Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• julius75

aktív tag

válasz Parci #19664 üzenetére

Igen, ezt én is így gondolom, pont az a 2mm az, ami ott ez elején nagyon sokat számít. Többek közt ez a baj a milces 14 kezdőkkel is, mert átszámítva ez ugye már 4 mm. És az már végképp sok. Nekem legalábbis biztosan az. Ahogyan írtad, a d7000-et sokáig szerettem volna 16-85 ill. 70-300 párossal. Csak ezt végigcipelni egy egész napos kiránduláson, na ez kicsit riasztó....

• Kleroo

veterán

válasz Parci #19664 üzenetére

Eeej!
    Ilyen csúnyán rámírni,hogy nem igaz amit mondok?:D

A 18-105 rajzával az a főbb gond,hogy CA-zgat,és torzítgat. De ez 2 kattintással korrigálható,vagy akár a váz is korrigálja ha a jpeg elég.
    Máskülönben nem értem miért lenne jobb,élesebb a 16-85. Egy kutya. És ezt nem én mondom. Tele a net ezzel a kérdéssel,és totál katyvasz az egész.Ha tényleg a 16-85 lenne egyértelműen jobb,nem lenne dugig a vailágháló ezzel. :)

+2mm nagylátó mitől érne többet a +20 telénél :F

"Nagybetűs minőség": Bokeh,háttérmosás,fixek,fényerős zoom,ect. Ha a 24 D nagylátóra gondolsz,az egy fostos optika a mostani szinthez képest.Egyszóval nem fényerőtlen travel-zoomok.

Jobb VR? Vajon mennyit hoz a valóságban? 1/3 FE?
    Fém bajonett,szigetelés? Pontosan miért is annyira fontos ez? Persze tudom én,de nincs semmi baj a "rosszabbal" ,hisz egyetlen képemen sem fog látszani. Műanyag bajonett akár jó is lehet. PL odavágod izomból az optikát,akkor a váz nem sérül,csak törik a műanyag. :) :P

És én nem egyetemes válaszként mondom a 18-105VR-t. Egyszerűen azt állítom,hogy a 16-85 nemegy egyértelmű döntés ilyen borsos felárért. Nem is véletlen,hogy sokan várnák az utódját fix F4-el.

Új hozzászólás Aktív témák