Új hozzászólás Aktív témák

• Rover623

félisten

válasz Khelben #3649 üzenetére

magyarul egy csak villogót használó rendőrautót meg szabad előzni, ez volt a kérdés.
    Magyarisztánban egy villogót sem használó rendőrautót sem szabad megelőzni...;]

Téli este-éccaka: asszonypajtás barátnéjához mentünk ebédre, délutáni disputára, esti kávézásra, hegyek közé...hideg de tiszta idő.
    Éjszakára komoly hó esett...téli guma ide, téli guma oda, az asszony a kevés (=0) téli gyakorlatával nem akart hazavezetni, főleg a hátsó ülésen alvó kölökkel mögöttünk.
    Megkért hogy vinném én haza az ótót...:U
    Igenám, de úgy volt hogy ő vezet...jogsit se vittem, az ebédhez pedig két pohár sört is lenyomtam. Gondolkoztam: 22-13=9 órával előtte ittam, csak legyűrtem már...érezni akkor se nagyon éreztem, bőséges (magyaros) volt az ebéd...:DDD
    Jogsi: az autó benzinnel megy, nem papírral...éjszaka van, két település között, más lakott területet nem érintve sok gondom nem lehet...:F
    Tévedtem...:W
    Autóba be, óvatosan gépészkedem...még akkor is szállingózott a hó...30 felett nem nagyon lehetett menni.
    Főútra kikanyarodva azonnal felbukkant előttem a rendőrautó...a helyi seriff és segédje őrjáratot tartottak...nem tódítás, gyök kettővel, ahogy az ilyenkor szokás, csendben, lopakodva, nem villogva...arra se emlékszem hogy világítottak volna valamivel egyáltalán.
    Egy keresztutcáig bírtam mögöttük, majd mivel igen hosszú a település, meguntam a banánt és szépen irányjelezve megelőztem őket...még a 20-at sem értem el közben.
    Sem előttünk, sem mögöttünk nem volt se élő, se holt...megjegyzem hazáig nem is találkoztam több géperejű járművel.
    Indexelve visszasorolok, elhúzok...gáz nélkül, hisz a sebességkülönbség már így is "jelentős" volt, jobban menni meg ha akartam volna se tudtam volna, mivel a főúton azért már letaposták a havat, jobban csúszott mint a mellékutcákban...
    Na, abban a pillanatban kékben úszott a táj, majd a békésen alvó polgárokra meredek ívben tojva a sziréna is megszólalt...:Y
    Rendőrautó utánameredt, mellémjött és bőszen mutogatva leállítottak az út szélére...:(
    Na mondok: ezt megszívtam....:DD
    Motor leállít, ablak leteker, kiszállni nem akartam...hideg is volt, meg hátha sok ami filmet néznek a szervek az őrsön...még belémlőnek itt az isten háta megett...:P
    Főtörzs odajön, köszönés helyett megkérdi: hova ilyen sietősen?
    Mondok neki: haza, és nem sietek, ilyen időben nem lehet.
    Kérdés: de megelőzött! Nem látta hogy ez egy rendőrautó?
    De, mondok...láttam. És akkor...?
    És akkor itt megpróbáltam elméleti fejtegetésbe bocsátkozni velük az érvényes közlekedési szabályokról (megkülönböztető jelzés, előzés, sebességek, stb.), de ma már tudom, merő hiábavalóság az ilyesmi...:O
    Hamar félbeszakították a doktori védésemet és kicsapták az asztalra az adu ászt: jogosítvány, forgalmi, személyigazolvány...:C
    Forgalmi asszonytól elkér, személyim szintén nála volt...gondoltam ravasz leszek, csak ennyit adok...nem jött be, hiányolták a jogsit... :K
    Mondom az otthon vagyon...komoly homlokráncolás és szigorú nézés lett a jutalmam...és ezt hogy gondoltam? - kérdezték.
    Előadtam a bevezetőben is vázolt szitut (be is néztek nagy komolyan a hátsó ülésre a takaró alatt szuszogó gyerekre :DDD
    Szerencsém volt, megenyhültek...:R

Szóval a végkifejlet pozitív kicsengése mellett megállapíthatjuk: rendőrautót megelőzni kis hazánkban nem jó ómen...

[ Szerkesztve ]

primus inter pares

Új hozzászólás Aktív témák