Hirdetés
Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz Khaosz55 #34706 üzenetére
Hy!
A 340-es tápodnál kérdés, hogy milyen márka, és mennyit ment terhelve. De egyébként meg az új gép megérdemel egy új tápot!
A 400W elég. Corsair CX400, FSP EVEREST 400/500 (jó áron van), ezek halkak, utóbbiak még modulárisak is, esetleg ENERMAX PRO82+ 425W.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz Khaosz55 #34709 üzenetére
Ezt a 290W-ot nem tudom honnan vetted. A 4870X2 fogyasztása 264W, a 4870-é alapórajelen 132W, gyári tuningos modelleké ~150W. De ha gondolod vegyél FSP EVEREST 500W-os tápot, direkt odaírtam, hogy nagyon jó áron kapható.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bandi0000
nagyúr
válasz Khaosz55 #35041 üzenetére
ok köszzi mjad megolndom de az susokelég jó árban vannak csak nem tom h az mennyire számít jónak tápnál
Codegen 480W Dual 12V P4 PFC ATX tápegység
Chieftec GPS-450AA-101A Dobozos 450W ATX tápegység
vagy ezekről mondjatok vmit légyszi a konfighoz elég e[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
vzsryl
nagyúr
válasz Khaosz55 #35041 üzenetére
FSP Everest 500W-ot vegyél, vagy ha több pénzed van, akkor Enermax PRO/MODU82+ bármelyik méretű tápját (385-625W-ig bármelyik elég).
(#35043) Dyno: Igazad van, összekevertem a 400PNF specifikációival a 400-60GLN-t.
(#35044) bandi0000: Sz@r!
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
nyunyu
félisten
válasz Khaosz55 #35117 üzenetére
Azt néztem hogy a Cooler Mastre Silent tápoknak kb 10W-több a készemléti áramfelvétele mint a többi normális tápnak.
Regieknek igen, de a mostanaban kaphato Silent Pro Mxxx-eknek mar 0W,
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz Khaosz55 #37452 üzenetére
Az durva lenne, ha egy Delta beles chieftec agyonütné a gépet. Ezek a Delta belek minden védelemmel fel vannak szerelve, és nagyon megbízhatóak. Ha nem bírja a géped, akkor ki kell kapcsoljon a védelmi áramkör, és semmi pukk, max. a tápnak lehet problémája.
Ezt a TX650-es dolgot sem értem. A számítástechnika nem csak teljesítményben fejlődik, hanem fogyasztásban is. Hiába lesz egy alkatrész sokkal erősebb, attól még akár fogyaszthat kevesebbet is, mint a régi. Pl a HD5870 sokkal gyorsabb a HD4890-nél, de kevesebbet fogyaszt nála. A CPU-knál is csak azért szokott drasztikusan nőni a fogyasztás, mert a magok száma is nő. De pl egy Athlon X2 6000+-os CPU kb. annyit fogyaszt, mint a Phenom II X4 945, pedig az utóbbi 2 szálas alkalmazásokban is porig alázza az előbbit, 4 szálasban meg össze se lehet hasonlítani őket.
Egy FSP Everest 400W bőven elegendő lenne számodra.
Esetleg ha megnyugtat a nagyobb szám, akkor még az Arctic cooling 550W-ot ajánlom.(#37453) lsc: Igen, a hatásfokot sztem sem számolták bele, de attól még jóval többet eszik, mint 200W. Csak erre akartam felhívni a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz Khaosz55 #37452 üzenetére
10évig?
Azért mert túlméretezed, nem fogja tovább bírni a táp, sőt ha alúlterheled, akkor elég előnytelen a hatásfoka, ergo sok hőt kell neki is elhűtenie.
Ezek a mai halál csendes tápok meg nem fognak 10évet menni, ha 10évre tervezel vegyél PNF-t vagy HPC Csifit vagy FMA2-es Enermaxot, de ezekse fognak ennyit emnni főleg ha használod, 5-6év útán ezekre is ráfér egy újra elkozás.
(#37455) Khaosz55 : Milyen rossz tesztet?Olvasd el az első hsz-t benen van a megoldás.
Továbbá amit ajánlott a kolléga AC sokkal jobban jársz vele mint a kórszerral, főleg hogy ugyan ugy ss beles, csupán kicsit ideálisabb hűtéssel.Sőt AC-be 500-as SS bél van HX450-be meg 400-as SS bél.
(#37457) Crysis120: Ne vedd emg azt a tápot, emrt 450-es elektronika van benne, Giga Superb 460W-t vegyél 12W-al gyengébb összesen, de a legjobban egy CX400-as Corsairral vagy 400-as FSP Everestel járhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Khaosz55 #37455 üzenetére
Hol olvastál Te a 400W-os Everestről rossz tesztet? Csak a 600-700W és afeletti Everest/Epsilonokkal van baj, mert 500-as elektronikára épülnek, ami már ezekben a magasságokban kevés. A 400/500W-os Everestek nagyon jók.
Ha meg az Everest szted nem elég megbízható, akkor ne Corsair-t vegyél, mert az sem megbízhatóbb. Amiket Dyno ajánlott, azok az igazán sokat bizonyított, megbízható tápok.(#37457) Crysis120: Üdv!
Ugyanazokat javaslom, mint Dyno kolléga. Jó táp a SuperB550 is, csak nem éri meg az árát.
-
vzsryl
nagyúr
-
Dyno
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz Khaosz55 #47544 üzenetére
Akkor garancia.
Egyébként nem értem hogy jön ide egy Corsair, amikor az Everest árkategóriájában található CX400 hatásfoka hasonló, a ventilátora pedig teljesen ugyanaz (ADDA). Semmivel se lenne halkabb a Corsair... A VX450 hangja is hasonló, de az már 20k.
-
bartucc
addikt
válasz Khaosz55 #47547 üzenetére
FSP és a Corsair ugyanolyan "hangos", vagy halk... Enermax halkabb, de ha eddig elégedett voltál az FSP-vel, és gariztatni tudod, szerintem felesleges a csere.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
vzsryl
nagyúr
válasz Khaosz55 #47547 üzenetére
Igen, pl ECO80+ vagy PRO82+. De alig észrevehető a különbség. Mindenképp vidd el gariba az Everestet, és ha kiröhögnek, akkor cserélj benne ventit. Lehetőleg ugyanolyanra cseréld, mint amilyen most is benne van, mivel annak megfelelő a légszállítása ehhez a táphoz, és az ADDA nagyon minőségi, tehát nagyon kicsi rá az esély, hogy megint egy ilyen morgós példányba fuss bele.
-
bartucc
addikt
válasz Khaosz55 #47558 üzenetére
Ha halk táp kell, az említett Enermax-ok valamelyike... De ha zörög, az csapágyas lehet, gariztatnám először(ha el akarod adni úgyis ráfér) és aztán döntsd el, hogy hangosnak találod-e továbbra is.
Tothgera30: tartalék nem árt, de semmi nem utalt arra hogy tuningolna, vagy 200W felett fogyasztó vga-t venne. (egy GTX480 vagy 5970 mellé is elég lenne ilyen konfignál a TX, felesleges, ha nincs rá igénye)
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
válasz Khaosz55 #47562 üzenetére
Akkor rezgéselnyelő csavarokat kell venni, meg talán egy gumis vinyórögzítőt, ha vársz pár percet, computermode-n keresek is ilyeneket.
Több mondja is van, vannak pl a speciális AC ventik(Pl.), azok nem engedik át a rezgést, mert a venti gumibakokra van rögzítve. Vannak itt rezgéselnyelők, de ennyit nem érnek szerintem, de a táphoz való jó lehet. Vinyóhoz rezgés elnyelő itt, Scythe Hard Disk Stabilizer 2 néven.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Khaosz55 #47993 üzenetére
Minimum egy Enermax-ot kellene venned, hogy javulást érj el....
reandre: egy 525-os Modu/Pro 82+ elég lenne, vagy Corsair HX 620-as/TX650-es. Árban most nem tudom ezek hol vannak, még meg kell néznem, régebben ennyiért adták őket.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Androidos tablet topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs