Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

válasz kammler #24253 üzenetére

Nos kidolgoztam egy megoldást ami talán másnak is megy, már aki szeretne x86-on RouterOS-t futtani.
    Virtualbox-on (ingyenes) beállítotam egy virtuális gépet ami a mikrotik ISO-ról bootol. A PC-re rádugtam USB-n a mikrirotiknek szánt meghajtót.
    Korábban létrehoztam egy usb.wmdk fájlt, ezen keresztül közvetlenül elérheti a virtuális gép az adott diszket - ez ahhoz kellett annak idején, hogy USB-boot cuccokat tudjak tesztelni virtuális gépen (erről található leírás a neten).
    Ezen a virtuális gépen futtatam a telepítőt. Ezután kihúztam az USB-s cuccot, és mehetett a kis PC-be. 128Gb-os SATA SSD-vel is próbáltam USB3-SATA átlakítóval, és egy sima noname 2Gb-os pendrájvval is. mindkettővel sikeres volt a dolog.
    (A pendrájv particióiról készíthető mentés, erre való programokkal, és abból később könnyen gyártható másik meghajtóra is RouterOS)

A kis PC-n addig állítgattam a BIOS-t, míg sikerült elérni, hogy működik a reboot, és a shutdown is. Valamint be is tudom kapcsolni WakeOnLan-al távolról.

Szóval a kísérletezős router mondhatni kész (v.7.18.2), amint megint lesz rá kis időm, elkezdem tesztelgetni.
    Amit már kipróbáltam: be lehet mountolni vele SMB-vel megosztott mappákat. Ha a médiaszervert is bekapcsolom, akkor látja a TV-m is, mint DLNA szervert, és le is tudja játszani a filmeket. Ugyanez az RB5009 esetében nem működik, nem látja a TV-m...

Más érdekesség (inkább BUG). Felmásoltam SMB-vel két nagyobb fájlt a routerre. Ezeket nem tudom visszamásolni mert hibát ír rá a windows (nem olvasható a file) Ugyanakkor az MPC-BE lejátszóra rádobom, és megy a lejátszás, bele is lehet ugrani a fájlba bárhová! Az valamiért el tudja érni, pedig ugyanaz az SMB megosztás...

• yodee_

őstag

válasz kammler #24253 üzenetére

Nekem I211, I218-LM, X540-AT2, 4*I225-V van a masinába és több mint egy éve tökéletesen teszi a dolgát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés