Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #67160 üzenetére
Egy G3 palacsintával akármilyen tatyóban elvan.
Nekem egy Crumpler Light Delight hipster 400-as van, elfér benne ez:
EM5/12-32+20+45+halszem. De most kicsit változtattam, és EM5+12-40/f2.8 mellé még fér apróság.
Vagy Fuji XE1 + két méretes fix elfér.
És nem böszme táska, normál méret. Gyalog és montival (terepen is) használom."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #67421 üzenetére
1000+ kép: 900 töröl, maradék feldolgoz, majd leválogat. Mindjárt nem is sok.
obira meg kaptál pár alternatívát. mft-re speedbooster f=1.4 üveg, használt GH3, tudod te ezt magadtól is...
(az f1 üvegeknek azért már elég sok hátulütője akad az extrémnagy rekesz miatt. CA vastagon, stb.)[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
-
gorgo
őstag
válasz #40935168 #67692 üzenetére
2400-on 20°C fölött volt??? Bakker. beszarok! (de elviselném)
f11 ??? Bakker.Holnap megyek 5 napra a Tátrába, csak 12-40 meg halszem lesz velem. F8 fölé menni nem javít a képen, bár penge fixek azf11-et még bírják de sztem fölösleges. Mire hazajövök remélem megosztasz pár képet, a Retyezátban még nem voltam...
mazsi: ha már ilyen szépen beharangoztad ezt a melót, esetleg kérj engedélyt, hogy 1-2 képet megoszthass...
Úgy unom már ezt az uborkaszezont, még jeeahh is csak mozgóképezik (de nem mozgóképel).[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
ahoj poplacsek.
Megjártam a Tátrát az idén is. Legalább nem volt 3x fok, eső viszont volt, és emiatt sajnos legtöbbször csak a "B" program valósult meg (nagyon gáz egy túravezetés volt e tekintetben: nem megyünk mert veszélyes! - baaaz, még ha vihar lett volna, akkor OK, ott meg is lehet halni, de csak szimplán esett...).
Mindegy így is jó volt. A készült képek viszont hát, nyente speciale, (itt van néhány) no nem baj, nem a fotózás az első hanem az élmény maga.
Amúgy 500 képből 5 készült halacskával, a többi a 12-40-el. Fő előnye, hogy nem kell cserélgetni (ezt sajnos nagyon megutáltam újabban) és nem zavart az eső sem, mármint e tekintetben. Azért dof-fal játszani, hát sok mozgástér nincs, bár kevéske azért van.Sör/fröccs:
.mf fórumtárs javasolta a jövő szerdát (szept 2). Én csak 20h-ra tudnék menni, így hát szervezzük valahová a 11.kerbe Mondjuk a kopaszi gát? Oda még 19-re is odaérek, és szép helyen van. Van ott egy belga sörözde is!![ Szerkesztve ]
-
-
gorgo
őstag
ami miatt ez számomra érdekes:
kb. majdnem minden benne van már az 'alsó' kategóriás vázban is.
Ehhez képest nincs tér már felette. EM5 mk2 értelmesen csak műteremben használható a 40mpix módban, EM1 meg 'csak' PDAF-ben ad hozzá (helyesebben ugye sok tekintetben még el is marad tőle, mivel az új vázban több apró feature van már...).
Csak úgy hangosan gondolkodtam..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
ha a régi tömörítő kodek maradt akkor kb. parasztvakításnak jó csak.
Illetve a 60 fps elvben nem segíthetne abban, hogy ne essen szét a kép gyors mozgásnál? Ugye adott gyors mozzanat már két frémben kell hogy kódolódjon, hátha javít valamicskét!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
igen, szerintem is 2 kategóriának van reális tere.
Amúgy ami az Oly politikájában negatív, az az, hogy ha veszel egy nem nagyon régebbi de felsőbb kategóriás modellt, mert az már olcsóbb, akkor beszopatnak azzal, hogy rá 1 hétre kijön ez elvben gyengébb, ami olcsóbb, és többet tud... Jelentkezzen aki már járt így! (a szaros em5 hiába tudna egy nyomoronc tisztán e-shuttert, stb, ha nem adják meg fw frissítéssel, márpedig azt már nem, szopjon az ember, adja el a 2 hetes vasat és vegyen újabbat?)Markolat/időjárásállóság: so-so. Marcsát eladtam, rájöttem, hogy kb. azonosan szar képeket lövök vele/nélküle . A plusz akku, az oké, 100% pozitív. Esőállóság: és mire mész vele, ha az összes obid nem esőálló??? Neked tudtommal egy sincs (persze lehet tévedek).
a videó bitrátás elmélkedésem 100% elmélkedés, függetlenül hogy ebből most az oly tudna-e előnyt kovácsolni. Amúgy magam sem hiszem hogy bármit is javítana.
-
gorgo
őstag
válasz Monya78 #68102 üzenetére
azért néha szívesen lennék villanymérnök. Érdekes, hogy mitől lehet gyorsabban kiolvasni a szenzort 10bit felbontással, mint 12bittel.
Illetve hogy miért befolyásolja a mérete mindezt. Merthogy kis szenzoroknál (kompaktok, stb). eleve nincs is más csak e-shutter, viszont tudnak elmebeteg fps-t, amihez azért csak meg kell oldani a kiolvasást (ami meg röhely, hogy ráadásul ott még betegebb megapixel számok vannak. OK tudom a 100+fps sorozatkép már nem teljes képmezős, stb.).
Illetőleg még azt nem értem, hogy mechanikus zár esetén is ki kell olvasni azt a szerencsétlen szenzort, és az meg simán megy, se rolling shutter, se iso limit se záridő limit..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Annak ellenére, hogy az új képe kontrasztosabb, könnyebb, és fényerősebb, egy olyan gépre a régit választanám amelyiken nincs tisztán e-shutter. Az újat azért adtam el, mert túl gyakori vendég volt a shutter shock, amit nem kompenzál semmi. Ráadásul az e-shutter sem mindig használható .
-
gorgo
őstag
-
gorgo
őstag
válasz Mercutio_ #68312 üzenetére
Ööö, itt a link. A kép közepén van egy sárgás kisebb épület az lenne a belga sört áruló hely (nem tudom mi a neve ). A Le bistro magasságában van, de nem a le bistro, csak ez van feltüntetve a térképen.
Sztem 19-re tudok odaérni... Akkor is megyek, ha senki sem lesz. Legfeljebb legurítok egy Stellát[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Ha-ha, ezen én is jót nevettem.
Amúgy arra gondoltam ám (csak nem voltam kellően konkrét) hogy adott obi egy vázon adja, másikon nem, simán előfordulhat. Amúgy amelyik obi sokkol, az várhatóan minden vázon meg is teszi, és igen, záridő függő (1/250-nél hosszabbak esetén gyakori) és még gyutáv függő (és még user függő is kicsit: lehet hanyagul egykézzel fogni, vagy satuként két kézzel, ez is befolyásolja). Sőt kb. 1 hónapig volt oly kitobim (40-150 asszem). Kézből sosem sokkolt, állványra sosem tettem, de egyszer vmi miatt csak úgy leraktam egy oszlopra, akkor pl. piszokul berázta, totál szellemképes lett a kép..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz MrChris #68484 üzenetére
FF alatt fekete-fehér videót értettem Nem lenne gond a színzajjal, meg a hulla/elmászott színekkel.
ha már egyszer sokan sok jó képet lőnek, meg az Oly fekete-fehér váz konverziója is nagyon bejövős nekem.
Egyszer ki is próbálom a fekete-fehér videót!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
"Bár lehet idővel úgyis a mozgó gyerek lesz a szűk keresztmetszet, és 1/100-1/125 kell minimum"
Tutira ez lesz a szűk keresztmetszet! 1/100-nál rövidebb akkor lehet, ha a gyerek rajzol
Fókusz: gyerekhez a 20-as palacsinta mehet, ha manuál fókusszal használja, amit előre le kell játszani fejben (már hogy hol lesz majd a gyerek), ahhoz állítani mindent, és mehet az expó. Gyakorlatot igényel. AF mellett elmulasztott/félig lecsúszott pillanatok nagy százalékban várhatók.
Anno ezért váltottam 20-asról 17-esre..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #68584 üzenetére
Hát ezaz, az ár szempontjából nem épp kedvező Fuji f1.2-es portréja is kapható használt piacon 250 v. fölötte, boltban is "csekély" 330k. Erre a panáé messze 400 fölött, használtan nem létezik. Most még valamelyik kijönne f1.0 obival, ilyen alapon az már fél milka felé lenne. Realitás meg nulla.
Sosem értem a Pana árpolitikáját. OKÉ ez prémium cucc, nem a lúzereknek szántuk. Csak éppen olyan mint Columbo felesége. Beszélnek róla de még senki nem látta (most újságírókat hagyjuk). Nagyon megéri nekik tervezni és gyártani, ha nem veszi senki ?"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Tudna valaki ajánlani panoráma összefűző programot? Szempontok: automata mód, ne kelljen ezer paramétert megadni, és nem hátrány, ha tifből is tud dolgozni (raw lenne az igazi, de jó a tif is).
Kedves kis PS, ha nagy néha összefűzi a képeket, mostanában ilyeneket dob:
Ezt tehát nem kell ajánlani..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #68616 üzenetére
Láma vagy nem én exponáltam ennyire szarul, sejted. Pont ez a lényeg, összefűzi, de a rétegekkel valamit nagyon elcsesz, amit 1 óra alatt sem tudok megjavítani (mivel PS-hez láma vagyok )
Amúgy kösz a segítséget, máris 4 alternatíva, tuti kell működjön!
-
gorgo
őstag
válasz #40935168 #68618 üzenetére
igen, igen, igen. De most nem jól csinálja.
morc: sztem az LR és PS azonos algoritmust használhat, de ettől még jó tipp, mivel amúgy nem sok mindenre használom a PS-t legalább legyakhatom Igaz LR-t nem szeretem, helyette Bridge+ACR van.
(csak 3 alternatíva! pedig már megittam a kávémat is...)
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #68637 üzenetére
Emiatt aggódnék a legkevésbé! Mert, egyrészt nem hiszem hogy akár megszorítja a PL25-öt, másrészt:
- az usában 300 dodó, az itthon máris sokkal több;
- nézd meg a szállítási infót: not available
Azaz nem lesz ebből sem tömegobi."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Szegény Adobe PS, takarodni fog a gépemről. Tegnap kipróbáltam a Kolor Autopano Gigát: körberöhögi a PS-t . Sebesség tekintetében is nagyon jó, de a legszarabb, kézből lőtt halszemes képeket is flottul fűzi össze, amihez a PS hozzá sem szagolt! Megeszi a RAF-ot is 16bit tif-et is.
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #68685 üzenetére
Beltéri vakuzásnál nem is kell megvakuzni senkit, ellenben a plafonról nagyon jól lehet deríteni.
Ami itt a sorokat illeti, olvasom, hogy: 17/30/60 Egyfelől végül is jó, mert kellően nagy lépésköz van közöttük, másfelől a 60 beltérre túl hosszú, eléggé tekintélyes nappali kell ahol azt az ember felcsavarja, hacsak nem akar nagyon szűk, vágott portrékat kizárólag. Emiatt inkább a 45. Fölé pont jól jön a 75, persze kültérre"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #68692 üzenetére
"Nagy áldás a frissen festett fehér plafon." és nem drága. Egy henger, vödör festék, meg kis munka ha valakinek "színes" lenne a plafonja... Ja, a kevert fény, az halál!
Továbbá kaphatók már >90CRI LED fényforrások, igaz, mocsok drágán, de aki pát százezret beruház fotós cuccra az kibír pár 10k-t minőségi fényre."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Hi!
Nincs még elég táskám, kell még egy! Egy igen mini kéne: EM5+palacsinta férjen bele más ne, max egy tartalék akksi. Lényeg hogy KICSI legyen, és legyen jól kipárnázva!
Tudtok ilyet ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #69256 üzenetére
én úgy volnék vele, hogy lecserélném az em5-öt simán, sosem érdekelt annyira a kinézet...
Elég ütős lett, ahogy ezt a tesztet olvasom. A dual stabi is rendesen fog. Cool kis ketyere, végre a Pana letett valami komoly cuccot asztalra."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz madgie #69311 üzenetére
kéne szervezni egy
sörözéstborozást! ott chris is fogdozhatna Fujit, és akkor már érvényes a szavazata.
+1 hogy kicsit fujis(amúgy anno nem is olyan régen, hú eléggé savazták Fujisok az XT10-et, aztán hamar megszerették, úgy megszépült hogy ihajj! Na asszem sokan lennének így ha kapnának csak úgy egy GX8-at, nagyon hamar szép lenne az! )
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz hibavissza #69514 üzenetére
bakker, ezen lovagolni, hogy f8-on már kezdődik a diffrakció. Ezen csak nevetni tudok!
sz*rd le a matekot, fotózz!
(de ha rám hallgatsz, felőlem matekozhatsz is és nem fotózol. Melyik jobb?)"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #69654 üzenetére
Lehet simán amúgy, hogy a Pana sokaknak nembegyere / "lapos" színei szimplán csak túlságosan közelítik a valódit, aminén mindenki szebbet/másabbat szeretne?
Igazából csak a poén kedvéért is nagyon fotóznék már valami faszás, modern pana vázzal! Bő két éve nem tettem ilyet
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Vagy semmi. EM5-öm már két éves múlt, nyakamban lóg, ami télen sajnos úgy néz ki hogy cipzárral is találkozik, de a legkisebb kopás/karc nincs a kijelzőjén. Persze lehetnek gyengébb kiépítésű darabok nyilván. Kérdezd meg inkább azt, hogy kinek karcos az LCD-je és ha van ilyen, mennyi idő alatt lett az!
-
gorgo
őstag
ez jobb, mint ami nekem volt anno. Plusz elég szépen korrigál CA-t a pana váz (e-m5 ön nem így nézett volna ki egy képszél/sarok, főleg nem faágas téma, húú...)
El is kunyizom a merciét hamar!
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Köszi! Remélem nincs nagy bajod. Íccaka még autózni is rühellek én is, bátor vagy... Sajnos a móri bornapokat pont lecsúsztuk ,nem baj, most hétvégén ismét arra montizok. Csak ne lenne akkora böszme az a 12-40... Nem t'om, újabban egyre nehezebben kötök kompromisszumot fotózásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest