Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
james74
csendes tag
Megnéztem az oldalt! Az általad bemásolt linkek működnek és egy szimpla download managerrel letölthető maga a .ram és az .rm file is.
http://www.fab.uk.com/eliteforce/strongarm/ss100403.rm
Ez egy 57 Mb-os file, amely maga műsor és éppen most töltöm le próbaképpen!
http://www.fab.uk.com/eliteforce/strongarm/ss100403.ram
ez pedig egy síma text file vagyis egy link ami magára az .rm file-ra mutat.
A realplayerrel bármelyiket megadva elindul a lejátszás.
Az oldalon viszont tényleg csak a .ram file linkje van fent, de ez nem gond, hiszen az általuk használt struktúra szerint, egyszerűen a download manager-edben a .ram kiterjesztést átírod .rm-re és már húzza is lefelé a file-odat. -
Hellke
csendes tag
Helyesb.: Streambox Ripper :((
-
Hellke
csendes tag
James!
Úgy látom, hogy problémámat részletesebben le kell írnom, s lásd streamről, real audioról, audioról, .rm-ről beszélek...szóval:
Adott egy internetes rádió, amelyben hetente egyszer van egy 3 órás adás, amit mindig hallgatok.
Sokan persze lemaradhatnak róla, s annyira rendes a dj, hogy eddig egy oldalra mindig kitett két linket, így még két hétig lehetőséged nyílt rá, hogy meghallgasd streamben (.ram) ha kihagytad, vagy a másik, . rm letöltésével végleg a HD-re pakolhattad.. pl.:
http://www.fab.uk.com/eliteforce/strongarm/ss100403.ram
http://www.fab.uk.com/eliteforce/strongarm/ss100403.rm
(Ezek már sztem nem működnek, csak szemléltetésnek..)
Mindkettő ugyanazt az audio mixet tartalmazta, RA Playerrel szépen lehetett hallgatni.
Az említett Stream Ripperrel rendszeresen átkonvertáltam mp3-ra az .rm -ben letöltött fájlokat...
Nomost....az arc 1-1,5 hónapja megváltoztatta az oldalt, s már nem puritán link figyel kinn, hanem szép dizájn is felkerült, viszont elmaradt az .rm fájl kipakolása, így maradt a streamben való ''élvezése'', s így elég nehezen tudnám őket CD-re kiírni. :)
Ezt a szitut most nagyon utálom, jeleztem is neki eme problémámat, de állította, hogy no para, mert simán lehet ebből .rm-et csinálni....
Ebben biztos is vagyok, csak eddig nem sikerült rájönnöm, úgyhogy azért is fordulok tanácsért ide, a szakvezetéshez.. :t
Ezek után ötlet? :p -
Walentino
csendes tag
A gyorsasagaval akadnak problemat.
Linuxon divx-et neztem a 233-as notebookomon 60% prociterhelessel.
Win alatt ugyanezen a gepen ugyanez a file -khm- nem volt elvezheto sebessegu.
Egyebkent 1 videolejatszoval mindent le lehet jatszani: mplayer.
mencoderrel tudsz formatumokat alakitgatni is.
Walentino -
james74
csendes tag
Csatlakozva localhost véleményéhez, én sem értem Panthert hogy miért kell így ocsmárolnia mindkét igen jól használható formátumot.
Pl.
- quicktime már akkor volt amikor microsux avi-ja még csak éledezett
- az első számítógépes vágórendszerek szintén quicktime formátummal dolgoztak, és még ma is jónéhány....
- quicktime trailerek sokkal jobb minőségűek általában
- a realvideo nagyon jó bizonyos dolgokra, pl. az új mobilokon és a palmokon kiválóan használható és 6-700 kb-ot foglal csak.
- Az új realone player tényleg erőszakos kicsit és minden extrát feltesz amire nincs is szükség, de létezik a custom install, amivel nagyon jól konfigolható.
- a realvideo-val sokkal kisebb méretű file-okat tudsz létrehozni azonos minőség mellett, mint a windows media formátummal. (Ezt bármikor bebizonyítom bárkinek, naponta dolgozom mindkét formátummal)
Hellke!
A .ram file-ok nem feltétlenül RealAudio file-ok. Ezek sokszor csak néhány kb-os állományok, amelyek egy realserveren tárolt hang vagy video file-ra mutatnak.
A tényleges video fileok általában .rm kiterjesztésűek,
az audio file-ok pedig .ra file-ok.
Ha jól van kódolva az oldal, akkor ezek a file-ok letölthetetlenek, és csak online lehet őket megnézni , streamelve, sokszor ez a célja a szolgáltatónak is, vagy esetleg erre kényszerülnek a jogviták elkerülése végett.
Üdv
James -
Sidaries
őstag
Én csak annyit szeretnék a real témához hozzászólni, hogy van egy RealOne Player V2 Gold nevű progi. Ez korrekt. 8M, nem rak fel sok felesleges dolgot és szerintem úgy általában jó.
-
Hellke
csendes tag
Na, senki sem tudja? :t
-
Hellke
csendes tag
Sziasztok.. :))
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
localhost
üzenetére
Nagy retek = ki nem állhatom. :) Szóval ez nem egy szakmailag indokolt álláspont, csak egyéni vélemény :D Nem szeretem, mert csak a saját lejátszója tudja lejátszani, az meg nem tetszik. Meg amúgy is minek nekem még 2 féle médiajátszó?
Media Player 6.4 teljesen megfelel: egyszerű, átlátható, nem akarja mindenáron begyűjteni és kategorizálni az összes fájlom, nem küldözget Microsoftnak, gyors, és főként: alig nagyobb, mint maga a film, amit játszom vele, és így is elérhető minden beállítás. Többször próbáltam már újabb MediaPlayereket feltenni (7.0, 7.1, series 9) de egyik sem tetszett (fenti előnyök megszűnése miatt), jött is perceken belül az uninstall.
QT-nél meg Real-nál meg nem tudom a 6.4-est használni. Töltsek le neki sajátot, az felrak még mittudoménmit magával, lassabb, ez-az-amaz. Lényeg hogy szeretem a 6.4-es playeremet. És ami még nagy vaj a QTvel meg Real-lal: nem tudom őket átrakni semmi normális fájlformátumba (AVI, MPG). :D -
JulWCZar
senior tag
Hehe, nálam volt egy Iron Maidewn album, ráadásul nem is mai (2000-es, bár az redeti 80' évekbeli).
beteszem meghajtóba, quicktime indul, és bejön egy menürendszer, mindenhol videók, és mindez a quicktimeon belül. Na, ez INTERAKTÍV multimédia. -
Lunatic
aktív tag
Töltsd le aviban.
Egyébként nálad lesz vmi kóc, mert nálam teljesen jól megy amd-n.
a quicktime azért nem annyira rossz, sokkal többet tud mint egy avi.
Arról nem is beszélve, hogy aviből hányezer félefajta kodek létezik.
a real meg alapvetően nem erre a célra készült, hanem netrádió/tv. -
lesaux
veterán
Ki szereti a RealPlayert?
Hétvégén járt nálam egy gép, felpakoltam rá egy csomó mindent, de elkezdett fagyni. Méghozzá úgy, hogy elindítottam az IE-t, becsuktam, erre szabálytalan műveletet hajtott végre. Be volt pipálva az Explorer újraindítása, tehát OK-ra újraindult. Aztán becsuktam, aztán OK, aztán becsuktam, aztán OK... stb.
Ilyen mókás játékot találtam.
Elkezdtem uninstallálgatni a programokat. Hát melyik okozta a fagyást? A RealPlayer.
Amúgy is hülye barátságtalan program, mert feltelepít egy csomó baromságot: Real Download, RealJukeBox, pedig direkt megmondtam neki, hogy azokat ne.
Filmet úgysem lehet vele nénzi, mert gyatra a minősége.
Talán rádióhallgatásra jó, de ezerszer inkább behozom a konyhából a kisrádiót, minthogy valaha is még egy Real Player a gépemre települjön. -
klepto
addikt
Most lett bekötve az ADSL :DD
Viszont ami miatt :O , az a következő hibaüzenet:
''C:/Documents and Settings/Klepto/Local Settings/Temporary Internet Files/Content.IE5/2R0FE3YD/1[1].ram''
Ez mi akar lenni? Ezt akkor kapom, amikor egy videofáljt akarok megnyitni a neten.
Aktív témák
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Robotporszívók
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi