Hirdetés
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Meg mikrotiknél is lehetne fejlettebb tűzfal is. Manapság már egyre több helyen kell applikációkra szűrni.
Ubiquity-nél nem tudom,hogy van a tűzfal. De más gyártóknál már láttam applikációs szűréseket már.
Szerintem is egyre rosszabb irányba haladnak. Wifi6 még mindig sehol. Inkább ipari felhasználás felé mennek el,otthoni kis irodai felhasználásban meg akig van rendes eszközük -
Mr Dini
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Az a baj, hogy már eleve van 2 hálókártya a gépben (1 normál és egy IPMI, ami nem is érhető el a futó rendszerből), még egy PCIe-t foglalna (ez a kisebbik gond), illetve a pincébe jó lenne csak egy kábelt levezetni a kettő helyett. De akkor marad szerintem, hogy a mikrotiken építem fel a második PPPoE-t és statikus NAT-tal megoldom.
A 2 PPPoE kapcsolatot meg ahogy adika4444 írja. De tudtommal 2 Gbit/s csomaghoz eleve adtak kettőt pl.
-
adika4444
addikt
válasz
Alteran-IT
üzenetére
A Telekom új TV platformjának mindenképpen kell a net (nem elég a belsős VLAN). Ezért született az a megoldás, hogy minden PPPoE felhasználóval kétszer lehet belépni, így az egyik munkamenet az ONT-on, másik egy saját eszközön.
HA viszont az ONT-on nincs felépítve, akkor két saját eszközre is mehet, a mutatvány a Sagem 5655 v2 összes LAN portjával működik, úgy egy éve próbáltam.A drágulásra meg csak nagyon röviden annyit, hogy amikor tápot kerestem az ac3-hoz (talán hétfőn vagy kedden), akkor kíváncsiságból megnéztem, találtam 35900-ért, viszont tegnap előtt már 47000 volt a legolcsóbb helyen. Én tavaly nyáron vettem 32k-ért. Annyit bőven megért, de 50k-t nem, annyiért két éve simán tudtam volna venni RB4011-et, és most nem küzdenék vele, hogy WireGuard-on egymásba ágyazva két tunnel-lel nem bír el.
Ja, két tunnelt pedig azért raknék egymásba, mert a DIGI peering-je netcup (Anexia, Németország) irányba borzasztóan rossz, viszont egy WireGuard-dal van összekötve a routerem a root server-emmel. Ha cloudflare-en át érem el az rs-t, akkor a max. 80 Mbps helyett felfelé és lefelé is hozza amit a csomag kínál (FTTH 1000/300), csak a router ezzel már nem bír, Debian-on viszont megy faszán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Steam Deck
- Call of Duty: Black Ops 7
- BMW topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A17 AMD Ryzen 7-7435HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4050VGA/17,3" 144Hz kijelző
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 7-7435HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Jackson elektromos gitár
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB GameMax Aero Mini ECO 600W
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold