Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2840) adik válasza bandus (#2839) üzenetére


adik
őstag

Az R1-nek olyan optikája van, amit bridge gépek között nemigen osztogatnak, akkora az érzékelője, hogy az már aps-c (ld dslr). Szvsz az R1 az egyik legracionálisabb választás, ha nem akar az ember az objektívvel bajlódni, és van rá ennyi pénze. Egy ilyen minőségű üveg önmagában majdnem annyibe kerülne akármilyen dslr platformon, mint maga a gép.
pls ne hasonlítsunk már egy Fuji 6500/9600-at sony dsc-r1-hez! nagyszerű gép mindkettő, de messze-messze nem egy súlycsoport. És akkor a képminőségről még nem is beszéltem. (Mondom ezt úgy, hogy Fuji filmeket használok, Sony-t pedig élről utálom.)

tocomanyus: mit értesz amatőr alatt? fotóztál már? ez lenne az első géped? az e-500 big kit is nagyszerű választás. Csak azt tartsd szem előtt, hogy mindkét obinak érezhetően gyengébb a minősége, mint az R1 (Ugye Sony dsc-R1-re gondoltál egyébként?) optikájának. Az, hogy neked elég-e az átfogás, azt persze nem tudhatom. Az obik most kezdenek el terjedni 4/3 rendszerhez, bár nem tudom, hogy ott mi a helyzet kompatiblitás terén.

mihez képest: nekem 28-80 (@35mm) obim van, nagyon ritkán kevés. Annyira, hogy eszembe nem jutna venni semmilyen telét.


[Szerkesztve]

Kettő, csipkebokor vessző!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.