Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
expo
tag
válasz BB9360 #62512 üzenetére
Szia,
bár a maga idejében biztos remek gép volt, alaposan eljárt az idő felette. Bármelyik jelenlegi fényképező jobb képeket készít, a prémium kompaktok főleg. Ezt a szintet a középkategóriás okostelefonok is hozzák (persze a teleobjektív nélküli tartományban). Szerintem ideje feltenni a gépet a polcra, emléknek.Igazából két kérdést kell eldönteni:
- kell-e zoom?
- használnád-e gyakran a fényképezőt?Ha bármelyikre nem a válasz, érdemes lehet a következő telefonra a kamerája miatt többet áldozni.
Ha kell zoom, az nagyon drága és nem annyira könnyen kezelhető a telefonoknál. Akkor lehet gondolkozni az RX100 VI (olcsóbb alternatíva: Panasonic TZ100/200) vonalon.Az RX100 VA (és a VI) újonnan egy vagyonba kerül. Nem tudom, hozzátesz-e neked a fejlettebb fókuszrendszer, az elektronikus kereső és egy-két feature annyit, hogy dupla áron vedd meg az LX15-höz képest. Utóbbi ráadásul érintőképernyős, a VA nem.
A Leica 109 egy átcímkézett Panasonic LX100 II, százezerrel drágábban (rablás).
-
expo
tag
válasz BB9360 #62517 üzenetére
Igen, ha valakinek nem jön be a limitált zoom, az csalódás lehet.
Én is jobb szeretném, ha elmenne a Sony VA 100 mm-ig, mint egy Canon G7 X Mark III.Kisebb érzékelővel, de 200 E Ft alatt háromszoros optikai zoomot kínál a Huawei P30 Pro (kb. 27-80) és más versenyzők, nehezített pályán vannak a kompaktok.
Az LX10 = LX15, csak máshogy számozzák másik piacokon. És nincs rajta EVF, ezért is olcsóbb, mint a Sony V/VI. Csak, hogy nehéz legyen követni, a Panasonic TZ100 a tengertúlon ZS100, a TZ200 pedig ZS200 néven fut.
Ezek _éppen_ zsebbe férő modellek.
Az LX100 (I-II) nagyobb érzékelővel készült (ami a tesztek szerint meglepő módon nem jelent előnyt képminőségben) és fizikailag is jóval nagyobb. Érdemes megfogdosni egy kiállítóteremben. Ez már nem zseb kategória, ha az szempont. Cserébe igazi fényképezőgép érzete van.
Dpreview travel zoom összehasonlítás (a hazai árakat azért érdemes figyelembe venni).
Ha már őket idézem, pld. ilyeneket is érdemes megnézni. -
zolnagy
őstag
válasz BB9360 #62519 üzenetére
Nekem volt LX100-am, most LX15 van. Az LX100 előnye az EVF, ami főleg napsütésben nagy segítség a képek megkomponálásához, ezen kívül nekem jobban kézreállt a méreténél fogva. Hátránya a fix, nem érintésérzékeny kijelző.
Az LX15 határozottan kisebb. Előnye a kihajtható érintőképernyő. Nekem a legjobb benne, hogy a fókuszpontot ezáltal könnyen, gyorsan meg tudom adni. Az EVF hiányzik, de ez az ára a kis méretnek.
Képminőségben kb egál a kettő. Az LX100 II-be már érintőkijelző van, igaz fix. Ez lenne az ideális gép, de nekem túl drága. -
expo
tag
válasz BB9360 #62519 üzenetére
zolnagy leírta az LX-ek közti lényegi különbségeket.
Azt tanácsolnám, hogy menj egy kipróbálni egy szalonba a gépeket. Lásd, elég lesz-e neked a kisebb zoom tartomány vagy sem.
Utóbbi esetben érdemes elgondolkodni a Panasonic TZ100-on, mert az kb. féláron fut az RX100 VI-hoz képest (nyilván némi kompromisszummal, mint a lenti összehasonítás is mutatja).
-
Tin_Shield
őstag
válasz BB9360 #62522 üzenetére
Nézegess tesztképeket, a steril laboreredmények és szubjekív érzet nem mindig adja ugyanazt.
De hatalmas különbségre valóban ne számíts, az első generációs LX100 szenzora már nem mai, a gyakorlatilag egyeduralkodó 20MP-es 1" szenzor frissebb. Az LX100 II szenzora lenne a nagyobb ugrás, de azt drágán mérik. -
expo
tag
válasz BB9360 #62526 üzenetére
Lehet, hogy megérné azért a beárazósban is megpróbálni.
A jófogáson 225-ért látom, amire ráillik a leírásod. Az kb. az akciós ár mínusz áfa. Plusz az akkumulátorok, azoknak is van értéke.
Én garanciás modellt nem láttam abban a 2-3 hónapban, míg néztem. 3 db volt, apróbb-nagyobb sérülésekkel, volt amelyik nem működő vakuval, 150-170-200 magasságában.
Az 1-2 év jótállásnak mindenképp járj utána.
____Azurooandrew: igazad van, a P20Pro 3x, a P30Pro már 5x optikai zoom. Mondjuk van benne egy kis csalás, mert csak teljes tele állásban használja kizárólag azt a lencsét, különben két lencséből számolgat.
A "hibridet" hagyjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest