Hirdetés
Aktív témák
-
Traxx
őstag
válasz Fecos15 #19534 üzenetére
Egyrészt tudni kéne, hogy milyen géphez kellene a táp, már ha venni akarsz. A profilodban lévő Sagától mindegyik jóval erősebb.
Tudtommal a HX520 se szétdarabolt 12V-os ágakkal rendelkezik, bár didyman azt mondta, hogy lényegében az összes tápnak szét van szedve az ága (volt ezzel kapcs-ban egy kérdés hozzá, de nem válaszolt rá...pedig azzal tisztult volna a kép).
Ezt a nyugalmi állapotos dolgot meg gondold át még egyszer...nyugalmi állapotnak ugyanis azt nevezik, amikor nincs bekapcsolva semmi, és úgy mennyit vesz fel a táp. Szerintem te a terheletlen állapotra céloztál, amikor csak a win megy alapjáraton. Ahhoz, hogy miért evett kevesebbet a VX450-től és TX650-től a HX520, ismerni kéne a tesztkonfigot, mert ebből az jön le nekem, hogy azok nem voltak azonosak. Elvileg terheletlenül és terhelve is ugyanannyit vesznek fel, mivel a belső felépítésük hasonló.
És még valami: a 650W-os táp NEM azért 650-es, mert annyit fog enni! Az áramfogyasztást (elsősorban) nem a táp szabja meg, hanem a gépben lévő alkatrészek.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz Fecos15 #19541 üzenetére
"Gondolom a 650Tx et mivel akor 520nál is ugyananyit fogyasztana a gépem"
Igen, ugyanannyit."a 650 azért meg hoszzútávra jobb,jól mondom?"
Ha nem tervezel quad-SLI-t vagy 2 db 4850 X2-t (mindkettő fölösleges egyébként) akkor nagyjából mindegy, melyiket veszed szerintem."Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
venember83
nagyúr
válasz Fecos15 #19649 üzenetére
Vehetsz erősebb tápot szinte bármilyen konfigba, óriási valószínűséggel menni fog, bár semmi sem biztos, mint ahogy a 400-as, első generációs Zen be is bizonyította.
Biztos kell neked a TX650 által nyújtott plusz erő? Szvsz bőven elég egy HX520, lényegében minden konfigot elvisz, plusz csendes és a moduláris felépítés miatt praktikus is, csak azokat a kábeleket csatlakoztatod fel, amikre szükséged van. Ezt a TX650 nem tudja, ezért én a moduláris HX520 mellett döntenék.
-
Traxx
őstag
válasz Fecos15 #19649 üzenetére
"Egy nem olyan energiazabáló konfighoz,"
Ez nekem az ágyúval verébre tipikus esetének tűnik... Amúgy milyen jövőbeli konfigról lenne szó?
"áramot meg anyit fogyaszt amit a jelenlegi konfig kér tőle"
Ez meg, ahogy nemrég többször is írtuk, igaz."Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz Fecos15 #19652 üzenetére
Hát a ventik egyenként fogyasztanak kemény 1-2W-ot. A RAM se egy nagy zabagép.
Ha meg nem lesz 2 vidkaris rendszer, akkor kb mindegy, hogy HX520 vagy TX650, a belseje mindkettőnek Seasonic. (Sőt, egy Corsair VX450 is bőségesen elég lenne hozzá...és az a jelenlegi Sagától jóval erősebb.)
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Dyno
veterán
válasz Fecos15 #19652 üzenetére
Bár én még mindig azt nem értem, hogy mi a bajod a mostani Sagáddal?Az is bírna akár egy 4870-et meg egy q9000 quadot 3GHz körül plusz 2-3 HDD-t.Csak elég a PH-s táp teszteket megnézni hogy ilyen kicsi tápkra miket rákötnek és mégis bírja.
Azt meg már páran leírták neked hogy a ventik maximum 2-3W-t esznek meg és akkor még túloztam is....TX2 meg úgyan annyit kb. 1,5W.Vinyó meg max 12W.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest