Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
válasz kicsigeri #6131 üzenetére
A több Sata-ra a Userek 99.9%-ának nincs szüksége, a kombó kialakítás miatt pedig borítékolható a hibás ramfesz kezelés, szóval én inkább a sima DS3-ra szavaznék (ráadársul P35-be amúgy sem való DDR3)
Des1gnR: Ne kezdjünk most egy ASUS vs. GB flame vitát, tisztelem a véleményedet, te is tiszteld az enyémet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kicsigeri #6297 üzenetére
Nem vok Asus párti de ez elég jó:
-Asus M3A AM2+ AMD 770+ SB600, 1066 DDR2, PCIe 2.0 3 év gar: 17.900,-
#nincsbennetarcsi
-
sinick
senior tag
válasz kicsigeri #6349 üzenetére
Köszi az infót!
Néhány kérdés még:
1. DDR2 vs DDR3 ügyben azt mondják, hogy effektive nincs nagy különbség a kettő között. Azonban látom, hogy a DDR2 max 800Mhz a DDR3 max 1333 Mhz-e (X38 esetén) ketyeg. Ez nem számíthat?
Mert akkor már inkább megcéloznék egy X38-as lapkészletet 1333-as DDR3 ramokkal! (Bár DDR2-esben 1066 Mhz-et látok pl. a Gigabyte GA-X38-DQ6 lapon!)2. P35 vs. X38 ügyben úgy látom ugyanaz a külső buszvezérlő (ICH9) van, tehát ez nem oszt nem szoroz (kivéve ugye a PCI-E 2.0 durrantást - van olyan kártya?) ?
3. Nagyon hajlok a passzív megoldásokra (8800GTS, táegység)! Úgy tudom a 8800-asok léteznek ilyen kivitelben (de ezt inkább egy másik fórumban)
-
Telefunen
őstag
válasz kicsigeri #6673 üzenetére
E6850-be gondolkodni olyan buta dolog lenne, hogy szerintem meg igenis az E8400-ra gondolt. Ha meg megteheti akkor miért ne venne egy igényesebb lapot, ami nem droppol majd egy egész tized voltot? (Pl. Gigabyte P35-DS4). A 8800GT-től erősebb VGA-t venni meg nem lenne racionális döntés, a GTS/GTX már nem annyival erősebb mint amennyivel drágább.
durexxx: E6550 mellé nem érdemes olcsóbb lapot venni, a 7-es szorzó miatt kell egy legalább 500-as FSB-re képes lap (hogy mondjuk elérj 7x500=3500MHz-et), erre pedig a P35-DS3-nál olcsóbban semmi sem képes (nah jó, talán P35-DS3L)
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
válasz kicsigeri #6684 üzenetére
döntsön ő persze, csak azér vagyunk h ajánljunk neki minél jobbat, és a 88gt 256 nem épp a legjobb..
GALAXY 9600GT 512MB DDR3 OverClocked Xtreme Tuner PCIE 35.499 Ft - ipon
és ez még olcsóbb is.
amúgymeg nemtom ki ajánl neki többér... te modntad h 15 körül keres lapot.. a ds3 meg 21..
[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
sgergi
veterán
-
Geri Bátyó
addikt
válasz kicsigeri #9388 üzenetére
Abban az árkategóriában valóban mehet a DDR3, de fölösleges pézkidobás lenne. Egy jó DDR2 1066 modul simán hozza a 1333-as DDR3 eredményeit.
A procival kapcsolatban szerintem tévedsz. Játékra használná, ott pedig még mindíg a magasabb órajel számít és nem a magok száma."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
válasz kicsigeri #9390 üzenetére
Ettől még időtálló. Azonos teljesítmény olcsóbban.
Most is vannak olyan játékok, amik támogatják a 4 magot. Gyorsulnak is vagy 5-10%-ot. Az a gond, hogy a játékok rosszul párhuzamosíthatók. Már a 2 mag kihasználásával is kínlódtak a programozók és még most sem tökéletes. Legtöbb esetben 30% körüli gyorsulás van (persze van olyan is, ami 70%-ot gyorsul).
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
-
ViSoR-TDi
csendes tag
válasz kicsigeri #10091 üzenetére
Én nem vagyok nagy guru, úgyhogy csak a saját tapasztalatomat mondom - 2 lapomon is volt5.1 és 7.1 csili integrált hangkártya, de mindig beszivárgott a lapból valami zaj és nem is szóltak túl jól. Egy 3000Ft-os rendes hangártya is jobban szólt nekem eddig mindig. Főleg, ha minőségi rendes házimozira kötöd - miegyébre kéne térhangzás...
ViSoR
-
-
Attici
őstag
válasz kicsigeri #11315 üzenetére
Na ez már tényleg jó lenne, ha lenne rajta optikai bemenet, de csak kimenet van rajta. Viszont az alaplapon van SPDIF IN-OUT csak azt nem tudom, hogy létezik e hozzá valamilyen hátlapi csatlakozó ami TOSLINK-é alakítja.
Egyébként a Gigabyte-ok jobbak mint az ASUS-ok?"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
-
Gf 5900 powa
csendes tag
válasz kicsigeri #11448 üzenetére
GIGABYTE GA-EP31-DS3L
Ezzel a lappal minden stimmelt addig míg meg nem láttam,hogy max 4giga mem és nekem már alap tervezésben van annyim és ezt szeretném későbbiekben ha netán szükségem lenne tovább növelni.A második lehetőség nekem már 1 kicsit drága.
[ Szerkesztve ]
-
-
xpike
tag
válasz kicsigeri #11847 üzenetére
Hello kicsigeri,
Szóval a P35-öt ép most ajánlotta más is. És 10k huf akár beleférhetne. De van azért 1-2 érved is. Azt látom hogy ennek van energy saver módja, amit nem is feltétlen egyszerű használni ahogy olvasom.
Ezenkivül amiket irtal azoknak nincs integralt vga-juk. Igazabol nem fogok filmeket nézni, igy nekem eleg lett volna az integralt vga....
De akkor esetleg egy alap jo ar/ertekű vga kartyat is tudsz ajanlani?? -
-
audi100td
nagyúr
válasz kicsigeri #13008 üzenetére
Ez velem is megesett már vagy 2-szer, volt, hogy egy hülye írható CD miatt nem küldték ki a Z-2300-at, közbe péntekre ígérték, de egy telefont nem voltak képesek megejteni, hogy most mégis mi legyen, én meg várom otthon egész nap a futárt. Iponnal még nem volt gondom, ráadásul van gari futár, vidékieknek jól jön.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Automobilista 2
- Mini PC
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Horgász topik
- Ukrajnai háború
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok