Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
kammler
üzenetére
Nos kidolgoztam egy megoldást ami talán másnak is megy, már aki szeretne x86-on RouterOS-t futtani.
Virtualbox-on (ingyenes) beállítotam egy virtuális gépet ami a mikrotik ISO-ról bootol. A PC-re rádugtam USB-n a mikrirotiknek szánt meghajtót.
Korábban létrehoztam egy usb.wmdk fájlt, ezen keresztül közvetlenül elérheti a virtuális gép az adott diszket - ez ahhoz kellett annak idején, hogy USB-boot cuccokat tudjak tesztelni virtuális gépen (erről található leírás a neten).
Ezen a virtuális gépen futtatam a telepítőt. Ezután kihúztam az USB-s cuccot, és mehetett a kis PC-be. 128Gb-os SATA SSD-vel is próbáltam USB3-SATA átlakítóval, és egy sima noname 2Gb-os pendrájvval is. mindkettővel sikeres volt a dolog.
(A pendrájv particióiról készíthető mentés, erre való programokkal, és abból később könnyen gyártható másik meghajtóra is RouterOS)A kis PC-n addig állítgattam a BIOS-t, míg sikerült elérni, hogy működik a reboot, és a shutdown is. Valamint be is tudom kapcsolni WakeOnLan-al távolról.
Szóval a kísérletezős router mondhatni kész (v.7.18.2), amint megint lesz rá kis időm, elkezdem tesztelgetni.

Amit már kipróbáltam: be lehet mountolni vele SMB-vel megosztott mappákat. Ha a médiaszervert is bekapcsolom, akkor látja a TV-m is, mint DLNA szervert, és le is tudja játszani a filmeket. Ugyanez az RB5009 esetében nem működik, nem látja a TV-m...Más érdekesség (inkább BUG). Felmásoltam SMB-vel két nagyobb fájlt a routerre. Ezeket nem tudom visszamásolni mert hibát ír rá a windows (nem olvasható a file) Ugyanakkor az MPC-BE lejátszóra rádobom, és megy a lejátszás, bele is lehet ugrani a fájlba bárhová! Az valamiért el tudja érni, pedig ugyanaz az SMB megosztás...
Új hozzászólás Aktív témák
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Milyen routert?
- Bestbuy játékok
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TGA2025 - Lara Croft felbukkanása már szinte borítékolt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Corsair Vengeance White RGB 2x16Gb 6000 cl36 bontatlan/új eladó (XMP/Expo)
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G + Lowepro Mini Trekker AW szett
- GAMER PC - TUF B450, Ryzen5 5600x, Rtx 3070 8gb, 32gb DDR4, 1 TB Nvme
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Bomba ár! Lenovo Yoga 460 - i5-G6 I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Thunderbolt 4 kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

ekkold