- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Zwodkassy #23321 üzenetére
Nálam már a kezdetekben kiverte a biztosítékot, nem is jósoltam neki nagy jövőt és tényleg nem is nagyon lett, de ugyan így vagyok a 128 MB memóriával is, ha kicsit komplexebbek az igények és nem 2-3 AP-d van, hanem vagy 15-20, plusz még legalább ennyi tűzfal szabály, némi dinamikus listázással is a memóriába, akkor vagy nagyon erősen be kell limitálni a szabályokat is, illetve pl. a feketelistás címek esetén az érvényességi időt, vagy bizonyos időnként újra kell indítani a routert, mert megnyekken menet közben.
Régen én is mosolyogva olvastam Normis-ék válaszát, mikor a Cisco után áttértem Mikrotik-re, többen felvetették ezeket a problémákat és tényleg szinte mindig ugyan ezeket a válaszokat adták, mindegy hogy mennyire szépen levezették nekik, hogy nem elég, én már akkor is tudtam, hogy fordítva ülnek a döglött lovon, mikor meg jobban belevetettem magam a szoftveres megoldásokba, akkor ez a megállapítás jobban megerősödött bennemAlapjában véve csak azt nem értem, hogy honnan veszik ezeket a flash chip-eket, mert mint ha arany áron mérnék és mint ha 32 vagy 64 MB az már azt jelentené, hogy dupla annyiba kerülne a hardver, szóval tényleg nem értem, főleg hogy a legtöbb nem is olyan minőségi volt, hányszor felmerült már több témában is, hogy hogy lehetne kicserélni a flash-t úgy, hogy működőképes maradjon a router, mert elég hamar gatya lett. Mondjuk most lett némi változás, mert pl. az említett wAP ax már egész jó hardverrel rendelkezik és olcsó is, de mondjuk még mindig kisebb flash és memória van benne, mint a hap ax-ben, de ezzel már legalább lehet valamire menni, de ugye a nem is olyan régi hap ac2-ben ami egész jó kis kompakt router lenne, még mindig a siralmas méretű 16 MB flash van, szóval érthetetlen számomra, de mindegy. Már lassan egy kicsit jobb irányba haladnak, de ez is csak azért van, mert sokszor kapták az ívet rendesen a fórumon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Yettel topik
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3544
- Asus TUF A15 gamer laptop/Ryzen 7 7735HS /RTX 4050 6GB 140W/16GB DDR5/1TB SSD garanciás 2027.05.16
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest