Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz syberia #49226 üzenetére
Senki nem vitatja a buszvezető felelősségét (remélem. Én biztos nem). Konkrétan megszegte a KRESZ 43. §-t, hogy úgy kéne megközelíteni az átkelőt, hogy a gyalogos elsőbbségét ne sértse meg.
De miért tabu leírni, hogy a kislány is hibás? Felőlem elemezhet kedves öreg bácsika jogszabályokat, sőt, én, te, Lauda is elemezheti, az csak vélemény lesz, akkor is ha nekem három éve van jogsim, ő meg 30 éve ezt oktatja (amúgy szerintem a linkelt videódban nincs olyan példa amit egyértelműen rá lehetne húzni erre a helyzetre).
Elemezzek én is? (sokadjára, ha már Laudának kiemeltétek hogy hányszor írja még le? )
16. § p) „Gyalogosátkelés” (83. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úttesten útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely van;
21. § (6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
OK, szerencsétlen lány csak tapasztalatlan volt, berezelt, stb. Akkor legyen jogszabály szerint szabályos (lásd még: sírfelirat).
Objektíven harmadik félként nézve a szituációt, ez veszélyes helyzet volt a nagy sebességgel közeledő busz miatt (igen, a sofőr hibája - de kinek a problémája lehetett volna ha baj történik?), az hogy ő tapasztalat hiánya / berezelés stb. miatt nem tudta ezt észrevenni (ebben a megtorpanás miatt mondjuk kételkedem)... azt ráfoghatjuk.
És a kedvencetek
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van[...]
Vajon el tudná magyarázni nekem a kedves professzor úr, hogy a 6-7. pont nem egyenrangú közlekedési szabály-e a másikhoz képest?
Mindegy, én balra el. Szóljatok ha születik bírósági ítélet, az indokolást megnézném.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SSD kibeszélő
- India is a DeepSeeket dicséri
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ingatlanos topic!
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 700W
- Új Lenovo Yoga 6 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 7 7730U 16/1TB+Toll
- HP EliteBook 845 G8, 14" FULL HD IPS, Ryzen 5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- Adam Audio D3V fekete 1 hónapos!
- Dell Inspiron 7386 2in1, 13,3" FHD Érintőkijelző, I7-8565U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áf
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest