Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #7212 üzenetére
"Hitelszerződés megkötésekor aláírták, hogy 6-12... hónap lesz a kamatperiódus."
teljesen lényegtelen mekkora a kamatperiodus. mindegy mekkora a CHF alapkamat. minden mindegy: a bank oda rakja a kamatot ahova akarja. uis a hitelfelvevővel aláiratatta, hogy a bank egyoldalúan szerződést modosíthat.
"Nem kell félteni "szegény" devizahiteleseket."
Ja végülis aláírták, hogy a bank egyoldalúan szerződést modosíthat. Ő hibájuk, hogy ilyen egyaltalán elképzelhető MOon. -
Dare2Live
félisten
válasz
lajafix #7205 üzenetére
'JZS regnálását kamatdöntés után sikoltozott pár kört, hogy Magyarország csődbe fog menni. '
úgy rémlik hogy igaza lett, felhívta jó előre a figyelmet a tarthatatlan folymatokra. Ez volt a dolga."úgy rémlik hogy igaza lett"
MO csődbe ment? Nem. Akkor mért lett igaza?
De ez a kevésbé lényeges rész. A fontosabb, hogy egyszer nem láttam BBt, hogy kiállt volna a pulpitusra sikoltozni, hogy 10%+os ÁHT hiány, katasztrofális külkermérleg: Csődbe fogunk menni. De Trichetel kapcsolatban se rémlik semmi ilyesmi. Maximum finom utalásokat látok tőlük."Az egyetlen állami szervezet (A TŰZOLTÓK MELETT
), ami a rá rótt feladatát teljesítette, hitelességét pedig megőrízte az elmúlt évtizedben. Szerinted mi a hitelesség definíciója?"
Mármint ki szerint? A lakosság szerint?Szerintem a hitelességet jól mutatja az, hogy ha elkezd károgni akkor megmozdul a forint. Amikor Járai elsőnek el kezdett sikoltozni meg is mozdult. Késöbb már szartak rá nagyívben, nem érdekelte a befektetőket, hogy mit mond egy hitetlen senkivé vált: leszarták mit mond.
"A 20 milliárd IMF hitel akkor micsoda volt 2008 őszén? De facto csődbe mentünk, a piacról nem tudtuk tovább finanszírozni magunkat."
Ó ez definició kérdése. Az pedig úgy szól, hogyha nem képes törleszteni adóságait. Nem írja, hogy hogy."De bizony a jegybank feladata a kockázatok ismertetése. MO érdeke pedig a kockázat megismerése volt, nem a struccpolitika."
Ismertesse azt az ellenzék, az újságok, a jegybankelnök pedig max finoman utaljon. Ahogy NYon is szokás. -
Dare2Live
félisten
válasz
lajafix #7196 üzenetére
Belemehetnék de már évek óta nem követem és sose utaztam benne így mégse. Arra emlékszem, hogy a +3%nál mi mindig azt találgattuk, hogy na vajon össze omlik e a forint és vele az ország.
"Ha JZS nyugtatja a piacokat akkor csak annyit ér el, hogy a mindenki által érzett kockázatemelkedés ellenére a jegybank vezetője félrebeszél(követve a kormányt, az ellenzéket, néhány elfogult magyar gazdasági intézetet), ezzel a jegybank hitelességét erodálja."
Anno követtem JZS regnálását kamatdöntés után sikoltozott pár kört, hogy Magyarország csődbe fog menni. Forint meg ahogy lenni kell minimum tüskézett egyet. JZS regnálásának végén a jegybank hitelessége egy nagy 0 volt. Konkrétan kiálhatott a podiumra és totágast is állhatott azt is leszarták 0volt a hitelessége.
Ja és MO nem ment csődbe. A jegybanknak pedig nem az a feladata, hogy azt sikoltozza, hogy csődbe megyünk, csődbe megyünk, ez nem MO érdeke. -
Dare2Live
félisten
válasz
lajafix #7193 üzenetére
végülis logikus, ha akkor bedöl a forint és akkor ezen annyira se lepődtem volna meg mint az 1400es OTPn, az 500ft/euros (chfes...) árfolymnál a lakáshitelek, válllkozások hitelei úgy döltek volna be, hogy rossz nézni. Ez pedig egy olyan spirált indíthatott volna el aminek a vége beláthatatlan, lakásárak a sok árverezés miatt őrületesen bezuhannak, emberek az utcán, bankok nincsenek a pénzüknél, bankok akár csődbemennek.. és ugyanez rengeteg vállalkozással is, eközben az 500Ftos euronál az állam törlesztési esélyei is drasztikusan romlanak, mindez egy olyan környezetben ami tavaly volt...
Én csak Járaival tudom hasonlítani és hát fényévekkel veri. Járai minden héten kiállt podiumra és elmondta, hogy a forint össze fog omlani, Magyarország robog a csőd felé... Értem én, hogy Fideszes de b* meg a jegybank elnökének az ország érdekeit kell szolgálnia az pedig az, hogy nyugtatja a piacokat, nem hogy rémisztget.
-
Dare2Live
félisten
válasz
phaet0n #7171 üzenetére
R. nem károgott mindig armagerdont amikor viszont megtette, megmondta mi, miért és lámlám. Ezután persze nem kellene tőzsdéről josolgatni mert ahoz nemért.
Persze sokan mások is látták mi lesz, ld a GS botrányt, csak ők nem leírták, elmondták az egyetemen, hanem shortoltak.amúgy én egyetérek újfent vele. Ha továbbra is ebbe az irányba megyünk óriási pofáraesés lesz, a piac egyszer csak megunja a brutális hiányokat és menekülni kezd.
-
-
Dare2Live
félisten
2010et indítsuk a DOW emelkedésen kívűl egy jó hirrel.
Anno már az export-import olló zárodása majd az, hogy "100év" óta először szuficites külkermérleget produkáltunk is biztató volt és evvel [link] együtt már tényleg biztató lenne a helyzet... ha nem lenne körülöttünk az ami.
Ejha szocik 2002ben így és nem osztogatással kezdenek... -
Dare2Live
félisten
válasz
Kraptor #6561 üzenetére
"Hát háboró már elkezdődött, mondjuk gazdasági háború és űami-kína között. Amcisk a kínai gumikra büntetővámot terjesztettek ki (50% első évben, 35% második, stb). A kínaiak erre ugyanezt akarják meglépni, csak amcsi importált csirkére és autó alkatrészekre."
Ilyenek évtizedek óta vannak és ha ez háború akkor az EU is háboruba áll az USAval Kínával meg pláne...
-
Dare2Live
félisten
Ezt ismeri vki?
0.1%os kötésdíjak vannak enyhén szólva vonzó....
szerk: tárgytalan ninxs meg a havi forgalmam 1milliárd...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Fecogame #6566 üzenetére
hát a legegyszerübben pl CIB bankon keresztül. Csináltatsz egy ebrokert és vehetsz kb bármit ami nagy. Csak a tarifák rémesek.
Aztán ott a SAXO tradaer.vagy csinálod ahogy fless, mész egyből amiba. ez minimálisan problémásabb mint a CIB de nem 5000Fts kötésdíjaid lesznek hanem 200Ftsek... nagyon nem mind1.
-
Dare2Live
félisten
Nagyon érdekes az egész amblok... de rohadt komplex. Én minnél többet foglalkozok forexel (egyelőre anyagilag csak demo sziten) minnél jobban látom, hogy már sejtek eztazt annál jobban látom, hogy nem látok semmit.....
Egy egyszerű dolog ami utólag tök egyértelmű de anno.....: Mennyire nem értettem/ük, hogy mért szórja a pénzt "helikopter Bernie" (FED), hogy ebböl mekkora infla lesz..... nemis tudom mennyi milliárdot, trilliárdot pumpált a piacra.....
...és ha nem teszi most hol lenne a $? ultra brutáll lenne a defláció...? az öreg félévre előre látta, hogy miért fog a $ rallyzni a gazdasági helyzet ellenére..... btw írjam le szerintem mért rallyzik a $? -
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #5583 üzenetére
johogynem a Zimbabwei fizetőszeközt javallod....
Ha pedig 4% az infla akkor anyit értéktelenedett el. és ha 12% a kamat annyival többet kapsz. Innen nem nehéz számolgatni mi mennyit értéktelenedik el...USA brutál mod adosodik el az igaz, de azért olyat, hogy nincs mögötte valós fundamentum nem mondanék... a világ 1-2. legnagyobb gazdasága.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Sas madár #5576 üzenetére
?
Mért USAban lakásárak nem zuhannak? Aki tözsdézett abba volt nyugdíja anank talán jó? Eközben pedig vehet állampapírt 0.5%os kamatra....
Spanyolország?
Anglia?
Folytassam a sort?MOon legalább berakhatod a pénzed tutibiztos állampapírba bankba 12%ra.... miközben a novemberi infla 4.2%os volt.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
most ezt nem neked de:
Sztem teli van a forum kezdő tőzsdézős, ilyen olyan alapos emberrel kemény long szentimentel.Vegyétek már észre: BEAR VAN. TRENDEL SZEMBE HUGYÁLTOK!
Eközben soha ilyen nemvolt állapot van: infla 5.1% a bakban meg kaptok 13%ot. Mit kell ezen gondolkodni?Én mint az itt jelenlévők átlagánál kategóriával többet/?jobban/tapasztaltabb tözsdés is a pénzem 60%át szimpla bankbetétbe tartom most. Majd ha egy BUX mozgóátlag legalábba z 50napos +ba lendül lehet váltani. Addig szvsz hülyeség.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ngabor2 #5375 üzenetére
na.
Mennyit kamatozik pénzed ha most bankba rakod? 12-13%ot.
Mennyi kamat van a CHFes kölcsönödre?
vmi bünti szerződésmodosítást is garantált kapsz a nyakadba.....
Máshogy fogalmazva: Én tuti nem előtörlesztenék.Másik: Fundamenta, meg lakáskassza.....
Szép szám az a 72.000ft, na akkor most uccu számold ki amblokk %osan mennyi marad éves szinten a zsebedben és, hogy ez megvan e 9-13%.
Mennyi jött ki? Megéri e a "felár" azt, hogy csak egyre költheted, arrol számlát kell adnod(tehát nem lehet FAval játszani....) és csak 4év múlva nyulhatsz hozzá, ha időközben szétmegy a kocsi sokra nemmész vele....
Mi jött ki? -
Dare2Live
félisten
válasz
Füleske #5362 üzenetére
nagyon sokan, nagyon sok pénzt megmozgattak azért, hogy a forint bedöljön, nem történt meg.
Ha elsőre nem sikerült akkor most, hogy a hátunk mögött van a bármikor felvehető IMF hitel 3* is átgondolják körbenéznek.... és ha körbenéznek akor gyorsan keresnek maguknak másik célországot.
-
Dare2Live
félisten
válasz
CriticalHit #5343 üzenetére
Bét B a bookline nem?
-
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #5300 üzenetére
egen azért vártam/éreztem ezt az adatot fontosnak, mert itt van adat. mosógépnél.... nincs.
és ebböl vmenyire következtetni lehet biza, hogy más tartós fogy cikk eladások, hogy alakulnak.a folyamat egyértelmü. Már mostanra is bő 30%os a visszaesés...., ha pedig mindenhol ekkora a zuhé akkor az USA termelői gdp 30%a eltünik jövő ilyenkorra.... nem folytatom az eszemfuttatást ISMel...... de elég nagy sansza van annak, hogy nem -1-2%os visszaesést fogunk látni....
-
Dare2Live
félisten
ma ugye úgy indult, hogy
ISM Manufacturing PMI 38.1
azaz k* kemény lesz a recesszió....
hatás: DJ/SP500 +ban.nap végén:
[link]
hatás: 0ban zárnak.egy hsz a forumbol:
"Toyota Down 23%? Daimler Down 24.5%? GM, Ford, Chrysler Down 45%? Porsche Down 50%? AWWWwww who cares. As long as we keep the DOW up around 9000K. The sheep won't even look at the world falling down around them. " -
Dare2Live
félisten
szerintem csak nem látsz bele a folyamatokat mélyére....
"devizaárfolyamoknak semmi közük nincs az adott országok gazdasági kondícióihoz"
rövid távon lehetnek nagy ingadozások de hosszú távon egy valuta értékét a mögötte lévő gazdaság ereje adja meg.
ld pl szlovák korona vs huf az elmúlt időkben.....ost, hogy fél százalék a dollárkamat és majdnem nulla a jen, mindkettő száguld, a forint pedig 12% ellenére gyengül. Ilyenkor hol vannak a carry-trade pénzek?
usd nem nagy CT valuta.... és nézz rá a legnagyobb CT valutára a jpyra... menekül haza........
-
Dare2Live
félisten
a tőzsde már egy jó féléve lutri...
mostani kedvencem ez a 38as consumer sentiment ami 2xév legszarabbja lett nagyon fontos makro: köv félévre nagyon jól előre megmondja mekkora a vásárlási hajlandóság.... azaz sanszosan nem kicsi recesszió lesz ami azonnal magával húzhat egy tartósabb recessziót. (spirál efekt). Na és mi történt miután kijött? fél órára rá rally.... megsem állnak az indexek +10%nál.
pánikvétel, pánikeladások sorozata random modon.
más: bekaptam vmi nagyon durva virust gyak 2napig semmi trade... most kapkodoma fejem mi is történt.... ezse semmi.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#95561216 #5216 üzenetére
sztem egy makroban most minden benne van:
"CB Consumer Confidence: 38.0"Az USAkok 20+év hitelböl élés és pénzszórás után kénytelen/véletlen/direkt elkezdték visszafogni a fogyasztást. Na ja nem kapnak csak simán hitelt 3.db plazmátévére...
Ezen rövid szösszenet után nézzük meg, hogy fog alakulni az USA export ilyen k*erős $ mellett és vegyük számításba azt, hogy az USA gdpjének 70% a lakossági fogyasztás ami épp 20év pénzszórás után keményen visszafogódik.
Megaszondtam, hogy kemény recessziót sejtek.... -
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
ez egy gyöngyszem: "A Valutaalap diktátumát mindenki meg fogja szívni....."
Tudod te mi az amit mindenki megszívna? Ha a forint összeomlana és vele amblokk a magyar gazdaság. Na azt tényleg megszívná mindenki de nagyon durván. ehez képest ha a 8-12hig nyitva tartó közhivatlanok nem kap 13.havi pénzt az lokuki.
fless: kamion berakok holnap 1000ftt erre a chinamaxra....
-
Dare2Live
félisten
válasz
stangli #5144 üzenetére
elvileg 50%+1el is átmehet, márha libsik mellé állnak és nem nyomnak egy hasonló populista/demagóg "a válság árát nem a közszolgákkal és a nyugdíjasokkal kell megfizettetni." (hanem kivel? versenyszféra? muhaha lassan minden termlő tevékenység bezár itt MOon. családosok? grat!....) maszlagot.
egyébként ha elbukik ehetséges az a 300+os euro... sok sikert a CHF/EURban eladosodott közszolgáknak akkor....
-
Dare2Live
félisten
OTPt nem tudja vki ki veszi?
baszott erős ma... gyanus... aszem várok még pozi nyitással, mondjuk forgalom az nem nagy....
-
Dare2Live
félisten
válasz
student #5071 üzenetére
Az a k* durva, hogy részvény az nem betét tudtommal.
és ha felröppen a hír, hogy eqborki/equitas anyabankja..... csődbe megy nem vagyok egy pánikolós tipus de már a rummor alapján is utalom/rakom át a pénzem rvből vmi befejtetési jegybe.... az ugye betét???
agyrém ez az egész úgy ahogy van. Kezdő szerintem most inkább rakja be a pénzét bankba kb jövő héttöl kap érte 12%ot az elég jó oszt csokolom.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #5069 üzenetére
"[I]Negatív besorolási megfigyelés alá vette pénteken a belga KBC bankcsoport és kelet-európai, köztük magyar érdekeltségei kockázati besorolásait a Fitch Ratings, arra hivatkozva, hogy a romló környezetben további portfolió-leírásokra lehet szükség.
A legnagyobb európai hitelminősítő a KBC Bank, a KBC Verzekeringen - a biztosítási üzletág -, valamint a csoportot átfogó holding, a KBC Group magasan elsőrendű, hosszú futamú "AA mínusz" adósosztályzatát vette negatív figyelőlistára, egyben "B/C"-ről "B"-re rontotta a KBC Bank egyedi besorolását.
A Fitch az intézkedéssel összefüggésben negatív figyelőlistára vette a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. (K&H Bank) "A plusz" szintű hosszú futamú osztályzatát is.
A figyelőlistára helyezett besorolások ügyében még az év vége előtt dönteni akar a Fitch Ratings, vagy úgy, hogy leveszi az osztályzatokat a figyelőlistáról, vagy úgy, hogy lejjebb viszi a besorolásokat.
Az indoklás szerint a belga bankra bejelentett lépés tükrözi a hitelminősítő aggodalmát a KBC 9 milliárd eurós, kockázatterítő céllal értékpapírosított, zálogjoggal támogatott kötelezvény-portfoliójával (CDO) kapcsolatban. A csoport már ismertette azt a tervét, hogy 1,6 milliárd eurónyit leír ebből a portfolióból, de a Fitch szerint további leírásokat sem lehet kizárni, ha a piaci viszonyok romlanak.
Mindemellett a globális, de különösen a közép-európai piaci körülmények mind nehezebbé válása miatt a kinnlevőség-portfolió romlása is a vártnál nagyobb leírásokat tehet szükségessé, ami tőke- és jövedelmezőségi nyomást jelenthet.
A Fitch a hét elején már külön negatív kilátást adott az addigi stabil helyett a K&H Bank, valamint a CIB hosszú futamú, egyaránt "A plusz" kockázati besorolásaira, összefüggésben azzal, hogy a múlt héten a magyar szuverén adósbesorolás kilátását is stabilról negatívra rontotta. A negatív kilátás enyhébb jelzés, mint a figyelőlista, legalább annyiban, hogy az érintettnek akár egy-másfél év is rendelkezésére állhat megszüntetni a negatív kilátás okait..
A hitelminősítő a hét eleji elemzésében mindazonáltal hangsúlyozta, hogy a két magyar bank osztályzatai tükrözik a támogatás "rendkívül magas" valószínűségét a többségi tulajdonosok - a CIB-et birtokló olasz Intesa Sanpaolo, és a K&H-ban többségi KBC - részéről.
STOP
KBC seeks 3.5 bln euro in govt capital by Mon-paper [/I]"
nem mondok mást, mint, hogy "langsam spaziren"
-
Dare2Live
félisten
hátha ülni akarsz rajta tök8......
btw szerintem még olvasgass még mielött beleülsz vmibe amikor szombaton portfolion ilyesmi van fene se tudja nincs e teli "megbízható" pépörökkel pl az equitas anyabankja...
14:11 Minden napra jut most már egy bankcsőd? Sajnos igen!
12:39 16 éve nem zuhant ekkorát a font, és a java csak most jön!
10:49 Már autóba sem ülnek az amerikaiak
09:32 Új Bretton Woods kell?
-
Dare2Live
félisten
ha full kezdő vagy akkor ne a brokidij érdekeljen meg, hogy hol....
-csináld papiron vagy demoprogrammal elötte legalább pár hónapig inkább fél évig, aztán keress brokerházat.....BUXon ha aktivan akarsz tradelni az equitas.hut ha nem akkor az ebroker.hut ajánlom, külföldben amíg meg nem nyugszik a piac meg gondolkodjon egy kezdő.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kraptor #5045 üzenetére
tádám!
tessék mindenkinek ma a tőzsdéket figyelni! 100évenként csak 2* van ilyen!CT menekül, legfontosabb indikátor.
Fless: TA normális időkre épít, arra alakult ki a szabályrendszere a 99% mozgásaiból josol. Most viszont az 1%ot éljük. Fundásan meg azért kiba nehéz bármit is josolni mert ha összeomlás van vagy nincs az elég nagy difi.
-
Dare2Live
félisten
válasz
stangli #5036 üzenetére
Itt vmi sokkal-sokkal durvább történt.
OTP vagy tudomisén ki leszedette Egon OTP elemzését, equitas.hu rol, szerdán reggel még el tudtam olvasni ma már nem.... ja és ilyen dolggot az elmult 5évben én equitas.hun nem láttam pedig egon TA ját rendszeresen olvasom. (Kitünő TAs szvsz)
más:
ez sasoljátok [link] persze ugye ez az indikátorom is megörült de szvsz nem ennyire. -
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #5027 üzenetére
nem 8? ahogy DJ zárt ígyis úgyis megvan a -15%.... annál lejjebb hétfőn enm mehet...
-
Dare2Live
félisten
még1 pillanatra visszanéztem egy ok miatt.
A mester blogjában címlapra kerültünk. [link]
aki nem ismerné ő az aki "mindent megmondott és úgy lett". -
Dare2Live
félisten
Ez már ilyen feldolgozhatatlan....
Orbán: Gyurcsány miatt esik a forint....
bazki irtózatosan nagy szar van nektek meg nincs jobb dolgotok mint baromságokat mondtok mert a 90%nak ez kell?
-
Dare2Live
félisten
ma már írtam, hogy "érdekes" ami a BUXon megy OTP pedig főleg az. Ahogy írtam ilyet én még nemláttam....
Egyébként pedig nagyon erős trend van! És nem long trend! És trendel szemben főleg egy kezdőnek nem vagy csak nagyon óvatosan szabad pisilni....
elvileg hétfötöl shortolhatok... kiváncsi vagyok ha véletlen felveszek vmi pozit az mi lesz....
szerk: sose szoktam ilyeneket írni mert aztán megvádolnak, hogy miattam bukott xet.... szóval én nem buzdítottalak semmire, ha zted a long jó hát hajrá!
-
Dare2Live
félisten
egyszerüen totál tanácstalan vagyok semmi analógiám nincs a mostani helyzetre..... pedig ugye 98/01et is megéltem.... de ilyen mint amit mostanában látok még akkor sem volt....
TAsan sincs lövésem.... 5+évre visszamenőleg TA? egyébként se tudom extrem helyzetekben TA mennyire müködik..... fundásan sincs logika 2500as OTPbe ha szar van oké nem lesz 2010 re 1500Ft csak 800ft as profit az is 3as P/E...
ülök a pénzemen és figyelek... ez van...
-
Dare2Live
félisten
már a jelenlegi 10-15%os gyengülés is elég kemény....... ez hány %is növeli mondjuk egy 20éves törlesztő részletét?
Hány ember ugrált nekem fél éve, hogy mekkora üzletet csinált a 250nél felvett hitellel, hsiz most 230 az euro....ftnek 280 és 285 is kemény fal és 285nél szvsz már mnb is beszáll..... exportos papiroknak(richter, egis) viszont ez kemény támasz lehet, hisz "minden ft" tiszta haszon....
1800at gondolom fibonacci alapján mondtad, ezt én is látom de ha lemegy odáig hát akkor hacsak nincs világvége berakom tőkém 70%át oda aztán lesz ami lesz...
nesze neked én a profi trader....
Ma volt időm kicsit papirokat nézni érdekes volt az ominozus OTP.... amint megjelent egy vevő kitömték... ha 10.000et akart annyival ha 100.000et akkor annyival.... 0szinten titkolták, hogy nekik van istenverte sok OTPjük és k*ra sürgető mindet kiszorni... csak annyira nem adták, hogy OTP beszakadjon.... persze ettöl függetlenül beszakadt.... senki se akar ilyen pépört tartani... sokkal inkább shortolni....
btw kérdés mindenkihez:
Van vki itt aki szerdán vmi poziba be mer állni, vmi pozit meg mer hagyni? ha igen mibe? -
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4941 üzenetére
OTPben az a szimpi kiszmolható jellemzöen -10%....
ennek ellenére már annyira össze van verve, hogy shortolni se merem, fenébe is....
aktuálisan: 2620nézegettem forint chartokat, érdekes TAsan..... no meg az is érdekes kérdés mi alá nem lenne célszeru beengedni...., pl hol kezdenének tömegesen beszakadni a hitelek...
no meg OTP is irtozatosan csunyn néz ki..... kilog bolingerböl konstans: nagyon erös a trend, 2500 ha nem állitja meg akkor pedig nem tudom mi....
-
Dare2Live
félisten
hát ebrokerhez képest maga a megváltás az equitas...... majd csak kakukolsz amikor ok lenyomása után 2sec alatt bent is vagy könyvben és rá 1mpre már jön is vissza az üzi, hogy teljesült.....
arrol nem szólva, hogy 20ad annyi leállás van és hogy a felületet személyre szabhatod 2-3monitorra is ahogy tetszik és, hogy......
na meg ha visszavonsz egy megbízást az ingyenes és nem 50ft.....
most végülis mi az elmult 2hétben az egyenleged? jóistense tudja követni....
-
Dare2Live
félisten
Soros nagyon jó de dotcom lufi, meg leh óta olyan aki tudja csinálja aki nem tudja tanítja filingje vana dolognak..... néha olyan érzésem van mindha átment volna elméleti szakembernek.
Nyilasit az érdekes stílusával is de birom. Olyan mint Roubini mester: Előre látta a dolgokat.
-
Dare2Live
félisten
hát olyan no comment fajta a trade amit csnálsz.....
egyébként a piac is tök idióta kijön 2db észveszejtően szar makro:
-Industrial Production m/m -2.8% (várt: 0,7%) Ez irtózatosan durva recessziót sejtet és
-PF Manufacturing Index -37.5 (várt: -9.0) ez is nem kicsi hanem durva recessziót vetít előre
az erdemény: DJIA: +300ponton áll....na most erre nincs mit mondani.....
szerk: nem is volt ma 3780ft, hogy vettél akkor annyiért? ezt most nemvágom....
-
Dare2Live
félisten
marketwatchra is kikerültünk és DJ -758 s&p500 -90 (~-10%)
[link]
nekünk annyi.Holnap -15% aztán be is lehet zárni a buxot....
-
Dare2Live
félisten
ma csak azért nemverték le -20%+al mert 15%os limit. Már -100as DJ ami napvégén volt is egyértelmüvé tette számomra, hogy holnap min -5% de inkább -10%, ha pedig mint aholmost áll akkor csak azért verik holnap -15%al mert többel nem lehet....
arrol nem szólva, hogy ez a max 15% nagyon rossz üzenet....
-
Dare2Live
félisten
T+3ban vki jártas?
Olyat lehet, hogy pl pénzpiaciban van pénzem. Megveszem a pl otit ekkor ugye t+3 miatt nem kell visszaváltani a pénzpiacit.
DE 3napon belül eladom az otit ekkor: Vissza kell váltanom a pénzpiacim vagy -ba leszek kb 3napig (és fizetem a büntetőkamatot)?logikus, hogy vissza kell csak így egész napos meló után gondoltam inkább rákérdezek hátha....
-
-
Dare2Live
félisten
Senki se írta, hogy eljött a kánaán.... egyszerű bear rally van ami eltarthat 3-4 naptól kezdve akár 1-2hétig is.
Ennyi.
Ráadásul ilyen árazás mellett még egy elhuzodó vállságban se rossz az OTP.... pl ha OTP nem jut el 2010re a 2milliárd$os profitig "csak stagnál" akkor is k* olcsó még 6000en is. Nézz csak P/Et!Egyébként meg csütörtök-pénteken jönnek USA makrok, gyjk már az megakaszthatja az emelkedést.... ha azok nem világvégét áraznak akkor még kitarthat az örömködés.
-
Dare2Live
félisten
DJ +916 +10%
Orosz válságnál már tözsdézgettem de ami itt z elöző meg e héten megy az ahoz képest bakfütty....
Holnap OTInál megent szélesíteni kell.... Oriásti fog rallyzni.
-
Dare2Live
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel topik
- SSD kibeszélő
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest