Hirdetés
Aktív témák
-
nyunyu
félisten
De ez meg csak osztja a 8-ast 2db 4-essé.Neki meg egy darab 4-esre kéne hosszabító.
Az a nyolcas csati felulrol kompatibilis a negyessel, igy egyik felebe bele tudod dugni a "kicsi" csatit.
(de csak egyfelekeppen, mivel a nyolcas masik fele pont tukorkepe a negyesnek.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Kérdésem,milyen tápot vegyek? Gépem az adataimnál,annyi,hogy egy erősebb tuningot jól bíró X2-ő kerül a gépebe,és a jövőre való tekintettel szeretnék tápot is venni! Eddig megvoltam elégedve a Chieftec-el,a mostani helyett ez jó választás lenne?Chieftec 500W GPS-500AA 12cm fan, PFC Ti mit ajánlotok?! Árban olyan 15K körül legyen , +/- 3K
-
Barett 50cal
senior tag
hello
szerintetek birni fogja egy Coolermaster m520as ezt:
Nforce 790i ultra SLI
Intel e8400 ( huzni fogom)
9800GTX OC
250GB HDD
1 dvd iro/olvasó
2GB DDR3 1333Mhzes RAM
és néhány venti(7-8)[ Szerkesztve ]
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Dyno
veterán
válasz Barett 50cal #16054 üzenetére
Bőven elég lesz.
Tom5:Chieftecet tessék gyorsan elfelejteni, itt van a te "embered"Ő bőven elég lesz főleg brutális proci húzásokhoz.
-
Traxx
őstag
válasz Barett 50cal #16054 üzenetére
Elégnek elég. Csupán a konfigon lenne szerintem módosítanivaló, mert így nem a legjobb...
Tom5: ha mindenképpen modulárisat akarsz, akkor az Enermax modu82+ szériáját is érdemes meglesni, abból a 425W-os is elég lesz, vagy a nem modis pro82-es 425-ös Ez utóbbival egy árban van kb. a Corsair HX520, ami végképp mindenre elég, és lecsatolhatók a kábelei. Tehát ha fontos a modularitás, akkor talán a HX520 a legjobb ár / érték arányú táp.[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
Ha nem kell modis, akkor is elég még Phenom mellett is a VX450. Az 550-est felejtsd el, ha visszaolvasol, rájössz miért. Itt a VX450 PH-teszt. Ha egy kályha Pentium D-t és 2 szintén kályha vidkarit elbírt, szerinted? Amúgy vagy 5 rugó van a HX520 és a VX450 között. Phenommal és egy vidkarival (mivel a 2 kártyás megoldásokat nem igazán tartom jónak) simán elég lesz.
Barrett 50cal: véleményem szerint intel alá intel chipset, ezért a 790i-s lapot alapból hanyagolnám. A másik, hogy DDR3 ram kell bele, és abból 1333-ast írtál...a DDR3 meg 1600 MHz fölött ér valamit a DDR2-vel szemben.Szóval én vennék egy P35-ös vagy P45-ös lapot, és bele valami tuningos DDR2-t (Crucial, OCZ például).
A 9800 GTX-el szemben meg elgondolkoznék a Radeon 4850-en, vagy ha jön, a 4870-en Azért a tévedés jogát fenntartom, de én így raknám össze a gépet[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Barett 50cal
senior tag
attól függ ki milyen párti.én pl Nvidia párti vok,egyszer volt radeonom,de az nagyon szarul ment,a simset se birta,igaz nem az akkori csucs volt de nem vált be szóval...
télleg veri a 4850 meg a 4870,de maradok nvidiánál
a ramoknál teljesen igazad van,de ez van ezt kell szeretni
hát hogy inteles lap intel procihoz,az is logikus hogy azt kell összetenni,de nicns nvidia CPU , és ha megnézed 790i ultrával nyomják majdnem mindig a QX9650et vgay jobbat,és az Intel.........
de azért köszi szépenTime you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Mozso26
senior tag
Srácok a chieftec gps-550AB A nagyon ratyi táp?
-
Cheater-666
csendes tag
OCZ GameXStream 700W-os tápot szeretnék mi a véleményetek róla? 23000 ft annyim van is rá szoval ne annyit irjatok hogy annyit nem ér hanem pl hogy tartos-e nem hibás széria vagy nem tom mert annyira nem értek hozzá válaszotokat előre is kössz!!
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Ezt ugye csak poénból írtad (bocsi, csak lehet hogy rossz széria és nem tudok róla) ?
Barett 50cal: ha sims alatt sims2-t értesz, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy az eléggé rosszul optimalizált játék, tehát a readme-ben meg akárhol leírt gépigényekhez képest erősebb gépen is meg tud akadni minimum beállításokkal is... de ez látszik már ott is, hogy túl sokat és sokszor tölt, sok memóriát is eszik, egyszerűen érthetetlenül... A 48XY-os radeonok nagyon jók lettek.
mod: kérdésem: egy olyan konfighoz, hogy ASUS P5Q Deluxe, Q9300 (tuning is), 4870, 2x1 GB DDR2 1066, meg max. 4 SATA winyó, 1 optikai drive, milyen moduláris tápokat ajánlotok, amik elsősorban megbízhatóak, másodsorban halkak?
Nem tudom, hogy a Corsair/FSP/Chieftec/stb. közül kit és milyen modellt válasszak.
És a tápoknak mindegy, hogy hanyatt fekszenek vagy sem? Tehát ha olyan a ház, hogy alulra kell szerelni a tápot, akkor egy alsó ventis tápot megfordítva berakhatok?
És még olyan kérdés, hogy Chiefteceknél ugyebár odaírják, hogy 5-elemű védelem (túlfesz, túláram, túlterhelés, túlmelegedés, rövidzár), ezek megtalálhatóak az FSP és Corsair tápoknál is? Egyszerűen egy olyan tápot szeretnék, ami megbízhatóan fogja táplálni a fenti konfigot.A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sutty66
tag
válasz elfelejtette #16042 üzenetére
Miért lenne orosz rulett? Simán viszi sőt huzhatja is ha akarja. Mindenki fikázza a codegent csak azt nem tudom a sok év alatt miért nem szart be egysem nálam. FSP-t meg már dobtam kukába sajna.
-
Cheater-666
csendes tag
És a Chieftec Super 14cm 700w-os táp vagy a FSP Epsilon FX-700GLN 700W táp melyik lenne a jobb???
[ Szerkesztve ]
-
Sutty66
tag
válasz Cheater-666 #16071 üzenetére
Itt 90% az FSP-t fogja ajánlani, de várd meg a guruk véleményét is.
-
Cheater-666
csendes tag
ok kössz várok véleményeket továbbra is de énis inkább az fsb felé hajlok
-
Dyno
veterán
válasz Sutty66 #16070 üzenetére
Akkor hagyd benne, te problémád lesz ha majd viszi az egész gépet.Mi csak ajánlottunk valamit, te úgy döntöttél hogy nem fogadod meg, nincs itt semmi probléma, sőt remélem hogy majd viszi a kodgány problémamentesen, csak az a probléma hogy nem hiszem hogy a 12V-én van annyi szufla benne. De drukkolok.
-
Skizz
addikt
köszönjük, hogy eme rendkívül informatív hsz-eddel emelted a fórum színvonalát....
ha megkérhetlek, a jövőben mellőzd a tápos topikok látogatását, vagy kicsit olvass a dolgok után. nem fogok veled vitába szállni, mert nem egy emberrel találkoztam már, aki úgy indult neki az egész dolognak, hogy a nevesevan tápok ugyanolyan jók, mint a márkás, bevált PSU-k. egyikőjüket sem sikerült még talán meggyőznöm - de nem is akarom. ha neked ez jó, akkor egészségedre. csak a többiek fejét ne baszd át, ha már a sajátodét sikerült... -
elfelejtette
veterán
Hy!
A noname 'tápok' legnagyobb problémája az, hogy a matricájukra írt dolgok nagyrészt túlzóak, tekintve pl. a 400W-os Codegent, ami a müterheléses tesztek szerint 180W-nál többet nem tud leadni. Vagy ott van a 480W-os, amiben 360W-os Sirtec bél van.
Következö nagy általános gond velük szemben a megbízhatatlanság. Volt itt már olyan ember, aki elmesélte, hogy már egy éve látszólag hiba nélkül üzemel a gépe, bár az elmúlt 4 hónapban 3 vinyója döglött meg. Egyébként sok olyan ember van, mint te is, akiknek szerencséjük van/volt, mert gond nélkül megy a gépük a gagyi táppal. Csak amikor gond van, pl. áramkimaradás, áramingadozás, villámcsapás, vagy egyéb külsö ok miatt megdöglik a táp, általában a konfig nagy része vele együtt döglik meg, mivel nem védi meg a gép alkatrészeit, úgy, ahogy magát sem tudja megvédeni akkor, ha esetleg valamelyik alkatrész (pl. proci, vga) hibásodik meg.
Tehát ez a következö gond velük: az alapvetö védelmek hiánya.
És van még egy ellenérv velük szemben, mégpedig a hatásfok. Ha egy gagyi táp 180W-ot ad le a gép felé 60%-os hatásfokkal, akkor a konnektor felöl 300W-ot fog felvenni. Ezzel szemben egy, a mai gépek terhelésére tervezett 80%-os hatásfokú modern táp ugyanezt megoldja 225W-ból, ami kevesebb hökibocsájtást, kevesebb zajt, és nemutolsósorban alacsonyabb villanyszámlát jelent.
És akkor még nem beszéltem az esztétikusabb kivitelröl, vagy a jövöre való tekintettel jobban odafigyve a gyártás során a környezetbarátabb anyagok felhasználásáról!
Ha még ez sem gyözött meg, akkor csak annyit tudok mondani, hogy sok sikert a tápodhoz.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
proof88
addikt
Az itt leírt dilemmámhoz valaki írna valamit?
-
Dyno
veterán
válasz elfelejtette #16079 üzenetére
Szép megnyilvánulás volt, de sajnos szerintem fölöslegesen írtad le ezt. Én is ismerek hasnonló gondolkozású embert, neki miútán bedöglött 2db VGA 2db alaplap, 1vinyó, nagy nehezen megfoadta a tanácsom és vett egy normális tápot.Seasonicot használtan 7ezerért.
-
elfelejtette
veterán
válasz proof88 #16080 üzenetére
Hy!
A Corsair HX520 tökéletesen megfelelne neked. Az alsó beszerelésröl meg annyit, hogy a csavarok helye alapján meglátod, hogy egyáltalán be lehet-e szerelni fordítva.
Üdv.
MOD. Dyno: De legalább megpróbáltam, és még a hangvételemen sem akadhat fenn.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Dyno
veterán
válasz elfelejtette #16082 üzenetére
Igen ez rendes tőled és ami a lényeg hogy észszerűen probáltál segíteni.
-
törölt tag
Na, jött válasz, de azt hiszem a legegyszerűbb, ha közzéteszem az egész levelezést. Nem hosszú.
Kérdés:
Dear Sir or Madam,
I would like to ask whether SeaSonic S12II series PSUs and SeaSonic SS-401HT are single rail units in construction, or they have more separate 12 V rails as shown in the specificatons’ table.
I am looking forward for your kind answer.
Yours sincerely,
Balazs KotekVálasz:
Dear Sir…
Thank you for favoring seasonic products.
Our PSU do follow Intel design guide, in fact , the +12V main source just only one.
The +12V1 is for M/B and other pc component and the +12V2 is for CPU use..
Thank you for your e-mail.Best Regards,
Support TeamMagyarul az Intel javaslatainak megfelelően egy fő 12 V-os águk van. A +12V1 az alaplap és többi alkatrész számára, a +12V2 a processzor számára.
Namost én a kettő között ellentmondást érzek, persze, nem értek a témához, az Intel által javasolt kiépítést sem ismerem. De majd jönnek a szakik, s megaszongyák. Illetve stolt is megkérdezhetem, éppen most igyekszik életet lehellni a kimúlt S12 tápomba.
-
Brumi˘
addikt
Udv all!
Van egy zalman ZM460B-APS tapom. Az lenne a kerdesem, hogy elbirja-e az adatlapomon levo konfigot egy 3,2ghz-re huzott q6600-zal?
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Megvettem a Corsair tápot, amit itt kisakkoztunk, de sajnos csúfosan rövid életűnek bizonyult. Másnap visszavittem a hulláját. Szóval a probléma a régi: új táp kell. Légyszi segítsetek nekem.
Szempontok: halk, biztonságos, stabil, nem fűt nagyon, és még kompatibilis is legyen a jelenlegi konfigommal, ezen kívül valószínűleg aktív PFC-s kellene. És ugye senki sem 1-2 évre vesz tápot, tehát az is fontos, hogy egy későbbi alaplapnak (ATX2 talán?), akárhány magos Intel procinak és egyéb ketyeréknek is elég legyen. Corsair NEM kell, elment tőle a kedvem.Nézegettem az Enermaxokat a neten, újra elolvastam az 1. hsz.-t is, de a dátum a végén elég régi (8 hónapos), ezért azt szeretném tudni, van-e valami jelentős változás etéren. Hibás széria, bármi? Az 1. hsz. halksági listáján az Enermax Liberty 400 a negyedik helyen áll. Ez a gyakorlatban mit jelent? Határeset a halk és az átlagos között vagy egyértelmű a különbség? A honlapon azt írják róla, hogy ATX, ugyanakkor azt is, hogy 20+4 tűs. A 24 nem az ATX2? Most akkor kompatibilis az ATX2-vel? A moduláris táp azon kívül, hogy lecsatolhatóak a vezetékek, miben más még?
A konfigom: (semmi sincs tuningolva)
Ház: CoolerMaster RC-631-SSN1-GP Mystique ezüst - ebbe gyárilag 2 ventit szereltek (megrendelve)
Táp: ???
Asrock 775i945GZ
Celeron D Processor 336+, LGA775, 2.80 GHz (Remélem, ez az a link, bár ott nincs 336+, csak sima 336. Nem tudom, mit jelent a plusz jel.)
Hauppauge WinTV-PVR 350
1,5 GB RAM
LG DVD RW
LD CD olvasó
floppy-meghajtó
kártyaolvasó
Egy szép napon szeretnék egy videókarit, nem csúcsmodellt.Ha nem Enermax (és Corsair), akkor mi?
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek!
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
Hulk24
aktív tag
Sziasztok! Van két gépem az egyikben egy FSP Epsilon 700W a másikban egy FSP Bluestorm 350W-os. Elég sokat mennek a gépek (torrent) és 3-4 nap után újraindulnak! Ez táp hiba vagy ez általános?
-
galóca18
tag
Elnézést, kifutottam a mod időből.
Magyarországon forgalmazzák egyáltalán a PRO 82+ 425 W-t (EPR425AWT)? Egyetlen bolt honlapján sem találtam. Mennyibe kerül? (Legalább hozzávetőleg)
A másik jelöltem EZ vagy EZ. Nem tudom, mi a különbség a DXX miatt. És az sem tiszta nekem, haogy az 1. hsz.-ben ez áll: Enermax Liberty (modell: ELT400AWT, ...)
Enermax Liberty DXX (modell: ELT500AWT-00, ELT500AWT-01, ELT620AWT-00, ELT620AWT-01), a gyártó honlapján meg ez: Liberty DXX 400W model description: ELT400AWT Melyik melyik? És melyiknek mennyi az ára? Teljes a képzavar nálam.
Mit jelent a CrossFire támogatás?Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
Traxx
őstag
válasz #72042496 #16084 üzenetére
A 12V az alapvetően egységes, tehát egy tőről fakad mindkét ág. És tényleg így szokott lenni, egy ág a procinak, a többi meg a többinek. Vagyis nem úgy van, mint a Corsair-ek nagyobb részénél, hogy van egyetlen darab 12V oszt jóccak. Magyarán az én olvasatomban sem az én tápom, sem az S12 II nem single rail. És ebből nincs is baj, amíg az ember nem akar quadot vad fesszel húzni
galóca18: hogy hol lehet az új Enermax-okat kapni, azt nem tudom. De ehhez a géphez a 385-ös is bőven elég lenne szerintem. Modu82+ amúgy van az iponban.
[ Szerkesztve ]
-
Ronnie12
tag
válasz Hulk24 #16087 üzenetére
Nem feltétlen táphiba, de az is lehet. Az FPS tápok jó teljesítményűek, ezért én nem hiszem, hogy a táppal lenne gond.
Érdemes lenne lefuttatni egy memtestet, valamint Orthossal terhelni a procit és közbe figyelni a hőmérsékletet.
Az FSP BS 350W táp mellett milyen processzor és videokártya van?
-
galóca18
tag
Hali!
Köszi.
Ipon sajnos nincs mifelénk. Postán meg nem szeretnék...
Amennyire tudom, nem az új Enermaxot írtam, legalábbis nem szándékoztam. Amit én néztem, az az 1. hsz.-ben is szerepel, az pedig 8 hónapja íródott. Vagy nagyobb nálam a homály, mint gondolom?
A 385-ös mennyi bővítést bír ki? (Pl.: erősebb (több magos) proci, közepes videókártya) És melyikre gondoltál: Pro82+, Modu82+ vagy Liberty?Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
nyunyu
félisten
A 12V az alapvetően egységes, tehát egy tőről fakad mindkét ág. És tényleg így szokott lenni, egy ág a procinak, a többi meg a többinek. Vagyis nem úgy van, mint a Corsair-ek nagyobb részénél, hogy van egyetlen darab 12V oszt jóccak. Magyarán az én olvasatomban sem az én tápom, sem az S12 II nem single rail. És ebből nincs is baj, amíg az ember nem akar quadot vad fesszel húzni
Mivel az S12-II elektronikas Corsair VX450 az egy agon 34A, mig az S12Energy+ belseju HX520 meg 40A-t egy agon, nem tul valoszinu, hogy az anyamodellek 2 aguak lennenek...
Intel ATX12V design guide-ban az van leirva, hogy lennie kell 2 agnak, ezt Seasonic ugy oldotta meg, hogy van 1 12V ag, aztan a vezerles utan kette van agazva, aztan felcimkezve, mint 12V1 es 12V2.
Igy papiron betartjak az eloirast (aminek semmi ertelme), de az aszimmetrikus terheles sem problema (mondjuk a proci aga vesz fel 10A-t, mig a 2 VGA meg 25A-ot), ahol 2 fuggetlen agnal jooool bekavarna az agankenti 18-20A-s limit.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
proof88
addikt
válasz elfelejtette #16082 üzenetére
Köszi a választ!
Amúgy a hosszú hsz-eddel tökéletesen egyetértek, a tápon _NAGYON_ nem szabad spórolni, egy jó gép alapvető komponense a megbízható táp, és világosan le vannak írva az 1. hsz-ben, hogy mik az ajánlott tápok.mod: de amúgy a Corsair vagy FSP tápok is tudják azokat a védelmeket, mint a Chifik?
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz nyunyu #16092 üzenetére
Namost tehát Balika911 S12-je valószínűleg egy ágú ezek szerint, ha jól értelmezem...Nekem viszont ugyebár nem S12-m van Szóval én is vehetem úgy, hogy a tápom 15+14A-e az valójában egyben 29A? (nem mintha nagy jelentősége lenne, mert még a 200W-os fogyasztás is messze van nálam )
-
elfelejtette
veterán
-
proof88
addikt
válasz elfelejtette #16096 üzenetére
Ok, köszi!
-
nnANDO
csendes tag
Sziaszok
Bocsi segítsetek !
Melyiket érdemes meg venni ?Coolink CP-5012P - 6 forgalmazónál - 12.790 Ft legalacsonyabb áron
500W, PPFC, 12cm Ventillátor, SATA tápCorsair CMPSU-450VXEU - 15 forgalmazónál - 13.620 Ft legalacsonyabb áron
450 Wconfig 4-winyo
2író
2+ház huto
2 winyo huto
Ati HD radeon 2600xt/pro 512
asrock alaplap
3g proci
2g mem
kb ennyiköszönöm a segítséget
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Synology NAS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest