- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
Aktív témák
-
totok43
csendes tag
Nekem valamivel másabb jellegü a problémám,mint nektek.43 éves vagyok 20 éves munkaviszonnyaal,ebben benne Gyes is.Vendéglátó végzettségem van, angolul beszélek,de nyelvvizsga nincs.Gyerekeket egyedül nevelem.Utolsó 7 évben egy kocsmában dolgoztam,2 nap 16-16 óra,2 nap pihenö/lett volna ha egyedül vagyok/.Dolgozhattam volna más helyen is,de ez 5 percre van tölem,és ha a gyerekeknek problémájuk volt,át tudtak jönni,viszonylag normális fönököm volt, a fizetés nem sok,de borravalóval,kávépénzzel,jutalékkal több volt,mint más helyen.Viszont ennek ára volt,nem voltam bejelentve,csak 4 órára,minibálbérrel.Jól birtam a munkát,vendégek szerettek,de ilyen helyen mindig elöfordul probléma,nem beszélve a dohányfüströl,amitöl szinte beteg lettem,azt hittem ráérek még rendesen bejelentett munka után nézni.Tavaly viszont derült égböl villámcsapás beteg lettem.Majdnem biztos,hogy gyógyithatatlan beteg vagyok.90%.Jött hozzá egy szivprobléma,aztán gerincprobléma.A bizottság ennek ellenére ''csak'' 50 %-ban talált betegnek.Ezért az összes éveim után 18000ft nyugdijat kapok.Ha leszázalékoltak volna,a 4 órás munka miatt is csak 22000ft körül lenne a nyugdijam.Amikor szóltam a fönökömnek,hogy jelentsen be magasabb bérrel ez miatt, teljesen elzárkózott.Ugyanis én annak ellenére még dolgoztam 11 hónapot,miután megtudtam beteg vagyok.Most az a helyzet,hogy otthon végezhetö munkára lenne szükségem,de az csak ismerösön kerersztül van,az un.rehabilitációs munka az egészséges embert is próbára teszi.Ilyenek vannak,hajnalban 4 óra alatt takarits ki 500 nm irodát,vagy ülj szalag elött 7 órát kindertojást összerakni.Akinek olyan baja van,mint nekem,az nem tud ilyennel foglalkozni.A munkáltatók is csak azért vesznek fel rehabilitált dolgozót,mert azon is spórolnak.Aki a Claudia müsorhoz szólt igaza van.Nem azért kerülnek utcára emberek,mert isznak és nem akarnak dolgozni.Ha nem egy házban élnék édesanyámmal,és nem segitene,mi is ott lennénk.De még én szégyenkezek a kormány helyett,hogy segitségre szorulok.Szerintem manapság aki beteg lesz,vagy középkoru,vagy fiatal,de gyerekei vannak,azt legszivesebben kitelepitenék egy szigetre,és nem lenne velük,velünk több probléma.Azt senki nem kérdezi meg,hogy a gyerekeim,akik eddig nem jómódban,de viszonylagos biztonságban voltak,hogy élik ezt át.Milyen emberekké válnak ezáltal,hogy hátránnyal indulnak.Bocs a sok szövegért,de nagyon muszáj volt valakiknek elmondanom.
-
CharlieDrop
veterán
Aha, az elmélet jó, de nem mindenholk alkalmazható.
Nekem is néha uncsi a meló, pláne mikor a progi memgondokkal elszáll, mert kevés a 640 K nekije.
Plusz egy-két-három területen kell rendesen otthon legyek, nem mindenben, és azonos jellegű gondok szoktak fellépni, ha éppen adódik egy fejlesztés, ami izgi is, az külön öröm, akkor még itthon is melózok, ha kell :) -
jeges
senior tag
Szerintem a változatos meló vs. szakemberré válás nem feltétlen ''üti egymást''. Szerintem a jó főnök képes rá, hogy változatossá tegye a beosztottai munkáját. Nem kell mindennap ünnepelni/mást csinálni, de az új dolgok elsajátítása a munkaerőnek is jót tesz, + a cég is nyer vele.
-
Hory
aktív tag
Hogy kicsit hozzaszoljak. En harmadeves bme info-s voltam, amikor megunvan a sok elmeleti rizsat, leteptem egy hirdetest a bufevel szemkozti falrol, es elmentem reszmunkaidobe rendszergazdaskodni (linux). Eleinte 720/orat fizettek (pontosan 3 evvel ezelott), probaido miatt, aztan ez 900ft/orara modosult. Kb. egy evnyi rendszergazdaskodas utan meguntam a dolgot, de nagyon, es inkabb beszalltam a fejleszto teambe. Valamikor volt egy fizetesemeles is, 1200/orara, aztan ez sokaig igy maradt. Kozben tizszer kezdtuk ujra a projektet, meg minden, azt nem kivanom senkinek. A lenyeg, hogy egy menet kozbeni vezetoseg-valtas utan most 1800/ora-n allok, reszmunkaidoben, 3 ev szakmai gyakorlattal (bar igazolni nem tudom, nincs papir), 24 evesen.
