- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITjunior
tag
válasz
Graphics #91084 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Megfogadom! Csak a pontosság kedévért, mert nem tudom, hogy ebből is van-e több tipus: ez jó lesz egy jövőbeni erősebb GPU-hoz is?
-
bambano
titán
válasz
Graphics #91052 üzenetére
milyen konfig: nehéz kérdés, mert a helyzet az, hogy egy fontos gépben durrant ki egy corsair táp, és annak érdekében, hogy ne legyen túl nagy kiesés, vésztartalékként volt a polcon egy corsair hx 550-es (ha jól emlékszem). amit vennék, az ugyanígy felkerül a polcra, hogyha bárhol durran valami, akkor legyen mihez nyúlni. következésképp nincs konfig
amibe kerülhet, azok jellemzően asus alaplapos pc-k, alsó-közepes procival, jellemzően kettő, ritkán négy vinyóval. szerverteremben vannak, úgyhogy videokártya nincs. p8{b,c,d}-ws, i5-2310, i5-2400, i5-4440.
emiatt is hezitáltam, hogy most számít-e a hang vagy sem, de ha az asztali pc-mben durran a táp, akkor számít, ha szervertermesben, akkor nem. persze lehet, hogy ha az asztaliban durran, akkor pár napra rakok bele olyat, ami van kéznél és megrendelek egy olyat, ami hosszú távra is jó...
-
Dantenero72
aktív tag
válasz
Graphics #91054 üzenetére
Ez az,hogy nincs kitől ezért vmi legolcsobb tápot ami vinné ezt a konfigot?
ui.: corsair hx750w 20k hasznalt meg 1-2kábelhiánnyal de ami fontos azok vannak,jövőre gtx970sli-begondolkozva megéri? vagy van jobb megoldás tápügyileg?
ui.2: nem voltáram alatt,csak nem akartam rá vissza tenni a burkolatot mert csak a ventire voltam kivancsi elindul e. igy a tápot leraktam a gépkeretre ívesen,bedugtam majd a power gombot rajta megnyomtam és durr,szikra meg biztositékot lecsapta. -
adammm
csendes tag
válasz
Graphics #91035 üzenetére
Hát pedig sajnos ahogy a 2. képen is látszik, csak a - képen - bal oldalsó 4es passzol bele. A jobb oldalsó már nem.
Ha teljesen megfordítanám a kábelt akkor a tápba illő felét beletudnám rakni a lapba, mindegyik pin stimmel. DE a másik vége nem. (Már csak azért sem, mert a kép -en látható bekarikázott l***asz nem férne bele az itt látható bekarikázott nem tudom mibe.De akkor azt mondod, hogy elég lenne csak azt a 4 pineset beledugni a lapba, ami passzol? Nem lesz semmi baj?
-
adammm
csendes tag
válasz
Graphics #91033 üzenetére
Minden bizonnyal én rontok el valamit.. lehet, hogy jómagam is valami hasonló szarvas hibát követtek el. megprobalom a legegyszerubben megfogalamzni.
ASUS h97 pro gamer + nzxt hale82 v2 550w
kép1 , Ha minden igaz akkor ennek a felének kell a tápba mennie. Ez stimmel is, gond nélkül belemegy.
kép2 Ennek pedig a lapba. Ez ugye 2x4 pin, de nem passzol bele, csak az egyik fele. Az elég bele?Azért nem értem, mert eddig ilyen volt benne: kép3
-
dqdb
nagyúr
válasz
Graphics #90995 üzenetére
50%-os terhelésnél 7 watt eltérés, az nulla. A számokat nézve a 80+ Titanium is csak akkor érheti meg, ha 50-100% között hajtja valaki a tápot, és ott sem megtérülésben kell érteni a megéri szót hanem alacsonyabb hőtermelésben:
A két táblázaton jól látható, hogy tényleg az eredeti, módosítás nélküli Leadex belső van az EVGA x2-ben.
Ettől függetlenül én is platina tápot vettem, és nem igazán tudom jó érvekkel megmagyarázni, miért érte meg a 20%-os felárat az aranyhoz képest. Úgy voltam vele, ha már 5-6 évre beruházok egy olyan alkatrészbe, aminél az összes közül a legfontosabb a minőség, akkor az legyen aktuálisan kapható csúcs azon a teljesítményszinten, ami nekem kell. Ha kapható lett volna a nyáron bejelentett 550 wattos titán Leadex, akkor azt vettem volna meg, de ez egyéni agybaj
-
dqdb
nagyúr
válasz
Graphics #90981 üzenetére
Merlinnél van elvileg, de ők nem igazán olcsók (= kifejezetten drágák), és rendelés előtt érdemes rákérdezni, hogy az a 4-7 nap tényleg 4-7 nap lesz-e, és nem a többszöröse. Én az utóbbira tippelnék.
modster: Másik lehetőség a külföldi rendelés, EVGA-ért még messzebb kell menni.
Ha nem sürgős, akkor én a helyedben várnék inkább magyar forrásra (esetleg hívd fel a Kellytechet, mikorra várható Leadex Platinum), ha sürgős, akkor Seasonic belső felé indulnék el (EVGA GS, XFX XTR), bár úgy nézem, azokat se sok helyen lehet most kapni
-
Just486
senior tag
válasz
Graphics #90978 üzenetére
Megjegyzem ezt a tápot is. A keringetést majd meglátom, hogy igényli-e. Egy egy ilyen agymenésem után folyamatosan figyelem a hőmérsékleteket, és annak megfelelően változtatok az elképzeléseimen, ha szükséges. Nem szeretnék félévente alkatrészeket cserélni azért, mert túl jó időben laknak odabent. Mondjuk a táp valószínűleg leválasztva lesz beszerelve (alsó tápos házba, lefele fordítva), úgyhogy azon ez keveset segít, de majd még ez is alakul.
-
Just486
senior tag
válasz
Graphics #90975 üzenetére
Mivel semmi keringető ventilátor nincs a házban (vagyis van, de az is csak terhelésre indul), nem lesz semmi ami akár egy minimális légmozgást is csinálhat. A proci is eltétlenkedik 1-2 órát passzív hűtéssel, de aztán hiába nem csinált előtte semmit, csak elkezd veszélyesen meleg lenni, kell egy venti ami megfogja. Gondolom tápnál is valahogy így működik.
Egyébként a Corsair RM/RMx/RMi szériát nézegettem. -
válasz
Graphics #90971 üzenetére
igen, tudom, sőt azon is gondolkodtam, hogy driver-ben a kártya megkapja a -20% fogyasztást
teljesen jól elvoltam a 7850-nel, de az élet közbeszólt, anno, 41-ért vettem újonnan, most ugyanaz 30 használtan.. akkor legalább lépek egyet felfelé, bár egyetlen porcikám sem kívánja
-
Lajos8721
csendes tag
válasz
Graphics #90915 üzenetére
igen elolvastam
és irtad hogy akkor kell a 8 pin ha cpu huzás van,,öcsém felhuzta a cpu-t ezért kéne a 8 pin,(ajándék lesz a táp)
DR|FTK|NG 15-6K a keret,,2 vinyot használ+1ssd,1 dvd-irot,8Gb ram,,Fx6100,,r7 250x,,és ez egy sharkoon t28-as házban,,,de tervez vga cserét is..
-
-
Slyer
senior tag
válasz
Graphics #90821 üzenetére
háát ez már az alkudozott ár
igazából már volt ilyenem régi gépemez 500 Wattos, meg voltam vele elégedve, bár kicsit ciripelt amikor eladtam. az mi miatt lehetett? i5 750-hez használtam akkor, meg hd4870-hez.
amúgy egy 350Wattos SEASONIC S12 II elég lenne ahhoz a konfighoz amit írtam?
-
Outblast
tag
válasz
Graphics #90793 üzenetére
30nal tobbet nem akartam, de ha azt mondjátok hogy legyen a Seasonic 620W 33k akkor tudom hogy nem kell vennem jó pár évig. (bár mind2 seasonicról azt írja ipon hogy szerdán kapnak, de ha nem, akkor jöhetne más alternatíva ilyen 30k körül)
#90794 ha a tuningot is bírja akkor maradok annál, köszi
-
Piftuka
veterán
válasz
Graphics #90732 üzenetére
"Egyszerubb FSP belso, kulfoldi teszten 85+ meg neha feletti hatekonysag, plecsni nincs . mert az penzbe kerulne."
Persze. Nem is gond a "plecsni" hiánya, ha valóban hozza ezt az eredményt, az remek. Gyakorlatilag egy "80+ Silver" hatásfokú tápegységről van szó.
Gondolom az "egyszerübb" belső TEAPO és CapXon kondikat takar, aminél lehetne jobb is, de azért figyelembe véve a jó hatékonyságot, és az 5 év jótállást, nem kell nagyon tartani tőle.
Feltételezem, hogy a védelmek az FSP-től megszokott szokásos magas minőséget hozzák, és ez a lényeg.
Köszi a megerősítést!
"Super Flowerek sztem kifogytak, koszonhetoen nekunk, mert annyit ajanlottuk... Jutalekot kene szednunk a boltoktol a jo ajanlasokert..."
Ez is mutatja milyen óriási hatása van a "szájreklámnak". Nem véletlenül a leghatékonyabb reklámeszköz a mai napig.
-
Spenike
tag
válasz
Graphics #90750 üzenetére
Igen ügyes vagy beszólás helyett mért nem lehet a nem hozzá értőkkel 1ből közölni az infót amit ti már zsebből tudtok mi a fa..nak a fórum ha kérdezek valamit és az a válasz hogy keressek rá ???
+Értem én hogy év végén meg nézed mennyivel többet tudtál hozzá szólni az előző évihez képest és meg van hogy + xy
Nah mindegy azért köszi.... -
DragoX
tag
válasz
Graphics #90735 üzenetére
Köszi a gyors választ.
De, igen. Most télen kikapcsolt házventik mellett vígan elvan ~35 fokon. (bár a VGA ventik idle mennek
)
Tényleg problémás lenne téli időszakban házventi offban annak a ~6W-10W a leadása? Alul lenne, lenti és hátsó feléről nyitva a külvilág fele.
A félpasszív, ha nem megy a venti annak a közelében sincs túl sok légáram. Pláne ha ventivel lefele rakom be. Annál nem problémás? Vagy ilyen szituációba bekapcsolna néha-néha? -
1nsan1ty
tag
-
Piftuka
veterán
válasz
Graphics #90726 üzenetére
"Jo az FSP "
Kérhetném, hogy kicsit bővebben is kifejtsd?
Egyébként ennek a tápegységnek osztatlan a 12 Volt-os ága? (A net-en rákeresve a típusra nem egyértelmű. Írják 1 és 2 ágasnak is.)
"Esetleg Super Flower FX Bronze 650"
Az talán még jobban hangzik, de sehol nem találni webáruházban. Te hol láttad?
-
kirusz1
őstag
-
nista
csendes tag
válasz
Graphics #90664 üzenetére
Az a baj, hogy most nem találom se a papírjait, se a dobozát, de majd előkerítem valahonnan, hátha túlélte a költözködést.
Egyébként erről van szó:
Itt 3 év gyártóit ír.
Itt meg 1 év. Én 3ra emlékszem amúgy, de majd előkerítem a papírjait, és kiderül. (mert már arra sem emlékszem honnan lett rendelve, öregszem
)
Mindenesetre köszi a segítséget!
-
nista
csendes tag
válasz
Graphics #90662 üzenetére
Köszi a tippeket!
A mostani tápom az utóbbi időben elkezdett pattogó (vagy recsegő?) hangot kiadni (ahogy füleltem a tápból jött, és gyanítom, hogy nem a venti, mert akkor állandó lenne, ez meg változó hogy mikor jön elő, és nem is az a csapágyas hang), plusz mikor a gépet bekapcsolom, és bootolna, van, hogy pár másodperc múlva lekapcsol, majd vissza.
Változtatás a konfigomban nem volt, mikor a videókártyát kivettem, akkor is ezt produkálta.
Valahol olvastam, hogy ez a pattogó hang már előjele annak, hogy a táp meg akarja adni magát, szóval ebből gondolom, hogy táp baja van. -
dragonfx
veterán
válasz
Graphics #90646 üzenetére
yes yes.
igen csak röviditettem[link]
ez is jo akkor?
mert látom ez már harisnyás modus lehet azt a +5e.t megéri nekem. mert most néztem az sp és a pp is 18e már.(450/400asba)az enermax naxn.nél akkor ezek jobbak mert néztem azok cwt belsősek nem?
más márkából valami alternatíva így 15 környékén? -
lenox
veterán
válasz
Graphics #90538 üzenetére
Igen, az osszefoglalo tul hosszu, es olyan info van benne, ami bar hasznos lehet annak akit erdekel, de egy tapvasarlot jellemzoen nem erdekel. Megprobalok akkor valamikor egy listat osszeutni, ha addig nem teszi meg valaki es raerek.
Meg lehet tudni, hogy konkretan melyik tapokrol van szo? Ugy ertem gondolom, hogy bq, de azon belul milyenek?
A fent linkelt francia site az amugy erdekesebb, nyilvan a 10 is tobb, mint 1-2-3, de ott tobb szaz tap alapjan vannak a hibaaranyok. En azt olvasom ki belole, hogy nem fugg ossze szorosan a bel gyartojaval a tap minosege, tehat a HEC beles BQ tapok kozott van egy par kulonosen rossz (Pure Power L8 530/730), de pl. ugyanebbol a 630-as jobb, mint az FSP Raiderek, illetve Seasonicbol is van nala rosszabb. De nezd at te is, hatha mast is kiolvasol belole. Pl. a Raiderek en biztos nem ajanlanam, persze ezt mar a FAIL eredmenyu HOC teszt alapjan is mondtam.
-
MMIX
addikt
válasz
Graphics #90543 üzenetére
Ilyet én is tudok:
Les taux de retour des composants
http://www.hardware.fr 09/11/2015- be quiet! 0,73% (contre 0,62%)
- FSP Group 0,95% (contre 0,82%)
- Corsair 1,11% (contre 1,55%)
- Cooler Master 1,32% (contre 1,65%)
- Zalman 1,54% (contre 0,74%)
- Seasonic 1,59% (contre 2,10%)
- Akasa 1,89% (contre 2,56%)Et maintenant celles entre 600 et 660 watts :
- 2,50% Cooler Master G650M 80PLUS Bronze
- 2,41% FSP RAIDER S650 650W 80PLUS Silver
- 2,33% Zalman ZM600-GV 80PLUS Bronze
- 1,80% be quiet! Pure Power L8 600W 80PLUS Bronze
- 1,79% Cooler Master G600 Series 80PLUS Bronze
- 1,55% Seasonic X-650 (SS-650KM3) 80PLUS Gold
- 1,39% Corsair CX600 80PLUS Bronze
- 1,15% Corsair RM650 80PLUS Gold
- 1,10% Corsair CX600M 80PLUS Bronze
- 1,07% Cooler Master B-Series 600W
- 0,84% be quiet! Pure Power L8-630W CM 80PLUS Bronze
- 0,72% Corsair Builder Series VS650
- 0,69% Akasa Essential Plus 650
- 0,55% Akasa Cobra 650
- 0,51% Corsair Builder Series VS650 80PLUS
- 0,49% Corsair CS650 80PLUS Gold
- 0,00% be quiet! Power Zone 650W 80PLUS BronzeHogy hogyan számolják az nem tudom, francia szöveggel nem akarok kínlódni google fordítóval.
Csak láttam, hogy mi a téma. Gondoltam egy érdekes lista, amibe pár napja botlottam. -
-
mckay
aktív tag
válasz
Graphics #90538 üzenetére
én támogatom, jó ötlet az összefoglaló
:-)pl. én mindig lenyitom, meg is nézem
és itt tényleg elméletiaz elmúlt 20 évben, mióta PC-vel foglalkozom, százszor olvastam a tápokról elméleti fejtegetéseket, mégse tudom megjegyezni
és hát nem is az elmélet kell, hanem a konkrét magyar piac kalauza, időnkét aktualizálva...
:-D -
lenox
veterán
válasz
Graphics #90499 üzenetére
Ez a topik nagyon porog, nyilvan jo okkal, viszont nekem ugy tunik, hogy az esetek 90%-aban ugyanaz a valasz, tehat a userek 60-80%-anak 400 watt alatti tap kell, amihez megvan a lista, tovabbi 15-20%-nak 500 watt koruli tap kell, ahhoz is megvan a lista, nyilvan mindig lesz kivetel, de nem lenne celszeru a fenti ket esetet (vagy akar egy harmadikat a 300 w alatti fogyasztassal) egy-egy peldakonfiggal beirni az osszefoglaloba? Van mar ott sok hasznos info, de szerintem az kevesbe erdekli a mezei usert, mint ez erdekelne... Ha senkinek nincs kedve hozza, akkor akar ossze is irom...
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Graphics #90499 üzenetére
Az az igazság, hogy bízok még egy bitcoin/litecoin bányászos időszakban,
két éve ilyenkor nagyon jól keresetem vele, ezért szeretnék, olyan tápot, hogy elbírjon két nagy videó kártyát
Tudom, hogy hülyeség, és valószínűleg nem jönnek vissza azok az idők, de jobb félni mint megijedni.Tehát mindenféle képen 600w körüli tápot szeretnék, ha hülyének néztek akkor is
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite