Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TechN7ne

nagyúr

válasz rayoliviero #71928 üzenetére

Én is mindig szívózok az Asus-al,ennek ellenére csak azért is azt veszek elsőre mindig.

Tetszik maga a márka,stílusa,vlmilyen szinten egy bizonyos rangot képvisel lehet ez fogja meg az embereket,de ezek mellett egy cseppet sem bízok meg bennük,és ennek sajnos van oka. :(

Úgy látom nem csak a alsó/közép,de a felső kategóriát is megcélozzák a meghibásodások,jó persze ez nem azt jelenti hogy más márka nem romlik el,de azért maga a név miatt elvárja az ember hogy legalább megbízhasson és nyugodtan használhassa ha már őt választotta.

Most egy közép/alsó kategóriás lapom van tőle,eddig nincs baja,viszont nem mindig a leggyorsabb a boot ideje,ennek ellenére működik,garancia van rá míg használom,évek múlva természetesen úgy is váltok.

Mindig ASRock-ra cseréltettem az adott boltba a problémás Asus lapokat amikkel szívóztam,kiemelném hogy ez az Aqua,ahol mindig kielégítették teljes mértékben az igényeimet és az első számú legmegbízhatóbb boltnak tartom Budapesten,bármilyen problémám volt bármilyen alkatrésszel akár évek után is,cserélték minden filózás nélkül,ezért még ha 1-2 ezerrel is több egy alkatrész ára mint egy más boltba,akkor is őket választom,és bocsánat a reklámért,de úgy érzem lassan 10 éve járok hozzájuk,sok pénzt hagytam már náluk összességében,megérdemlik.

Következő lépés biztos vagyok benne,hogy az MSI lesz,de ahogyan elnézem őket csak felső kategóriában,vagy közép-felső ahol ki is néznek vlhogy vannak jó darabok,de náluk még szűz vagyok,legalább is 5 éve biztosan,az előtt (478 /775 foglalat eleje) borzalmas hírük volt,szinte veszélyes hulladéknak számítottak az MSI lapok annyira megbízhatatlanok voltak.

AM2/AM2+ időszakom is volt,ott bizony egy Gigabyte lap kezelte az éveimet hatalmas megelégedéssel,mostanság nem próbáltam őket,de nem vlmi jók a fejlemények,mondjuk megtanultam már főleg innen a fórumról,legjobb mindig minden mint az életben is,ha az ember a saját bőrén tapasztalja meg,és ez mellé szükség van egy megbízható boltra,ahol bármilyen probléma van segítenek,első napok vásárlás után legyen a tesztelés nagyrésze,és ha minden rendben vele maradhat.

2006 óta rakosgatok össze gépecskéket,és merem állítani rossz/hibás ASRock alaplappal nem találkoztam, még úgy sem,hogy ezelőtt pár évvel még az Asus leányvállalataként léteztek.
    Természetesen olyan deszka járt nálam,amin pl. ventivezérlés nem volt teljesen jól kezelhető (ettől független pörögtek rendesen),usb-k nem mindig működtek normálisan,és tuning lapjaik (AM3+ korszak extreme 3/4) nem mindig voltak igazán tuning bajnokok,de alapon vitték a támogatott procikat minden gond nélkül. A legkomolyabb az egészben ,hogy a legolcsóbb,legegyszerűbb,10ks lapjait megcélozva mindig hibátlanok,stabilak voltak.
    Fontosnak tarom ahogyan az ASRock csinálja,hogy alsó és felsőkategóriában is ugyanazt a megbízhatóságot adja,pl. ne csak a dús gazdagok élvezzék a tartósságot ahogyan ezt sajnos sok márka teszi,hanem az olcsó lapok is működnek hosszú évekig.
    Ezt nagyon hiányolom az Asus-tól és ezen jó lenne változtatniuk,ezek mellett videokártyákban,monitorokban,hangkártyákban,és több más alkatrészben nagyon királyak és megbízhatóak,de úgy érzem alaplap terén nem mindig tudják magukat rendesen odarakni,vlmi nagyon nem stimmel ott azon a gyártó szalagon. :F

Mindenesetre köszöntem ha elolvastátok ezt a kissé hosszadalmasra sikeredet személyes zagyvaságomat,és elnézést kérek minden kedves fórum használótól akit az ASUS miatt az évek folyamán megtámadtam,megsértettem! :R

Új hozzászólás Aktív témák