Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMn3t
tag
válasz
pitagi
üzenetére
szia
gondoltam inkabb prezentalom, szoval lottem neked ket kepet (igy pottyantak ki a gepbol, nincs szerkeztve, vagva)

1.: lumix 20 1.7, legnagyobb nagyitasan, minimalisan belerekeszelve
2.: m.zuiko 60, ugyanonnan, szoval ennel az m.zuiko tud nagyobb nagyitast is, szinten belerekeszelve minimalisan
mindketto kepen a porzo eles, viszont ha jobban belerekeszelsz akkor a makro obi meg mindig szepen mossa a hatteret, az alap obik viszont szerintem nem
az en meglatasaim:
ha tenyleg a virag fotozas a lenyeg, es nem egy egyedi/erdekes kompozicio krealasa akkor az ekv 50 koruli sima objektivek kevesek lesznek
viszont ah latod a hatteret el lehet vele mosni
en biztos az m.zuikot vennem magamnak ha viragokat akarok fotozni, viszont bevallom oszinten megtetszett a lumix mert tetszik a nagyobb latoszog is, csak kicsit jatszani kell vele h jo legyen mert jobban kell figyelni h mi van a tema mogott h szep legyen a bokeh
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
pitagi
üzenetére
Van 2db 30-as macro a rendszerben, (Oly 30/3.5, Pana 30/2.8) szerintem erre nagyon jók. Amennyiben később se mennél közelebb azokhoz a virágokhoz, akkor a Pana 42.5/1.7-et venném.
Ha viszont macrozás is szóba jöhet később (és nem csak virágra) akkor a javasolt 60/2.8 macro tökéletes.
De még akár a jelenlegi szetted is alkalmas lehet, próbálj meg úgy fotózni, hogy a virág mögött közvetlenül ne legyen semmi, így akár a f/4-el is ki tudod emelni a témát, erre pedig a mostani szetted alkalmas.
-
zsiga_667
tag
válasz
pitagi
üzenetére
Én valami portré-objektívvel próbálkoznék első körben, a te szettedből ez a fix 50-es lenne. Ha ki akarod emelni a témát a háttérből, oda jól jön a minél tágabb rekesz. Mivel a m43 rendszernek nem az erőssége a háttérelmosás, ezért érdemes lehet inkább a kompozícióval játszani, pl. minél homogénebb legyen a háttér, vagy színben legyen más. Pl. fehér virág mögött sötét erdő vagy szürke szikla, piros virág mögött tiszta kék ég, stb.
Esetleg megpróbálhatod a hátteret alul-exponálni, a témát meg egy vakuval megvilágítani.De majd a szakértők biztos mondanak valami okosabbat, én 15 éve fotóztam utoljára virágot, és akkor se ment.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Apple MacBook
- OLED monitor topic
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- SSD kibeszélő
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- További aktív témák...
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B760 i5 14600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9070 16GB be quiet! Pure Base 500DX 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest