Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:11:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105585) Cifu válasza smallmer (#105584) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nem teljesen értem a besorolást. :)

1.: A 7800X3D-t bármelyik alap B650 deszka is kiszolgálja (ok, az ASUS Prime B650-eseket én sem ajánlom). :)
Ez határozottan alacsony fogyasztású proci AM5 szinten, és bizony az 3D V-Cache miatt pedig tuningolni nem nagyon lehet. Vagyis bár nem teljesen irreleváns a VRM minősége, de azért ha csak nem nagyon gány van a deszkán, akkor oda-vissza kiszolgálja.

2.: Az első pont alapján mindegyik, a listádon szereplő deszka ideális a procinak, nincs eltérés ilyen szempontból.

3.: Kijelölöd az "Electrical lanes'-t, de mi alapján? Fogsz még a VGA-n kívül más PCI-Express kártyát belerakni? Hangkártya, hálókártya, stb? Mert ha nem, akkor ez teljesen lényegtelen.

4.: A felsorolásodban nincsenek megállapítva olyan tényezők, hogy akarsz-e monitort kötni az alaplapra, ha nem, akkor ez nem tényező. Nincs olyan megállapítva, hogy a hang honnan megy? Kell-e valami extra USB terén (pl. USB4?). Ezeket kell még eldönteni.

5.: NZXT-ről én itt a PH! fórumon nem láttam visszajelzést.

6.: A listádon nagy a szórás. Alapból bármelyiket lehet választani (ahogy írtam, NZXT-ről nem tudok nyilatkozni), a Zen4 topicban az AsRock B650E Steel Legendről és a két ASUS-ról van bőven visszajelzés, lehet keresgetni vissza. A két Steel Legendből nyilván az X670E a jobb. Ha belefér, akkor a lenti listából én amúgy azt választanám, de árban kedvezőbb megoldás is tökéletes lehet a változók alapján.

7.: Privát vélemény, de az X670E deszkák legfeljebb az igényesebb alkatrészek miatt lehet téma, de nyilván az olcsóbb alternatívák vannak árban hasonló szinten, mint a jobb B650E deszkák. Itt a különféle extra tulajdonságok (gyorsoldó gombok, hátsó BIOS reset gomb, stb.) miatt nyújt egy jobb B650E többet, mint egy alapabb X670E deszka.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.