Ez az allas amugy SZVSZ nem rossz, amig egyetemista vagyok, reszmunkaidoben. De azutan az lesz. Latom, hallom, hogy mi tortenik az ismeroseimmel; az egyik PS2-re portolja a philos labs alcatraz c. orokbecsujet (egyedul), a masik cisco router-eket konfigol havi 800-ert (netto!... dobb), es ezek meg nem is kirivo esetek. A 30-50 ezres (vagy meg tobb, ebben nincs felso hatar) dolgozo nagygepes szervizesek/rencergazdak...
Annyit latok, hogy en is lehetnek ilyen. Nem olyan nagy durranas cisco routert konfigolni, megvan a megfelelo linuxos hatter, akkor 3-6 honap, es en is hulyere kereshetnem magam. Csak kerdes, hogy erdemes-e... IMHO nem lehet tul izgalmas. Annyira nem vonz a lehetoseg, hogy havonta 5-6 ceg belso -szetganyolt :)- halozatat megismerve route szabalyokat irkaljak.
Az a baj, hogy az erdekes munka ismertetojele az, hogy valtozatos. A ceg, aki alkalmaz, viszont azt akarja, hogy egy adott temat minel profibban ismerjek - ez a ketto pedig nem jon ossze. Egy megoldas lenne: par evente munkahelyet valtoztatni. Csak ez meg rizikos. De ugy nez ki, ez lesz belole...
(Bocs, most paran biztos frusztraltak - csak ellenpontkent irtam le, hogy ne keseredjetek el) -
Hory
aktív tag
Sokan keveritek a videket pesttel. Abszolute nem egy kategoria.
Videken egyszeruen NEM LEHET informatikuskent elhelyezkedni. Vagy ha megis, akkor olyan bert adnak, hogy pesten szemrebbenes nelkul a duplajat is kifizetik...
Informatikus sajnos pesthez van kotve (nehany kiveteltol eltekintve)... -
Protoss
senior tag
válasz
Ürgülfütty #78 üzenetére
Ismere az mo motiváltság érzését én is :(
-
MaUser
addikt
Hát ez nem IT lesz.:)
Három éven keresztül minden nyáron 2 és fél hónapot dolgoztam, mint víz és gázszerelő segédmunkás egy olyan cégnél, ahol egy volt osztálytársam, mint szerelő dolgozott. Itt önkormányzati munkát végeztek és katasztrófális volt az egész. Hétvégén is meló (igaz ez zavart a legkevésbé, mert jól fizettek és kellett a pénz, hiszem csak ilyenkor volt szünetem a suliban), nálam jóval sötétebb a főnök, nem a szerelő (a legtöbbjük nagyon értette, amit csinált), s nyári segédmunkások. A legrosszabb az volt, amikor beraktak a nyári kisebbségi elit alakulattal valahova dolgozni s egész nap alig csináltak valamit (pl: aszfalt feltörésénél egy fogta a légkalapácsot, egy a vezetéket, egy meg pihent ez ment 10 percig és utána 30 perc szünet, én meg dolgozom, mint állat, mert a főnök engem kért meg, hogy csináljam). Az önkormányzat tök fölös munkákat ad ki, amiket milliókért kiad vállalkozóknak (pl:iskolatakarítás) és a takarítóknak felmondanak, pedig ők sokkal olcsóbbak és jobban is dolgoztak. Arról nem is beszélve, hogy három hetente új cégnevünk volt. A főnöknek m5-ös bmw, és undorító fűzős-cibzáras nike cipő:().
De a szerelők kerestek és nem is keveset. Tudjátok mennyi egy tetőszigetelő munkadíjja? 900-1200Ft/óra. Igaz rohadt meló, de minekünk is kellett csinálni s ennyiért lazán elviselhető lenne. Szóval jó munka van csak keresni kell. Persze kinek mi a fontos. Szerettem itt lenni, amikor szerelővel kellett dolgozni, mert akkor legalább tanul vmit az ember s megvan az alkotás öröme. Az IT más tészta, jelenleg nagyon felülértékelt iparág (nem viccből mondom) s lessz ez még rosszabb is. A diploma fontos, de egyre értéktelenebb sajnos. A jó tanárok elmennek az egyetemekről s egyre kevesebb igazi megszálott tudós-tanárt látni.:(
A nyelvismerettel teljesen egyetértek. Ott tényleg nem a papír számít. -
gesuz
senior tag
válasz
Ürgülfütty #78 üzenetére
' örülj neki, hogy itt dolgozhatsz és kussolj '' Ez abszolút igazság:(
-
Ürgülfütty
tag
Lehet fikázni a multikat, de sajon - való igaz - a magyar vállalkozók sem sokkal jobbak. Nálunk még mindíg az a szemlélet él, hogy '' örülj neki, hogy itt dolgozhatsz és kussolj ''...Elvárják, hogy baromira motivált legyél, gürizd halálra magad, töltsd a zsebét a górénak, de, hogy viszonozzák valamivel befektetett időd éas energiád, az már nem...Fizuemelés? Egy szart! Szabi? 5 nap egy évben! Úgy tűnik, hogy a motivált dolgozó csak tőlünk nyugatra létezik. Nem is csoda, hogy bemész egy boltba és csupa enervált, életunt embert látsz a pultok közt.
-
Protoss
senior tag
A talkshowk, azok ontják ám az okosságot. Gond, hogy senki sem fogja fel, hogy csak hergelés. Igazából a műsor elején felvetett probléma a műsor végén a felek rugalmas elszakadásával végződik. A Li Kla meg azt, képzeli, hogy milyen ügyes, mert terelgeti a műsort. És milyen fontos ez.
Szerintem csak időpazarlás. Ezért kellene mindenkinek net, mert ott legalább válogathatsz és véleményt is nyílváníthatsz.
A szemléletekre itt van egy klasszikus példa:
- Nincs kenyere a népnek!
- Miért nem esznek kalácsot?!
Témába vissza: mit várunk a külföldi multiktól, ha a magyar cégek sem bánnak jobban az munkásokkal. Ne félj a magyar vállakozó sem gondolkodik sokat, hogy ha leépíteni kell. (Tisztelet a kivételnek!) -
Superman
nagyúr
Undorító dolog: a nagyrabecsült, lassan kocaméretűre hízott, ostoba és tehetségtelen Liptai Klaudia showműsorának csúfolt szemétben egy sikeres vállalkozó elmondja éppen, hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar. A hajléktalanok szemét emberek és mindenki, aki nem akar dolgozni.
Nagyon unom már az ilyen műsorokat a piros lámpára tapsoló közönséggel és az ultratehetségtelen műsorvezetővel, meg a stúdióba behívott (felbérelt?!) s***fejekkel egyetemben. Fárasztó, hogy egy olyan országban, ahol a szociális háló annyira laza, mint nálunk, olyan embereket szólaltatnak meg, akiknek fogalma sincs mit jelent szegénynek és munkanélkülinek lenni, mert eleve beleszülettek a kis vagyonkájukba.
Sajnos bárki lecsúszhat, mindegy mennyi vagyona van. Ráadásul a műsor szerint egyedül azért csúszhat le az ember, mert iszik. Eszméletlen dolog...
A rohadt életbe ezek sz emberek egyszer jönnének el ide, ahol lakom és néznék meg, hogy itt hogyan élnek az emberek és hogyan próbálnak fennmaradni...:(((( -
-
tcomp
tag
Szia reg1!
Azért nem olyan nehéz elhelyezkedni!
Ha hozol magaddal egy fix céges melót, havi 100+áfáért, felveszlek, még a papirod sem érdekel :DD -
reg1
tag
Örülök hogy ennyi jó hozzászólást látok:)
A fejvadászcégekről csak annyit hogy bizony én is az egyiknél dolgoztam és nem tudok elhelyezkedni rajtuk keresztül sem, mert csak a ''nagy halra'' mennek,azaz legyen 3 diplomád,tudjál 5 nyelven....... -
g@bo
nagyúr
a ''multik'' azért még mindig tisztességesebben fizetnek, mint a hazaiak ( tisztelet a..) de ''természetesen'' nem azoknak akik pl. a fútószalag mellett állnak 3 műszakban, 20 éve, azok sajnos viszeeres lábbal, szegényen fognak elpatkolni. Azok, akik valamelyest megvannak becsülve, általában szellemi munkát végeznek, szinte soha nem fizikait.
Egy biztos, tanulni kell, mert érettségivel, nyelvudás nélkül ha vérlázitó is, nehezen követelhet az ember nagyobb lóvét, és megbecsültséget. -
Turmoil
senior tag
Aki újsághirdetés (nem csak Expressz, hanem HVG, stb.), fejvadászcég, beküldött önéletrajz módszerével keres állást, az készüljön föl, hogy elég kicsi az esélye. Most mondjam azt, hogy eddig minden melóhelyre ismerős révén kerültem be?
Most hallottam éppen, az állások minimum 60%-a ismerettségen, ''baráti körön'' belül kerül betöltésre. Ezt meg kell emészteni.
Haverjai, ismerősei mindenkinek vannak. Időnként meg kell említeni itt-ott, hogy állást keresel, és előbb utóbb valaki rákérdez, hogy jönnél-e.
Leszámítva azt a pár apróbb munkát, amit apám különböző ismerősei révén kaptam meg, leginkább még diploma előtt, 3 helyen dolgoztam:
Az első helyen az akkori barátnőm anyja lett a főnököm, természetesen ő hívott oda. Relatíve alacsony fizetés, de állami cég (BM), helyzetéből adódóan viszont elég jó referencia volt az én területemen (IT Biztonság). Közben még az első évben berántottak határőrnek, de az is a BM-hez tartozik, így viszonylag jó helyem és dolgom volt)
Utána csináltam egy hülyeséget, felmondtam (össz 3 év után) mielőtt új helyet találtam volna. Ez 9 hónap munkanélküliséget eredményezett 96-97 környékén. Közben szintén apám révén 3 hónapig bedolgoztam egy Kft-nek, de nem bírtunk összeegyeztetni a dolgainkat, úgyhogy kifaroltam. Közben ismét ismerősön keresztül (hugom barátja dolgozott egy fejvadász cégnek és sürgősen kerestek embert egy helyre) beajánlott a fejvedászhoz. Elmentem, lenyűgöztem őket, ők meg beajánlottak a nagy magyar telkóhoz, ott is átmentem két körön (HR- itt is eljátszották a váltsunk angolra dolgot... nyelvvizsgám nincs, beszélni tudok, majd a leendő főnök) és elfogadható fizetéssel felvettek. 2. évben kezdtem érezni, hogy hosszú távon nem lesz ez jó és elkezdtem kacérkodni az állásváltoztatás gondolatával. Itt-ott haveroknak elhintettem, hogy valami ilyen jellegű melót keresek, és egyszercsak megcsörrent a telefonom: ''- Szervusz Balázs, úgy hallottam állást keresel...'' Itt csak az IT igazgatóval kellett beszélnem, a hívástól számítva kb. 1.5 hónap alatt megtörtént a váltás, jobb hely, jobb pénzért.
Aki felhívott, korábban arrafelé dolgozott a matavnál, ahol én, csak egy évvel korábban lelépett. De nem onnan tudta meg, hogy állást keresek, hanem 3-4 rokoni-baráti-munkahelyi kapcsolaton keresztül (a haver nővére a főnök unokahugának a kolléganője, vagy valami hasonló sztori...)
Szóval ennyit számít az ismerettség. Bármennyire is hihetetlen, de IT-n belül nagyon kicsi a világ, rengetegszer találkozom régről ismert emberrel úgy, hogy mindketten más cégnél vagyunk már.
Ha állást keresel, akkor előbb keress ismerőst, sokat jelent. Idnőnként még vannak nálunk kiállítások, ahol cégek mutatják be termékeiket. Egy próbát megér, hogy kimegy az ember ismerkedni. Egy két helyen el kell beszélgetni valami főnökszerű képződménnyel, agyondícsérni a bemutatott cuccot, majd megvillantani egy-két ötletet, hogy mivel tudnád tovább javítani a terméket, esetleg megemlítve, hogy most még alkalmas is lenne főállásként végezni ezt a tevékenységet. Vagy valamelyik standon felismerni régi csoporttársat, aki tudja, hogy majdnem olyan jó vagy mint ő, és esetleg tud egy-két jó szót szólni az érdekedben.
Ilyen helyzetben bármilyen ötletnek lehet később pozitív hatása.
Azt erősen kétlem, hogy egy pár fős Kft, komoly piac nélkül jó kiindulás lenne, legjobb talán egy olyan rendszerintegrátor cég, amelyik dobozos termékeket az ügyfél igényeihez igazítva átcsomagol. Ui. mindkét irányban lehet ismerettségeket szerezni.
Remélem tudtam valamit segíteni. -
Dr.Momo
tag
Szerinted miből lettek a nagy cégek? Olyan embereken gazdagodtak meg, akiknek jó 5leteink voltak. Mi lett azokkal az emberekkel akiknek jó 5letei voltak? Jól kihasználták őket és ha már nem volt rájuk szükség szépen megválltak tőle/tőlük... Ez van. A multik se azért jöttek M.O-ra, hogy kihúzzák a magyar népet a szarból, hanem éppen azért, mert itt sz*rér-h*gyér dolgoztathatnak minket, ráadásul még kedvezményt is kapnak a magyar államtól.
Nem akarom tovább részletezni, lehetne még, sajnos ez a másik oldala a pénz orientált világnak. Lesznek a nagyon gazdagok (kevesebben) és a nagyon szegények (többen), közép réteg meg tűnik elfele... -
Protoss
senior tag
AHAA, csak a bér igényemet kell lejebb vennem, én meg a boltosnak (eladónak) magyarázom adja már olcsóbban. :))
-
MLaca
őstag
válasz
badbrother #56 üzenetére
És az a dolgunk, vagy sorsunk, hogy kajára legyen csak pénzünk? Sajnálom, de én élni is szeretnék és élvezni is óhajtom az életemet, mert ez az EGY VAN! Nem vagyok nagyravágyó, de ragaszkodom az emberi jogaimhoz és követelem ezek tiszteletben tartását! Nem azért élsz, hogy dolgozz! Ezt ne felejtse el senki! Ha 'éhendöglenék' se hozna ki belőlem egy 60-80 ezres ajánlat többet, mint egy fáradt mosolyt... Többet ér az emberi szabadságom és méltóságom, mint egy-egy multi nevetséges ajánlata! Nálam betelt a pohár; ha teljesítek és jól teljesítek, azt fizessék meg! Ne csak a főnökség kaszáljon, hanem az is, akinek köszönhetik, hogy jól megy az egész cégnek.
-
g@bo
nagyúr
válasz
badbrother #56 üzenetére
ez nagyon igy van, a nettó 60 > 0 ft. De pontosan emiatt nincs megfizetve a munka, minek vegyenek fel 120e-ért melóst, ha akad (és biztos hogy akad) aki 60e-ért is elvállalja, ez a probléma.
60000 huf kb. 240 euró, be kell látnod, nem egy nagy pénz, jó ha lassan vegetálásra elég. -
badbrother
aktív tag
Az a nagy baj, hogy az ember nem feltétlenül érzi úgy, hogy nagyon ugrálhat, sőt. Így aztán néha nagyon jól tud jönni az a nettó 60, főleg ha a nettó 0-val hasonlítod össze. Miután 5-6 szor a képedbe röhögnek a 120-as bérigényeddel, a hetedik interjún lehet megelégszel a 60-al is, amiből kocsit, lakást ugyan nem veszel, de legalább kajára van pénzed.
-
g@bo
nagyúr
2 nyelvismerettel a nettó 120 nem is sok, még rendzsergazdának sem... szerény voltál. Ha elmész egy ''Multihoz'', adminisztrativ munkakörben, és nem 3 múszakban hanem 8-16h-ig, leakaszthatsz ennyit, ha nem többet. Van olyan ismerősőm aki ezt teszi. Tehát a nettó 60-ért az ismerősőd jól megette... ( műszakpótlék mint olyan, fogalomként mindenképp létezik, tehát 3 műszaknál délutáni és éjszakai pótlék járna, sacc úgy du. +20 éjj. +30% az alapbérre....)
-
Superman
nagyúr
válasz
tothjozsef #50 üzenetére
Bocs. Mint te Pesten. Kissé rossz a hangulatom és figyelmetlen vagyok.
-
Szalma
őstag
válasz
tothjozsef #50 üzenetére
(100nettó...)
Szeretettel:
Szalma -
Superman
nagyúr
válasz
tothjozsef #48 üzenetére
Én most fél évig annyit kerestem, mint te vidéken. De a cének annyi. Legalábbis a dolgok mostani állása szerint. :(
-
tothjozsef
aktív tag
Én egy éve dolgozok itt, és 200 a nettóm, szoftverfejlesztőként(Java) . Ezzel kb. elégedett is vagyok, csak ne Pesten lenne. Vidéken mennyit kereshetnék? A felét mondjuk? :(
-
Superman
nagyúr
Ez elég borzasztó egyébként, amiket írtok. Pesten is ez megy? Mennyiért lehet elhelyezkedni egy informatikusnak, vagy programozónak, rendszergazdának?
Vagy ne vegyem alapul a HVG -t? -
Superman
nagyúr
válasz
JaCK_HAmmER #38 üzenetére
Erre a felvételi elbeszélgetésen való kipróbálásra van egy sztorim: bevitten a bizonyítványaimat, referenciáimat, egyszóval mindent. Várattak vagy 1 órát ahhoz az időhöz képest, amit kijelöltek, aztán egy nő bevitt egy tök üres szobába (na jó egy asztal és egy szék volt benne) és levezette az interjút. Aztán hirtelen angolra fordította a szót és úgy beszélgettünk vagy 10 percig. Aztán eluntam és németül válaszoltam neki, de hamar kiderült, hogy nem tud németül...Csak tájékoztatásképp: németül majdnem anyanyelvi szinten beszélek, angolul meg elég jól.
Ezután jött a bérkérdés: mondtam 120 ezer nettó HUF. Megnyúlt a képe, aztán közölte, hogy ez nagyon sok. Ott azon nyomban megmondta kerek perec. Csak jelzem, hogy 3 műszakos rendszergazdát kerestek. Akit végül felvettek (egy távoli ismerősöm) 60 ezret kapott nettóba ezért a 3 műszakért...Kizsákmányolás a lá Miskolc... -
g@bo
nagyúr
de jó ilyen topikot látni, annakidején Én is inditottam egyet, egy másik oldalon '' MUNKAADÓI RAFINÉRIÁK....'' címmel. Jómagam is több helyet megjártam, és általánosságban elmondhatom, hogy a BÉRIGÉNY a legnagyobb problémájuk, inkább felveszik a tapasztalatlan ( majd megtanulja...) embereket, természetesen bagóért. Nekem az egyik Lehet úti cég, szerviztechnikusi munkakörbe ajánlott nettó 70e-t, de próbaidőre (3hó) csak nettó 55, semmi juttatás, túlorát lecsúsztatni... :) ) de iszonyatosan csepürágók, azt hinné ember hogy a név mögött igényesség is van, de csak a pénz lebeg a szemük elött. Mikor megkérdezik mi pénzért vállalod, erősen nézz a tróger szemébe, ha látod hogy megrebben, és utána hebeg-habog, és azt feszegeti hogy irnak, vagy visszahivnak ha Te vagy a megfelelő, szinte elkönyvelheted, elbuktad az állást. De nem kell sajnálni. Ahol szimpatikus a képed, meggyőzően adod el magag ott szinte kivétel nélkül (Nekem) azonnal sikerül megegyezni a maniban, és a munkakezdés időpontjában. Lehet még fokozni a ''sóherek'' kedélyeit olyan kérdésekkel is mint: egyébb juttatások-kedvezmények, ruhapíz, ebéd és bkv hozzájárulás, túlórapénz, jutalom, 13. havi bér... Nagy sikereket lehet elérni. Ahol azzal kezdik hogy bruttó 50e bejelentetlenül, onnan azonnal felálni, és elmenni, de ha nincs jobb be lehet vállalni átmenetileg. Szóval Nekem szent meggyőződésem, ha valóban érted a szakmád, rámenős vagy, jól adod a dumát, és KEVÉS FIZETÉST kérsz, felvesznek, de csak akkor, ha valaki nem igér alád... Ha sok manit akarsz ( nettó 80e..) akkor már jelentősen csökkennek az esélyek..
-
jeges
senior tag
bcs: Inkább NAGY mázli :DD
protoss: valaki már írta nemrég, hogy ''vannak emberek, akiket megtalál a munka''. Ezt csak megerősíteni tudom. Sajna, vannak helyzetek, mikor tudni kell nemet mondani, akármennyire is segítőkész az ember. Ezt én is csak hosszabb idő után tanultam meg... -
bcs
aktív tag
Na jó, hogy egy ellenpélda is legyen.
Nincs diplomám, jogosítványom, nyelvvizsgám is csak latin középfokú B van, és ez már a második multi, ahova felvettek, és nem takarítónőnek, és nem minimálbérre. Ja, és nem ismerősök szerezték a helyet. Szóval ki lehet fogni, csak kell egy kis mázli. -
Protoss
senior tag
válasz
tothjozsef #40 üzenetére
Pesten ragadsz.
Minél tovább vagy annál jobban megszokod és megkopnak a kapcsolatok a régi helyen. -
tothjozsef
aktív tag
Bizony, nem egyszerű kishazánkban. Jelenleg Pesten dolgozok mind szoftverfejlesztő, a munkára semmi panaszom sincs, érdekes, izgalmas, jól fizetnek... csak hát Pesten van. Mivel lassan családot szeretnék alapítani, jobb lenne otthon, vagy a környéken dolgozni (Bács - kiskun megye). Jó állás arrafelé nem sok van (na jó, ÉN nem találtam még), pedig mást is szívesen csinálnék, nem csak programozást, nem vagyok ''kockafejű''. Van esélyem, vagy ittragadok Pesten?
-
Protoss
senior tag
válasz
JaCK_HAmmER #38 üzenetére
Szerencséd van, hogy a tudásodat mérik. Polg. nekem pont a tudásomat kellett titkolnom. (Féltékenység, csináljak mindent én, egyszerűbb hozzám rohanni, mint gondolkodni és hát azt kezdték hinni, hogy rabszolgának vagyok, mert ugye nem nagyon ugrálhat az ember)
Más: gondolom azért az is számít, hogy igen csak rugalmasan kezeled a letelepedést, mert én biztos nem örülnék, ha félévente másik országban kellene költöznöm a munkahely miatt. (ez nem élc, nem kötözködés akar lenni!). Én már sokat költöztem életemben és már unom, de ez a sorsom a jelek szerint.
Szóval gratula, hogy jó helyed van. -
JaCK_HAmmER
újonc
na most nem azért, de szerintem a nyelvvizsga szart sem ér. ismerek olyan embert akinek felsőfokú nyelvvizsgája van de tulajdonképpen csak gagyog. nekem megadatott a lehetőség, hogy több évet töltsek német nyelvterületen. ezáltal mondhatjuk, hogy anyanyelvi szinten beszélek németül. angol nyelvterületen is voltam másfél évet + a német területen az idegen nyelv a sulikban az angol. így gyorsan szert tettem magasfokú, tárgyalási szintű angol nyelvtudásra is. (nem felvágni akarok, de 100%-ig igaz :P)
hazatérésem után elakartam helyezkedni és kérdezték sok munkahelyen, hogy nyelvvizsgám van-e. mondtam, hogy nincs, de teszteljenek le. sikeres volt a teszt! és vfelvettek volna egy csomó helyre. nincs diplomám és az éretségim sincs honosítva. tehát ha azt vesszük minden papír nélkül vettek fel! és nem nyomtató papírt cserélni. volt olyan cég ahonnan tovább küldtek külföldre ügyvezetőnek! soha egy szóval nem vonták kétségbe a tapasztalatom és a nyelvtudásom.
valószinüleg óriási szerencsém van, mert eddig sehol nem kellett semmilyen papírt felmutatnom és eddig kb. 5 helyen dolgoztam. mind középvezető pozicíóban.
szerintem a nyelvvizsga nem számít. a tudás számít. hiába van nyelvviszgája valakinek, az első tárgyaláson vagy hivatalos levélben kibukik, hogy mi a pálya.
jelenleg is, már majdnem 15 hónapja egy német cégnél dolgozom és napi kapcsolatban vagyok 4 országgal. itt az a fontos, hogy ne csak értsem, de megértsem amit a partner / vevő akar. ezen bukik és áll az egész.
nem felvágni akartam ill. bármilyen formában megsérteni azokat akiknek nyelvvizsgájuk van, csak a saját magánvéleményemet elmondani a témáról. ha valakit megbántottam v. megsértettem sorry. akinek nem inge ne vegye magára.
mellesleg a magyar álláspiac katasztrófa. tényleg nem veszik a cégek a fáradságot, hogy visszajelezzenek, hogy bocsi, de nem vagy megfelelő! ezért van aztán az, hogy szinte mindeki ''kapaszkodik'' az asztalába! -
Dr.Momo
tag
Nem akarok senkit elkeseríteni, de ma már diploma nélkül nehezen lehet jó állást találni (jó ismeretség kell). De ha nem vonz sokminden idehaza, egy infós diplomával+nyelvtudással külföldön (Osztrákok, Németek) megszedheted magad.
Egyébként igazatok van, gyakorlat nélkül diplomával is eléggé gubancos találni állást! 1.Szerencse és 2.ismerettség, a tudás már csak a 3. helyen áll sajnos... -
CharlieDrop
veterán
Naja, gyakorlat. De az sem mind1, milyen az a gyakorlat.
Én kezdésnek tanítottam, két évet, legfőképpen adabázis-kezelést.
Voltam olyan helyen, mikor állást kerestem, ahol azt mondta a nő, hogy ez nem olyan munka mint tanárnak lenni, itt nem 45 perces órák vannak. Nem akartam közölni vele, hogy egy iskolába nem így mennek a dolgok...
Ő csak diák volt ott... :( -
Protoss
senior tag
Hali!
Mit várunk?! Minisztériumi pályázati kiiírás lényege:
- egyetemi végzettség szakirányú
- 5 éves szakmai gyakorlat
- 30 évnél fiatalabb
- angol, német k. nyelvvizsga.....
Nem olvastam tovább, mert sajnos egyből számolok tudom rossz szokás. Átlag egyetemista 25 évesen szerez diplomát és ha egyből el tud helyezkedni akkor éppen belecsúszik a 30 évbe a gyakorlattal együtt.
Én friss dipis voltam, akkor azért kaptam a nemet mert még sorkatonai szolgálatomat nem teljesítettem. Polgáris lettem, hogy legalább legyen valami gyakorlati alapom. Polg. után azért nem kaptam, mert nincs elég gyakorlat. (úgy látszik munkanélküliként lett gyakorlatom :)) Utánna felvettek, erre a céggel szemben bizalmatlanná váltam, szóval innen meg én húzok el.
És éljen újra munka nélküli vagyok! :( -
Sanyo
senior tag
Legjobb az, amikor 25 eves fiatalt keresnek, de kb. 20 eves gyakorlattal az adott szakteruleten. :) vagy inkabb :) Itthonra meg maradt hobbynak a szamitastechnika, 1x majd eljon az en idom de addig meg kell elni valamibol.
-
divot
veterán
A válogatás a következő:
- fiatal legyen, mert annak még átmoshatjuk az agyát, úgyis mindent bevesz
- diplomás legyen, mert csak
- angol-német, esetleg egy kis francia nyelvtudás
- ne legyen okosabb a válogatónál
- ne legyen műveltebb a válogatónál
- ne legyen szebb a válogatónál
Ha mindez ok, kis hazánk máris gazdagabb egy Plaza-takarítónővel. -
törölt tag
Hella!
Munkát kerestek?
A Auchan, Tesco, Plus, Spar vár téged, legyen diplomád, vagy érettségid mindegy!
Mindegy mennyire vagy képzett, de ott szopni fogsz.
Ezt nevezzük munkanélküliségnek, mikor mindenki elmehetne 1-3 diplomával folyosót söpörni, árút feltölteni?
Szinte pazarlás.... :))
Visszatérve, nevetséges. Én már megjártam a fent említett helyeket és rájöttem, nem leányálmok.
Még csak középsulis vagyok, de rájöttem, hogy tanulni kell, de ha ilyeneket írtok akkor KÉTSÉGBE FOGOK ESNI!!!!!! -
Superman
nagyúr
Bár nekem van diplomám, de azt hiszem a szaktudást nem csak és kizárólagosan egyetemen lehet szerezni. Ez tény.
-
Superman
nagyúr
MLaca: nem alapítunk egy fordítóirodát informatikával fűszerezve? Ezt tulajdonképpen komolyan is gondolom. Már régóta foglalkozom egy vállalkozás indításával, de valahogyan soha nem jött össze.
Én nem jövök elő a saját sírámommal, hogy itt Miskolcon nem lehet munkát találni. Két diplomám van (bölcsészkar+informatika), elég jól tudok programozni, számos adatbázist és ügyviteli szoftvert megírtam már, lefordítottam pár könyvet (németből is), mégsem vagyok senki. Nem saját önbecsülésem alapján, hanem saját családom és főleg vállakozói ismerőseim szerint, akik röhögnek rajtam.
Sajnos én nem tudok csalással pénzt szerezni, csak munkával, nem tudok ügyeskedni és már ku**ra elegem van abból, hogy folyton kiszipolyoznak és még a végén nekem kell bocsánatot kérnem és rám haragszanak, mintha én követtem volna el valamit.
Hadd mondjak egy példát: visszamondtam egy szakfordítást, mert nem volt rá időm. Az egyik volt rtanárkollégámnak a fülébe jutott és kérte, adjam át a lányának. Mondtam, hogy a cég nem megbízható és én nem vállalok felelősséget érte. A vége az lett, hogy különböző indokok miatt nem fizettek a lánynak, aztán a tanár megpróbálta rajtam számon kérni a pénzt. Azóta haragszik rám.
Szóval elegem van már az ilyen helyzetekből. Egy olyan állás kellene, amit most fogok valszeg otthagyni. Naponta hat - nyolc óra csendes ülés és programozás, elmélkedés és sztoikus nyugalom. Mindezt majd 200 - ért. De sajnos minden jónak vége szakad egyszer. Csődbe megy a cég. :O -
reg1
tag
Na igen a GDF-et már nagyon rég nem fogadják el!!!!
Jó ha van de amugy le se szarják.......
Volt egy másik észrevétel hogy a tudással ''veszélyeztetni'' lehet a felsőbb vezetőt és ezért kipiszkálják.....Nos hát nekem is volt ilyen tapasztalatom és marhára szar érzés.......
Azért kiváncsi leszek hogy 4 hónapja nem találok melót akkor mikor lesz,illetve lenne 1 de az nem szivesen csinálnám mert nem sok köze van ahhoz amit szeretnék és TUDNÉK jól csinálni......
Na igen a cég alapítás meg olyan dolog hogyha nincs min, 1-1,5 Millió rá akkor ne is kezdjen bele az ember,és nagyon sokan azt játszák hogy otthonról csinálnak céget......de meddíg müködhet?? szerintem nem sokáig...... -
Bally
senior tag
Szerintem a vitát a GDF-ről itt fejezzük be, a topic nem erről szól, tudom, hogy ti olyan roh@dt okosak vagytok, hogy nektek a GDF nem elég, ennek ellenére még egy topic-címet sem tudtok elolvasni.... :(
(esetleg van GDF-fikázós topic....) -
gesuz
senior tag
válasz
CharlieDrop #9 üzenetére
GDF akét pultos iskola:))
-
MLaca
őstag
Hát, most meséljem azt, hogy ELTE bölcsészkaron végeztem német szakos nyelvtanár vagyok, anyanyelvi német és közép-felső közti angol nyelvtudással, valamint idén már 8 év szémítástechnikai tapasztalattal és majdnem egy évig voltam munkanélküli. Jelenlegi munkahelyemről kipiszkáltak, mert tudásommal veszélyeztettem felettesem pozícióját (nem én vagyok annyira jó, hanem más ennyire gyenge...). Voltam vezetői beosztásban is több helyen, területen és nem kellek sehova igazán. Mit írjak még neked? Recesszió van, de nagyon.
-
TitiRii
senior tag
válasz
CharlieDrop #6 üzenetére
jaja
alias Gábor Dénes.
(TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!)
amugy tényleg igy van, tök mindegy mit tudsz ,papir kell ,tudást nem néznek...
de nézetem szerint: A vagy a papirok megszerzésére hajtasz
B: megtanulod de a apapirokra nem marad időd...
ritka az akinek mind a 2 megvan,(és még fel is veszik valahová)
alapítsunk céget:DDD -
CharlieDrop
veterán
Sajna anno mikor kerestem munkát kb én is így jártam, most inkább nem pattogok...
Egyébként hallottam olyat is, hogy diplomásokat vettek fel olyan munkakörbe, ahol max. nyomtatóba kellett papírt cserélni... :(
Ha van diplomád lehetsz sötét (ismerek jópár ilyen embert :( ) is, akkor is felvesznek...
That's the life -
Biaggio
őstag
Csak egyetlen dolgot fűznék hozzá, és lehet vele vitatkozni.
'' sajnos Ön túlkvalifikált'' - ha ezt írják egy levélben, az azért van, mert ha egy alacsonyabb végzettséggel betölthető munkahelyre vesznek fel ''túlképzett'' embert, az olyan feszültségeket eredményez (több fizetést kér, elégedetlenkedik, stb.), ami később biztosan ahhoz vezet, hogy megválnak egymástól. -
Protoss
senior tag
Korábbi topickban is volt már erről szó. Sajna csak egyetérteni tudok veled. :)
Ha meg bekerülsz valahova sokszor vissza kell fognod magad, mert bizony igaz a mondás: Amelyik ló húz azt hajtják! -
reg1
tag
Sziasztok!
Igazából elég dühitőnek találom azt hogy 4 éves számítástecnikai tapasztalattal( értékesítés,szervizelés és némi marketing) nem lehet idén elhelyezkedni szinte egyáltalán sehol.....
Azt nem mondom hogy zseni lennék és 620 diplomám van de ha elém vágnak egy gépet ezzel vagy azzal a hibával akkor 98% ban mindíg meg tudom csinálni....
Van ezenkívül vagy 2-3 jócimborám is akik ugyanígy nem találnak melót már vagy 4 hónapja.....
Az hogy cégek szarnak arra hogy legalább anyit visszaírjanak hogy nem kellessz,menj a fenébe az a legkevesebb, De kiakadok az ilyen levelektől hogy:
'' sajnos Ön túlkvalifikált'' vagy '' ha felveszünk munkatársakat akkor csakis belső baráti körből''.......
Szóval kib*****tul elegem van már abból hogy több mint 100 !!! céghez beadtam az önéletrajzomat és 95 leszarja a fejemet,semmit nem reagál vissza...Most hívjam fel mind a 15 céget???Azt se mondhatnám hogy pocsék önéletrajzom van mert a barátnőmnek van egy Fejvadászcége és velük csináltam meg, de még ők sem tudnak elhelyezni sehova mert nincs 620 diplomám és ugye egy multivállalathoz vagy vezetői beosztáshoz azért elkell.....
Egyszóval elborzaszt az a tény hogy rohadtul nem keresnek számítástechnikusokat!!
Ja még egy valami!
Azt sem értem azaz valahol értem hogy miért HÜLYÉKET vesznek fel cégekhez???Talán mert a hülye megelékszik 50.000 forinttal és 2 hónap múlva már ugysem marad ott, DE ahogy odamegy valaki hogy kérem szépen az én tudásommal 2 embert érek és kérek egy esélyt hogy megmutassam viszont nem 50000-ért hanem mondjuk nettó 85-90.000-ért akkor azonnal elhalytanak a picsába....
Egyszóval NEM ÉRTEM!!!
Ha van valakinek hasonló tapasztalata akkor itt ossza meg velünk.....
bYE
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest