- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Találtam egy Sequator nevű ingyenes programot, amivel kifejezetten csillagfotókat lehet összefűzni eggyé. Ezzel már azt hiszem, hogy néhány LX15 fotóból is jókat lehet kihozni. Nappalra meg amúgy jó az a gép.
-
válasz
Tin_Shield #58983 üzenetére
most is csak RX100mk5 tud érdemben többet nála.
RX100 IV és V között érdemi képminőségbeli változás van? Az V-ös jobb mint az LX15/100? Illetve annyival jobb mint az ára több? -
Én még mindig LX100-at, vagy LX15-öt vinnék
Az LX15 előrébb lépett a listán ez miatt: Az LX15 fél FÉ előnye viszonylag jelentősnek mondható kevés fényben, a proci, a jpg motor és az 5 tengelyes stabi is fejlettebb mint az öregebb nagytesóban.
Mivel főleg point and shoot-olok, ritkán veszem a fáradtságot beállítgatásra, az EVF hiánya nem baj, kis mérete jobb.Egyébként Canon EOS M100 fekete + M15-45mm ezüst + M 22mm 214.000-ért?
Van benne stabilizátor és ASPC. Mit tudhat ezzel a két obival? -
válasz
Tin_Shield #58953 üzenetére
A SONY ALPHA ILCE-6000 + 16-50 mm 157.000 akcióban a Media Marktban
Ha veszek mellé egy Sony SAL-35F18 DT 35mm f/1.8 SAM-t, akkor az rossz fényviszonyoknál sokkal jobb lesz mint az LX10/100 és az RX100? Tehát ilyen képeken kevesebb zaj lesz?A képstabi az egyetlen, ami nincs benne.Mégis kell, hogy legyen benne: Sony E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS -
Tájképhez jó szenzor kell, nagy dinamikával és éles optika.
Mik a lehetőségek errefelé? Mert a Fuji X100F nagyon baba, de a fix 35mm nem mindig jó, a konverterek pedig már drágák.Ehhez az APS-C + cserélhető obi minőségben a legjobb, aztán MFT + cserélhető obi, aztán 1" obicsere nélkül.
A harmadik helyen nem az MFT obicsere nélkül van? -
válasz
Tin_Shield #58946 üzenetére
Tájképeknél a DOF nem izgat
Viszont egy ilyen képet (ez LX100) kevesebb vagy több zajjal hozhatna egy LX15 a nagy fényerő miatt vagy a szenzor kompenzálja a dolgot?
Illetve mivel nem tudom biztos kézzel fogni a gépeket, LX100, LX15, RX100IV közül melyikben jobb a képstabilizátor? Az LX15 nagyobb fényereje is segíti az élesebb képeket a feltételezhetőleg rövidebb záridő által, nem?
-
válasz
Tin_Shield #58942 üzenetére
A G1Xmk3 APS-C szenzora a valóságban nem sokat ér azzal a fényerővel, ha átszámolod kisfilmere nem vagy vele előrébb mint a G7Xmk2-vel lennél.
Köszönöm, az ilyeneket nem tudom megítélni, ezért írtam!Az RX100-ban is 1"-os érzékelő van, ha G7X-nél vagy LX15-nél ez hátrány akkor itt is. Ettől persze még jó gép, ahogy a többi 1"-os is az.
Eddig azt hallgattam, hogy az RX100IV érzékelője ugyan 1", de a felépítése miatt jobbat tud mint az átlag 1". Az LX100 ugye 4/3, míg az LX10 átlagos 1", azt azért zártam ki.Pl most meglepődtem, mert itt sokkal jobb az LX15 mint az LX100:
-
Harmadjára is nekifutok a gépvásárlásnak, egy héten belül meg kell vennem:
- kompakt méretű, ha nehezen is, de zsebrerakható gép kell úgy 400gr-ig
- főleg fotózásra kell, főleg tájképek
- 24 mm minimum, de nagy zoom átfogás nem kell
- jó szürkületi / éjszakai-csillagos / napfelkeltés-lementés fotókat szeretnék készíteni
- színhelyesség mindegy, nem dokumentumfilm készül
- full HD is jó, de az legyen normális
- optikai képstab valamilyen
- RAW mindegy, HDR kell
- alapvetően 200e, de akár 400e is, ha van értelme, nagy előrelépés vanA játékban levő géptípusokat lejjebb leírtam, de azt tisztult le, hogy 3 kategória van:
1. Vagy a 200.000 körüli kompakt gépekből mazsolázok (LX100, RX100IV, G7X II, LX15, stb.),
2. Vagy a szintén ezen ársávban levő GX80, M100 + a kitobin felül egy fix nagy fényerős obi
3. Ezeknél jobb képminőséget kompakt méretben csak a nagyobb szenzorok tudnak, X100F például, az viszont a fix obijával is 400.000 felett van.
4. És van a G1X Mark III, ami most a Media Marktban 324.000, és ASPC, de persze csak 2.8-ról indul a fényereje.Kérdések:
1. Kategória: ha innen választok, az LX100 vagy RX100IV gyakorlatilag a kérdés, más nem rúg itt labdába, nem? Ebből melyik a jobb számomra gyengébb fények között? (mert nappal gondolom mindkettő jó)
2. Kategória: a GX80-nál az érzékelő ugyanaz mint LX100, csak az egyéb tulajdonságokban nem tudom, hogy jobb-e (a stabilizátora jobb a GX80-ak, ugye?). Az M100 ugyan nagyobb szenzor, tesztek nem nagyon vannak, hogy profitál-e belőle.
3. Kategória: úgy érzem, hogy az X100F nem éri meg a 400.000 feletti árat. Van másik gép ebben a kategóriában: kis test, nagy szenzor, de fix, fényerős mellé valami zoom obi is?
4. Kategória: mit tudhat a G1X Mark III? Árban még elmegy, az optikája nem fényerős, de tudja ezt kompenzálni a nagy szenzor? Alapvetően jobb képeket csinálhat mint az LX100/RX100IV?
Ennék kevésbé zajos estieket tudhat? [link], [link], [link]Ezt csak úgy magamnak, hogy meglegyen:
Sony RX100 Mark IV
+ jó optika, nagyon kis méret, ND filter, ingyenes RAW szoftver
- 1 év gariPanasonic LX100
+ kis méret, külön tárcsa mindenhez
- tud zajolni a csillagfotózásnálPanasonic LX15
+ extra fényerős optika
- csak 1"-os érzékelőCanon G7X Mark II
- csak 1"-os érzékelőPanasonic GX80
+12-32 és H-H025E-K (25mm, f1.7) párossal van nagylátó és fényerős obi is, nagyon jó stabilizátor, 5 év gari
- cserélgetni kell az optikákatPanasonic GM5
+ kb. ugyanaz mint a GX80, csak kisebb házban -
válasz
Tin_Shield #58872 üzenetére
"Csak" a "legjobb" képminőséget keresem
Az LX100 és a G7X II a kalapban van, de most visszatettem az RX100 IV-et is, főleg mert olcsóbb lett.
De még mindig próbálom megfejteni, hogy milyen gép is az ideális egy ilyen úthoz.
-
Engem a torzítások egy objektívben (vagyis tehát a képen) annyira nem zavarnak, a képzaj viszont igen, ez meg ugye érzékelő.
Még van 3 hetem megvenni, lehet hogy szétnézek a nagyobb érzékelők között is.Nagyon régen fotóztam komolyabban, 400D volt az utolsó "rendes" gépem. Ekkora fizikai méretet biztosan nem vennék, de sok új gép van azóta, ami méretben kisebb, de nagy az érzékelője.
-
Nappalra tuti jó lesz a kitobi a GX80-hoz, de szeretnék éjszakaiakat is csinálni, ilyesmiket (ezek mind GX80-asok):
[link]
[link]
[link]
[link]Lehet, hogy a képek be vannak égve, de ha nem nagyítok bele, egészen jók. A kitobi ehhez nem elég, de az 1.7-es obikkal már meg tudták ezeket a képeket csinálni. Ez 37000 forint, és 1.7-es a fényereje.
Vagy persze megvehetem 20000-el drágábban ezt is, fogalmam sincs, hogy megéri-e a felárat.Pótakksira meg ilyenekre nem költök, az olyan mint teaházba járni
-
Akkor itt nem a gyenge fényerő a gond, hanem, hogy nem szeretnél obit cserélni, ha a helyzet megkívánja.
Ha kell pluszban obit venni, messze leszünk az árhatártólNincs szükségem nagy átfogásra amúgy, de ha 3.5-ös a kezdő fényerő, az azért nem sok. Ki kellene próbálni, de az áruházban még akku se volt a gépekben, a vitrin kinyittatása pedig egy rablási kísérlettel ért fel.
-
Köszi mindenkinek, akkor eddig:
Sony RX100 Mark III
Panasonic LX100
Panasonic LX15
Canon G7X Mark II
Alapvetően jó.Sony RX100 Mark IV
Jó, de drága.Panasonic GM5, GX80, 800
Nem jó, gyenge fényerő (pedig az 5 év gari de jó lett volna) -
válasz
Kalandor #58727 üzenetére
Bementem egy Media Marktba és megváltozott minden
Még az LX100 is zsebrevágható, ha csak keveset megyek, egyébként meg a táskában elfér.Rossz volt a koncepcióm, mégis inkább valami komolyabb kellene, akár cserélhető obival is.
- főleg fotózásra kell (nyáron USA-ba megyek, mókusok és földművesek szemeit szeretném irritálni a képekkel)
- 24 mm minimum, de nagy zoom átfogás nem kell
- jó szürkületi / éjszakai fotókat szeretnék készíteni
- nem érdekel, ha túlszaturálja a képeket, nem dokumentumfilm készül
- full HD videó megfelel, de az legyen normális
- optikai képstab kell
- kihajtható nézőke, meg selfie mód nem kell
- legyen microUSB-vel tölthető az akku a gépben
- RAW mindegy
- HDR kell
- maximum 199.999 ft
- ND filternek big up -
Akkor itt tartok:
Canon G9X
1"28–84 mm
F2.0-4.9
nagyon kicsi és könnyű
!!90.000 forint!!Canon G7X Mark II
1"
24-100 mm
F1.8-2.8
nagyon kicsi, de nehezebb
185.000 forintPanasonic LX15
1"
24-72 mm
F1,4-2,8
közepes súly és méret
183.000 forintPanasonic LX100
4/3
24–75 mm
F1.7-2.8
nem kicsi és nem könnyű
4K videó
185.000 folrintCanon G1X Mark II
1,5"
24-120 mm
F2-3,9
nem kicsi és nem könnyű
ki kell venni az akkut a töltéshez!
187.000Konklúzió:
A G9X iszonyatosan kicsi és könnyű és olcsó, egyetlen érezhető limitációja a 28mm. Ha innen bármilyen irányban ki szeretnék törni, akkor kb. duplaannyit kell fizetnem:
- a G7X-nél lesz 24mm meg egy picit jobb fényerő, de ennyi
- az LX 15-nél szintén lesz 24 mm, meg egy brutális fényerő, amiből nem tudom, hogy tudok-e profitálni, viszont már nagyobb a méret nem kicsit és 300gr
- az LX100 mindent tud, de a G9X súlyának a duplája, ez már necceske telefon és pénztárca mellett
- a G1X Mark II már fél kiló felett vanEzeket a fotókat megközelítőeket már tud a G9X? Ha nem, akkor a fentiekből melyik lehet képes rá?
A G9X-et meg a többit lehet tölteni sima micro USB kábellel?
-
Az S7 26mm-es, nekem az alapvetően megfelelt tavaly, az a 2mm nem tudom, hogy mennyire hiányozna.
Ha G9X-et veszek, örülhetek, hogy megúsztam 90000-ből, utána majd ott sopánkodok a 28mm-en.
Ha G7X II-t veszek, akkor észre se fogom venni a 24mm-t, másban nem jobb, de legalább bosszantani fog, hogy duplaannyiba került.Nincs a G9X-hez valami előtétlencse? A régi G3 Powershotokhoz volt valami.
Az EOS M100 mennyire járható út?
-
Fényképezőgépet szeretnék venni:
- főleg fotózásra kell (nyáron USA-ba megyek, mókusok és földművesek szemeit szeretném irritálni a képekkel)
- kis méret, mert főleg zsebben szeretném hordani
- a zoom szinte mindegy
- nem vagyok profi, de ha kell tudjam állítgatni a záridőt és egyebet, illetve valami hosszabb záridő is lehetne, hogy jó éjszakai fotókat is tudjak készíteni
- full HD videó megfelel, de az legyen normális minőségű
- optikai képstab kell
- kihajtható nézőke, meg selfie mód nem kell
- nagy előnnyel járna, ami sima microusb-vel tölthető, így nem kell külön akkutöltő, de ha egy készülék csak ezt nem tudja, de másban jó, megbocsátható
- fotóminőségben egy Samsung S7-et kell kegyetlenül elvernie, ha csak valamennyire jobb, akkor inkább a telefon
- RAW nem szükséges
- HDR kell
- árban 100.000 környéke, de ha van valami akciós istencsászár árértékarányú, akkor mehetünk feljebb
- olyat keresek, ami tartja az árát mint egy iPhone, mert később eladom
- wifi meg ilyenek nem érdekelnek
- világos, hogy nem lesz ütés, por meg vízálló, de merjem elővenni 3 csepp esőben
- valamiért a Canonokat szeretem, de érvekkel meggyőzhető vagyokCanon G9X?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Olympus Pen-F m43-as fényképezőgép
- MANFROTTO 190XPRO3 Carbon állvány
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest