-s ...-M PRO-hoz képest.Ez a review nyugtat és a remek ár.
Class: Mainstream
i5-3570k-el 4.6GHz-ig jutottak benne (ez azt mondom hibátlan).
Pros:
Intel Express Z77 Chipset
Top Notch Performance in micro-ATX Form
Ivy Bridge Ready
Sandy Bridge Compatible
Intuitive and Flexible UEFI BIOS
Up to 2400MHz DDR3 w/ XMP 1.3 Support
Native USB 3.0
Native PCIe 3.0
T-Topology DRAM Layout
SLI and CrossfireX Ready
Quad GPU Capable
LucidLogix Virtu Universal MVP
Updated HDMI 1.4a and Included DP 1.1a
USB BIOS Flashback
USB 3.0 Boost
USB Charger+
Excellent Fan Balancing With FanExpert+Cons:
None[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szörnyeteg77 #34729 üzenetére
Nem és nem is ezt írtam.
Z77-M Pro (6+2 phase) és Z77-V-t (8+4 phase) hasonlítottam össze, számomra lényegesebb különbségekben. Z77-V PRO (12+4 phase).Ha a 6+2 fázissal 4.6GHz-ig jutottak könnyedén, nekem nem kell magasabb tuning lehetőségekkel bíró alaplap. Később csak a kényelmes tuningra pályázok, nem az extrém processzor égetésre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csucsbicep #34733 üzenetére
Igen, szerintem is előbb fogyott el a processzor. Már a Sandy(=istentelen jól tuningolható) 2500K-ból is ritka az 5GHz, akkor egy Ivy=(kevésbé jól tuningolható) 3570K-ból is kiváló a 4.6GHz. Én addig fogom húzni, ameddig alapfeszen (esetleg még +egy pici, ha valami kerek szám elérése a cél ). Ez pedig még 4.6GHz sem lesz, szóval ilyen mértékű tuninghoz fölösleges P8Z77-M PRO-nál jobb lap (ha csak ez a szempont).
Bővítés alatt mit értesz? Intelnél 2 évente érdemes érdemben cserélni, de én lehet csak 4 év múlva fogok (újra). Nem vagyok nagy gamer, de mivel ilyen távlatra veszem, legyen rajta két darab PCI-E 3.0 (és ez is itt indult árban). Csendmániás létemre a Fan Xpert 2-t hiányolom csak legjobban (más: esetleg Intel LAN-t), de remélem kielégít majd a Fan Xpert+ is (a 2-es softwarével).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elfogott az ITX láz. Igaz csak ma délutántól kezdve. Láttam az új Mac Pro-ról egy videót. Na mondom, ha már úgyis a platform váltást tervezem és még kis időm is van míg kivitelezni tudom, elkezdtem nézegetni az ITX lapokat. Hát nem vagyok boldog az árukat láttán. Teljesen lemondtam a H87 és Z87-es lapokról. A B és a H között a RAID a lényeges különbség, az pedig engem sosem érintett és nem is fog. Stabilitásra vagyom, így a pénznyelő (Z/K és 15k-s hűtővel szerelt) tuning gépeket is természetesen elkerülöm (hát ezt is megéltem).
A proci legalább egy i5-4570 lesz. Ennél lejjebb nem megyek, mert a "jóval" gyengébb és alig olcsóbb. Viszont az i5-4670 +5k. Hát az a 200 MHz nekem (és remélem másnak sem ér) 2k-nál többet, szóval egy 4570-re kell építkeznem.
Asrock B85M Pro4 vs Asrock B85M-ITX = 17k vs 24k
Viszont 24k-ért már van Asus Vanguard B85...Nem egyszerű. Francért olyan drága az ITX, amikor butább is. Igaz nekem csak
- egy i5-4570 megy rá
- 2x4 GB memória
- egy 7790 VGA kártya
- a CPU hűtő
- legfeljebb 2 db házventi
- 1db SSD és 1db HDD
...semmi egyéb.Szépek ezek a kis kocka Lian Li, SilverStone és Bitfenix házak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bluyoo #56341 üzenetére
Áh, csak vívódok, mint BomiBoogie. A vívódásom levezetése azért is volt jó dolog, mert így részek megerősítést vagy lebeszélést nyernek. A Vanguard-al az a "gond", hogy kék Vengeance memóriáim vannak, ami borzalmasan fog kinézni benne (vannak is ilyesmi képek a neten). Nem nyitogatom a házat, de vagyok olyan idióta, hogy ez zavarjon. Biztos vannak így többen és bár elismerjük, hogy mi vagyünk kisebbségben, de legalább azt is elismerjük, hogy ez nem normális.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #56354 üzenetére
Fogalmam sincs. Csak tetszik a kis méret. Az ár/érték aránya miatt lehet, hogy ez csak egy hirtelen felindulás volt.
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #56358 üzenetére
Nem akarok olcsóbb Z-s lapot, mert semmi szükségem a funkcióira, inkább egy jobb lapot vennék azzal a chipset-el, amire valóban szükségem van (épp a tuning érdekel utoljára). Így járok a legjobban. Vanguard B85 lesz valószínűleg, de ahhoz memóriát kell(ene) cserélnem, mert a kék Corsair borzalmasan fest benne. [link] [link]
Legfeljebb majd lecserélem egy kisebb mATX-es házra a Fractal Define Mini-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #56367 üzenetére
Giga lapot nem akarok. Ha nem lesz Vanguard, akkor beérek egy Asrock B85M Pro4-el, hangzatosabb Intel LAN-al, meg elforgatott SATA portokkal. Ez esetben új memória sem kell, mert a fekete lapban nem zavarnának a kék memória modulok.
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #56375 üzenetére
Nem ablakos a házam, csak zavar a béna összeállítás (a tudatomban).
Épp ezt a Phonomot keresem, de sehol nem találom itthon, csak a Prodigy M-t.(semmi, Merlin)Szerk: jó lesz az feketében is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ti melyiket vennétek az alábbi konfigba?
# Fractal Design Define Mini / Seasonic G360
# 2x SWiF2 házventilátor
# Intel i3-4330 @ Raijintek Themis
# Corsair Vengeance 8GB @ 1600 MHz CL9
# MSI 750Ti Gaming 2GB
# Samsung 830 SSD 64GB
# WD Black 1TB
ODD nincs és USB3-as eszközöm sincs jelenleg. Fejlesztés és/vagy egyéb bővítés nem várható. Áruk egyezik és többet nem szánnék rá.Asus Vanguard B85 (minőségi, hivatalosan 5 év, de itthon csak 3 év gar.)
ASRock Z87M Pro4 (olcsóbb, de fícsörgazdagabb)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bluyoo #57886 üzenetére
Csak annyira gondolok, hogy az egy Z chipset. Jobb audio chip, több csatlakozási lehetőség, RAID, tuning. Uutóbbi az egyetlen, amire meg mernék esküdni, hogy sosem használnám. A BIOS elég ocsmány ASRock-nál és úgy tudom ventivezérlésben is az Asus a best, ami nekem számít. Vanguard felé mozdulnak a gondolataim nekem is, csak érdemesnek véltem feltenni a kérdést, hogy a legdrágább alaplap gyártó legszerényebb, de minőségi lapját válasszam a fent írt felhasználásra, vagy a legolcsóbb gyártó top chipsetes termékét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Melyiket vennéd és miért? Mind a három 25k.
ASUS Vanguard B85
MSI B85M GAMING
MSI H97M-G43Mindössze egy 240 GB-os SSD-m van. HDD és optikai meghajtó sincs. Az OS egy Debian 7.7-es. M2 nem érdekel, mert az SSD pár hónapos, nem fogom cserélni. Másik sem lesz mellé, tehát RAID sem lesz. Házventilátorok sincsenek és a CPU is passzívan fog üzemelni (HR-02 Macho).
A processzor i3 lesz, de még nem tudom melyik. Azt sem hogy Haswell vagy Haswell Refresh. Dedikált VGA nem lesz, ezért gondolkozom a HD4600-os verziókon, de az +3-4000 Ft. Nem tudom ér-e annyival többet a HD4400-hez képest. Elvileg nem fogok Broadwell CPU-t venni, mert szerintem nem fogja megérni lecserélni rá (és bukni rajta).
QWHD a monitorom, tehát ezt a felbontás DP-on meg kell tunia hajtani, de ha jól láttam, mind a három képes rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #65542 üzenetére
Aqua-tól rendeltem, 3 év garanciával. Mindenhol 3 év garis, vagy lemaradtam valamiről?
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #65544 üzenetére
Azt tudom, hogy 5 évet ad az Asus (részben ezért is vettem), de itthon senki nem adja meg rá. Azt hittem így gondolod.
-
törölt tag
-
törölt tag
Melyik jobb audio chip? Realtek 887 (Asus B85 Vanguard) vagy a Realtek 892 (ASRock B75 Pro3-M)? Remelem nem kerdeztem rossz helyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jövendőbeli i5 Broadwell-hez szeretnék mostanában lapot venni. A Skylake-t pedig biztosan kihagyom. Csökkenjenek tovább a DDR4-es árak és a Macho CPU hűtőt sem szeretném cserélni alapon.
ASRock H97M Pro4
■ Intel I218V
■ Realtek ALC892
■ 24.190 FtAsus H97M-Plus
■ Intel I218V
■ Realtek ALC887
■ M.2 (nem tudom mennyi értelme lesz mondjuk egy év múlva)
■ Fan Xpert nem érdekel, mert a proci passzív, az egyetlen ventilátor pedig fix 5V
■ 28.190 FtMelyiket vennéd? Ha az Asus-t, miért fizessek +4000 Ft-ot? Válaszokban a márka elkötelezettek tegyék félre érzelmeiket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amúgy errefelé nemigen szokták ajánlgatni az ASRock lapokat... Ezt nem értem. Bizonyára Asus fan vagy. Valóban az Asus a #1 mobo gyáros, de ne általánosítsuk le a fenti kérdést annyira, hogy a válasz Asus. Aki érdemben segít, válaszol, kérem indokolja meg azt. Köszönöm.
Egyébként számít valamit a tápkör egy nem tuning lapban? Nem az iPON-nál kell vásárolni, mert máshol az ASRock-ra is 3 év a garancia. Az iPON-nál szeretnek kevesebb garanciát adni, mint amennyi jár. E mellett még drágábbak is mostanában, mint az Aqua (ami amúgy nekem szimpatikusabb üzletlánc).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz QuintusDrake #70670 üzenetére
A Killer ethernet egy forintot nem ér. Intel a legjobb.
-
törölt tag
Létezik ilyen alaplap?
- B85 / H81 / H87
- Dual monitor setup: DisplayPort @ 1920x1200 + DVI @ 1920x1200
- HDMI @ 1920x1080
- Intel LAN -
törölt tag
válasz jim bcs #72907 üzenetére
Félreértesz. Olyan lap kell, amire két darab 1920x1200-as monitort rá tudok kötni (DVI és DP porton), a HDMI-re (harmadik kijelzőre) pedig egy TV-t is, 1920x1080-as felbontáson. Ezeket tudva, Intel LAN-os legyen, mATX méretben. És azért írtam, hogy B85, H81, H87, mert ezek a lapok olcsóbbak, nincs szükségem egyébre (például nem érdekel a 9-es sorozat, a Z-s lapok pláne nem). A Vanguard ezt tudja, de az már 30 ezer. Nem akarok 20-25 ezernél többet elkölteni egy két éves chipsetre, ilyen szerény igények mellett. De dedikált VGA-t sem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az MSI B85M-G43 (19k) vállalható lap? Igazából egy Pentium G3460 mellé lenne és egyetlen lényegi szempont van. Legyen rajta DVI, HDMI és DP. Már nem kell Intel LAN, megoldom egy Intel Gigabit CT PCIe hálózati kártyával (állítólag ez a legjobb). Láttam van a Gigának a GA-H81M-HD3 típusú lapja (15k), de tartok tőle. Az Asus Vanguard B85 (31k) pedig természetesen k. drága. Erre a platformra ennyit már nem költök.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SECTORnooB #72939 üzenetére
Több szem, többet lát, gondoltam. Nem találtam én sem jobbat (olcsóbban). [szerk. #72938-ban platform helyett pedig chipset]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest