Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2844) j.bravo válasza bandus (#2839) üzenetére


j.bravo
addikt

Ez mind igaz, azzal az egyetlen hibával, hogy semmivel sem kell gazdagabbnak lenni ahhoz hogy Minoltát vegyél, mint bármely más márkát :D (A Carl Zeiss-féle Sony obik nem lesznek olcsók, de a Leica-féle Pana vagy Oly 4/3-os obik se, sőt... És míg az utóbbiakhoz nincsenek régi, már bizonyított obik, a Minoltához van elég sok, legendásan jó, manapság már nem is drága obi.)

Az Oly kitobijait egyébként kifejezetten dicsérik, a többi géphez adottat magasan veri, bár tényleg nem éri el az R1 szintjét.

Tipikusan szerintem az R1 megvásárlásához kell a) nagyon gazdagnak lenni, vagy b) nagyon biztosnak lenni abban hogy jó darabig nem cseréled dslr-re a nagyobb szabadság miatt (kegyetlen jó gép, bár nekem fogásra határeset volt - ellenben egy évig használt tanulógépnek drága. Szerintem.)

Tocomanyus: ha nem vagy pixelvadász :) ahogy írod, akkor így az elején még szerintem nem fognak hiányozni a D80 10Mpixele és spéci szolgáltatásai, a 6MP-es D50 megfontolandó választás. Ugyanúgy fejleszthető :) Jómagam is most akarok belépő dslr-t venni, és ez az egyik legreálisabb alternatíva szerintem, kezdetnek egy kitobival, később mondjuk használt, jobbfajta obikkal (enyhe túlzással ha még fel se teszed a gépre, de kiveszed a dobozból, már 30%-ot esik a piaci értéke - míg a használati értéke nyilván semennyit.) Kacérkodtam az Olyval is, nem olyan kicsi a keresője mint mondták, ellenben a legműanyagabb érzés volt számomra. A lista végére csúszott nálam.


[Szerkesztve]

Whatever.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.