Hirdetés
- Mára elég volt a reklámokból
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz laychi #70287 üzenetére
Láttam már olyat, hogy rá volt ragasztva egy matrica a dobozra, hogy "Updated to xx.x version UEFI!". De amúgy ha megkéred biztos frissítik a boltban (ugye milyen jó lenne most egy G1820? )
De amúgy ha Z97-re váltasz, akkor nagy valószinűséggel nem lesz ilyen gondod.
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz laychi #70367 üzenetére
Ezt az Intel máshogy látja! De igen, köztudott, hogy kikerülték a korlátozást, és a legtöbb lappal már szabadon állítható a szorzó "K"-s CPU-k esetén. A szorzózárasok esetén pedig a turbo órajelig, mind a négy magra.
Végül is a két lap majdhogynem egyforma, mindenesetre egy "K"-s CPU alá én akkor is a "Z"-s chipset-et ajánlanám.(#70368) miklosss2012
Valóban érdekes konstrukció!(#70344) LógaGéza
Dehogynem! Neked van, nekem nincs. Ez épp elég!(#70369) Knobber
Szia!
Már elég régi foglalat. Természeten nincs PCI-E 3.0 példány.
Mekkora az említett kereted a lapra?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz laychi #70561 üzenetére
"Nagyon kevesen használják, és általában nem is a 30-40K-s lapokkal dolgoznak."
Mondjuk azok a lapok nem éppen az extrém tuningra lettek kitalálva.
Az én meglátásom szerint a mérőpontoknak ott van igazán értelme.
De a lényegen nem változtat a Gigabyte lapon nincs külön mérőpont, meg kell keresni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz laychi #70563 üzenetére
A GA-Z97X-UD5H / GA-Z97X-UD3H -nak megjelenéskor is ennyi volt az ára ~50K / 40K.
Végül is visszaemelték a kezdeti árára amikor gyengült a Forint, és jó szokás szerint visszafele nehezen ...(#70564) s10
Ideiglenesen cseréld meg a CPU hűtő, és a ház, ventilátorát.
De ha szerencséd van, a SpeedFan működik (sokszor nem ismeri a lapot ...).
A kis házak hátránya a kis hely, a vékony kivitelű ventilátor meg egyenlő a jóval kisebb légszállítással. Ami magával hozza a nagyobb fordulatot és zajt. A 60mm-es szélkavarókról nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz laychi #70566 üzenetére
Hát én ezekről az árakról lemaradtam (de lehet mert nem veszem őket számításba).
Az olyan üzlet nekem nem létezik, ahol 1-2 évvel árulják a hardvereket miközben 3 járna ....
Még az ASRock esetében is dühít, pedig azt a legtöbb üzletben bevett eljárás lett!
Pl. a megemlített üzletben a GA-Z97X-UD3H-ra 1év gari, mindezt 38K-ért!Bazinga!
-
geckowize
őstag
válasz laychi #70634 üzenetére
Gondoltam ha már veszek alaplapot, úgysem szoktam sűrűn váltogatni, legutóbb 2,5 éve vettem újat, de akkor rákényszerültem (Athlon II X4 620 procit tuningoltam benne feszemeléssel, aztán cseréltem ugyancsak Phenom II X4 945-re és kiderült, hogy phenomoknál nem lehet feszt emelni... utána új ASRock 970 Extreme4 lapnál meg az volt a baj, hogy szorzózáras procinál való ref clock emeléses tuningnál valamiért képtelen volt a ramokra a gyári 1600 mhz-es profilt beállítani, volt sípolás, hajtépés, aztán végül megelégeltem és a X4 945-öt zármentes X4 965 BE-re cseréltem, így beköszöntött a béke), amúgy jól bírta a Giga GA-MA69G-S3H, csak hát előbb-utóbb a DDR3 ramra váltáskor muszáj lett volna lecserelnem.
Tehát ezért néztem Z97-es lapot.Most a legszűkebb keresztmetszetet a procim jelenti a gépemben (adatlapomon szerepel), ezt a Win10-re váltáskor, azaz júli végén szeretném nyugdíjazni, ugye alaplappal együtt, és emiatt kezdtem el új procit, illetve alaplapot nézni. Először a procit próbáltam kiválasztani, a következőképp gondolkodtam:
A 4590-et néztem (legalább 4570 szintűt akarok, ha már veszek, és az a durva, hogy most egy áron van a kettő), az 58k, de közben passmark szám, K-sság miatt mégis 4670K-ra gondoltam, mivel 3 ezerrel drágább csak, a 4690K meg már ~68k, annyit meg a papíron szereplő adatokbeli különbségért sokalltam.Igazából azt kellene eldöntenem, hogy valóban szükségem van-e K-s procira, de mivel AMD-s vonalon már régóta elfelejtettem a szorzózárat, valamint szorzózárasan is már tuningoltam, ezért gondoltam, hogy biztos, ami biztos alapon, a jövőre nézve nem lesz hátrányos, ha egyszer csak a helyzet megkövetelné, csak gondolok egyet és lazán megrántom. ( )
Szám szerint mit jelent, hogy több jobb tuningos proci? Mármint nem az, hogy mennyi a jobb tuningos, hanem a jobb tuning mit jelent? Így saccperkábéra meddig húzható egy olcsó, de viszonylag jó hűtővel (pl Scythe Katana 3) egy 4670K és egy 4690K?
-
-
laychi
veterán
válasz laychi #70717 üzenetére
bocsánat,ott van még az msi z87m gaming is 8 csatival
(#70718) nemethchek19
Ha processzor igényes a progi,amit használsz,akkor az órajel növelésével gyoríthatod a kódolási időt.
Nem tudom,hogy egy-egy számot szerkesztessz,vagy több órás anyagot,de több órásnál mindenképpen jól jöhet a gyorsaság,akár videókódolásnál.
Ha nincs szükség akkora processzor erőre,akkor pedig nonk i3 vagy i5 is elég lehet egy H-s lappal,csak ahogy korábban írtam figyelj a csatlakozók számára,meg inkább tervezz be előlapi panelt is.lehetséges,hogy 2 eszközöd nem fog elférni 2 egymás melletti csatlakozóba.Nem tudom milyen méretűek ezek az alkatrészek,amiket felsoroltál az 1. hsz-edben.
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
-
-
nemethchek19
aktív tag
-
RollingPotat
csendes tag
válasz laychi #71022 üzenetére
Íííííííííjjjjjjááájjjjjj.....
Hülyenagyon lelkes ember az, aki g3258-ért + Z-s lapért pénzt ad ki. 2008-ban raktam össze utoljára 2 magos procival szerelt gépet, mert az illető pénzszűkében volt.2 magos proci sohasem erősebb, mint a 4 magos, maximum 1-2 szálon fürgébb. DE! nem erősebb.
Az "o" betű meg lemaradt a nickemről. Falánk jószág ez a PH fórum.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz laychi #71124 üzenetére
Az MPower az egyik legjobb alaplapom ami volt (es ezt Rampage IV Extreme, Z87-UD4H, Formula V, Saber Z77 utan mondom.)
Stabil, jol megyen tuningban, nulla problema ...es mar 13 honapja van a gepemben. Az utolso 10 evben meg nem volt olyan hogy egy alaplapot ennyit tartsam a gepben.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Gumi és felni topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest