Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
"Ember meg ugy bem gazdagodott meg, hogy valakik egy siteon azt mondtak neki az a tuti mod."
Hát azért de. Tavaly, Tesla opciókon... Mindazonáltal a mondanivalód igazságtartalmán nem változat hogy akad néhány szerencsés fecske."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Az RC instrumentum keresőjében benne van a Wizzair. A Netboonon azonban nekem nem jelenik meg vásárláskor a listában. Tudja valaki hogy miért?
Szerk.: Rájöttem! Mert a BETa-n kell keresni, nem az európaiak közt! Ezt nem gondoltam volna...
(Wizz-t akartam venni pénteken, de emiatt nem sikerült. Végül csak némi turbo S&P500-at vettem eheti felpattanásra számítva.)
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz HussarF #59596 üzenetére
Már jónéhányszor jósolta hogy most aztán már erősödni fog a forint. Egy éve is, két éve is... Plusz most épp nagyon úgy néz ki hogy az omikron helyzetet teljesen félreértelmezte.
Mindazonáltal én kedvelem a fickót, igyekszik realista maradni. Senki sem tévedhetetlen.
Amúgy meg hamarosan 340 leszen, úgyhogy most veszem. Vagy nemnem :)"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Dare2Live #59686 üzenetére
"alapjában ingatlanra is érvényes a kereslet kínálat. MO lakossága már most csökken és ez a csökkenés csak gyorsulni fog."
Viszont a házak is dőlnek össze. Főleg a rengeteg régi falusi viskó, amiben az öregek laknak. Ha nem dől össze, akkor sem akar az unoka ott lakni.
Közben meg a városban nincs elég hely ahová építeni lehetne azoknak a fiataloknak akik próbálnak beköltözni.
Összességében szerintem messze nem egyértelmű a hosszútávú irány sem."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Lex Icon #59912 üzenetére
(Nem befektetés, mert) "Változik az értéke, de ha eladod, akkor a megvenni kívánt lakás értéke is változik."
Analóg módon ha van MOL részvényem, az nem befektetés, mert ha eladom és veszek belőle OMV részvényt, akkor a megvenni kívánt részvény ára is változik?
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #60021 üzenetére
Ha az 5 éves PMÁP lejár 2022 májusában, de a TBSZ lejár 2021. dec. 21.-én, akkor milyen időszakra számítanak adót? Az 5 évre, az utolsó 1 évre, vagy a 2022. jan. 1. utáni időszakra?
Ugyanez MÁP+ esetében (ami eleve adómentes, kivéve ha TBSZ számlán van) hogy alakul?
-
Ixion77
addikt
válasz Dare2Live #60067 üzenetére
A tanárok is - mint mindenki más - igénylik a presztízst, szeretnének büszkék lennének arra amit nap mint nap csinálnak. Ez nálunk egyáltalán nem biztosított, végtelen módon ki van fejezve feléjük hogy ők csak a szükséges rosszak a rendszerben.
A probléma megoldására sem kell feltalálni spanyolviaszt, egyszerűen meg kell nézni hogy megy az oktatás ott, ahol jól megy. Például Finnországban.
(Hogy egy kicsit mosdassam a szerecsent, hozzáteszem hogy nálunk lényegesen gazdagabb országok is tudnak pocsék oktatást prezentálni itt Európában, sokkal a jobb tanári fizetések ellenére. A közeljövő-centrikus politika és elavult elvek bárhol képesek megnyomorítani az oktatást.)"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz attiati #60083 üzenetére
Nem irigylem a török vállalkozókat. Bizonyára jó üzleti tervet lehet úgy készíteni, hogy a nemzeti valuta úgy mozog mint a kriptok...
Az utolsó két nap egyébként tisztán korrekciónak tűnik, személy szerint nem hinném hogy trendfordulót jelez."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz 360xbox360 #60270 üzenetére
"parkoltathatom" euróban az összeget?
Igen.
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #60844 üzenetére
Semennyire. Nyilvánvaló, hogy nem azért nyilatkozik ilyeneket mert így gondolja, hanem mert ez a mögöttes szervezet érdeke, és neki van gyomra hozzá. Ezt pedig szeretik a nagyvállalatok. Kurz-nak is sikerült úgy belebuknia a megvesztegetési botrányába, hogy rögtön Amerikában találta magát egy multicég igazgatói székében...
-
Ixion77
addikt
PMAP 2027/I még nincs!
Csak hogy ne szívjátok meg ti is: A 2027/I még nem indult el! Majd csak január 21-től fog.
Én lelkesen visszaváltottam az aránylag friss MÁP+okat, aztán koppantam a PMAP vételnél....
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #61356 üzenetére
Szóval miattad volt az esés!
Ha ma én is beleveszek, hétvégén megtámadják a ruszkik az ukránokat...
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #61545 üzenetére
Szerintem jelentős korrekció lesz (S&P 4250), de nem összeomlás. Növekvő gazdaság mellett nem szokott lenni tőzsdekrach. Főleg úgy nem, hogy nem tud a pénz máshova menni: ingatlan és kötvénypiac szintén túlfűtött, kriptók pláne, nyersanyagok sem olcsók, készpénz meg elinflálódik. Úgy tippelem hogy még év vége előtt új csúcson leszünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #61616 üzenetére
Akkor sem kell megfizetni, ha az értékpapír még az árfolyamnyereség-adó bevezetése előtt volt vásárolva.
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #61810 üzenetére
Vagy inkább hogy talán még sincs a köszöbön a 3. világháború, az oroszok enyhülni látszanak.
Számomra még ezzel együtt is meglepő hogy erősödni tudnak a tőzsdék, figyelembe véve a friss USA GDP adatot, ami a korábbinál is intenzívebb szigorítást vetít előre.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Inflációs érdekesség:
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #62131 üzenetére
a recept: kontrol nélküli hatalom + 1 makacs ember
-
Ixion77
addikt
Vagy szándékosan teremtettek bevásárlási alkalmat...
Szerintem nem sokáig lesz az FB kapható 16.3 P/E-n. Itt már bőven be van az is árazva hogy kiesik a világ top IT cégei közül. Szerintem ezt nem fogják csak úgy hagyni. Még a másik bukott angyal, a NFLX is 35.7-nél van. Az IT dinoszauruszok 25-35 közt.
Tavaly 4. negyedévben sok nagy IT cég vezető adott el rengeteg részvényt. Nem lennék nagyon meglepve ha utólag kiderülne hogy idén meg aktívan vásárolnak.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz szabi__memo #62451 üzenetére
Azért az szánalmas, hogy egy EU képviselő a kocsmai szintig jutva addig képes csak gondolkodni, hogy ő maga használja-e a Facebookot. Azt, hogy a cég működése milyen hatásokkal van a gazdaságra, az EU-ra, vagy az általa képviselendő emberek életére az túl van a felfogóképességén.
Mindazonáltal én nem értem hogy miért okozna gondot a FB-nak az EU-ban beüzemelni egy adatközpontot. Csak blöff volt, vagy van valós alapja?
-
Ixion77
addikt
Az utolsó bekezdés alapján nekem úgy tűnik, hogy nem jókedvükben döntöttek így:
"We understand the importance of having local HUF account details and we're looking at different ways to reintroduce this feature in the future. We’ll let you know when we have more information."
Gyanítom, hogy valami helyi szabályozással (tranzakciós illeték?), vagy az MNB-vel gyűlt meg a bajuk.
#62736 pictigjis:
E-mailben küldték.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz #33802016 #62798 üzenetére
A rosszakarás és a nyerészkedés az két külön fogalom.
Ha shortol valaki céget akkor nem rosszat akar a cégnek, hanem jól akar járni abból ha úgy alakulnak a dolgok ahogy ő gondolja. De nem a spekuláns dönti be a céget, és nem ő támadja meg Ukrajnát. Még csak nem is kívánja hogy ez vagy az megtörténjen, egyszerűen csak arra számít hogy (az ő vágyaitól teljesen függetlenül) meg fog történni, és a jó irányba állva szeretné várni az eseményeket."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz pictigjis #63318 üzenetére
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Mo.-n nagyon alacsony volt a bázis. Kb. másfél éve néztem egy ismerősnek hogy ugyanaz a Toyota Ausztriában bruttó 33e euró volt újonnan (-1e akció ha kéred a hitelüket), nálunk pedig bruttó 28e, amiből még adtak 3e kedvezményt feltétel nélkül. Pedig a mi áfánk 7%-kal magasabb.
Ezzel tisztában voltak az importőrök is. A kereskedők Mo.i vásárlásra konkrétan megtagadták hogy Mo.i beüzemelés nélkül adjanak el új autót, állítólag az importőr követelésének engedelmeskedve."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz bandus #63327 üzenetére
Vagy pont hogy nem. Ugyanúgy, ahogy a Krim félsziget annektálásával sem tudott a semmi érdemit tenni a nemzetközi közösség, ugyanúgy várhatóan ezzel sem fog tudni mit tenni. Vélhetően oroszbarát vezetést kapnak a a szakadár területek, így azokról kénytelen lesz Ukrajna lemondani. Ukrajna maradék részét meg vagy megtámadják az oroszok vagy nem. Szerintem nem, viszont fenntartanak egy olyan nyomást Ukrajnán, ami miatt az nem lesz képes fejlődni.
A világgazdaságot meg mindez nem fogja érdekelni, mert Oroszország gazdasági jelentősége túl kicsi. Ami számít az az infláció, Kína, a dollár, és az olaj. Ebben a sorrendben.
-
Ixion77
addikt
válasz attiati #63342 üzenetére
Az árstop hat. Amit közzétesznek, az már az azzal együtt számolt infláció...
Az (US) inflációról ezt is érdemes figyelembe venni.
#63339 forceberg:
Dr. House örökbecsű aranyköpése: "Mindenki hazudik.""Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz julius666 #63354 üzenetére
Szemétszállítás (saját kuka, 110-120 literes), 1 ürítés díja: 2020: 2 050 Ft, 2021: 509 Ft
Mi történt? Nem kellett többé gázolaj a kukásautóba, vagy önvezetők lettek?Társasház közös költsége, 50–60 m²bg: 2021: 8 780 Ft
Akkor nekem miért számláznak 20+ eFt-ot?!Azt sem értem hogy amikor bevezetnek "új" tételeket azoknak miért nem rakják be a korábbi árát is és módosítanak vele. Pl. "Telekárpitozott sarok ülőgarnitúra" nem egy 2019-ben megjelent forradalmi újdonság.
Nem lenne ezt egyszerű jól csinálni, de azért ennél jobban nem is nehéz. Persze nyilvánvalóan nem is az a cél hogy a valóságot mutassa.
-
Ixion77
addikt
-
Ixion77
addikt
Honnan származnak ezek a grafikonok?
Avagy hol, milyen tickerekkel lehet ezeket a hétvégi árfolyamokat látni?"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #63593 üzenetére
Jó, hát vasárnap este mit vársz még tőlem? Már csak a képeket nézegetem, a betűk túl bonyolultak
Freestockcharts-on elérhetők ezek valamilyen tickerként?
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz azbest #63596 üzenetére
EUR/HUF hétvégi árfolyamot lehet valahol regisztráció nélkül látni?
Eddig azt hittem hogy hétvégén nem változik, de most vettem észre hogy Revolutban a váltásnál ilyenkor is folyamatosan frissül az árfolyam. Ha jól számoltam, per pillanat már 371 felett van, pedig pénteken 365 volt a záráskor."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #63616 üzenetére
Nem jó dolog azon tisztás közelében málnabokornak lenni, amelyiken az éhes medve van.
-
Ixion77
addikt
Ha az OTP ukrán + orosz részei kevesebb mint 10%-át teszik ki a cégcsoportnak, valamint bankként nem zavarja az infláció, miért NEM érdemes most OTP-t venni, a korábbi csúcshoz képest 35%-kal olcsóbban?
-
Ixion77
addikt
válasz julius666 #63808 üzenetére
Arra hogy egy évvel megnöveljék a futamidőt. Ezek szerint 5 éves távlatban csökkenő inflációra számítanak az MNB-nél. Ami talán várható is, mert ha nem tér vissza kezelhető mértékűre, akkor komoly baj lesz.
-
Ixion77
addikt
A BetA árjegyző ma is hozta a szokásos formáját: amint akció lenne, eltűnik.
WizzAir-t negyed 10 körül, amikor 27 GBP körül volt, nem lehetett venni. Most, 11 után 30 GBP felett van már lehet.
Valakinek sikerült is kihasználni, kielégített egy piaci áras eladót 10000 Ft-on (~22 GBP)
Kíváncsi lennék milyen platformról, mert nekem az RC-n a vételi megbízásom csak a nyitott ajánlataim listájában jelent meg, a piacon nem.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
-
Ixion77
addikt
RC Netboon-ban látja valaki ezt a tickert?
BNKE
Lyx EU STX Banks
Lyxor EURO STOXX Banks DR UCITS ETF
LU1829219390Az instrumentum keresőjük szerint elérhető náluk, de én háromszor végignéztem a listájukat és nem találom benne.
-
Ixion77
addikt
-
Ixion77
addikt
válasz aujjobba #65473 üzenetére
"Jártam Afrikában, Ázsiában is, az alapján amekkora kupleráj az egész, nehéz oda rövidebb távlatban erős fejlődést elvárni."
A fő problémája ezeknek az országoknak, hogy - még ha ez a jelenlegi nacionalista reneszánszban nem is népszerű gondolat - a fejlődés elsősorban a fejlett országokból érkezik. Épp azért hívják az egyiket fejlettnek, a másikat fejlődőnek, mert az elsőben már készen van az, amit másodikban még el kellene készíteni.
Olyan ez, mint a bicikliverseny: az elől levő szélárnyékában lehet erőt gyűjteni, végül esetleg egy alkalmas pillanatban megpróbálni előzni. De független pályán hátrányból kielőzni azt, aki erősebb, gyorsabb, felkészültebb és tapasztaltabb? Olyat csak a mesében lehet.
Eddig a fejlett -> fejlődő tőke- és tudásáramlás jól működött. De előbb Kína ezt jól megtépázta, aztán az oroszok most lábon is lőtték. Az aktuális események után minden fejlett országbeli cég háromszor meg fogja gondolni, hogy érdemes-e neki kockázatos országba befektetnie. Inkább megfizeti a magasabb béreket minthogy 100% veszteséget kelljen leírnia krízis esetén. Ha kell, inkább beimportálja a szükséges munkaerőt is ("agyelszívás").
Oroszország nem veszi észre hogy saját magát ágyúzza. De Kína is tesztelve lesz hogy mennyire képes a saját lábain szaladni. Ráadásul két hét alatt sikerült nekik az, ami a nyugatnak önmagától évek alatt sem: egyesíteni az EU országokat, a NATO tagokat, és a "független" fejlett országokat is (Ausztria, Svájc, Svédország, stb.). Tehát az új hidegháborúban egyik oldalon az összes fejlett ország, a másikon Kína és a feltörekvő diktatúrák. Számomra egyértelműnek tűnik a végeredmény.
Magam is évtizedek óta a fejlődőkben hittem, világszíntű kiegyenlítődésre számítva. Sajnos a befektetésem jelentős része is ennek megfelelően lett allokálva. De mára beláttam hogy tévedtem. A fejlődők soha nem fogják utolérni a fejletteket, mint ahogy M.o. sem fogja soha utolérni Európát.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz julius666 #66019 üzenetére
"Ha idén 3-5x szorzó van az építőanyagokon, az építőipar pedig padlót fog, mert megszűnnek az ellátási problémák + kivezetésre kerül a felújítási támogatás + az építőipari cégek kukázzák az összes jövőben induló projektet a megemelkedett költségek miatt, simán lehet, jövőre lesz az árakban 50% korrekció."
Melyik irányba? Mert ha valamiből drasztikusan visszaesik a kínálat, akkor az árak nem csökkenni szoktak...
-
Ixion77
addikt
válasz Lex Icon #66045 üzenetére
"nyugaton se okosabbak az emberek, csak innen messziről kisebbnek látszik a hülyeségük. "
Ez pontosan így van! Hozzátenném hogy attól, hogy valaki gazdag még lehet olyan tompa mint a faék. Mi több, mivel kevésbé van/volt rákényszerülve hogy megküzdjön azért ami van (ergo használja az agyát), ezért még valószínűbb is. Nem azt mondom hogy Mo. nincs tele hülyékkel - mert de -, csak azt hogy a többi ország is.
A röghöz kötöttségben pedig nagy szerepe van annak, hogy Mo. kicsi, és erősen Bp. központú. Tehát nem annyira előny a mobilitás, mint mondjuk Németo.ban, ahol sokkal nagyobb területen jóval több nagyváros található, amik közt érdemes lehet váltani egy jobb munkáért.
-
Ixion77
addikt
válasz Kukipapa_rr #66094 üzenetére
Nézzük példaképp az idei évvel. Tegyük fel hogy van egy korábbi TBSZ-ed, ami idén dec 31-el lejár.
Nyitsz most, március 22.-én egy TBSZ-t. Dec. 31-ig fizetsz be rá amennyit csak szeretnél, de min. 25eFt-ot, vagy annak megfelelő devizát. Veszel belőle amilyen termékeket szeretnél.
Év vége felé nyilatkozol, hogy a régi TBSZ-edet szeretnéd meghosszabbítani. Emiatt január 1.-én minden, ami a régi TBSZ-en volt, rákerül arra a számlára amit ma nyitottál. Tehát január 1-től rajta lesz minden amit idén ráraktál, plusz minden ami a régi TBSZ-eden volt."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Napelem
- Ukrajnai háború
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óvodások homokozója
- Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest