Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alteran-IT

őstag

válasz ekkold #24018 üzenetére

Gondolkodom rajta, hogy a nyilvános fórumukon egy elég erős kritikát megfogalmazok feléjük, mert hihetetlen amit csináltak. Cisco-ról tértem át a hatalmas barom megoldások ellenére (pl. vlanozás) Mikrotikre, mert ugye kisvállalkozásoknál megfizethető árú okos alternatíva, de egyre több probléma van, főleg az új ROS-al, meg ne haragudj, de ugyan azzal a beállítással egyszer működik, egyszer nem, ha lekérem a konfigot és összehasonlítom, teljesen ugyan az a kettő, akkor hol a hiba? Ilyen szerintem sehol máshol nincs.

Emlékszem is rá, hogy elkezdtünk erről beszélni, egyet is értettünk, ez a hardveren való garaskodás pont rossz időszakban alakult ki és pont az ac-s időszak alatt kaptak ezért egy akkora pofont saját maguktól és a vevőktől is, hogy azt máig emlegetik, most azért fontolták meg újra a dolgokat és azért kapott egy wAP ax is 128 MB flash-t, meg 256 MB memóriát, holott gyakorlatilag csak AP-nak lett tervezve, más hogy a dupla port miatt lehetne belőle akár router is, de ahhoz meg a processzort gyengének találom, viszont AX3000-as.
    A cAP ax meg ugyan így két porttal AX1800-as WiFi teljesítményhez képest erősebb, 2 magos helyett 4 magos processzort kapott és 1 GB memóriát, aminek itt pl. nem sok értelme van, csak az árát emelte meg az erősebb processzor és az 1 GB memória is, helyette lehetett volna ezen spórolni, a wAP ax meg kaphatott volna egy 2,5 gigás PoE in portot, meg esetleg még egy egy gigás plusz portot.
    Ugye arról is elkezdtünk beszélgetni, hogy milyen gyenge hardvereket építenek egyéb téren is, lassan olcsóbban össze raksz egy custom routert PC alkatrészekből és mégis nagyobb teljesítménye lesz, plusz ha a hardver elég erős, akkor a router mehet virtual-ba (csináltam már ilyet) és még lehet rajta nvr vagy bár más is, itt meg hiába a dokker meg dude és hasonlók, elég gyenge a hardver ehhez, plusz nem is erre lett tervezve, dude pl. vagy valami hálózati tárolóra, vagy külső adathordozóra menjen, mert olyan gyorsan megöli a flash-t, hogy csak nézhet az ember, szóval egy komédia amit már csinálnak.
    Amúgy nekem anno a pfsense volt még nagyon szimpatikus, gondolkodtam is rajta, hogy cégekhez is aliról kellene rendelni ilyen 4-8 portos mini PC-ket egy alap Celeron/Pentium vagy i3 processzorral és 4, esetleg 8 GB memóriával és ha kap egy jó tápot, gyakorlatilag kb. örök életű lenne és sokáig ki tudná szolgálni az igényeket is, csak ha egy ilyet felépítek, azt menedzselni is kell, mert sokan még a TP-Link routerekhez is kevesek, hát még egy ilyen rendszerhez, viszont stabilabb lenne rajta egy VPN is, mint egy Mikrotik-en, csak ott van a legtöbb hátrány, hogy na, legtöbb cég szereti leírni az ilyen dolgokat, aliról nehéz, meg nem szórakoznak ilyennel, plusz ugye a WiFi-t akkor is meg kell oldani valahogy, az ac az egy tragédia volt a Mikrotiknél, szóval akkor én is úgy voltam, hogy inkább Unifi, az ax kezd alakulni, de még nem az igazi, főleg ez a két vezérlő dolog meg a többi, hát egy vicc, meg hogy ugyan azzal a beállítással hol megy, hol nem :DD

Mondjuk anno a WiFi-ket elkezdtem használni OpenWRT-vel, nagyon jó volt a hardver kihasználás és a jelszint beállítási lehetőség is, főleg custom antennával, csak ugye mikor 10+ routert kellene mendzselni és mondjuk jelszót vagy valamit kell változtatni, ott már gond van, kicsit időigényes :DDD

• Reggie0

félisten

válasz ekkold #24018 üzenetére

Szerintem ez ilyen fejlesztoi peniszmeregetes lehet naluk, hogy ki tudja bezsugoritani a rendszert 16 megara. Aztan egy ido utan nem megy.

Az elseif-es cucc mukodik, pont probalta egy ismeros kb egy hete.

Új hozzászólás Aktív témák