- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
Throme #103536 üzenetére
Ezt a kérdést szerintem alapvetően két oldalról lehet megközelíteni.
Az egyik a részletek. Elvileg itt is van javulás, de ami talán fontosabb lehet a megértéshez, az az, hogy 50mpx lesz a képed, és ezt fogod vélhetően visszaméretezni, és ilyenkor azért van különbség a natív 20-24mpx-hez képest.
A másik fontos előny alapvetően abból adódik, hogy a több expó miatt minden pixel tartalmazni fog mind a három alapszínre vonatkozó információt, ill a zajt is "átlagolja". Tehát elvileg több színinformációd lesz, kevesebb zajjal.
Ez az elmélet, gyakorlatban pedig ki kell tesztelni, de én pl Topaz-zal is szoktam fel, majd visszaméretezni képeket és a zajnak jót tesz, pedig az csak szoftveres bűvészkedés.MrChris: ez a funkció számomra akkor nyerhet értelmet, ha nem kell hozzá állványozni, és jól működik kézből kitartva is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Throme #103536 üzenetére
4k monitoron egymás mellett egy sima és egy hi-res, szinte semmi. Ha jó az obi és sok részlet van a képen akkor nézelődve valami átjön. Én a hi-rest visszaméretezem eredeti méretre, ezzel lesz egy mindenhogy belenagyítva is pixelszinten éles kép kb nulla homogén zajjal, ez a része számomra látványos. Nagyobb, részletes látványú képnél, pl város látkép, érdekes nagyítva nézelődni. Az is hozzá tartozik, hogy van amikor kb. semmivel sem lesz több részlet, vagy élesebb mint a sima kép. Legalábbis én így látom.
Azért kár hogy G9-n nincs kézi mód.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Milyen autót vegyek?
- Fejhallgatós találkozó
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest