- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxos:8]
senior tag
válasz
kapasz #102483 üzenetére
Örököltem még 6 hektár szántóföldet, mert apukám meg 5 éve, és akkor le is raktam az aranykalászos gazda képzést, ami kellett a földműves titulushoz. Meg már akkor is szó volt róla, hogy örökölni is csak az tud majd aki földművesnek számított, így gondoltam nem fogom hagyni, hogy amit még kárpótlásként kaptunk azt újra el kelljen adni kötelezően az államnak ha valaki nem földműves.
Igazából most a háború és az infláció miatt is gondoltam, hogy biztosabb ha mondjuk vennék rajta egy hektár földet itt a közelben, 20km-en belül.
Ezek ki vannak adva bérbe, ekkora területtel nem érdemes vesződni, esetleg ha kertészkedne rajta valaki akkor lehetne ekkora területen valamit csinálni. (krumpli, hagyma, görögdinnye ilyesmi.)
Lett is volna már vevő ezekre a földekre, de mondtam is nekik, hogy nem szeretném eladni, mert egyrészt jó helyen vannak főút mellett, meg 3 úttal határolt a másik. Nem tudnék kvázi mit venni az arukon amit én kézzel foghatónak és biztonságosnak tartanék. De nyílván ez az én véleményem. Meg ha bármi történik lesz pár heki földem amit akár művelhetek is ha olyan nagy gáz lenne a világban.Oppenheimer:
Egyenlőre nem én művelném a földet, én csak kiadnám bérbe egy fix időpontra, 5-10 évre.
Csak befektetés szempontjából gondoltam jónak, és értékállónak. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
kapasz #93268 üzenetére
Nem kell visszafizetni a pénztáraknál az adóvisszatérítést, ott más jellegű a büntetés. Méghozzá az, hogy a befizetett tőke teljes egészében egyéb jövedelembenk minősül, vagyis majd a felét levonják, ha megszünteted. Érdemes elkölteni ami van rajta. Ha nem töltenek rá, akkor csak a hozamot vonják le a költségek erejéig, a tőkéhez nem nyúlhatnak.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen TV tunert vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hogwarts Legacy teszt
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Apple MacBook
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- ÚL Lenovo Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest