Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz julius666 #43270 üzenetére
2008-ban fele ekkora inflációt tartott 5-6 évbe hogy leküzdjék úgy, hogy a jegybankok nem nullás alapkamatokkal indultak nekik a feladatnak...
Teljesen irrealisztikus elképzelésnek tűnik hogy itt azt hogy 9 hónap múlva újra a béka segge alatt lesz a munkanélküliségi szint és csúcson a fogyasztás.
Sokkal logikusabb magyarázatnak tűnik, hogy aminek most tanúi vagyunk az valaha volt legnagyobb elszakadása a tőzsdei árfolyamoknak a gazdaság valódi állapotától."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Stanlee #43279 üzenetére
"Lett par millio munkanelkuli, sokan megijedtek."
Szerintem nem. Pedig szerintem joggal tennék.
"A kulonbseg annyi, hogy aki most mert, az bevasarolt a tozsden es amikor elmulik a szeles koru tarsadalmi retteges, a korlatozasok, na akkor jol fog nagyon jarni a reszvenyeivel"
Hát ha ezen nem vagyunk még túl, akkor tényleg 4000-es S&P lesz.
Időközben: Nasdaq már idén január végi szintnél tart... Normáááááális?
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #43282 üzenetére
Van, de jóval kevesebb mint amennyivel reméltem elérni ezt a szintet újra.
Nekem az egész helyzet olyan Idiocracy-snek tűnik. Mintha egyre jobban bolondulna meg a piac, egyre eszeveszettebben vigyorogva...
Két hónapja mondom hogy a vírus nem jelentős probléma, de alig értett velem egyet valaki. Azt is mondom, hogy a karantén viszont óriási probléma, de szintén nem ért velem egyet a világ. Mondom továbbá hogy ha az országadósságok múlt év végén nagy problémát jelentettek, akkor most már gigantikusat kell jelentsenek, de láthatóan ez sem érdekel rajtam kívül senkit. Fura érzés. Mintha örültek házában mászkálnék és próbálnám megérteni hogy mégis mire gondolhatnak. Egy idő után azon tűnődök, hogy talán én megyek szembe az autópályán...[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz szabi__memo #43286 üzenetére
Lényeges különbség, hogy utóbbiban életerős fiatalemberek haltak meg.
-
Ixion77
addikt
válasz szabi__memo #43294 üzenetére
A kilátások mindenhol rosszak. Nagyon rosszak. Már a Covid előtt is erősen főtt a gazdasági szakértők feje, és azóta a helyzet minden tekintetben sokat romlott. Az akkori problémák mintha eltűntek volna a semmibe. Nincs 3 millió menekült Törökörszágban, nincsenek visszafizethetetlenre nőtt államadósságok, nincs Brexit, nincs szélsőjobbos deglobalizáció, nincs klímakatasztrófa. Nincs semmi probléma. Csak korlátlan boldogság van, mert most hogy már egyre többek szerint nem hozta el a Covid a világvégét, minden megoldódott, minden csodálatos. Totális hurráoptimizmus van. Már az olyan kockázatos eszközöket is elkezdték venni, amikre semmi hatása nincs a FED-nek. Fura.
Mostanában rendszeresen nézem a Bitcoin árfolyamot hangulatindikátor gyanánt. Ma 8.8%-os pluszban van... Március 13 óta már duplázott.
Mindenki gyanúsan nagyon boldog. Mintha háború után aláírták volna a békeszerződést. Azzal a különbséggel hogy itt még nincs is aláírva, csak hírek hogy dolgoznak rajta. Az meg látszólag senkit sem zavar hogy a világgazdaság romokban.
Én ebbe totál nem tudok belevenni. Ez egy olyan buli, amelyikben én nem ittam eleget.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz zakoshun #43312 üzenetére
"érdeklődve várjuk, merre fog kanyarodni a gazdasági helyzet a közeljövőben és mit fognak erre reagálni a tőzsdéken"
A mai optimizmust mindenesetre már csak a zárás utáni gyorsjelentők tudták überelni:
MSFT
177.43+7.62 (+4.49%) At close: 4:00PM EDT
181.46 +4.03 (+2.27%) After hours: 4:25PM EDTFB
194.19+11.28 (+6.17%) At close: 4:00PM EDT
214.70 +20.51 (+10.56%) After hours: 4:28PM EDTTSLA
800.51+31.39 (+4.08%) At close: 4:00PM EDT
863.98 +63.47 (+7.93%) After hours: 4:28PM EDTTéboly.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz #95561216 #43387 üzenetére
Ha úgy lenne, New card akkor is kielőzött látnoki képességben
De ez egyelőre inkább tűnik egy visszatesztnek. Még a 2890-es támaszig sem bír egyelőre visszaesni. Pedig utána még az én jósgömböm szerint át kellene vinnie a 2810-est és a 2720-ast is hogy elkezdhessünk kijózanodásról beszélni.
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #43400 üzenetére
A legtöbb elmaradt hasznom az elmúlt években abból jött hogy nem bíztam magamban eléggé, nem tartottam ki a hitem mellett. Most igyekszem ezen változtatni. Jelenleg ez az ábra vezérel.
A cikk pár hetes, azóta szerintem a complacency időszakban vagyunk. Már a SeekingAlpha cikkei is bullishra változtak, gyógyszerek és újranyitás lőtávolban, eufória a piacokon. VIX már majdnem 30-nál. Béke és nyugalom. Complacency.
De ha a másik irányba nézünk, ott durva viharfelhők láthatók. Még a nagy cégek se tudnak/mernek előrejelzést kiadni a második negyedévre, a KKV szektorban a pusztítás vélhetően óriási. Az US munkanélküliség már mutatja ezt, az EU adatokat lassabban publikálják.
Gyors volt az első beesés dinamikája, ezért gyors lett az első visszapattanás. De minél nagyobb a buli, annál fájdalmasabb másnap a kijózanodás. Ahogy a következő hónapokban egyre jobban kibontakozik a karanténok valódi ára, egyre borúsabb hangulatra számítok.Felfelé nem látok nagy teret, lefelé annál inkább. Úgyhogy én most hátrébb állok. Sell in may and go away.
Mindazonáltal még nem kezdődött el szerintem az esés. Az nagyobb dinamikával kell történjen. De a mai a második mínuszos nap. Ha követi egy harmadik is, akkor a kockázati kockázati részvényeimet eladom és csak a befektetésiek maradnak.
-
Ixion77
addikt
Kétségtelen, hogy minden emelkedés emelkedésnek néz ki... Sőt, a a fraktálokhoz hasonlóan, ha belenagyítanál perces grafikonon is látnál ugyanolyan patterneket mint hetesen. Plusz a tőzsdén bármire lehet mondani hogy f*sság, elvégre hogy nincs örök igazság.
De ha valami mégis aránylag megbízható az az emberek pszichéjének változási mintázata. Ha ma iszol, lehet tudni hogy holnap leszel másnapos és nem még ma vagy egy hét múlva. Így volt 2000 éve is, így lesz holnap is.
Ezért szeretem az Elliott-hullámokat is.
-
Ixion77
addikt
válasz concret_hp #43412 üzenetére
Érdekes, jogos felvetés. Nekem úgy tűnik, hogy megvolt az, csak nem most hanem 2016-2017-ben. Aztán a kezdődő korrekciót valami hirtelen megakasztotta 2018 elején:
Utána másodszor is nekiindult a korrekció 2018 végén, de megint csak visszafordították.
Kb. 2018-ban kezdődött az az időszak amit én nem tudtam értelmezni. Talán a jegybankok aktív manipulációinak hatása? Annak épp mostanában van a csúcspontja. Már csak a FED direkt részvényvásárlása van hátra, amit nincs kétségem hogy élesíteni is fognak ha komolyabb esés kezdődne. Ezzel ismét megakadályozva a tiszítótüzet.Figyelembe kell venni azt is hogy a tőzsdék viselkedésének tanulmányait akkor írták, amikor még létezett valódi kapitalizmus.
Szerk.: Érdemes megfigyelni a nagy piros vonalakat is a forgalomban. Meglepő periódikussággal követik egymást. A 2018 végi kifejezetten nagy volt annak ellenére hogy a visszaesés relative kicsi volt. Az 2018 eleji talán még annál is nagyobb lett volna, csak pont hónapváltás volt a közepén.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Lex Icon #43414 üzenetére
Tehát senki se mondjon semmit, mert úgysem lehet semmit tudni. Mindent lehet bizonyítani és az ellenkezőjét is, tehát semmilyen ábrának sincs semmi értelme.
Úgyis csak "okoskodok", meg húzom mindenre az "elméletemet" mint "megmondó". "Statisztikára, pszichológiára és jóslásra" akarok alapozni, holott "ezek sem működnek".
Oké, vettem a lapot. Részemről távozom. A topic zárható, az utókornak írjátok ki hogy: MÁP+ és World ETF, egyenletes időközönként vásárolva.
-
Ixion77
addikt
válasz Begbiebike #44239 üzenetére
Teljesen mindegy mit veszel, csak olyan limitösszeggel add ki a megbízást, hogy biztosan ne hajtódjon végre. A devizaváltást ilyen esetben is végrehajtja.
-
Ixion77
addikt
válasz DanielLong #44379 üzenetére
Nem csak rizs és burgonyahiánya lesz a házi kertészkedés romantikus álmát kedvelőknek, hanem minden más is. A mezőgazdaság nem IT, nem (annyira) lehet mások által létrehozott alapelemekből építkezni.
Mint minden területen, itt is sokkal hatékonyabb a tömegtermelés. Cipőt sem varr senki sem magának, és villát sem állunk neki magunknak kovácsolni. A mezőgazdaságot is rá kell hagyni azokra, akik megfelelő szakértelemmel és mérethatékonysággal el tudják végezni.
A felelős fogyasztó dolga nem az hogy átvegye a termelést, hanem hogy megkövetelje a felelős gyártást. A fogyasztó a pénztárcájával szavaz és követel, tehát a megoldás az hogy olyan terméket veszünk, amely környezettudatosan lett létrehozva. Akkor is, ha háromszor annyiba kerül mint az alternatíva és emiatt valami másra nem marad, vagy ha szokatlan hetente csak egyszer enni húst."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Az új világrendekkel ráadásul az a probléma, hogy a korábbiakban élőknek általában nem sikerül "megjósolni" hogy az újban mi számít majd értéknek. Szóval lehet, hogy az unokák pont annyira fognak örülni az aranyrudaknak, mint mi örülnénk most Kis János Aladár XVIII. századi (azóta sajnos feledésbe merült) költő eredeti kézírású műveinek...
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Én simán el tudnám képzelni hogy az emberek szemében elveszti az értékét. Például mert nem ehető. Vagy mert jön valami drasztikus változás az emberek felfogásában (földönkívüliek, megvilágosodás, mittudoménmi), ami miatt a továbbiakban a földi javakat nem értékelik, helyette pl. a lelki fejlődést hajszolja mindenki. Utólag nézve teljesen logikusnak fog tűnni, de előre nézve nem sejthetjük.
Magam se gondoltam volna pl. 30 éve hogy egyszer nemcsak hogy saját autóm lesz, de simán meg fogom tudni fizetni a repülőzést is. Ha most valaki azt mondaná hogy 30 éve múlva semmi vagyonom nem lesz viszont napi 10 órát fogok meditálni mint mindenki más, vagy épp kizárólag virtuális világban fogok élni, azt sem hinném. Aztán lehet hogy mégis úgy lesz. Egyik esetben sem lesz az aranynak számomra semmi értéke."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Dare2Live #44837 üzenetére
"Hogy fogyna el?"
Pl. úgy, hogy miután minden kormány rászokik hogy lehet nyomtatni a pénzt korlátlanul mert infláció úgysem lesz, az hirtelen mégis megjelenik, egyre gyorsuló formában. Mikor már a terv részévé tették hogy nyomtatni fognak jövőre is, kiderül hogy mégsem lehet, mert az csak még tovább szítaná az inflációt. Tehát totális zsákutcába kerülne a gazdaság. Azt a tőzsde brutális szakadással díjazná, és a pénznyomtatás mint lehetőség többé nem állna rendelkezésre hogy a szakadást megállítsa.
Ne feledjük, hogy a mostani nyomtatósdi alapja, hogy valamiért nincs infláció. De nem egyértelmű hogy miért nincs (pl. Japánban 20+ éve nem tudnak rájönni), és ezért az sem hogy nem is lesz."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz mgoogyi #44842 üzenetére
Ha már beütött a durva infláció, akkor igen, a piac megpróbálja a dollár új vélt értékének arányában kifejezni a cég vélt értékét.
Hónapokkal/évekkel előtte viszont egy másik hatás érvényesül: kételyek a cégek valódi értékében, és ennek megfelelően a mielőbbi megszabadulás a részvényeiktől, átsúlyozás inflációállónak hitt eszközökbe.Az eséshez nem szükséges kialakult inflációs spirál. Mivel most mindenki árgus szemekkel figyeli az inflációs mutatókat, egy esés triggereként az is elég lehet, ha csak a gyanúja felmerül hogy esetleg, talán, majd, lehet hogy lesz infláció ami miatt elképzelhető hogy nem lehet majd pénzt nyomtatni...
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz concret_hp #44846 üzenetére
Lehet hogy kavarom a napokat itt a nagy alváshiányban, de mintha hétfőn jelentette volna be a FED a legújabb kötvényvásárlási programját. Előtte pedig vasárnap volt a Pekingi eset.
(Persze ha okoskodni akarunk hozzátehetjük hogy vannak, akik szerint a híreket válogatják a piachoz, nem pedig a piac követi a híreket.)
-
Ixion77
addikt
Nocsak. Mi történt vele? Elkezdték végre beárazni a német IT cégeket a valós teljesítményüknek megfelelőre?
BTW nem is tudtam hogy a német piacon nincs automatikus felfüggesztés X százalék esés után.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz aujjobba #44948 üzenetére
Ennyire azért nem egyszerű az ügy.
Pl. páromat pár napja húzták be sikeresen egy csalásba, amivel lenyúlták a személyi iratainak másolatát. Hogy nem vesztett néhány ezer eurót is az ügyön, az csak annak köszönhető hogy én IT-sként észrevettem hogy mi folyik és közbeléptem. Profin felépített csalás volt, klónozott honlapokkal, felépített személyi hátterekkel, megnyerő kommunikációval.
Na most ilyen esetben a párom a hibás, mert nem rendelkezett megfelelően mély IT ismeretekkel? Mivel nem szakmabeli, miért kellett volna rendelkeznie?
Miért tekintenénk normálisnak hogy egy szolgáltató meg akarja téveszteni az ügyfeleit? Biztosan jó, hogy hagyjuk hogy majd a piac rostálja ki az ilyeneket? Hány áldozat lesz addig?
És ha a piacon minden szolgáltató ilyenné válik, mivel ez termeli hatékonyan a bevételt?
Ezért utálom a PR-szakmát. Az esetek többségében nem az a cél, hogy a kuncsaftjaikat objektíven tájékoztassák a termékeikről, hanem hogy becsapják őket. Ha ezt normálisnak tekintjük, azzal elfogadtuk hogy hazugsággal előrébb lehet jutni mint tisztességgel, és az egész társadalmunkat nap mint nap mérgezzük az ebből kialakuló gondolkodásmóddal."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Tök mindegy hány éveseket akar behúzni, senkitől sem elvárható hogy mindenhez értsen, akárhány éves korban.
Mondjuk pont az USA az ahol simán lehet perelni rosszhiszeműségért, és amennyire én tudom, elég az hogy túl apró betűvel vagy túl eldugottan volt leírva hogy az a veszteség csak virtuális. A büntetési tételek meg kellően nagyok ahhoz hogy megroggyantsák a RobinHoodot.
Európában fölöttébb idegesítő hogy elég ha a bank bizonyítja hogy a 700 oldalas ÁSZF-ében valahol benne volt valami, és a kuncsaft beikszelte szerződéskötéskor hogy ő az ÁSZF-et elolvasta... Az államnak éppen az az egyik fő feladata hogy a cégektől tisztességes működést megkövetelje, az állampolgárai számára élhető környezetet biztosítson.(#44952) Lex Icon: Nyilván nem ismerem a részleteket, nem is szükségszerű hogy a RobinHood hibázott itt egyáltalán. Ha érthetően, láthatóan és időben kifejezte a kockázatokat, akkor nincs mit tenni: sajnos mindig van aki rossz döntést hoz. Csupán azt mondom, hogy nem lehet annyival lezárni hogy "ilyen a popszakma, a szolgáltatónak nincs felelőssége". A korrekt tájékoztatás igenis szolgáltatói felelősség.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Mercutio_ #45065 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a WireCard csődbe megy. Innentől a részvényei értéke nulla. Most bocsájtanak ki még egy csomó részvényt, a kötvényesek meg ugrálnak örömükben, mivel van olyan hülye aki megveszi az értéktelen részvényeket, kártalanításkor viszont a kötvényesek állnak előrébb a sorban.
Innentől az egész ügy politikaivá válik: kiderül hogy mennyire fontos a németeknek hogy fenntartsák a látszatát hogy van valamirevaló IT-jük. Ha kimentik a WC-t, akkor nyerőben lesz aki most belevesz. Ha nem mentik ki, akkor nullázódik a befektetés."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Mercutio_ #45069 üzenetére
Az. A németek és Európa eltartja őket, de a világ többi részén nem tényezők. Az MS pedig szép folyamatosan felzabálja a piacát.
SAP SE annual revenue for 2018 was $29.18B, a 3.46% increase from 2017.
SAP SE annual revenue for 2019 was $30.859B, a 5.75% increase from 2018.
SAP SE revenue for the 1st quarter, 2020 was $7.194B, a 3.99% increase year-over-year.
Microsoft annual revenue for 2018 was $110.36B, a 14.28% increase from 2017.
Microsoft annual revenue for 2019 was $125.843B, a 14.03% increase from 2018.
Microsoft revenue for the 1st quarter, 2020 was $35.021B, a 14.56% increase year-over-year.Ráadásul ez csupán egy cég. Európának ki kellene alakítania a saját FB, GOOG, AAPL, V, AMZN, stb. cégeit ugyanúgy ahogy Oroszország és Kína is teszi. Csak sajnos velük ellentétben az EU-nak nincs igazán lehetősége szembeszállni az USA-val, így nem is tud kialakulni komoly saját IT-je.
-
Ixion77
addikt
Arra hirtelen csak 2019-es adatot találtam: Dynamics products and cloud services revenue increased 12% (up 15% in constant currency) driven by Dynamics 365 revenue growth of 42%
Másik cikkből itt egy 2018-as is: The Productivity and Business Processes business segment, which includes Dynamics, LinkedIn and Office, came in just above expectations, with $9.67 billion in revenue, rising 13 percent.
(#45072) Zoty4: Ha biztos vagy benne hogy nem mentik meg, akkor shortold nagy összeggel
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Nem értek a területhez, de már kíváncsi lettem, hogy tényleg rosszul tudom-e az arányokat, ezért rákerestem és ezt találtam:
ERP Market Share:
Deltek 35,9% (ez mi a rosseb?)
MS Dynamics + GP 9.53%
SAP ERP + Materials + ECC 6.4%
Workday 3.75%
Oracle 2.72%
Sage 2.46%
JP Edwards 2.01%
Others: 39%Persze bizonyára lehet vitatkozni hogy mi is van itt mérve és hogyan, de azért nem úgy tűnik mintha MS esetében lof*x méretről lenne szó.
Persze mindez továbbra sem változtat azon hogy ez csak egyetlen német IT cég. Hiányzik a következő 10... Erről a grafikonról fájóan hiányzik Európa.Szerk.: Még egy érdekesség: Eszerint a lista szerint a 4. legnagyobb német IT cég volt a Wirecard az SAP, TSystems és Bechtle mögött. Még az európai top 30-ban is csak 7 német. (Illetve már csak 6 )
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz julius666 #45201 üzenetére
"Nagyon durva amit a jegybankunk művel."
Csak ha a saját szemszögedből nézed, és nem az övékből. Meggyőződésük hogy a gazdasági fejlődés a szebb jövő megteremtésének egyetlen útja. Az új nagytőkés réteg megteremtése, a forint gyengítése, a pénzügyi megtakarítások elértéktelenítése, a látszólagos bérnövekedési ütem fenntartása - ezek a céljaik. Mindenképpen gyengíteni akarják a forintot, és minden évben keresik azt a pszichológiai szintet, ahol a nép még pont nem lázad fel.
Képzeld magadat NER-esnek, és máris tapsikolnál örömödben a fejleményeket látva. A megtakarításaid nem forintban vannak hanem reáleszközökben, a forint gyengülése miatt a cégeid külföldi bevétele egyre nő, az EU-s projektjeid euroban vannak elszámolva. A munkásoknak reálértékben egyre kevesebbet kell fizetned, és még hálásak is hogy "többet keresnek" mint tavaly. Napsütés, boldogság, nemde?"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Egy kis hétvégi olvasnivaló a német/európai IT-t lesajnáló kommentjeimhez adalékként, és a WireCard összeomlásának jelentőségéről:
Düznik, ricnik, Wirecard: hogy leszünk mégis gyarmat?
Ízelítőül egy elgondolkodtató érdekesség:
"a DAX komplett market cap-je annyi, mint mondjuk az Alphabetnek""Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz SzekeresPeti #45219 üzenetére
Hallottunk, régi sztori (de persze egyre aktuálisabb). Igazán a jelenség várható következményei az érdekesek, de azt meg nehéz meghatározni.
Mindenesetre az egyik közülük, hogy eséskor a hulladékkal együtt a minőségi részvények ára is esik, mivel az indexkövető ETF-ek nem válogathatnak hogy mit adnak és mit nem. Ráadásul mivel az indexekben jellemzően pont a jól működő cégek a súlyosak (hiszek azért nőttek nagyra mert jól működnek), ezért pont azokból adnak a legtöbbet. Ergo esésben kifejezetten érdemes a legnagyobb részvényeket venni ETF-ek helyett. Ezért javasoltam pl. március elején mindenkinek US bigcap cégek vételét (AMZN, MSFT, stb.)
(Kár, hogy én csak túl óvatosan hallgattam akkor magamra )"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
-
-
Ixion77
addikt
válasz lordjancso #45436 üzenetére
1, igen
3, azért hogy több instrumentumot tudj elmenteni"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Én meg mikor 400 körül volt azt hittem hogy ez az olajáresés betesz a környezetbarát energiaiparnak, és az olyan luxuskiadások mint a Tesla fognak először menni a lecsóba. Így 1120-nál úgy tűnik hogy ez nem jött be. Még jó hogy nem shortoltam.
(Meg a tankereken való meggazdagodás sem jött be. Az arany bezzeg nem akar esni. Meg India sem. DOKU-ról se hittem hogy 100 fölött még mindig venni fogják. Mostanában nem igazán akarja a piac azt csinálni amit én várok tőle.)(#45454) j0k3r!: Ez érdekes kis oldal, köszi! Jesszus, mit műveltek június 9-10 közt DUO-val! 15000-en azt hitték hogy a Fangdd Network Group = FANG? Még sajnálni is nehéz azt aki így veszti el a pénzét...
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Az első hullámban már meg lehetett tanulni hogy nagyon kell figyelni hogy mi a valós információ és mi a média által tolt riogatás. Jelenleg az adatokat nézve én egyelőre nem látok robbanást, vagy "második hullám"-ot.
Azokban az államokban, ahol már lefolyt az első hullám, nem látok második púpot a napi új esetek grafikonon: New York, New Jersey, Massachusetts, Michigan
Ahol eleve alig volt az első hullám, ott talán van valami emelkedés: Illinois, Pennsylvania
A mostani esetszám-emelkedés olyan államokból jön, ahol még nem volt meg az első hullám: Arizona, California, North Carolina, Georgia
Utóbbiakban majd eldöntik hogy a bezárkózást választják vagy a Svéd módszert. Az eredmény az én várakozásaim szerint így is, úgy is ugyanaz lesz: néhány hét alatt lecseng a járvány. A média közben ijesztget, de ha nem hoznak extrém hülye gazdaságkorlátozó intézkedéseket, akkor extra hatása a tőzsdére nem lesz.
Európában sem várok extra nagy második hullámot. Mindenki megtanult védekezni, ha komolyodik a helyzet, többen fent tartják majd a maszkot. A tömegrendezvényeket esetleg letiltják ismét, ez szükséges is. Meg persze ismét szívatják a gyerekeket és szüleiket, mert ez valami beteg perverziója a politikusoknak."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Aztán nézd meg hogy az "inkább hagyjuk" Indiában is hogy áll a tőzsde... 25 körül kezdtem április közepén shortolni az INDA-t, ami azóta már 30-nál van, miközben az esetszámuk azóta is exponenciálisan nő.
Következtetés: a járvány esetszáma nem korrelál a tőzsdei árfolyamokkal. A tőzsdei cégek még jól is járhatnak azáltal, hogy a kevésbé tőkeerős potenciális konkurencia kipurcan."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz mgoogyi #45491 üzenetére
Három már nagyon sok, vagy én nem számoltam jól?
"Miért spekuláltok ennyien?"
Egyrészt mert szerencsére van így is bőven plusz ami kiegyenlíti, csak nem annyi mint szeretnénk.
Másrészt mert ez segít helyretenni a saját mindentudásunkba vetett hitet. Kontrollt ad abban hogy valójában mennyire értjük a világot.
Harmadrészt mert az izgalom maga az élet. Ülhetnénk egy sötét sarokban értelmes biztonságban konzerven élve, de izgalmasabb kimenni a napra ahol le lehet égni, elüthet egy autó, ránk eshet egy virágcserép, megharaphat egy kutya és pofán verhet egy rosszkedvű boxoló."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Előtte még lesz egy péntek. Péntekenként pedig megfigyelésem szerint valami általam ismeretlen oknál fogva mindig megugranak az USA koronavírus új fertőzés számok. Aminek vagy lesz látható hatása a tőzsdére, vagy nem.
-
Ixion77
addikt
5 millió új munkahelyet hozott létre az USA magánszektora
Van egy olyan érzésem hogy nem hozott az létre semmi újat, csak eljött az ideje hogy papíron is visszavegyék azokat, akiket valójában el sem bocsájtottak.
(Nem mintha én bármit tudnék innen az USA munkaerőpiacáról, de a Portfolió szándékos bulvár félreértelmezései bosszantanak.)"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Privát spekulatív véleményem az, hogy az árfolyamot a hit mozgatja. Magam is abban hiszek már pár éve, hogy az autótartás jelenlegi formája hamarosan ki fog halni. Amint meglesz a megbízható önvezető autó, az majdnem olyan gyorsan fog terjedni mint az első IPhone, mivel valós igényt elégít ki. Először leváltja a taxikat, aztán a városban használt magánautókat, utána a városi tömegközlekedést, majd végül a vidékit is. A privát autó olyan lesz, mint mondjuk IT világban a BBS vagy a MUD. Létezik, de idejétmúlt: nincs igény rá ergo minek.
A sokszázmillió önműködő elektromos autó pedig maga lesz a modern nagy kapacitású villamosenergia-kiegyenlítőrendszer a megújuló energiatermelés számára.
Mindehhez a legfontosabb tényezők: akkutechnológia, önvezető technológia és szórakoztató technológia. Ezekben pedig a Tesla kétségkívül élen jár.
Innentől a magas árazás indokoltsága azon múlik, hogy ezekben mekkora a Tesla előnye. Hallani olyat is hogy behozhatatlan, meg olyat is hogy simán utolérik. Nekem megbízható infó híján fogalmam sincs. Arról sincs, hogy nem bizonyul-e végül az elektromos autózás mégis zsákutcának, és nem lesz-e a Toyota-féle hidrogénautó a befutó. Mindenesetre a tétjeimet az elektromosra tenném."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
A média keresi magának a hallgatóságot, mint mindig. Nem kell komolyan venni.
Ha szándékosan akarnak az emberek vírusosak lenni, annak oka van. Fiatalok közt persze lehet az ok a menőzés vagy a lázadás, de hogy társadalmi szinten számító mértéket öltsön ahhoz társadalmi szintű hülyeség kell. Pl. a már fertőzésen átesettek pozitív megkülönböztetése..."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Milyen hirtelen beborult a hangulat 11:20 körül. Vajon mitől?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Napelem
- Ukrajnai háború
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest