Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: Idővándor
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
E.Kaufmann #3093 üzenetére
Nekem még nem tiszta, hogy mit szeretnél, így nem is igen tudok hozzászólni.
Mobil hálózaton ami nem igen akar működni, illetve állítgatni kell az APN-t vodafone, telenor és valószínűleg tcomnál is.
Az openvpn stabil a mikrotiken, de csak tcp-n működik, pedig már több mint 5 éve én is felvéstem a whislistjükre, ezért a külön szerver tényleg jobb lehet.Amikor különböző telephelyeket kell összekapcsolni (ahol a fő router mindenhol mikrotik), akkor remekül működik egyébként az sstp, klienseken nem kell állítani semmit. Ez nagy előny, mert "elég rosszul dokumentálom a dolgokat, abban bízva, hogy a zseni átlátja a káoszt", ami rendesen megszívatna, ha új klienst kell beállítani.
Ezt az OSPF-s dolgot így még nem csináltam, általában az egy szerver és több kliens viszonylatában, ha a szerver internete kiesik, akkor addig a kliensek se kommunikálnak. Nyilván megoldható, hogy több kliens egyben sstp szerver is legyen, és egymáshoz is betárcsázzanak, de ilyet még nem kért senki, ráadásnak pár router esetén, akkor sem használnék OSPF-t.
Nem tudom, hogy minek az EOIP, gondolom csak az OSPF miatt kell, de sok problémát tud okozni, összeakadt dhcp szerverek, átjárók, stb..
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Battlefield 6
- Kuponkunyeráló
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Windows 11
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Új Asus 16 ROG WUXGA IPS 165Hz G-Sync i9-14900HX 32GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5 / i7 I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest