- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Matteo005: 9800X3D
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Zwodkassy #15022 üzenetére
A Mikrotik tud VLAN-t kezelni, csak szerintem akik ezt kitalálták, azok nem tudják hogy mit akarnak, vagy csak én nem értem még mindig, de akkor lebontom magyarul, hogy mi van:
Szóval van A épület, ahonnan jön egy kábel 10-es VLAN-on és ott mondjuk 192.168.0.0/24 hálózat van, aztán van B épület, ahonnan szintén jön egy kábel, de már 20-as VLAN-on és a hálózat ugyan úgy 192.168.0.0/24, mert ugye azt írtad, egy "subnet"-en van mindenki, csak külön külön épületekben, na már most akkor ennek így mi értelme van? Az a két épület kommunikál egymással, mert ha igen, akkor hozzátok a 3. épületbe miért megy ugyan az a hálózat két különböző VLAN-on?
Tehát vagy ilyen hülyén van megoldva (mert ez tényleg az, de ezek szerint akkor valószínűleg két internet előfizetés is van, már ha a két épület ugyan azon a hálózaton nem kommunikál egymással, bár egyébként miért érkezne hozzátok két külön VLAN-on ugyan az a hálózat), vagy még én nem értem mindig.
Először ezt kellene pontosan tisztázni, aztán tudnék megoldásokat javasolni, mert egyébként ha ugyan azt a két hálózatot összehozod egybe a ti 3. hálózatotokon, akkor ott lesznek majd IP ütközések meg egyebek, már ha jól értelmeztem a jelenlegi állapotot, meg hogy hogy akarod megvalósítani, bár megmondom őszintén, számomra ez így nem túl érthető, mert vagy rosszul mondod el, vagy tényleg ilyen hülyén van megoldva, viszont akkor talán mást kellene kitalálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Goddess of Victory:Nikke
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RAM topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 16 Gen 6
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 2 év gyártói garanciával!
- Dell G15 Gamer laptop - DLL5511306108
- Xbox One X 1TB+ 2 kontroller 1 limitált alig használt, sérülés mentes+ 3 type c akksi
- Creality Ender 3 V3 SE + Nebula Smart Kit (kamera, G szenzor, érintőképernyő, Klipper)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest