- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexvital
lelkes újonc
Ha jobban belegondolsz
Ha +1,5%-os PMÁPról van szó, ami ad 5,2%-ot.
MÁP+ meg 5,75%-öt, pont a kettő különbözete a visszaváltási díj (MÁP+ -0,5%).PMÁP-ban annyit hagynék, amennyit a MÁP+-ba szánsz.
Maradék PMÁP + KAMAT> FIXMÁP
Ez is egy opció.Ha fél év alatt kiveszed a MÁP+ot 5,75/2 = 2,87 - 0,5 = 2,37%
fél évnyi PMÁP kamat meg 2,6%.arról nem beszélve,h ( névérték-1% )* 1,0575-el számolódik a MÁP+, és nem névérték*1,07575-el, tehát az a 2,37% még annyi sincs, csak valahol 2,1-2,3% között.
-
Ijk
nagyúr
Most kaptam meg a kamatot pmáp-ra.
Azt terveztem hogy a most kamatozott pmáp-ot becserélem fixmápra, a kamatot pedig esetleges olcsóbb hozzáférés miatt máp+-ba, a kisebb visszaváltási díj miatt. Ez észszerű megoldás? -
confuser
senior tag
válasz
LaySoft #131039 üzenetére
Nem válasz neked, csak MÁK NYESZ-R releváns. Épp ma néztem a szerződést (PredatorZoli által említett szerződésben foglalt TBSZ-re válthatóságot kerestem, de nem találtam meg), viszont van egy olyan pont is benne, hogy:
4. Az ügyfél jelen szerződés aláírásával kijelenti, hogy ... NYESZ-R megkülönböztető jelzést nem kívánja alkalmazni.
Akkor hogy lehet NYESZ-R-t nyitni a MÁK-nál? Illetve hol van rögzítve, hogy lehet belőle TBSZ-t csinálni?
-
tobias40
veterán
válasz
headhunter #131033 üzenetére
Akkor ez vmi központi hiba lehet?
Más:
ha most nem rendelkezek a kamatról akkor a számlámon marad és ha akarok később belőle mondjuk havi rendszerességgel kivenni(utalni) a CIB-es számlámra akkor ez így mehet és ingyenes lesz?Nem lesz tranzakciós díja sem?
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Állampapír kamatát a webkincstáron újra állampapírba fektetném, mit érdemes most venni?
Nem nagyon tudom mikor kellhet a pénz esetleg, de most legyen az az elv, hogy 4-6 évre betenném. -
psg5
veterán
válasz
nexvital #131040 üzenetére
Köszönöm. A linkelt oldalon (Állampapír Kalkulátor) javasolt volt már , forduló elott cserélni ez megzavart.
Még egy:
Tavaly decemberben 131-én az otp nél nyitottam Tbsz-t de nem vasaroltam semmit. Most ujra kell nyitnin hogy a 0. év kezdődjön vagy ettol még vasarolhatok kotvenyt tbsz-re? Ha applikacion szeretném ott nem engedi a normal folyoszamlarol csak ha sima befektetési szamlára vennékm -
nexvital
lelkes újonc
még 1: nincs ezzel semmi baj.
kérdezni szabad, és válaszolni is.
Mindenki segít, aki segíteni akar.
Nem lehurrogás volt, hogy "tudatlanság".Ha pénzt fektetsz valamibe, tudd hogy működik.
Járd körbe, mielőtt belefektetsz.
Ha csak a $-$ jelent meg a szemed előtt meg a +19%ez is egy elfogadható érv.
senki nem foglalkozik a -1% következményével, ha 18% a zsebben marad. -
Ixion77
addikt
válasz
Kukipapa_rr #131042 üzenetére
"azonnali"
Érdekes morális probléma egyébként hogy jó-e hagyni az embereknek hogy azt tegyenek a pénzükkel amit akarnak. Egyrészt nyilván senkinek semmi beleszólnivalója hiszen az ő pénze, másrészt viszont aztöbbsége emberek bizonyítottan ostoba a pénzügyi döntéseiben is. Jelen kommentelő is sem kivétel, bizonyítottan
-
aAron_
őstag
válasz
Kukipapa_rr #131042 üzenetére
Késő, 3 év alatt már olajsejk lettem.
"OMR OIL LLC-nek részére a befektetők több százezer USD befizetést utaltak át 2022 decemberétől"
Azért ez kemény, de talán nem meglepő.
-
Kukipapa_rr
tag
3 év után azonnali tiltás az Olajkutamra.
https://24.hu/fn/gazdasag/2025/02/21/mnb-azonnali-tiltas-olajkutam-com-amerikai-ceg/
El ne kapkodjuk.
-
nexvital
lelkes újonc
Amikor veszel egy papírt, azonnal lebillen a névértékből 1%.
Gyakorlatilag HA ma veszel, és ma eladod, kapásból buksz 1%-otHa tartod, és még nem történt kamatfizetés, de már van kamat a befektetésen (állampapíron), és mégis visszaváltod, a kamatot 100% megkapod, csak a névértékből jön le ez az 1%. (és ez papíronként változó)
MÁP+nál ez -0,5% ,eltérő konstrukció, cserébe kevesebb kamatot is ad, mint pl . a FIXMÁP.
Más az előnye, más a hátránya.FIXMÁP BMÁP PMÁP -1%-os, idő előtti visszaváltás esetén.
Kérdezhetnéd, miért vonnak le -1%-ot. Azért, hogy bent tartsd.
.
Amúgy a leírások szerint nem is lehetne visszaváltható a névérték lejárat előtt, tehát ez egy csak + dolog, amivel "kedveskednek" neked, nekünk.Ők meg örülnek az 1%-nak, ha váltogatod, cserélgeted a papírokat.
Mindig a "bank" nyer. -
LaySoft
tag
Ha valaki esetleg az Államkincstárnál vezeti a NYESZ-R számláját, legyen szíves nézze meg nekem, hogy az E-számlakivonat alatt megtalálja-e a NYESZ-R adóigazolását! Egy hete levelezek az ügyfélszolgálattal, csatolva már el is küldték az igazolást, de váltig állítják, hogy az E-számlakivonat menüben is látnom kéne, de nekem csak kivonatok vannak, adóigazolás nincs.
-
Czimby
addikt
2027/Q2 Fixmápot érdemes lehet most megvenni?
Bankomnál nincs az új sorozatokból...
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
szabi__memo #131020 üzenetére
Amúgy nem reális ez az euró forint árfolyam. A gazdaság alapján simán 398-on lenne reális. Nagyon sokat ront a bizalom az ország felé
-
psg5
veterán
válasz
nexvital #130993 üzenetére
Köszönöm igen így van nagy a tudatlanság éppen ezért fordulok hozzátok és nagyon köszönök szépen minden segítséget nyilván ettől sokkal tudatosabban és hozzáértőkben kellene a pénzügyekhez hozzánnom sajnos még tanuló fázisban vagyok de még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget alapvetően én is erre gondoltam hogy tulajdonképpen nem veszett el az a kamat.
-
Simia
junior tag
-
tobias40
veterán
[link] Ebben tud nekem valaki segíteni?
-
-
lemusz
addikt
válasz
Steve_Brown #131001 üzenetére
Nagyon abból indulsz ki, hogy egyszer berak oda az ember egy összeget aztán szevasz. Mi van azzal, ha pl heti/havi rendszerességgel tesz be az ember? Az nálad smafu, az már valami "5D-s sakkjátszma"?
-
Hmmz
aktív tag
válasz
aujjobba #131016 üzenetére
Az méginkább fontos szempont lehet hogy EUR-ban kapod a 6,5% kamatot, vagy forintban fixmápra kapod a 6,5% kamatot (Szerintem az eur/huf elöbbutóbb visszasétál 420 környékére esélyesen)
Mekkora EUR/HUF árfolyamtól is "nullázódik" a fixmáp hozama az EUR ellenében?
A tegnapi 402 képest ha 428-ig menne(ez a 6,5%) akkor felette már veszteséges a fixmáp (1 éven belül), ahhoz képest ha csak simán EUR lett volna a zsebedben, (nem beszélve az erre rakódó 6,5% kamatról EUR-ban) árfolyamra persze nincs garancia, jöhetnek még hozzá konverziós és visszaváltási költségek is, meg valakinek transzfer is..
Mit hagytam ki? -
CriticalHit
addikt
válasz
Ennyi ideig tartott a "benézés"...
-
aujjobba
addikt
válasz
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
CriticalHit #130913 üzenetére
-
Hmmz
aktív tag
Nem a topik végén, hanem az elején volt a fokusz, és gondolom 200/oldal a listázási együtthatjója
Amúgy én is azon gondolkodok hogy mi a turpisság fixmáp/bmáp beterelésben.
De általában amit gyorsan megszüntetnek, abba nem akarnak sokakat beengedni, pont ezért szüntetik meg..
Ha elszáll megint az infla akkor a fixmáp nem lesz túl jó..#ktamask: welcome here
-
Ixion77
addikt
Infó hátha valakit érint:
Egy PMÁP-ból egy nap maximum 50MFt értékben lehet eladni. -
tobias40
veterán
A 23-án kifizetésre kerülő kamaton szeretnék FIXMÁP2028Q12 állampapírt venni de nem engedi .
Ezt írja hogy csak E-2 és E30 között rögzíthető.
Ez mit jelent és mit tegyek?
Amúgy ez jó választás ha egyelőre nem kell a pénz de ha hirtelen még is kellene akkor kiveszem?
Vagy inkább vegyek rajta DKJ-t ami év végén fog lejárni? -
kovaax
őstag
-
ath
senior tag
-
ngaba
aktív tag
válasz
Steve_Brown #131001 üzenetére
Pont ez az, hogy nem csökken a kamatkörnyezet, hanem az utóbbi 1-2 hónapban inkább nőtt...
Ezen az ÁKK spórolni akar (szerintem sejtik, hogy sok DKJ-t kell az idén kibocsátaniuk) + az új kibocsátású papíroknak jobban fog kinézni az induló 7,25% kamata a prémiumcsökkentéssel együtt is a webkincstár/mobilkincstár felületén, ami jobb laikuscsali. A hozzáértőbbek meg a 29/N-et fogják venni "pánikszerűen" lezárás előtt, ami szintén jó nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest